Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Holicm Paraćin  (Pročitano 3857 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Holicm Paraćin
« poslato: 12-06-2012, 19:09:26 »

30.000 evra za sedam najboljih na „Partnerstvu za budućnost“


Popovac, 29. maj 2012 - Petu godinu za redom kompanija Holcim Srbija kroz konkurs „Partnerstvo za budućnost“ nagrađuje najbolje projekte nevladinih organizacija, udruženja i ustanova sa sedištem na teritoriji opštine Paraćin. Na jubilarnoj svečanoj ceremoniji predstavljeno je novih sedam idejnih rešenja, za čiju realizaciju će Holcim izdvojiti 30 hiljada evra. Kroz ovaj projekat kompanija Holcim do sada je podržala ukupno 33 projekata iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja na teritoriji opštine Paraćin za koje je izdvojeno oko 200 hiljada evra.

- Holcim Srbija želi da aktivno učestvuje u razvoju Paraćina, čak i u periodima ekonomske neizvesnosti. Doprinos Paraćinu i Popovcu nije mesto gde Holcim želi da traži prostor za štednju. Godišnje privredi Srbije od našeg poslovanja ostane oko 35 miliona evra i veći deo toga odlazi u Paraćin, ali to nije dovoljno. Zbog toga dajemo 50.000 evra za projekat mikrokredita kao pomoć lokalnim preduzetnicima, gradimo infrastrukturu, dajemo stipendije i sprovodimo druge aktivnosti kao što je Partnerstvo za budućnost. Kao dobre komšija želimo da pomognemo, ali je uvek bolje da ta pomoć dolazi na ovakav način – kroz uzajamna partnerstva, izjavio je generalni direktor Holcim Srbije, Gustavo Navaro.

Odlukom devetočlanog žirija sastavljenog od predstavnika Holcim Srbije, opštine Paraćin, medija, nevladinog, poslovnog i javnog sektora, za pobednike ovogodišnjeg konkursa koji je bio otvoren od 9. do 30. marta, proglašeni su sledeći projekti: Radi pa zaradi II -  Centar za komunikaciju Pravda, Vreme je za užinu - Tehnološka škola Paraćin, Razvoj usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici - Centar OSI, Solarnom  energijom  do  održive poljoprivrede - UNCOOP, Možemo i mi da naučimo - Organizacija gluvih i nagluvih, Spaljivanje biljnih ostataka korist, ili krivično delo - Srpsko društvo za vanredne situacije, Letnje scene OSI - CDP.

Predsednik žirija Dušan Stokić iz Privredne komore Srbije rekao je da je kvalitet svih prijavljenih projekata ove godine bio na veoma visokom nivou i da to dokazuje da u Paraćinu postoji zaista jak nevladin sektor što je značajnim delom i zasluga konkursa Partnerstvo za budućnost gde su od početka propozicije ravne sličnim konkursima na globalnom nivou.

Od 2008. godine, Holcim Srbija organizuje godišnji konkurs za nevladine organizacije „Partnerstvo za budućnost“, sa namerom da strateški podržava inicijative, programe i projekte u oblastima definisanim Strategijom društveno odgovornog poslovanja: obrazovanje u funkciji razvoja, kultura u javnom prostoru i održivi razvoj.








 

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 20 upita.