Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Izgubljeni grad Atlantida!  (Pročitano 7281 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Izgubljeni grad Atlantida!
« poslato: 20-06-2009, 11:38:11 »



   

  Pomocu satelitskih snimaka i istrazivanjem morskog dna otkriveno mesto na kome se navodno nalaze ostaci drevne civilizacije Pretražujući program „Gugl oušn”, koji skenira dno svetskih okeana, Britanac Berni Bamford je na dnu Atlantika, u blizini Kanarskih ostrva, pronašao sistem kanala koji neverovatno podseća na ulice postavljene pod pravim uglom. Britanski tabloid „San” je odmah izneo spekulaciju da bi u pitanju mogao da bude mitski izgubljeni grad Atlantida, koji je navodno pre više od 9.000 godina potonuo na dno okeana.


   


  Kasnije se ispostavilo da snimak, koji pokazuje morsko dno udaljeno oko 1.000 kilometara od obala zapadne Afrike i podseća na plan grada snimljen iz vazduha, zapravo predstavlja samo tanke trake sonarnih podataka sa brodova koji su snimali dno okeana.
„Istina je da ‘Gugl Ert’ i ‘Gugl oušn’ omogućavaju mnoga zapanjujuća otkrića, kao što su prašuma u Mozambiku u kojoj žive dosad nepoznate vrste, ili ostaci vile iz antičkog Rima, ali u ovom slučaju ono što korisnici vide predstavlja samo proizvod prikupljanja podataka o izgledu morskog dna”, kaže predstavnica za štampu „Gugla”.
Stručnjaci za Atlantidu, među kojima je i dr Čarls Orser, kurator za istorijsku arheologiju na Njujorškom državnom univerzitetu, tvrde, međutim, da je još uvek nedovoljno objašnjena rešetka smeštena na jednom od najverovatnijih mesta na kojima bi se eventualno mogla nalaziti Platonova Atlantida. U pitanju je oblast poznata kao abisalna dolina Madera, pred obalom Maroka, nedaleko od Kanarskih ostrva. Atlantida, koja vekovima zaokuplja maštu naučnika, prvi put se javlja u Platonovim dijalozima „Kritija” i „Timej”, napisanim oko 355. godine pre nove ere. Opisano je kao ostrvo veće od Libije i Azije zajedno, sa naprednom civilizacijom i razvijenim društvenim poretkom. Platon tvrdi da je ostrvo potonulo oko 9600. godine stare ere - prema današnjem računanju vremena - a mnogi veruju da je Platonova priča u istorijskom smislu tačna, ali da su geografski podaci pogrešni, tako da se za misterioznim ostrvom tragalo i još uvek se traga širom naše planete.
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

sonja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1263
Одг: Izgubljeni grad Atlantida!
« Odgovor #1 poslato: 21-06-2009, 13:21:08 »

pa cekaj u  star gate-u su pronasli grad...zar ovde niko ne gleda sc filmove i serije??
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 24 upita.