Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Kopaonik van zimske sezone  (Pročitano 954 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Daya

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 35
Kopaonik van zimske sezone
« poslato: 15-09-2022, 14:39:01 »

U avgustu ove godine sam posetila Kopaonik i sjajno se provela. Ova planina mi je lepša kada je toplo vreme, nego pod snegom.

Apartmani Kopaonik
Smeštaj sam pronašla malo teže, jer su cene prilično visoke. Rezervisala sam dvokrevetan apartman online i bila sam zadovoljna. Smeštaj je bio skromniji, ali je cena bila dosta povoljnija.

Atrakcije koje bih svakome preporučila da poseti su Nebeske stolice, Pančićev mauzolej, Zabavni park i naravno manastir Gradac u Dolini Jorgovana.

Nebeske stolice su grupa stena ispod Pančićevog vrha sa kojih se pruža pogled ka dolini Ibra i Kosovu. Ime im je 1895. godine dao Živojin Mišić. U narodu postoji predanje da se tu nalazila crkva svetog Prokopija. Kopaonik je sudeći po tragovima iz antičkog doba i srednjeg veka imao veliko rudno bogatstvo.

Pančićev mauzolej je smešten na 2017 mnv, na Pančićevom vrhu - najvišoj tački Kopaonika. Građen je sredinom prošlog veka od kopaoničkog granita i kamena. Tokom bombardovanja, 1999. godine bio je oštećen, ali je rekonstruisan i zadržao je prvobitni izgled.

Manastir Gradac je zadužbina Jelene Anžujske i nalazi se u Dolini Jorgovana. Ovo je mesto srpske kulture, tradicije i srpske baštine u kojoj počiva Jelena Anžujska. Kompleks manastira pleni svojom tišinom i mirom. Ako dolazite na Kopaonik, obavezno obiđite ovaj manastir. Možete probati i domaće sokove manastira dok uživate u netaknutoj prirodi i žuboru Gradačke reke

Zabavni park je jedna od najvećih atrakcija Kopaonika i smešten je pored žičara. Ovde možete iznajmiti kvad, spustiti se zip-lajnom, a tu su i avantura park i igralište za decu.

Većinu informacija koje su mi značile, pronašla sam na zvaničnom sajtu Kopaonika

Nadam se da će moji predlozi za obilazak ove prelepe planine biti od pomoći. Kada je vama Kopaonik najlepši?



Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 24 upita.