Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Šta otkrivate u prvih 10 sekundi  (Pročitano 3828 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Šta otkrivate u prvih 10 sekundi
« poslato: 12-04-2007, 19:00:45 »

Koliko ste sigurni u sebe, jeste li zauzeti, sretni, komplicirani ili usamljeni. Sve se to može vidjeti na ženi već u prvih 10 sekundi upoznavanja, tvrdi američki novinar Brian Alexander.



"Da te želim oženiti, znao sam u prvih 10 sekundi našeg prvog susreta", rekao je Brian supruzi tijekom prve bračne noći. Ona mu nije željela vjerovati, no on se očito nije šalio. Svoju tvrdnju argumentirao je u novom broju časopisa Glamour.

Dakle:

1. Odmah vidimo je li sigurna u sebe
Većina muškaraca odmah uoči ženu punu samopouzdanja. I pri tome se vodimo općenitim pokazateljima koje smo naučili od oca: snažan stisak ruke, kontakt očima, jasan, siguran glas.

No ponekad je dovoljan i samo glas. Svoju urednicu upoznao sam u telefonskom razgovoru. Odmah nakon pozdrava inteligentno, ali ljubazno se našalila na moj račun, a ja sam se dobro nasmijao. Žena koja se šali s muškarcem kojeg ne poznaje pokazuje neku vrstu odvažnosti, a meni se zbog toga odmah svidjela. Znao sam da je jednostavna, ali vrlo zanimljiva osoba koja zna razgovarati s muškarcima i otad se odlično slažemo.

2. Vidimo ako je nesigurna
Volio bih da sam znao važnost prvog dojma kad sam upoznao svoju bivšu djevojku. Bili smo mladi studenti, a ja sam prvo zapazio njene delikatne gležnjeve u sandalama s visokom petom (dotad sam bio sit djevojaka u japankama). Vidjevši me, razvukla je zavodnički osmijeh i lagano nagnula glavu. To me, iskreno rečeno, prilično preplašilo jer je na sebi imala i lijepu haljinu - još jedan neobičan izbor odjeće za moje tadašnje društvo - savršeno manikirane nokte, stručno nanesenu šminku i previše skupog nakita. S druge strane, sva moja odjeća mogla je stati u manji ruksak.

Pomislio sam kako se previše trudi da djeluje odraslo. Hmmmm... interesantna, no nesigurna u sebe. A prošlo je tek 7 sekundi.



Zatim je, kao da je netko stisnuo prekidač, raširila osmijeh, postala hiperaktivna i rekla: "Ja sam Ana." Ali to je rekla ponešto preglasno i tako izvježbano da sam pomislio kako će mi sad ponuditi životno osiguranje.

Interesantna šarmerica, no pretjerano željna pažnje, pomislio sam. Već sam znao dovoljno da bih oklijevao, no nada o mogućem seksu s lijepom ženom u visokim petama lansirala me u njenu orbitu. Mjesec dana kasnije već smo bili zajedno ali nekoliko mjeseci kasnije bilo mi je svega dosta. Pokazalo se da osim pažnje svog mladića (mene) treba i jednako intenzivnu pažnju još nekolicine muškaraca.

Nakon što sam platio ignoriranje informacija koje sam znao već nakon prvih 10 sekundi, zakleo sam se na dvije stvari:
1. Nikad ne dopustiti da me obore s nogu (ej, pa svi mi obećamo nešto čega se ne možemo držati).
2. Uvijek poslušati ako intuicija upozorava na oprez (toga se držim).

3. Vidimo ako je već zauzeta
Nedostaju li i vjenčani prsten i muž oko vrata, muškarci još uvijek mogu shvatiti je li žena zauzeta - barem u srcu. Bitno je kako gleda na zgodnog muškarca. Zaljubljena žena se može diviti ljepoti nekog drugog muškarca, no ona će to raditi poput kakvog znanstvenika, samo pogledom. Stav tijela neće joj se promijeniti, neće se okrenuti za njim, barem ne previše.

No s druge strane, potpuno slobodna žena predat će se promatranju. Gledat će intenzivnije i duže, a pogled će pratiti i njeno tijelo. Muškarci sanjaju da postanu predmet ovakvog promatranja.

4. Vidimo natječe li se s drugim ženama
U ranim dvadesetima hodao sam s Jane, izrazito seksipilnom plavušom. Po tome kako su se druge žene ponašale prvih 10 sekundi kad bi je susrele govorilo mi je puno o njima.

Neke bi je skenirale kao da traže kakvu manu. Neke su se znale okrenuti prema prijateljici i zakolutati očima, no nešto suptilnije suparnice pretvarale su se kao da ona ne postoji. Gledale bi samo mene i potpuno je ignorirale kad bi nas predstavili kao par. No Jane je bila jednako pametna koliko i lijepa. Nikada to nije spomenula, no jasno sam vidio na njoj kako zna da bilo koja žena koja je tretira na takav način nije ni približno u njenoj klasi.



5. Vidi se ako voli seks
Seksipilna žena - i pod tim mislim na ženu koja je strastvena u seksu, a ne seksipilnog izgleda - zna kako uzurpirati muškarčev osobni prostor na najbolji mogući način. Prije nekoliko godina, dok sam se oporavljao od teškog raskida, upoznao sam jednu takvu na zabavi svog prijatelja. Stajao sam sa strane jer nisam poznavao nikoga od gostiju, a onda me upoznao s ne posebno lijepom ženom koja je uspjela prodrijeti u moj osobni prostor i održati distancu između naših tijela kao nitko dotad.

Stisak njene ruke bio je vrlo topao. Pri rukovanju zakoračila je prema meni i intenzivno se nasmiješila. Pogledala me u oči, zatim zakoračila nazad i dalje držeći moju ruku kao da je ona balon kojem sam se odlučio diviti. Zatim je opet zakoračila prema meni i rekla mi kako joj je drago što me je upoznala i napokon pustila moju ruku. Nakon minute neobaveznog razgovora, krenula je dalje ostavljajući me da zadivljeno zurim za njom. Moj je prijatelj zapazio moju reakciju i rekao: "Aha. Ona bi te mogla povrijediti." Svakako, pomislio sam, no vrijedilo bi. Malo smo flertovali, no nikada nije bilo ničega među nama. A nije ni trebalo, sam pozdrav, bio mi je dovoljna terapija.

6. Vidimo ako je naporna
Zbog ovog bi mogao imati velikih problema, no nakon 10 sekundi poznanstva žene jednog prijatelja (u to je vrijeme bila njegova nova djevojka) znao sam da nije osoba za njega.

Izvana su izgledali kao savršen par - šminkeri s osunčanim licem. To sam shvatio u prvih 5 sekundi dok sam stajao s cvijećem na njenim ulaznim vratima sa širokim osmijehom na licu. No prije nego sam stigao reći "ja sam Brian", primijetio sam da me skenira pogledom od glave do pete, a njene usne zadržale su ravnu crtu. Je li u pitanju bila kriva majica, hlače ili tenisice? No ma kakva greška u odijevanju bila u pitanju, to što je prvo htjela pregledati me, a ne poželiti dobrodošlicu, reklo mi je puno toga.

p.s.
Još su u braku, no to je sasvim sigurno breme. Kad se nađemo, to je uglavnom kod mene, slušamo stare ploče, pijemo pivo, a ja osjećam kao da su mu to rijetki trenuci sreće.



7. Vidimo ako voli svoje tijelo
Žena koja je zadovoljna svojim tijelom ima odlično držanje. Bradu drži prema gore i ni najmanje ne drži do konvencionalne mudrosti odijevanja. Ona je visoka žena s visokim petama, žena malih grudi koja nosi uski top ili žena s oblinama koja nosi prugasto.

I žene koje ne vole svoje tijelo se izdvajaju. Prvi put kad sam ušao u ordinaciju svog liječnika zapazio sam recepcionerku zgrbljenu nad tipkovnicom u velikom džemperu. Odmah sam shvatio da se srami svog tijela. No ja sam i dalje mislio da je slatka i pomislio sam da bih možda mogao uvjeriti i nju. Uzalud.

Neprestano se na svoju štetu uspoređivala s top-modelima. Shvatio sam da ako i budemo u situaciji da mi pokaže tijelo, to neće učiniti radosno. Prestao sam je zvati i pronašao novog doktora.

8. Vidimo ako je sretna
Vidio sam ženu okruženu grupom muškaraca u hotelskom baru. Oni su se željeli odmoriti nakon posla, a ona se smijala ispričanom vicu. Njen je smijeh bio stvaran. Pomalo izvan kontrole, prirodni izgled lica, a morala je obrisati i par suza. Za razliku od drugih žena s jednako lijepim bisernim naušnicama, ona je bila istinski sretna što me je upoznala. No imao sam osjećaj da bi bila jednako sretna da je upoznala bilo koju novu osobu - jer tko zna koja će se vrata otvoriti. Život je za nju bio prelijep, predobar i prekratak da se bavi strahom o mogućem razočaranju.

9. Vidimo ako je primadona
Moji su prijatelji željeli da upoznam jednu djevojku, no ona se ponašala iznimno zahtjevno. U restoranu se, kada smo trebali pomaknuti stolice jer je dolazila još jedna osoba, ponašala kao da treba sudjelovati u čišćenju naftne mrlje. Uzdisala je. Napravila je scenu s beštekom i izigravala zbunjenost ne znajući kome sad pripadaju poslagane čaše. Pričajući o svom danu rekla je: "Osjećam se potpuno iznureno." Ne samo umorna, ona je bila u potpunosti iscijeđena. Pri pomisli o mogućem drugom sastanku, počeli su mi se znojiti dlanovi.

10. Vidimo ako nas treba
Dakle, do vremena kad sam upoznao svoju suprugu instinktivne reakcije koje sam naučio prilično su me izoštrile. No ova žena me odmah pokorila. Stajala je sama na krmi trajekta u kabanici do gležnejva s fotoaparatom. S leđa je izgledala kao 175 cm visoka plava vreća. No kad se okrenula i pokazala lice, morao sam se podsjetiti da moram disati. To je bilo takvo lice. No nešto nije bilo u redu. Nije se smješkala. A žena lijepa kao što je ova trebala bi se smiješiti, pomislio sam.

Došao sam i rekao joj: "To je profesionalna kamera." Pa makar to bila najjadnija rečnica u povijesti upoznavanja, ona se pristojno nasmiješila. Bez seksipila ili flerta. Pomalo umorno. Nije pomakla ni mišić svog tijela. No cjelokupno je djelovala ranjivo. Znao sam da je ispred mene kreativna, sposobna, samostalna žena koja - a ovo je bilo moje nadanje - treba osobu poput mene.

Koliko je moj govor tijela rekao njoj da je trebam, ne znam. No njen izraz lica smrvio je sve moje zakletve o zabrani instant-zaljubljivanja. I da sam mogao, oženio bih se s njom tog istog trenutka.

Velik dio onog što sam intuitivno znao o svojoj ženi u prvih 10 sekundi pokazalo se točnim. Naravno, zaskočilo me je i niz osobina o kojima nisam ni sanjao, poput njenog perverznog smisla za humor ili želja povezanih s poklonima za vjenčanje. O, kako bih volio da se i to moglo vidjeti.

preuzeto sa nekog sajta . . . .
 

Stranica je napravljena za 0.073 sekundi sa 24 upita.