Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: YU Rock Enciklopedija  (Pročitano 32620 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: YU Rock Enciklopedija
« Odgovor #20 poslato: 01-07-2009, 11:22:49 »




                                                                               Divlji Andjeli


         Grupu Divlji Anđeli osnovali su 1982 godine Nebojša Savić Boca (vokal, gitara), Dragan Đorđević Joe (vokal, gitara), Dejan Lalević (bas) i Miroslav Lekić Šiki (bubnjevi). Debi album "Divlji Anđeli" u produkciji Saše Habića objavili su za PGP RTB 14 maja 1982 godine. Muziku i aranžmane uradio je Nebojša Savić osim pesme "Amazonka (T.H.)" za koju je aranžman uradio Saša Habić. Tekstove su napisali Marina Tucaković i Nebojša Savić. Na albumu su svirali i pomogli: Saša Habić (klavijature), Marina Švabić (vokali), Borivoje Pavićević (udaraljke), Dragan Bačić-Tomašević (gitara na "Triput odjedanput") i drugi. Pored mega hita "Voli te tvoja zver" izdvojio bih pesme "Te-to" i "Koliko dugo možeš bez".
Početkom 1984 godine grupu su napustili Dragan Đorđević i Dejan Lalević a došli su Radomir Marić (bas) i Branko Jeriček (klavijature). U novoj postavi sa Zanom Nimani 12 juna 1984 godine za PGP RTB objavili su maksi singl "Totalni konakt" u produkciji Nebojše Savića koji je ujedno i uradio muziku i aranžmane. Tekstove su napisali Marina Tucaković i Nebojša Savić. Na albumu su svirali i pomogli: Aleksandar Radulović Futa (gitare), Zoran Stojić (gitare) i mnogi drugi. Na singlu se nalaze pesme"Otrovna ljubav" i "Totalni kontakt" u dve verzije original i disko miks. Grupa je ubrzo posle izdavanja singla prestala sa radom.

Diskografija

Singl:
Totalni kontakt (Maxi Singl PGP RTB1984)

Albumi:
Divlji Anđeli (PGP RTB1982)
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: YU Rock Enciklopedija
« Odgovor #21 poslato: 01-07-2009, 11:24:23 »




                                                                                 Neron



   Grupu Neron osnovao je kompozitor Milan Ignjatović Mikandus poznatiji kao prvak Jugoslavije u džudou i uspešni sportista. Svoj debi album "Neron" objavili su 20 Oktobra 1983 godine u postavi: Milan Ignjatović (vokal), Miša Ilić (gitara), Zoran Popov (bas), Jovica Dostinić (saksofon) i Slobodan Sremački (bubnjevi). Album je snimljen u studiju "Muzički atelje" u Subotici jula iste godine u produkciji Hrvoja Tikvickog koji je ujedno svirao i klavijature na albumu. Muziku i tekstove uradio je Milan Ignjatović. Sa albuma bih izdvojio hit pesmu "Dunja", "Ljubavna antena" i "Pariz".
Ubrzo posle izdavanja albuma grupu je napustio Miša Ilić a na njegovo mesto u grupu je došao Zoran Rubežić sa kojim su 31 Januara 1986 godine objavili za Vojvodina Koncert svoj drugi album pod nazivom "Važno je da ima krvi". Album je snimljen u studiju PR-1 RTV Novog Sada u produkciji Farkaš Katalina. Muziku i tekstove kao na prvom albumu uradio je Milan Ignjatović. Na albumu je kao gost svirao Zoran Letić (klavijature). Sa albuma bih izdvojio pesme "Komarac", "Ljubav je čudna stvar" i "Dan je surov".
Posle par održanih koncerata grupa je prestala sa radom. Povratak na muzičku scenu usledio je 1990 godine kada su Dr. Milan Ignjatović i Dr. Jovica Dostanić 1 Oktobra snimili treći album "Noć i dan" za PGP RTB u produkciji Hrvoja Tikvickog osim pesama "Reč po reč" i "Dijana" koje je producirao Ivica Vlatković. Album je snimljen u Subotici u studiju "Muzički atelje" osim pesama "Reč po reč" i "Dijana" koje su snimljene u radio Novom Sadu. Muziku tekstove i aranžmane uradili su Milan i Jovica. Na albumu su svirali Rambo Amadeus (gitare), Hrvoje Tikvicki (bas), Aleksandar Dujin (klavijature), Dr. Miša Ilić (gitare), Milan Mutavdžić (prateći vokal) i Ana Kostovska (glas) u pesmi "Opatice". Za albuma bih izdvojio pesme "Dijana", "Reč po reč" i "Tople kiše". Posle izdavanja albuma grupa je prestala sa radom.

Diskografija

Albumi:
Neron (PGP RTB i Vojvodina Koncert 1983)
Važno je da ima krvi (Vojvodina Koncert 1986)
Noć i dan (PGP RTB 1990)

Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: YU Rock Enciklopedija
« Odgovor #22 poslato: 01-07-2009, 11:27:48 »




                                                                              Laboratorija Zvuka Brace Vranesevic




      Grupu Laboratorija Zvuka osnovali su Predrag i Mladen Vranešević 1978 godine. U grupi su bili: Dinna Vranešević (vokal), Aleksandar Pejak (gitara), Vera Lajko (klavijature), Dragan Zarić (bubnjevi), Đorđe Urban (bas), Vince Olah i Miroslav Ćurćijanski (violine). Sa pesmom "Dok vam je još vreme" koju je napisao Peđa učestvovali su na Opatijskom festivalu i uspeh je propraćen prvim singlom u produkciji Angela Vlatkovića kao i sledeći singl "Ko ne zna da se smeši". 1979 godine objavljuju treći singl "Kad postanem slab i star" i počinju sa pripremom prvog albuma "Telo". Napuštaju PGP RTB za koji su objavili prva tri singla i potpisuju za Jugoton. Tonski snimatelj i producent debi albuma bio je Mladen Vranešević i album je snimljen u postavi: Mladen Vranešević (vokal), Peđa Vranešević (vokal, gitare, klavijature), Đorđe Urban (bas), Ivan Kašik (bubnjevi), Dinna Vranešević (vokal), Aleksandar Pejak (gitare) i Renata Viggy (vokal). Muziku i tekstove su napisali Peđa i Mladen a aranžmane su sami uradili. Sa albuma bih izdvojio pored pesme "Suvarak" koja je posvećena Petru Čeliku nekadašnjem mršavku iz Bačke a sadašnjem rezervoaru snage, kao simbolu žitorodne ravnice (kao sto na ploči piše), hit "Lepo telo" i "Alkohol, žene i.....". Krajem godine objavili su i četvrti singl "Ska-kavac je zaš'o u rukavac" koja je postala mega hit 1981 godine i u kojoj se pojavila nova maskota grupe Vilmoš Kauboj novosadski mariginalac. 1981 godine uradili su muziku za tada najgledaniju dečiju emisiju "Poletarac" i tri pesme su izašle na singlu te iste godine za Jugoton.

Drugi album "Duboko u tebi" objavljen je za Jugoton 1982 godine u produkciji Mladena Vraneševića koji je ujedno bio i tonski snimatelj zajedno sa Ištvanom Tibajom. Grupa je bila u istoj postavi, plus gitare je svirao Pis-Spi Cvetanović i Deže Molnar (saksofon). Na albumu su specijalni gosti bili: Vera Layko (harmonika, vokal), Zar Zaritch (bubnjevi) i Maja-Maja (prateći vokali). Album je snimljen u studiju "SLS". Na albumu se našla i pesma "Odlazim, dolazim" koja je snimljena 1978 godine uživo na Subotičkom festivalu. Muziku i tekstove su uradili Peđa i Mladen. U Nemačkoj su krajem 1982 godine snimili singl "Devica 69" kada su nastupali za decu naših radnika.

Posle pauze od par godina u produkciji Mladena Vraneševića za Jugoton 1986-e godine objavljen je i treći album "Nevinost". Na albumu se pojavila nova maskota, proročica Dušica Ilić (poznatija kao Kleopatra). Album je sniman u Londonu, Dortmundu i Novom Sadu i grupa je bila u postavi: Mladen Vranešević (vokal), Peđa Vranešević (vokal, gitare, klavijature), Đorđe Urban (bas), Dinna Vranešević (vokal), Renata Viggy (vokal), Zoran Bulatović i Zoran Maletić Zoxx (gitare), Senad Jašarević (klavijature), Deže Molnar (saksofon), Stojan Jovanović Kića (bas), Ivan Fece Firči (bubnjevi) i Vince Olah (violina). Tekstove i muziku uradili su Peđa i Mladen. Na albumu su se našle nove obrade pesama sa singla "Devica 69", "Šetnja" i "Skakavac je zaš'o u rukavac" koja je dobila novi naslov "Skakavac joj zaš'o u rukavac". Sa albuma bih joč izdvojio pesme "Daj mi bugi, dam ti vugi" i "Igra". Inače ova ploča ima izetan omot i uputstvo šta raditi i kako doživeti i osetiti nevinost.

1996-e objavili su i poslednji album "Nema niđe te ljepote" u produkciji Mladena Vraneševića. Pored Mladena sviralu su na albumu: Peđa Vranešević (vokal i klavijature), Deže Molnar (klarinet i saksofon), Bale (gitare), A. Nudic (bubnjevi) a prateće vokale pevali su Mima, Deki i Nude. Muziku, tekstove i aranžmane uradili su Mladen i Peđa. Sa albuma bih izdvojio pesme "Nema niđe te ljepote" i "Devojka iz predgrađa". Ubrzo posle izdavanja albuma grupa je prestala sa radom.

Poklon pesme "Poletarac" sa singlice, "Bajna mašina" sa prvog albuma, "Mala moja, al je paranoja" sa trećeg albuma i "Stari rock'n'roll" sa zadnjeg albuma.

B.S BalkanUK Team

Diskografija

Singlovi:
Dok vam je još vreme/Sve je to bilo u proleće (PGP RTB 1978)
Ko ne zna da se smeši/Brek boks (PGP RTB 1978)
Kad postanem slab i star/Kas (PGP RTB 1979)
Mod-deran/Ska-kavac joj zaš'o u rukavac (Jugoton 1980)
Poletarac/Stočiću postavi se/Oproštaj od magneta (Jugoton 1981)
Devica 69/Šetnja (Jugoton 1982)
Još ovaj put/Još ovaj put instrumental (Jugoton 1983)

Albumi:
Telo (Jugoton 1980)
Duboko u tebi (Jugoton1982)
Nevinost (Jugoton1986)
Nema niđe te ljepote (Komuna 1996)

Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: YU Rock Enciklopedija
« Odgovor #23 poslato: 02-07-2009, 13:13:27 »




                                                                           Grupa Cod


                                                         



       Sarajevska grupa Cod osnovana je 1974 godine. Grupu su osnovali: Nenad Jurin, Džemo Novaković i Izidor Kajić. Ostatak grupe čine Petar Kenjić i Ivica Propadalo. Malo kasnije, u grupu dolazi pevač Selver Brdarić. U početku sviraju obrade svetskih hitova, ne pomišljajući na autorski rad. Mladi zeničanin Enes Bajramović dolazi u Sarajevo na Muzičku akademiju i jedno vreme radi sa Ipetom Ivandićem u grupi "Rock" svirajući u Plesnom Orkestru RTV Sarajevo.
U sarajevskoj kafani "Park" upoznaje članove grupe Cod, te im se pridružuje i ubrzo preuzima ulogu lidera grupe. Tu se dokazuje kao izvrstan autor, a to svedoče prva dva singla "Dođi mi na čaj", "Želim igru tu", "Ciciban" i "Rok za moju bivšu punicu i njenu priajteljicu". Muziku i aranžmane napisao je Enes Bajramović za sve četiri pesme kao i tekst "Rok za moju bivšu punicu i njenu priajteljicu", a ostale tri pesme napisao je Ranko Boban. Prihvaćena od publike, grupa Cod postaje vrlo popularna, ali 1976 izlaskom "Cicibana", grupa se raspada. Enes Bajramović odlazi na kratko u grupu Ambasadori, Nenad Jurin postaje klavijaturista u grupi Indexi, a gitarista Džemo Novaković odlazi u prateći sastav Nede Ukraden. Novi članovi grupe postali su Nedžad Čamdžić (gitara) i Krešimir Repić (klavijature).
Krajem 1976, Bajramović se vraća u Cod i pravi novi hit-singl "Novi štos". Singl je objavljen 11 Novembra 1976 godine za Jugoton a na B strani našla se pesma "Nisi mala beba" za koju je muziku i aranžman napisao Krešimir Repić. Tekst za obe pesme napisao je Ranko Boban.
12 Marta 1977 godine objavljuju svoj prvi album "Dođite na čaj" za Jugoton u produkciji Nikole Radovana Borote u postavi: Enes Bajramović (gitare), Selver Brdarić (vokal), Darko Arkus (klavir, klavijature), Izidor Kajić Kaja (sax) i Izet Hajdarević Zoo (bubnjevi). Album je snimljen i miksovan u studiju "Jugoton" /Februara iste godine.Muziku i aranžmane napisao je Enes Bajramović a tekstove Ranko Boban osim "Otkriću ti tajnu, Đeni, volim te" Enes Bajramović i "Naša ljubav trajala je kratko" koju je napisala Verica Đurin. Na snimanju albuma pomogli su: Mija Kalember, Vanja Popović, Ela Čulić, Smiljan Lajsner i Sead Lipovača. Sa albuma bih izdvojio pesme "Dođite na čaj" i "Ja nisam kao drugi što lude za njom".
1977 godinu i veliki uspeh prvog albuma "Dođite na čaj" produžili su četvrtim singlom "Ekskurzija" i "Kad smo bili sasvim mali radili smo divne stvari" koja je objaveljena za Jugoton 30 Septembra iste godine. Muziku i aranžmane napisao je Enes Bajramović u produkciji Nikole Radovana Borote. Početkom 1978 godine to jest tačnije 28 Marta objavljuju svoj peti singl "Semafor" i "Ja i moja mala" za RTV LJubljana. Singl je producirao Enes Bajramović koji je ujedno napisao muziku i aranžmane.
Album “Bijeli bagremi” predstavlja vrhunac karijere grupe Cod. Album je snimljen od Jula do Oktobra 1978 godine u Bosni a objavljen je za Jugoton Novembra iste godine. Zanimljivo je da je album producirao Enes Bajramović a Nikola Borota Radovan je bio tonski majstor. Na albumu je kao specijalni gost svirao Mato Došen (minimoog, arp omni, hohner D6, petrof grand piano). Pored mega hita "Denny" koja je uvrštena u deset najlepših balada ikada izdojio bih pesme "Ti si moj slatki bol", "Bijeli bagremi" i "Noćne ptice". Posle izdavanja albuma grupa je prestala sa radom a povratak je usledio početkom 1980 godine kada su objavili svoj zadnji singl "Slušaj me, majko" i "Điha, điha" u produkciji Enesa Begovića koje je napisao muziku i aranžmane. Enes Bajramović je pod imenom Digi objavio istoimeni album za Jugoton 1982 godine. Enes Bajramović, vrstan kompozitor, muzičar i autor mnogih hitova, preminuo je 25 Marta.2006 u Sarajevu.

Poklon pesme "Otkrit ću ti tajnu, Đeni, volim te" sa prvog "Stranci" i "Denny" sa drugog albuma a singlove "Novi štos", "Ekskurzija" i "Semafor" možete čuti u našoj muzičkoj sekciji.

D.L. i B.S. BalkanUk Team

Diskografija

Singlovi:
Dođi mi na čaj/Želim igru tu (Jugoton 1975)
Ciciban/Rok za moju bivšu punicu i njenu priajteljicu (Jugoton 1976)
Novi štos/Nisi mala beba (Jugoton 1976)
Ekskurzija/Kad smo bili sasvim mali radili smo divne stavri (Jugoton 1977)
Semafor/Ja i moja mala (RTV LJubljana 1978)
Slušaj me, majko/Điha, điha (Jugoton 1980)

Albumi:
Dođite na čaj (Jugoton 1977)
Bijeli bagremi (Jugoton 1978)






                 

                       
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.141 sekundi sa 25 upita.