Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Bozanska Unija  (Pročitano 4477 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

anny

  • Gost
Bozanska Unija
« poslato: 15-04-2008, 12:53:41 »

Božanska Unija je duhovna zajednica u kojoj se podučava osobni kontakt s Bogom. Čovjekov najbolji prijatelj prebiva u svačijem srcu i uvijek je spreman podijeliti sva svoja obilja sa svim svojim prijateljima. Stoga je cilj čovjekova života postati Božji najbolji prijatelj, a to je moguće samo ako osobno upoznamo Boga i od njega naučimo sve o njegovu svijetu, njegovu biću, njegovim osobinama, željama, prijateljima i prijateljicama. Jedino prijateljstvo s Bogom može donijeti pravu sreću čovjeku, a do takvog odnosa može se doći samo preko ljubavne predanosti – Bhakti Joge. Prava religija je povezivanje s Bogom, a ona uzima različite forme kako bi približila nauk o povezivanju s Bogom ljudima u raznim dobima i u raznim civilizacijama. Srž prave religije je čista, nesebična ljubav, koju pokazuje svaki njen predstavnik na Zemlji.

Božanska unija polazi od činjenice da postoji jedan vrhovni Bog – predstavnik Duhovnog Svijeta, od kojega sve potječe i koji je izvor znanja, samilosti i ljubavi. U svim religijama svijeta On se pojavljuje u raznim oblicima, prilagođavajući se razumu vjernika i praktikanata te ih vodi ka jednome cilju; božanskom karakteru. Samo preko takvog prekrasnog karaktera, a ne preko bilo kojeg proroka, sveca ili božanstva, osoba može ući u Duhovno Kraljevstvo i postati stanovnik vječnog svijeta nepregledne ljubavne sreće. Zato nas svaki pravi prorok ili svetac vodi upravo tom cilju; ostvarenju božanskog karaktera.

Kako bi se ta promjena ostvarila neophodno je neprestano komunicirati s Bogom, kojim god ga imenom zvali, i pažljivo slušati što će nam reći, pokazati te kako će nas voditi do izbavljenja od taštine i sebičnosti. Upravo zbog te dvije destruktivne osobine čovjek ograničava svoje sposobnosti te stoga ne može pravilno percipirati duhovnu stvarnost koja donosi znanje i blaženstvo. U takvom stanju čovjek uvijek živi u neznanju, a iz neznanja rađaju se uvjetovanost i patnja. Zato su taština i sebičnost najveći neprijatelji čovjeka.

Primjenom raznih vježbi i meditacija te svakodnevnom svjesnom komunikacijom s Bogom, čovjek se može osloboditi svih ograničenja materijalnog tijela i shvaćanja te doseći stanje vječnog blaženstva već sada, u ovome životu. Upravo je zato i osnovana naša duhovna zajednica u kojoj svatko može uživati u blagodati duhovne atmosfere i napredovati u svojim razgovorima s Bogom.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 18 upita.