Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Temerin - Kultura - Sport - Turizam  (Pročitano 3647 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Temerin - Kultura - Sport - Turizam
« poslato: 12-06-2009, 13:54:47 »

   Opština Tmerin se nalazi u jugoistočnom delu Bačke, nadomak Novog Sada, udaljena 90 km od Beograda i približno toliko od Subotice. Izuzetno povoljan geografski položaj naselja uslovile su važnije saobraćajnice koje prolaze kroz temerinsku opštinu. Temerin je multinacionalna sredina sa oko 30.000 stanovnika i površinom od 169,61 km2.
      U samom naselju se ukrštaju dva regionalna puta, jedan meridijanskog pravca od Novog Sada za Bečej, Sentu i Kanjižu (R 120), a drugi uporedničkog pravca od Odžaka za Zrenjanin (R 104). Povoljnom položaju naselja doprinose i blizina magistralnog puta M - 22 koji povezuje Novi Sad sa Vrbasom, Kulom i na severu sa Suboticom, kao i blizina međunarodnog puta E - 75.
      Poseban značaj za dosadašnji razvoj temerinske opštine imala je blizina najrazvijenijeg privrednog centra u AP Vojvodini - Novog Sada.
      Temerin spada u razvijenije opštine u Vojvodini. Poznat je i po svojim termalnim izvorima i bazenima, koji iz godine u godinu privlače sve više gostiju. Prirodne lepote, park prirode Jegrička i Stari park, ZOO vrt, bogat društveni život, brojne manifestacije i kulturni događaji, upotpunjuju izuzetnu atraktivnost Temerina. Blizina Novog Sada, Beograda i Subotice omogućava novi vid razvoja turizma u Temerinu, jer sve je više onih koji traže mir i relaksaciju u manjim, lepo uređenim sredinama poput naše. Opština Temerin obiluje mestima idealnim za odmor i razonodu, tako da će svako ko se uputi u naš grad pronaći ono što ga interesuje.
 

Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 24 upita.