Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Mala matura sastav  (Pročitano 13224 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

marijaKg

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 2
Mala matura sastav
« poslato: 26-05-2014, 13:01:16 »

 Mala matura

Ne mogu da verujem da se zavrsava osmogodisnje skolovanje. Rastanak uvek  obelezava  kraj jedne price.  Price o jednom I/1, II/1… VIII/1. Miroslav Antic kaze :“Nije ovo vise zavrsena samo jedna skolska godina. Kazu: Gotovo je detinjstvo. Jedno veliko detinjstvo danas je gotovo. „

    Mi smo generacija koja nosi istu marku farmerica,  mi smo pripadnici elektronske civilizacije, iphoni, ipadi  i androidi nam vire iz dzepova. Citamo iste knjige, gledamo iste televizijske serije, pijemo koka-kolu iz konzerve. Imamo iste izraze za iste pojmove. Mi razumemo jedni druge. To ne znaci da smo bolji ili losiji od prethodnih generacija,  Ili generacija mladih ljudi na razlicitim tackama planete. To znaci da smo drugaciji. Mi smo “Ekipa”. Nase druzenje u ovoj skoli nas cini posebnima.  Mi smo VIII/1, generacija 1997, I oprastamo se od detinjstva. Blizi se kraj skole. Osam godina smo odrastali zajedno, delili tajne, prepisivali domace zadatke, pomagali jedni drugima, smejali se I s razlogom I bez razloga,  bili tuzni zajedno.. Secam se nasih izleta i kako smo se onako mali  drzali za ruke po dvoje. I kada smo prvi put pobegli sa casa. Bilo je tu I nesporazuma, ukora, neopravdanih, razgovora sa direktorkom.. Sve ce mi to nedostajati.  Ekskurzija? Tri dana smo zajedno ziveli, pamtim onaj trenutak kad smo ulazili u autobus, nasi su nam mahali, a mi presrecni : puna tri dana su pred nama.  Nikada  vas necu zaboraviti moji drugovi! Necu zaboraviti ni ljude koji su nam pomogli da porastemo, ucitelje i uciteljice, nastavnike i nastavnice.

Doslo je vreme da se oprostimo i krenemo ka novim izazovima u neki novi svet koji se zove „odrastanje”. Hrabro cemo zakoraciti u novo poglavlje zivota, a kada se za par godina budemo sreli, necemo vise biti tinejdzeri, ali ponesimo taj nestasni duh sa nama i sacuvajmo ga.

Zavrsicu kao sto sam i poceo stihovima Miroslava Antica :”Svi su rastanci tuzne price, zato rastanke ne priznajem I nikad necu”. Ovo je samo privremeno razdvajanje ako tako budemo zeleli. Ostacemo prijatelji i kada ostarimo.

http://www.ucionica.rs/materjal-47326-mala-matura-sastav
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 24 upita.