Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Budzet Cuprije i problemi  (Pročitano 23202 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #20 poslato: 15-02-2009, 08:33:19 »

Zar je moguce da zivimo u drzavi u kojoj se ne zna ko pije, a ko placa?
Umesto da se Milasin oglasi, njegov advokat daje odgovore na pitanja koja muce sve gradjane Cuprije.
Posle teksta u "Blicu"
http://www.blic.rs/srbija.php?id=78805
postavljaju se nova pitanja:
1. Ko, bre, dade Milasinu gradjevinsku dozvolu da pravi nesto sto nikome ne treba?
2. Ko je bio investitor?
3. Ko je bio nadzorni organ?
4......
5. Ko je sve po raznim osnovama omrsio brkove?
 :xq031:
« Poslednja izmena: 22-02-2009, 23:05:14 od strane posmatrac »
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #21 poslato: 24-02-2009, 22:15:27 »

Tekst iz "Politike":
Obnova stadiona blokirala račun opštine Ćuprija
Sudskom presudom iz budžeta već izuzeto 17 miliona dinara u korist Milašina Milojkovića, koji je dobio spor protiv opštine, a ukupan dug iznosi 37,5 miliona 
Ćuprija – Zbog blokade žiro-računa opštine Ćuprija, ugrožene su vitalne komunalne funkcije u ovom pomoravskom gradu. Problem je nastao 30. decembra prošle godine, kada je Milašin Milojković podneo zahtev za izvršenje sudske presude po kojoj je opština Ćuprija dužna da mu isplati, sa zateznim kamatama, 37,5 miliona dinara na ime radova koje je na stadionu „Morava“ izveo 2001. Sa opštinskog računa, po tom osnovu, već je skinuto 17 miliona dinara.

– U minulim danima, kada nas je pogodilo snežno nevreme, nismo imali novca ni za rezervne delove za naša vozila, niti za gorivo, so i rizlu. Ako blokada opštinskog računa potraje još mesec dana, doći će do kolapsa i opšteg haosa – navodi za „Politiku“ direktor ćuprijskog Javnog komunalnog preduzeća „Usluga“ Momčilo Savić.

Direktor „Vodovoda“ Ivan Đorić napominje da će, ako se nešto radikalno ne promeni, Ćuprija u letnjim mesecima ostati bez vode, jer „Vodovod“ neće imati čime da plati struju koja pokreće bunare, a radi se o blizu pola miliona dinara mesečno.

Ipak, najviše zabrinjava stanje u sedam ovdašnjih škola:

– Sredstva za dezinfekciju toaleta više nemamo. Deca nemaju čime da operu ruke. Svim školama preti zaraza – upozorava direktor Medicinske škole Mirko Srećković.

Kako se ćuprijska lokalna samouprava zapravo našla u ovoj situaciji?

Milašin Milojković je u vreme renoviranja stadiona 2001. bio predsednik FK „Morava”. Radove na stadionu je, tvrdi, finansirao svojim sredstvima, ali je, smatrajući da je reč o ulaganju u nešto što je interes čitave lokalne zajednice, zatražio da mu opština refundira uloženo. Doduše, to je učinio tek početkom 2004. Na sednici skupštine u martu, tadašnji predsednik SO Slobodan Jovanović podržao je Milojkovićev zahtev i sugerisao odbornicima da ga prihvate, što je i dovelo do izglasavanja zaključka koji će, ispostaviće se, biti temelj sadašnje krize. Avgusta 2004. Direkcija za izgradnju je formirala stručnu komisiju koja je vrednost procenila na 3.753.620 dinara. Milašin Milojković, nezadovoljan procenom, angažuje svog veštaka, koji dolazi do sume od oko 14 miliona dinara. Na osnovu te procene odlučivao je i Okružni sud u Jagodini, koji je presudio u korist podnosioca tužbe.

– Milojković nikada nije sklopio ugovor sa opštinom o izvođenju radova na stadionu FK „Morava”, jer mi nismo osnivač tog kluba, te tako nismo ni bili dužni da ga finansiramo. Zaključak koji su odbornici izglasali u martu 2004. nije obavezujući, što nam je usmenim tumačenjem potvrdilo i Ministarstvo za lokalnu samoupravu. Isti saziv skupštine je u novembru taj zaključak stavio van snage, ali je u to vreme Milojković već podneo tužbu – kaže za naš list predsednica SO Ćuprija Ksenija Milošević.

Predsednik opštine Ćuprija Borivoje Kalaba za „Politiku” kaže da je lokalna samouprava pokrenula postupak za zaštitu zakonitosti.

– Republičko tužilaštvo predložilo je Vrhovnom sudu da se ta presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu. Na to je Milojkovićev advokat uložio žalbu, koju je Okružni sud u Jagodini uvažio – objašnjava Kalaba, ističući da ipak veruje da će revizija Vrhovnog suda biti u korist opštine Ćuprija.

Z. Gligorijević

[objavljeno: 24/02/2009]
Sačuvana

danguba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 582
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #22 poslato: 25-02-2009, 17:01:03 »

Tekst nije tačan očigledno.

Slobodan Jovanović 2004.g. bar već dve godine nije bio predsednik skupštine opštine. U to vreme je predsednik bio onaj profesor, bivši član DS već u to vreme koji je sa "Žutim" i ekipom smenio ove iz DS još 2002.g. i od tad Ćuprija tone u propast.

Džipson i Žuti su vodili opštinu, a ovaj profa što je kao fol bio predsednik opštine izigravao i paravan. Ona plava žena je bila predsednik izvršnog odbora (Branka Blagojević) u to vreme, pa su je posle uhapsili, pre toga je bila neka afera, zaključavala se u kancelariju jer je ova dvojica terali da nešto potpiše, provaljivali vrata, svašta je bilo.

...

Da, evo malo guglanja i http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2002/06/08/srpski/RG02060705.shtml

Već juna 2002.g. Slobodan Jovanović nije predsednik opštine, tako da on nikako nije mogao da predlaže skupštini zaključak 2004.g.

****
http://www.danas.co.yu/20030927/dezurna1.html
Uhapšena bivša opštinska predsednica vlade u Ćupriji
Jagodina - Pripadnici Sekretarijata unutrašnjih poslova Jagodine uhapsili su i uz krivičnu prijavu predali istražnom sudiji bivšu predsednicu Izvršnog odbora Skupštine opštine Ćuprija, Branku Blagojević, kao i direktora ćuprijskog Kulturnog centra "Zadružni dom" Milivoja Stepanovića i izvesnog Acu Pavlovića iz Varvarina, potvrđeno je juče Tanjugu. Oni su osumnjičeni da su počinili više krivičnih dela u oblasti privrede, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja poslovno-finansijske dokumentacije. Policija nije saopštila druge detalje. Branka Blagojević bila je na čelu Izvršnog odbora SO Ćuprije od marta 2000, kada je raspuštena Skupština, do uvođenja "privremenih mera" u Ćupriji u julu ove godine. Tanjug
****


Sačuvana

danguba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 582
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #23 poslato: 25-02-2009, 17:08:04 »

A evo i ovo:

***
http://www.srpska-rec.co.yu/arhiva/296/dajstranu.php?a=2PREVIRANJA I NESUGLASICE U OPŠTINSKOJ VLASTI I DEMOKRATSKOJ STRANCI U ĆUPRIJI

      Previranjima i sukobima u opštinskoj vlasti u Ćupriji nikad kraja. Pre dva i po meseca, grupa odbornika, uglavnom iz Demokratske stranke, ali i uz podršku odbornika iz SPS-a i Stranke srpskog jedinstva, smenila je opštinske funkcionere iz redova DS: Slobodana Jovanovića, predsednika Skupštine opštine, i Zorana Antića, predsednika opštinske vlade, i imenovala je novo opštinsko rukovodstvo na čelu sa Miladinom Todorovićem i Brankom Blagojević.

      Održana je zatim sednica opštinskog odbora Demokratske stranke, na kojoj su iz stranke isključeni odbornici, inicijatori smene starog opštinskog rukovodstva.

      Isključeni odbornici DS žalili su se stranačkoj Statutarnoj komisiji, ali je ovo telo potvrdilo isključenje osam članova. Međutim, pitanje lokalne vlasti u Đupriji time nije rešeno. Ne zna se da li će prethodna vladajuća garnitura uspeti da oduzme odborničke mandate isključenim članovima, jer za to nema potrebnu većinu.

      Jedan od isključenih odbornika DS Mirko Miladinović kaže:

      "Ugled Demokratske stranke u Ćupriji je drastično narušen, zato što svi građani znaju šta je radilo prethodno rukovodstvo i zašto smo se mi pobunili. Kakav utisak može ostaviti saznanje da oni koji se otvoreno bore protiv kriminala budu isključeni iz stranke, a oni koji su se bavili i još se bave sumnjivim poslovima, dobiju podršku. Paradoksalno je da su upravo ljudi iz opštinskog odbora Demokratske stranke, koji su glasali za naše razrešenje, interesno povezani. Nalaze se na rukovodećim mestima raznih javnih preduzeća, pa im je išlo u prilog da svoje malverzacije zataškaju na ovaj način".

      Miladinović prognozira rasplet zamešateljstva u Ćupriji:

      "Opštinskoj vlasti predstoji kolaps. Kao što sam rekao, ako Demokratska stranka otvoreno podržava kriminal, ja u njoj ne želim da budem".
****
Sačuvana

danguba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 582
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #24 poslato: 25-02-2009, 17:10:19 »

Da bi na kraju ako je bar vremenska skala u tekstu u Politici tačna, novo rukovodstvo Ćuprije koje je smenilo S. Jovanovića donelo taj čuveni zaključak na osnovu kog je Milašin tužio opštinu.

Sve u svemu, trebalo bi malo tu razjašnjenja ovako ništa nije jasno.
Sačuvana

danguba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 582
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #25 poslato: 25-02-2009, 17:24:25 »

I još i:

http://www.danas.co.yu/20031028/hronika4.html
utorak, 28. oktrobar 2003.

Lokalni izbori u Ćupriji
Vodi kandidat SPS
Ćuprija - Na vanrednim lokalnim izborima u Ćupriji u trci za predsednika opštine, prema prvim nepotpunim podacima - obrađeno 43 odsto izbornog materijala, vodi Ljubomir Marić iz Socijalističke partije Srbije, saopštio je izborni štab Demokratske stranke. Drugi u trci za predsednika opštine Ćuprija je Ivica Jocić iz Stranke srpskog jedinstva. Na izborima za odbornike Skupštine opštine Ćuprija, prema do sada obrađenim podacima, vodi Socijalistička partija Srbije, druga je SSJ, a treća DS. Na listi za predsednika opštine Ćuprija bilo je 13 kandidata, dok je za 37 odborničkih mesta na glasačkom listiću bilo čak 26 izbornih lista sa ukupno 458 kandidata za odbornike. Beta

***************

Tj. posle 2003.g. Ljuba Marić je već uveliko bio predsednik opštine ...
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #26 poslato: 25-02-2009, 19:31:22 »

C, c, c, kad pogledamo i unazad i sad šta nam se dešava i unapred, sve gore od goreg i sve crnje od crnjeg !
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #27 poslato: 25-02-2009, 23:59:52 »

Milasin je verovatno u nekoj stranci?
Kazu da je od prvih para koje je dobio iz budzeta opstine Cuprija kupio nov BMW i da je zajedno sa sinom odmah dobio batine.
Zaboravio je da 50% od dobijenih para mora prvo da preda Velikom sefu, koji mu je to omogucio preko stranackih veza.
Ili je mozda nase pravosudje samostalno i ne donosi sudske presude po partijskom naredjenju?
:xq036:
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #28 poslato: 26-02-2009, 00:26:28 »

Ma kriminalac !
Sačuvana

danguba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 582
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #29 poslato: 26-02-2009, 07:09:09 »

Ma kriminalac !

Malo ovaj tvoj avatar dekoncentriše ...
Sačuvana

STRANACH

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1097
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #30 poslato: 11-03-2009, 14:50:01 »

Nagli zaokret u slucaju Milasin.

Do dana 04.03.09.Milasin je skinuo sa racuna opstine 25miliona dinara,doga dana stize odluka Vrhovnog suda Srbije a na zalbu Opstine Cuprija,da je okruzni sud neosnovano doneo odluku o blokadi i isplati sredstava te se ukida ta odluka suda i nalaze.
1. povracaj sredstava opstini Cuprija sa nastalom kamatom
2.isplata troskova naknadnog vestacenja i parnicenja
3.i predlaze opstinskom rukovodstvu pokretanje krivicnih prijava protiv sudija okruznog suda koji su ucestvovali u donosenju odluka i samog Milasina Milojkovica.
E sad.
Milasin nema u svom vlasnistvu ni jednog jedinog dinara niti nepokretne imovine? :xq003:
Kako ce teci naplata tj. povracaj sredstava koje je on uzeo od opstine i odma prebacivao na druge racune ...??????
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #31 poslato: 11-03-2009, 16:45:04 »

A nema ni Milasina....
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #32 poslato: 11-03-2009, 21:01:01 »

Možda ga kiNDapovali.
Sačuvana

STRANACH

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1097
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #33 poslato: 12-03-2009, 15:19:38 »

Glasine kruze da je pobego za Svajcarsku kod rodbine na Zenevsko jezero eventualno Cirisko jezero. :aq18:
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #34 poslato: 12-03-2009, 18:51:56 »

Ma nek se udavi tamo samo pre toga da vrati pokradene pare Opštini !
Sačuvana

saba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 682
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #35 poslato: 16-03-2009, 17:30:25 »

CE GI VRNE KAD GI OBRNE
Sačuvana

gremlin

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 3213
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #36 poslato: 16-03-2009, 19:45:18 »

Verovatno0
Sačuvana

posmatrac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1110
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #37 poslato: 17-03-2009, 20:52:49 »

Kome idu pare iz NIP-a?
Opština Ćuprija je konkurisala sa pet projekata, ali nijedan nije usvojen. Predsednik opštine Borivoje Kalaba rekao je da ovaj grad ni prošle godine nije dobio novac, iako opština ima mnogo problema u vodosnabdevanju, školstvu, putnoj mreži.

Jedini koji mogu da budu zadovoljni su Jagodinci, koji su dobili 100 miliona za industrijsku zonu, 280 miliona za izgradnju četiri vodovoda. Opština Paraćin je iz NIP dobila 72 miliona, Svilajnac 50 miliona dinara, Rekovac 33 miliona i Despotovac 19 miliona dinara, uglavnom za rešavanje problema vodosnabdevanja i putne infrastrukture, a Paraćin i Svilajnac i za izgradnju industrijske zone.
Sačuvana

saba

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 682
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #38 poslato: 17-03-2009, 21:07:35 »

Pa svi ti drugi gradovi imaju poslanike u narodnoj skupstini, A MI GA NEMAMO, tako da za nas nema ko da lobuje i urgira. ZATO I NEMA NISTA.
Sve dok dete ne zaplace, majka mu nece dati sisu da sisa mleko.
Sačuvana

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Одг: Budzet Cuprije i problemi
« Odgovor #39 poslato: 17-03-2009, 22:05:50 »

Pare iz NIP-a idu ministrima iz Gej17-.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.145 sekundi sa 25 upita.