Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Mesečni horoskop  (Pročitano 2433 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

astroputnik

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5
Mesečni horoskop
« poslato: 30-04-2020, 22:00:43 »

Maj 2020.

Ovan https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-ovan/
Posao:
Peti mesec u godini donosi dosta iskušenja na profesionalnom planu za većinu osoba rođenih u astrološkom znaku Ovna. Zbog specifičnosti kretanja čak tri nebeska tela tokom Maja meseca, Ovnove čekaju realne predispozicije za krupne zaokrete u sferi poslovnog delovanja, bilo da je reč o tempu i režimu fizičkog funkcionisanja, ili da su u pitanju promene organizaciono – tehničke prirode. Što se tiče komunikacije ovaj mesec možemo podeliti na dva dela. Tokom prve dekade i poslednjih par dana maja tipični Ovnovi mogu očekivati dosta nesporazuma u komunikaciji sa neposrednim poslovnim saradnicima, ili možda još izraženije sa nadređenim osobama na hijerarhijskoj lestvici. Budite spremni da ponovite više puta svoju priču, ali i da tražite dodatna objašnjena od drugih kako ne bi preskupo platili različito tumačenje i shvatanje važnih profesionalnih ideja. Znatno povoljniji period imaćete tokom druge i polovine treće dekade, kada bi bilo dobro da što bolje iskoristite pomoć i saradnju prvenstveno mlađih osoba iz poslovnog okruženja. Na polju radne energije za očekivati je malo promenljiv, ali standardno visok priliv sve do sredine meseca, dok će posle toga biti najvažnije maksimalno racionalno koristiti sve energetske resurse. Sveukupno posmatrajući potencijalne promene, imate veće šanse da koliko – toliko utičete na krajnji ishod u prvoj dekadi Maja, dok će u preostale dve biti mnogo jači uticaj sticaja okolnosti. Pooštreni kriterijumi odnosa prema poslu čekaju naročito od sredine meseca, kada je važno da se povede računa i o neplaniranim finansijskim izdacima. Ako već ne možete da ih sprečite, pokušajte makar da ih umanjite.

Ljubav:
Jedan od najlepših meseci u godini, po raznim kriterijumima, a za mnoge ubedljivo najlepši za ljubavna dešavanja, neće biti ni malo lak i jednostavan za najtipičnije Ovnove. Naime, i u sferi ljubavi vrlo je realno da vam se dogodi najmanje jedna bitna promena. Još veću težinu, ali i upozorenje imaju eventualna preispitivanja, kako sopstvenih stavova i pogleda na ovo životno polje, tako i konkretno prema voljenoj osobi, naravno ako ona postoji. Na talasu određenih pozitivnih dešavanja iz prethodnog perida, Ovnovi bi mogli sasvim pristojno da plivaju do polovine Maja, uz malo podsećanje da obrate pažnju na paralelne kontakte, jer ipak nije optimalan period za takvu gimnastiku. Praktično od polovine meseca realno je da imate osećaj da vas neko prati i posmatra svaki vaš korak, odnosno da se sve vaše tajne otkrivaju onako serijski. Ne mora biti ništa štrašno, ali budite spremni na iskrenost i logično da istrpite poneku kritiku. Poseban značaj ipak imaće svođenje računa u vašem srcu i glavi po pitanju emotivno – ljubavnih relacija. Za očekivati je da polažete nekoliko ljubavnih testova i situacija u kojima valja pokazati šta ste naučili, odnosno koje lekcije niste savladali, pa je neophodno ponavljanje ispita. Kroz sva ova iskušenja za nijansu lakše bi trebalo da prođu pripadnici starijih generacija ovog znaka, dok one mlađe zaista čeka dosta izazova i burnih situacija. Kao logična posledica svega navedenog mnogo je veća verovatnoća da tipični Ovnovi neće dočekati kraja meseca u istom ljubavnom statusu, kao što su bili na početku ovog perioda.

Zdravlje:
Presek zdravstvenog stanja tokom Maja, makar u najavi astroloških aspekata, ne donosi razloge za veliku brigu. Naravno postoje detalji na koje valja obratiti adekvatnu pažnju. Kontrola potrošnje energije važna je tokom celog meseca, a naročito u drugoj polovini, kada je realno da vas povremeno sustiže zamor materijala i poneka sitnija fizička povreda. Uz to moguće su alergijske reakcije kože, kao i signali upozorenja koji dolaze iz predela ramenog dela i vrata.

Bik https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-bik/
Posao:
Uzevši u obzir nekoliko najvažnijih parametara, ovaj mesec nagoveštava visoke profesionalne domete i poslovne uspehe za najtipičnije predstavnike Bikova. Radna energija ne bi trebalo da bude problematična, mada nisu isključena manja variranja i oscilacije u prvoj dekadi Maja, dok se znatno stabilniji nivo očekuje u preostalom delu meseca. Ono što Bikovima znači još više jesu potencijalne krupne promene pozicije i profesionalnog statusa, uz realnu predispoziciju da napredujete na poslovnom planu. Organizaciono tezhničke promene, čiji točkići su već pokrenuti, bezmalo svu vodu navode na vašu poslovnu vodenicu, a od tipičnih Bikova se očekuje da dovoljno brzo i spretno reaguju i ne propuste priliku za poentiranje. Kad god je reč o nekakvoj brzini, tu je i malo upozorenje, jer osobama rođenim u ovom znaku donošenje odluka u magnovenju retko kada odgovara. Ali, ako postoji period kada ono zrno sreće može prevagnuti na vašu stranu, onda je to ovaj mesec, ili preciznije rečeno prva i treća njegova dekada. Tokom središnjih desetak dana Maja nešto više pažnje neophodno je posvetiti sopstvenoj koncentraciji – moguće su sitnije greške zbog brzopletosti, ali i konkurenciji, jer neće svi blagonaklono gledati na vaše poslovne uspehe. Kao šlag na torti uspešnog profesionalnog meseca, mogu doći i lepi, pa čak i uvećani finansijski prihodi. Malo zbog poboljšane poslovne pozicije, ali i malo zbog vraćenih dugova koje ste možda zaboravili. Ukoliko ste namerili realizaciju neke investicije, budite malo oprezniji sa tumačenjem onih nevidljivih troškova pirlikom potpisivanja raznih ugovora.

Ljubav:
Početak Maja ne nagoveštava krupne promene na polju emotivno – ljubavnih odnosa, ali većinu Bikova očekuje više prijatnih iznenađenja do kraja meseca. Iako nije realno da baš sva budu prijatna, odnosno da vam okolnosti idu na ruku kao u sferi posla, ipak trebalo bi da prevagne pozitiva. Tokom prve polovine Maja, osobama rođenim u znaku Bika komplikacije mogu praviti neke nerašćišćene sitnice iz prošlosti, ili određeni disonantni tonovi u partnerskim relacijama. Ukoliko želite da ublažite pomenutu problematiku, potrudite se da zauzmete što jasniji stav i fokusirate se na najvažnije detalje. Neće biti lako, naročito ako ne budete imali razumevanja od druge strane. Zanimljiva može biti i situacija sa upoznavanjem znatno mlađe osobe u prvih petnaestak dana ovog meseca. To najverovatnije neće imati posebnu težinu, ali na nivou flerta, eventualno avanture za one raspoložene za takav scenario, to svakako jeste za očekivati. Druga polovina Maja donosi stabilnije prilike na bikovskom ljubavnom nebu, posebno ako ste u stabilnim partnerskim odnosima, koji bi mogli doživeti uzlet i dizanje na još viši nivo, Što se tiče slobodnih predstavnika ovog znaka, taj period biće povoljan za uspostavljanje novih ljubavnih kontakata, koji bi trebalo da imaju veću težinu, odnosno lepu perspektivu. Doza preispitivanja u sferi ljubavi neće zaobići ni Bikove, naročito od polovine Maja, pa je važno da u tom periodu odvojite malo vremena za sebe i sredite poneku zaostalu dilemu u svojoj glavi.

Zdravlje:
Osim nekoliko sitnica, praktično da nema bitnijih upozorenja, po pitanju zdravstvene problematike za većinu Bikova, tokom Maja meseca. Ipak, na te sitnice valja obratiti pažnju. Pre svega reč je o potencijalnim problemčićima sa donjim ekstremitetima, naročito kolena i listova nogu. Nemojte zanemariti ni opterećenje urinarnog trakta, potrudite se da ne prehladite donji deo leđa i mali stomak, a podrazumeva se da ne preskočite od ranije zakazanu rutinsku posetu doktoru.

Blizanci https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-blizanci/
Posao:
Posle veoma dobrog i profesionalno uspešnog perioda, koji objektivno nije bio ni malo kratak, za najtipičnije predstavnike Blizanaca dolazi mesec sporije realizacije poslovnih ideja i projekata, i krupnih promena u organizaciji rada. Vidljiva usporavanja tempa i načina rada, već su zahvatila blizanački poslovni ambijent, a tokom Maja za očekivati je da dođe do potpunog prebacivanja u novi profesionalni režim, koji zahteva prilagođavanje. Neće to biti najveći problem za pripadnike ovog vazdušnog, promenljivog znaka, kojima je inače fleksibilnost jedna od jačih argumenata, već eventualna ograničenja u slobodi donošenja odluka i njihovoj realizaciji. Nametnuti kriterijumi, ma koliko bili realni, stvaraju prirodni otpor kod tipičnih Blizanaca, a njihova sklonost promenama raspoloženja i prebacivanje sa jednog na drugi plan, biće na najvećim mogućim iskušenjima. Naime, to će vas pratiti tokom većeg dela Maja, ali je veoma važno da poradite na ličnoj kontroli i disciplini svojih primarnih poriva, naročito u drugoj polovini meseca, kada vas par povoljnih situacija može poneti da poletite previsoko. A okolnosti nimalo nisu povoljne za nerealne i futurističke ciljeve, prvenstveno zbog činjenice da se fokus poslovne organizacije premstio na teren osoba sa čvršćim i tradicionalnijim stavovima. Za prihvatanje činjenice da ključne konce povlači neko drugi trebaće vam malo vremena, a vi se potrudite da to što pre sažvaćete zarad mira u sopstvenoj glavi. Nemirnim mislima i čak ponekoj glavobolji mogu doprineti i oscilacije u sferi finansija, posebno u prvoj polovini Maja. U tom periodu valjalo bi da izbegavate veće kupovine i naročito da nesmotrenim ponašanjem ne zaradite nepotrebne kazne.

Ljubav:
Iako su se okolnosti već u dobroj meri promenile na vašem ljubavnom nebu, praktično cela prva polovina Maja, ipak najavljuje par povoljnih situacija za uspešno delovanje na polju partnerskih odnosa. Drugim rečima, za očekivati je da ostavrite nekoliko zanimljivih novih poznanstava, od kojih bi bar jedno moglo da vam ozbiljnije zagolica maštu. Sama realizacija i krajnji rezultat ponajviše zavisiće od vremena i fokusirane pažnje koju budete posvetili novoj simpatiji. Dakle, to je još uvek astrološka klima koja se uklapa u blizanačke standardne ljubavne okvire. Preostali deo meseca donosi drugačiju konstelaciju ljubavnih parametara, što upozorava na komplikacije i nesporazume na polju emotivno – ljubavnih relacija. Recimo jedan scenario komplikacija povezan je sa nedostatkom taktičnosti i strpljenja u ponašanju prema dragoj osobi, što može izazvati burne reakcije i osude vaše sebičnosti. Drugi, ništa manje bitan zamršeni scenario ima veze sa nerealnim obećanjima koje ste davno dali, a još uvek ih niste ispunili. Sankcije stižu pre ili kasnije, mada je u ovom periodu realnije da budu odmah. Što se tiče zaokreta u ponašanju i preispitivanja ljubavnih stavova, pripadnike ovog znaka najverovatnije čeka mala katarza. Ona nikada nije bezbolna, ali je itekako neophodna za svakoga, kako bi se oslobodili loših stvari i okrenuli list na drugu stranu. I to je možda najvažniji zaključak za Blizance – kraj Maja trebalo bi da dočekaju kao ponovo rođeni, resetovani u srcu i glavi, u sferi ljubavi.

Zdravlje:
Više detalja valjalo bi ozbiljno shvatiti tokom ovog meseca, na polju zdravstveno osetljivih tačaka. Tipične Blizance prvenstveno mogu zabrinuti glava i čula, što znači da je veoma važno rasteretiti psihu, podeliti deo mentalnog tereta sa osobom od poverenja. Funkcionisanje čula, pre svega vida i sluha, u najmanju ruku treba prekontrolisati. Podjednaku pažnju zahtevaće i osetljivost grla i kompletnog respiratornog sistema, a mogući su i manji problemi sa cirkulacijom.

Rak https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-rak/
Posao:
Solidan mesec nalazi se pred većinom osoba rođenih u znaku Raka, na polju profesionalnog angažovanja i rezultata koji se mogu ostvariti. Za ocenu samo solidan, najviše zasluga imaju potencijalna dešavanja u drugoj polovini Maja, kada je realno da Rakovi budu preopterećeni obimom posla sa jedne strane, a na drugoj da im razvoj situacije i okolnosti pomalo izmiču stvari iz ruku. Ali bitno je naglasiti – ako zaista i bude takav scenario, može izgledati vrlo zamršeno i problematično iz ugla paničnog shvatanja rakovske percepcije stvari, a u suštini biće manje više uobičajene turbulencije, koje doduše Rakovi nikako ne vole. Nemojte dramiti previše i sami sebi dizati tenziju. Važno je da i tada možete uspešno završiti poslovne zadatke, doduše uz više napora i stresa, ali krajnji rezultat je ono što se beleži. Zbog toga je još bitnije da prvu polovinu meseca iskoristite što je moguće bolje, kako u zauzimanju povoljnije pozicije na profesionalnom polju, tako i uštedi energije koja će vam trebati za kasnija iskušenja. Povoljnije okolnosti profesionalnog delovanja tokom prve dve sedmice Maja, zaista mogu pomoći da ležernije i uz manju potrošnju energije ostvarite sve zacrtane poslovne ciljeve. A uz zrno sreće, nije nerealno da očekujete i napredovanje na hijerarhijskoj lestvici, odnosno makar zauzimanje pozicije koja vam više odgovara. Stanje finansija može biti promenljivo, ali uz nešto više pažnje možete držati stvari pod kontrolom. Par većih materijalnih izdataka teško možete izbeći, naročito u središnjem delu meseca, samo se potrudite da ih ne pravite svojom nemarnošću.

Ljubav:
Bezmalo ceo Maj mogao bi da protekne u manjem ili većem raskoraku između želja i mogućnosti tipičnih Rakova u sferi ljubavi. Sasvim dobra energija i osećaj emotivno – ljubavnog zanosa mnoge predstavnike ovog sanjalačkog znaka dovešće u poziciju da požele neki krupniji zalogaj, koji bi popunio praznine aktuelnih partnerskih odnosa. To možda i ne bi bio nerealan cilj, kada bi sve zavisilo od rakovskih želja, ali u ljubavi postoji neminovno druga, a ponekad se uplete i treća strana. E, to je ono na šta bi valjalo da obratite pažnju i pokušate uskladiti svoja htenja sa realnom situacijom. Pa ako bude neophodno sve to uskladiti samo sa drugom stranom, onda imate veće šanse da kraj meseca dočekate zadovoljni. Znatno teži zadatak biće ukoliko se u sve umeša i treća strana, bilo da je zainteresovana za vas ili vama dragu osobu. Rakovi nisu najspretniji u takvim kombinacijama, a tokom druge polovine Maja inače sledi svođenje računa, pa bi zaista bilo mudro da nekoliko puta razmislite ako vam život ponudi neko slično zamešateljstvo. Po pitanju svođenja računa, sve bi trebalo da se svede na promenu načina pokazivanja i prihvatanja najtananijih osećanja. Doza hipersenzitivnosti uvek će biti prisutna kod najtipičnijih predstavnika ovog znaka, ali je ipak realno očekivati da makar malo očvrsnete i pokažete da ne morate uvek biti vi ona iskrenija ali i naivnija strana partnerskih relacija. Praktično sve veze doživeće makar minimalne korekcije, bar u onom delu koji se tiče Rakova.

Zdravlje:
Najviše zdravstvenih problemčića tokom Maja meseca Rakovima mogu zadavati probava i kolebljiv imuni sistem. Dakle potrudite se da imate redovnu i raznovrsnu ishranu, koja se uklapa u aktuelne potrebe organizma. Na drugoj strani ojačajte stanje imunog sistema na razne načine, a jedan može biti i povećana fizička aktivnost. Uz sve navedeno, pokušajte da smanjite broj ogrebotina i posekotina, kojima će biti izložena vaša koža.

Lav https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-lav/
Posao:
Praktično ništa lako neće biti tokom Maja, za većinu Lavova na polju profesionalnih delatnosti. Sa jedne strane biće dosta poslovnih obaveza, povremeno mogli bi da budete preopterećeni, a na drugoj strani nove, promenjene okolnosti na polju organizacije guraju vas malo po strani, onako usput u drugi plan. To sve nisu razlozi za veliku brigu, ili strah, ali svakako jesu detalji koji zahtevaju maksimalno angažovanje svih energetskih resursa, kao i promenu dosadašnjeg načina rada i pre svega odnosa prema poslu. Period ozbiljnog opterećenja profesionalnim obavezama čeka vas već od kraja prve dekade meseca, a posebno je važno da budete racionalni sa potrošnjom energije u poslednjih desetak dana Maja, kada će dosta živaca biti istanjeno i potrošeno. Ukoliko je moguće zatražite i prihvatite pomoć, nemojte da vas ego i ponos zaslepe. Naročito nezgodan udarac pretrpeće tipični Lavovi kada shvate da je neko drugi zauzeo lidersku poziciju, odnosno kada se od njih bud eočekivalo da prate tuđe zahteve. Biće mudro da izbegnete veće verbalne sukobe, naročito sa autoritetima u drugoj polovini meseca, kada su realno moguće i neke sankcije, odnosno plaćanje penala. Troškova i to onih velikih moglo bi da bude naročito tokom prve i druge sedmice Maja. Ipak nema razloga za strah, jer i prihodi ne bi trebalo da budu sporni, makar da pokriju izdatke. Najveće upozorenje odnosi se na rizik, bilo da Lavovi olako prihvate neproverenu ideju za dobru zaradu, bilo da jednim udarcem želite ubiti sto finansijskih muva.

Ljubav:
Sva potencijalna dešavanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa tokom ovog meseca, Lavovima mogu doneti dosta zanimljivih iskustava. To se prvenstveno odnosi na prvu polovinu Maja, kada vam astrološki aspekti najavljuju pojačane aktivnosti i bar jednu uspešnu akciju u osvajanju nečijeg srca. Naravno, za one koji su već zauzeti, bilo u braku ili nekoj stabilnoj vezi, to će biti povoljan period da dosta kvalitetnog vremena provedu sa voljenom osobom i porade na dizanju nivoa aktuelnih partnerskih relacija. Za sve one željne krupnijih promena i uzbudljivih ljubavnih akcija, druga polovina meseca neće biti mnogo nepovoljnija, već bi se pre moglo reći – biće komplikovanija. A osnovni razlog za to nalazi se u činjenici da uz preispitivanje Lavova, za očekivati je da se na ljubavnom putu pojavi i bar jedna veoma interesantna, ali zauzeta osoba. I u najpovoljnijem periodu nisu jednostavne priče sa zauzetim osobama, a kada se to dešava u periodu korekcije ličnih shvatanja i stavova u sferi ljubavi, onda komentar nije ni potreban. Doduše tipični Lavovi vole izazove, i često požele da urade nešto što nikada niko nije uspeo. Samo se postavlja pitanje, praktičnosti, odnosno po koju cenu. Na kraju krajeva neki žuti karton ili ljubavna pecka koju možete dobiti, biće dobar katalizator da lakše napravite zaokret u budućem ponašanju prema dragoj osobi. Bitno je shvatiti poentu, naučiti lekciju, pa ma koliko bila skupa ili bolna, na planu kompletne slike biće isplativo.

Zdravlje:
Uobičajeno osetljive tačke u sferi zdravlje, podsetiće makar one najtipičnije Lavove da budu pažljiviji i revnosniji prema svom telu. U prvoj polovini Maja, više nego inače, može vas mučiti osetljivost kičmenog stuba i bezmalo svih zglobova. Takođe valja obratiti pažnju na rad srca i funkcionisanje kompletnog kardio – vaskularnog sistema, a ništa ne zanemarujte kada su u pitanju preterivanja u konzumiranju hrane i pića, posebno onoga što najviše volite.

Devica https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-devica/
Posao:
Prilično dobar, radno efikasan i profesionalno uspešan mesec čeka tipične Device, tokom ovog Maja. Počev od kontinuiranog, doduše ne naročito visokog, priliva radne energije, preko voljnog momenta za velike domete, pa do novonastalih okolnosti koje se u znatno većoj meri uklapaju u očekivanja Device, nego sve to u prethodnom periodu. Racionalnost najtipičnijih pripadnika ovog astrološkog sazvežđa biće od velike koristi u nameri da se maksimalno racionalizuje potrošnja energije, čiji višak može biti usmeren, recimo na stranu nekog hobija, ili sekindarne delatnosti. Podrazumeva se da rasplinjavanje nije poželjno. Prva dekada i poslednja sedmica Maja, mogu doneti više lepih satisfakcija, koje ste možda i ranije zaslužili, ali bolje ikad, nego nikad. U drugoj dekadi meseca obratite pažnju na moguće nesporazume u komunikaciji sa poslovnim okruženjem, ili nemojte preterivati sa detaljisanjem, mnogi zbog toga izbegavaju saradnju sa vama. Posebnu vrstu upozorenja donosi eventualni predlog za korigovanje poslovne pozicije, koja donosi određene benefite, ali i povećanu odgovornost. Nemojte biti kukavica, ali neće biti mudro ni da se zaletite, pa sebi natovarite preveliko breme na pleća. Stanje vaših finansija kretaće se u već poznatim okvirima. Nema nagoveštaja ni velikih uspona, ni značajnijih padova, kada su novčani tokovi u pitanju. Uz maksimalno racionalno korišćenje i planiranje svakog dinara, realno je da kraj meseca dočekate makar u malom finansijskom plusu u odnosu na početak Maja.

Ljubav:
Ako ste namerili da pokrenete incijativu bar za korekciju već postojećih partnerskih odnosa, ili da eventualno napravite zaokret u sferi ljubavi, onda imate čemu da se nadate tokom Maja meseca. Istina, kod većine Devica ništa nije ni lako ni brzo na polju emotivno – ljubavnih odnosa, pa je tako nešto realno očekivati i u ovom periodu, ili makar njegovoj prvoj polovini. Povoljna klima na vašem ljubavnom nebu daje dobru osnovu da sa dosta samopouzdanja preuzmete inicijativu, pa neka bude korak pa analiza, pa opet korak i tako dalje, ali je važno da se aktivirate. Ako ništa drugo, kapitalnije ne bude, za očekivati je da se opustite više nego ikad i doživite potpuno novo ljubavno iskustvo. Oni koji se nalaze u bilo kakvoj formi partnerskih odnosa, biće u prilici da drugoj strani predlože neku inovaciju, zarad poboljšanja kvaliteta zajedničkog života. Koliko će druga strana prihvatiti, pokazaće vreme. Svođenje računa u svojoj glavi i preispitivanje ličnih stavova, kod Devica bezmalo uvek imaju prizvuk doktorske disertacije. Nema dileme da je nekako najlogičnije da i tokom ovog meseca tako postupite, ako budete u poziciji da se pozabavite svojim ljubavnim životom. Ipak, nemojte pridavati preveliki značaj nekim zaista sporednim sitnicama, koje se inače koriguju više puta tokom života. Svakako da će vam od velike pomoći da to koliko toliko relaksirate, biti razumevanje i podrška drage osobe, koja iz ugla sa strane ima nešto drugačiju vizuru. Razmenite mišljenja, otvoreno, bez ustezanja.

Zdravlje:
Manje više sve bi trebalo da bude pod kontrolom Devica, kada su u pitanju zdravstveno osetljive tačke tokom Maja meseca. To znači da ni nekoliko potencijalnih glavobolja i stresnih situacija nemaju realne šanse da vas ozbiljnije zabrinu. Nemojte zanemariti onaj balans između psiho – fizičkih napora i vremena posvećenog relaksaciji i oporavku, a preventivna zaštita kože i higijena na vrhunskom  nivou, podrazumeva se kao nešto uobičajeno za Device.

Vaga https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-vaga/
Posao:
Za osobe rođene u znaku Vage, peti mesec u godini imaće u najmanju ruku dvostruko značenje na polju profesionalnog angažovanja. U prvoj polovini meseca trebalo bi da bude dosta obaveza i otežana realizacija poslovnih zadataka, dok će u drugom delu Maja biti nešto povoljnija radna klima za lakše stizanje do cilja, ali sa povećanom verovatnoćom da dođe do bar jedne vidljive profesionalne promene. Posmatrano iz ugla radne energije biće uspona i padova, ali ništa drastično, što jedna Vaga ne može fino da izbalansira, uz dodatak da u prvoj dekadi meseca valja izbegavati dodatna angažovanja sa strane, dok u poslednih sedam dana može biti i uspešnih paralelnih aktivnosti. Logika nalaže da ne treba započinjati više novih poslića dok ne završimo prethodnu obavezu, naročito ako je u vidu bitna promena. Dakle, to je osnovni zadatak tipični Vaga, ukoliko žele da se fokusiraju na ono najvažnije i lakše naprave poslovnu korekciju. Za sve to imaće veće šanse ukoliko se povremeno konsultuju sa osobom od poverenja, i posluže se pozitivnim iskustvom drugih. Verbalnih nesporazuma i par situacija gde su u opticaju tzv. poluargumenti, moglo bi da bude u prvoj polovini Maja, kada je važno biti što konkretniji i precizniji sa svojom pričom. Na polju materijalnih dešavanja, opet nekako šaren mesec očekuje Vage. Tokom prve i druge sedmice može biti otežana naplata zarađenog novca ili bar jedna loša investicija, dok u drugoj polovini meseca Vage čekaju i eventualni ekstra prihodi. Nemojte zaboraviti obaveze plaćanja dažbina državnim institucijama.

Ljubav:
Većina Vaga ovaj mesec može proživeti kao u nekom malom transu, odnosno potpuno nesvesni realnih dešavanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Doduše, u pojedinim situacijama takvo odsustvo realnih konekcija čak deluje zaštitnički na osetljivu psihu i tanane emocije, ali u većini preostalih segmenata ljubavnih dešavanja donosi pre ili kasnije grubo suočavanje sa praktičnom stranom života. Nešto slično očekuje Vage, pre svega u drugoj polovini Maja. Ali valja naglasiti da prve dve sedmice meseca nisu uopšte loše za ostvarivanje kontakata, laganu priču, flert, pa čak i kraću avanturu. Ukoliko ste raspoloženi za nešto od navedenog, naoružajte se optimističkim stavom i izbacite šarm svojstven najtipičnijim Vagama, rezultati ne bi smeli da izostanu. Mada, sve u okvirima kraćih priča prolaznog karaktera. Međutim, onaj drugi deo meseca, Vage očekuje ozbiljno preispitivanje i logično revidiranje, nekih od osnovnih ljubavnih postulata. Ako se sve završi na tome, većina pripadnika ovog znaka snaći će se bolje od drugih, uostalom celog života vagaju i traže optimalna rešenja. Ali sve može otežati oštar, kategorički stav druge strane u vezi važnih zajedničkih pitanja, ili susret sa osobom koja je ostala u vašem srcu kao nerealizovana ljubavna priča. Neće biti ni malo lako amortizovati takav emotivni udar, posebno da to ne bude primećeno od strane drage osobe i dodatno ne zategne inače veoma napete strune vašeg partnerskog odnosa.

Zdravlje:
Suštinski nema razloga za veliku brigu na polju zdravstveno osetljivih tačaka, ali važno je da Vage budu odgovorne i revnosne. Tokom Maja meseca, tipični predstavnici ovog astrološkog znaka mogu imati manjih problema sa donjim delom leđa, ukočenost, ili upala mokraćnih kanala, bešike. Bitno je takođe da povedete računa o redovnoj primeni terapije ili mera predostrožnosti, ukoliko postoje naznake lekara, i nemojte zanemariti značaj oslobađanja viška negativne energije.

Skorpija https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-skorpija/
Posao:
Veoma ozbiljan i naporan profesionalni period očekuje većinu osoba rođenih u Škorpiji. Bezmalo ceo Maj proteći će u znaku dosta posla i sveukupno obaveza, ali i sa vrlo realnim mogućnostima za bar jednu krupnu korekciju na polju profesionalnog angažovanja. Obima posla, ma koliko on bio veliki, ne treba da se plašite, iako neće ići glatko, sve su šanse da uspešno savladate sve prepreke, ali osnovno pitanje biće – sa koliko potrošene energije, odnosno da li je sve vredno tolikog truda. Dakle prvi zadatak je da poradite na reorganizaciji načina rada, a drugi da razmislite i prihvatite ponuđene izmene na polju poslovnih aktivnosti. Tačnije rečeno, sve to ide svojim tokom i praktično nameštaće se na vašem profesionalnom planu, a do makar minimalnih promena neće doći jedino kod Škorpija koje su mimo svih poznatih standarda. Za sve koji udruže svoje napore sa navednom poslovnom klimom, krajnji rezultati mogu se predvideti – kraj meseca Škorpije neće dočekati na istom mestu i u istoj poslovnoj poziciji, kao što su bile početkom Maja. Uhvatite se hrabro u koštac sa novim vetrovima na vašem profesionalnom nebu, ali nema razloga za bezglavo srljanje, tek vas čekaju mogućnosti za još krupnije promene. Novčana strana vašeg života ne bi trebalo da pretrpi velike promene. Bilans prihoda i rashoda kretaće se oko pozitivne nule, mada one Škorpije koje su naučile lekciju štedljivosti mogu proći još bolje. Zaostali troškovi i neplaćeni računi, kajem meseca sve opet dovode do stanja nula plus.

Ljubav:
Mnogo toga bi najtipičnije Škorpije dale, možda čak i žrtvovale za povoljniju klimu na ljubavnom nebu, ili veći uticaj na dešavanja u sferi emotivno – ljubavnih relacija. Preciznije rečeno, astrološki aspekti ne nagoveštavaju velike neprijatnosti ili razočaranja, ali već duži period ta atmosfera bez dodatnog naboja nervira tipične pripadnike ovog strastvenog znaka. Bez dodatnog impulsa energije, ekstra varnice koja često povredi baš njih same, Škorpije sve doživljavaju blago razočaravajuće. Praktično ceo Maj bi mogao da protekne bez dodatnog podsticaja za veća ljubavna talasanja, mada nije nerealno očekivatipar događaja nižeg inteziteta. Da više uživaju ili bolje se snađu u takvim okolnostima, Škorpije će imati veće šanse u poslednjoj dekadi Maja, kada se mogu očekivati i naznake krupnijih promena u bliskoj budućnosti. Naravno treba uzeti u obzir i neminovnost škorpionskog preispitivanja shvatanja pojma ljubavi, ali i realnu opciju povratka osobe iz prošlosti, odnosno da podgrejete još jednom ljubavnu sarmu. Šta god da uradite sa bivšim simpatijama, mnogo je realnije da to bude kraći period emotivnog uzleta, a sva pitencijalna dešavanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa sa težinom za duže trajanje ipak su povezana sa novim osobama. Obratite pažnju na ljubomoru i moguće neprijatne scene koje bi mogla da napravi draga osoba, ili neko kome niste uzvratili pozitivne vibracije. Raznim komentarima, vaš ljubavni život može biti izložen u središnjem delu meseca.

Zdravlje:
Velika psiho – fizička opterećenja u dužem vremenskom intervalu unazad, prilično su iscrpela vaše telo, pa je to osnovni zadatak da poradite na oporavku organizma. Maj mesec je po nepisanom pravilu period kada Škorpijama češće i drastičnije pada imuni sistem, a na drugoj strani pojavljuju se razne alergijske reakcije. Bilo bi mudro da sve ovo uzmete u obzir ukoliko želite da smanjite, ili čak i eliminišete potencijalne zdravstvene probleme tokom ovog meseca.

Strelac https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-strelac/
Posao:
Ovaj Maj mogao bi da predstavlja jedan od težih perioda kod većine Strelčeva na polju profesionalnog delovanja. Opterećenja je realno očekivati praktično u svim segmentima poslovnih aktivnosti: počev od manjeg priliva radne energije, preko promena u organizaciono – tehničkom delu, pa do nižeg praga strpljenja i praskovitih rekcija. Za predstavnike drugih astroloških znakova, ovaj energetski potencijal bio bi sasvim dovoljan za ocenu vrlo dobar, ali kod tipičnih Strelčeva ovo će biti negde na nivou rezerve i ništa više. Zbog toga nije realno da se od Strelčeva očekuje veliki radni elan i poletno odrađivanje poslovnih zadataka, već je otaljavanje obaveza mnogo bliža opcija. Ma koliko to bilo teško, suprotstavite se se sivilu neraspoloženja i unesite malo pozitivne energije iz neke rezerve, biće lakše i vama i drugima. Taj optimističniji stav je naročito bitan u prvoj dekadi i poslednjoj sedmici Maja, kada nije mudro bilo šta da forsirate. Onaj središnji deo biće kud i kamo povoljniji da makar na mikro planu pokažete nove ideje i nagovestite veći angažman, čim se razvedri na poslovnom nebu. Iako vam je pomoć potrebna budite oprezni od koga je tražite i prihvatate, jer nepouzdane karike mogu vas još više iznervirati. Razloga za nervozu može biti i zbog dešavanja u sferi finansija. Biće prilike za zaradu i naplatu, ali na drugoj strani kao da neko buši nove rupe, kroz koje novac curi. Koliko uspete da te rupe zatvorite, toliko vam rastu šanse za makar pristojan mesec na polju novca.

Ljubav:
Turbulencije, manje ili veće, čekaju Strelčeve tokom ovog Maja u sferi ljubavi, naročito one pripadnike ovog astrološkog sazvežđa koji su zauzeti, brakom ili nekom formalnom vezom. Za sve slobodnjake biće znatno više prostora za kombinacije, logično i poneko razočaranje, ali ipak i za neki uspešan ljubavni korak. Astrološki aspekti za pojačane aktivnosti na emotivno – ljubavnom polju, biće vam naročito naklonjeni u prvoj polovini meseca. U tom periodu možete oćekivati više novih poznanstava i ono što je posebno intefesantno – za očekivati je da nekoliko osoba na vrlo direktan način pokaže naklonost vama. Bila bi šteta da ne iskoristite neku od tih potencijalno povoljnih situacija, koje ipak kriju i jedno upozorenje, a ono se tiče održavanje paralelnih kontakata. Tokom prvih petnaestak dana Maja, to još možete uspešno hendlovati, ali u drugoj polovini meseca, okolnosti na vašem ljubavnom nebu se menjaju i sve vam se može vratiti kao bumerang. Osećaj sputanosti i ograničeno polje delovanja stvaraće utisak da sve ide u kontra ritmu, pa je onda logično da ništa ne forsirate, već da spustite loptu i smanjite očekivanja. Uostalom, neminovno preispitivanje prinudiće vas makar da na kraći period sebe stavite u drugi plan, odnosno da se pozabavite interesima drugih. Bilo bi dobro da tada ne pokvarite nešto lepo započeto u prethodnom periodu, pa eto još jednog razloga za oprez i suptilnije razmišljanje i ponašanje na polju emotivno – ljubavnih relacija.

Zdravlje:
Sve potencijalno zdravstveno osetljive tačke kod Strelčeva, tokom Maja meseca trebalo bi da budu pod kontrolom. Bez velike zabrinutosti posvetite adekvatnu pažnju prve svega opterećenju glave i sitnih kostiju na rukama i nogama. Ne žurite bilo da ste vozač ili samo suvozač. Osim toga nemojte preterivati sa energetskim i gaziranim pićima, kafom ili cigaretama, praktično bilo čime što spada u ona uobičajena svakodnevna mala zadovoljstva.

Jarac https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-jarac/
Posao:
Točkići profesionalnih promena pokrenuli su se i kod najtipičnijih Jarčeva, pa se tokom Maja može očekivati dodatno ubrzavanje tih procesa, uz jasnije odrednice u kom pravcu to sve ide. Naravno da je bitno naglasiti da kod većine Jarčeva sve ide sporijim ritmom, počev od prijema informacija, pa onda obrade i nekoliko provera, da bi na kraju pre realizacije valajalo malo i da se odloži dejstvo. Uglavnom sličan scenario biće prisutan i tokom ovog meseca, mada nije loše da Jarčevi prihvate dozu rizika i ubrzaju donošenje nekih odluka. Naročito prva polovina Maja nije loša da se i Jarčevi opuste više nego ikada, odnosno prepuste nekoj drugoj ruci da ih vodi. Govoreći iz prakse, mali broj pripadnika ovog znaka to će i uraditi, dok će većina zadržati već provereni sigurniji način. Kao god, bitno je samo da ne propustite lepu priliku da čak i napredujete na hijerarhijskoj letvici, možda sitno, ali na bolje svakako. Poslednjih nekoliko dana meseca donosi novi talas povoljnih prilika za poslovne benefite, a onaj centralni deo nikako nije dobar za isključivo i tvrdoglavo sprovođenje svojih zamisli. Potreba za kompromisnim rešenjima biće vam pred očima sve vreme, razmišljajte o tome ali pokušajte da date doprinos za primenu kompromisa. Dosta stabilna finansijska situacija pratiće Jarčeve tokom ovog Maja. Logično, biće tu par neplaniranih troškova, recimo u drugoj i trećoj sedmici, ali dobra kontrola i stabilni prihodi prevažu na stranu materijalnog plusa.

Ljubav:
Bilo bi lepo da kraj meseca Maja dočekate u plusu i u sferi ljubavi, pa makar to bio onaj najmanji mogući. Za takav scenario tipični Jarčevi imaju realne izglede, ali uz dva uslova – da u prvoj dekadi meseca pokažu više obzira za potrebe i osećanja druge strane, odnosno da ne budu sebični, dok ništa manji značaj nema ni objektivno sagledavanje situacije i hvatanje u koštac sa realnim problemima, koji se mogu pojaviti na površini u drugoj polovini Maja. Onaj prvi zadatak, ma koliko izgledao jednostavan, nikada nije lak za jednog Jarca, ponajviše zbog enormno jakog ega i krutog držanja logike i realnosti. Pa zbog svega toga od jednog drveta ne vide celu šumu, odnosno posle im nije jasno gde je problem. Iskusniji i stariji predstavnici ovog znaka trebalo bi da pokažu šta su do sada naučili, dok one mlađe čekaju veće turbulencije. Što se tiče drugog dela uslova, on će doći kao logična posledica rešavanja prethodne problematike. Kada postupi po savesti i logici stvari, onda nije problem da Jarac surovo i beskompromisno raščišćava nedoumice, čak i kada je on sam deo kolateralne štete. Samo što valja dobro razmisliti – koliko je neophodno slepo i kruto držati se samo logike. Neka sve to bude osnova, ali saslušajte drugu stranu, možda ima sofisticiranije rešenje. Ukoliko ne krene na stranu koja vama odgovara, potrudite se da iskontrolišete naglu navalu motiva za ljubomore i oštre kritike drage osobe, možda će vam kasnije biti žao, a vreme i izgovorene reči ne možete vratiti.

Zdravlje:
Pred Jarčevima je jedan stabilan mesec u sferi zdravstvene problematike, i zaista nema razloga za iole veće brige. Naravno, ima detalja na koje treba obratiti pažnju. Na prvom mestu to su promaje i prehlade, odnosno izbeći visoku telesnu temperaturu kao posledicu svega. Nije zanemarljvo da se makar konsultujete sa kompetentnom osobom u vezi nekih hroničnih tegobica, a takođe ispoštujte potrebu tela za odmorom, ali fizičkom rekreacijom.

Vodolija https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-vodolija/
Posao:
Nimalo lak i jednostavan mesec na polju profesionalnog angažovanja, ne čeka većinu osoba rođenih u znaku Vodolije. Drugim rečima, tipični predstavnici ovog znaka tokom Maja, biće u prilici da suoče za bitno izmenjenim okolnostima u sektoru organizacije i planiranja poslovnih aktivnosti. Iz vodolijskog ugla te promene nisu odgovarajuće, tačnije zahtevaće vaše prilagođavanje većini. U nekim drugačijim okolnostima, Vodolije bi nastavile da rade po svom i na način kakav se njima čini najbolji, bez obzira na otpor okoline i saradnika. Međutim, praktično tokom dve trećine Maja, osnovne poluge odlučivanja neće biti u rukama Vodolija, pa onda jeste logičnije da ne prete praznom puškom, već da se pokušaju prešaltati na drugi režim, borbe golim rukama, bez sofisticirane tehnologije. Potrudite se koliko god možete, jer u suprotnom nije nerealno da zbog teranja inata stvorite par „neprijatelja“, odnosno osoba koje vam direktno mogu raditi o glavi na polju posla. Treča i četvrta sedmica meseca biće za nijansu povoljniji period da makar bolje i na lepši način zaštitite sebe i novonastalu, slabiju poslovnu poziciju. Iako deluje razočaravajuće, suštinski ne mora biti ništa strašno, a čak otvara više prostora da zbog manje odgovornosti imate više vremena za neki hobi. Ako imate u svom životu osobu koja ume sa novcem, biće veoma mudro da joj prepustite vođenje finansija. Manje će vas boleti glava zbog pogrešnih procena, propusta i kikseva, a ostaće i neki dinar više u vašem novčaniku.

Ljubav:
Zbog preokupiranosti dešavanjima na profesionalnom planu, logično je da Vodlijama neće ostati mnogo vremena, energije i živaca za iole ozbilnije promišljanje i delanje u sferi ljubavi. Ukoliko ste zadovoljni postojećim stanjem svog ljubavnog života, onda nema ni potrebe za nekim većim naporima, odnosno biće dovoljno da održavate nivo aktuelnih dešavanja. Mada i za to je potrebno minimalno angažovanje, i povremeni fokus na prioritete. Ipak uz očekivano razumevanje, druga strana može preuzeti veći deo tereta na sebe i tako vam pomoći da se izborite sa drugim problemima. A što se tiče onih koji nisu zadovoljni, ili žele da ozbiljnije zatalasaju svoje ljubavno more, trebaće prava mala čarolija, ili veliko zrno sreće. Sve to nije nemoguće da se namesti, ali jednostavno nije mnogo verovatno. Kakve takve šanse za nove kontakte imaćete u središnjem delu meseca, mada i tada vas može pratiti dosta konfuzije u ponašanju i komunikaciji. No, bez obzira na sve, valja pokušati, dati svoj maksimum u datom trenutku. Što se tiče preispitivanja i svođenja računa u svojoj glavi, to kod tipičnih Vodolija inače ide malo drugačije, i po načinu, ali i po brzini delovanja. Tako da je nekako realnije očekivati dan – dva posvećenosti toj problematici, a onda pretrčavanje preko svega i možda kasnije povratak kada se to najmanje očekuje. Utisak je da ipak bilo korisnije, bolje i kontinuiranije iskoristiti drugu polovinu Maja za resetovanje svojih osnovnih ljubavnih načela, kasnije može da bude teže i komplikovanije.

Zdravlje:
Stare već poznate boljke mogu Vodolije podsetiti na oprez i osnovne mere predostrožnosti u sferi zdravlja, tokom Maja meseca. To bi značilo, obratiti pažnju na rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, zatim promet tečnosti i funkcionisanje bubrega i mokraćnih kanala, i na kraju zaštiti grlo, pluća i kompletan disajni tok. Osim toga moguće je da namesti nekakav miks, odnosno da uprkos medicinskoj dijagnozi da ste zdravi, osećate od svih opterećenja po malo.

Ribe https://www.astroputnik.com/mesecni-horoskop-ribe/
Posao:
Solidan mesec mogu očekivati predstavnici astrološkog znaka Riba, kada su u pitanju dešavanja na profesionalnom planu tokom Maja. Pomenuta kvalifikacija solidan, lako može prerasti i vrlo dobar ili još bolje, ali pod uslovom da se Ribe fokusiraju i odrede prioritete poslovnog delovanja. To će biti naročito važno u drugoj polovini meseca, kada se svi profesionalni tokovi mogu ubrzati i tako doprineti bezopletim odlukama i pogrešnim potezima. Naravno, neće biti ništa strašno ako se i napravi koja greška, važno je da ih ne bude mnogo i u serijama. Da bi to izbegle osobe rođene u u znaku Riba, moraće da se strogo pridržavaju napravljenog plana i postignutih dogovora, odnosno da ne dozvole da ih povuku lepa, ali nerealna obećanja. I sve će to biti lakše sprovesti ukoliko u prvoj polovini Maja iskoristite povoljne okolnosti da najpre učvrstite postojeću poslovnu poziciju, a onda postavite stabilan temelj za podizanje profesionalne lestvice. Nemojte da vas iznenadi pojava disonatnih tonova o vašim profesionalnim mogućnostima. Proverite od koga dolaze takve vesti i na osnovu procene značaja reagujte, drugim rečima nemojte se previše nervirati zbog komentara zlobnih, ali nebitnih osoba za vaš poslovni napredak. Maj mesec ne bi trebalo da bude loš ni kada su finansije u pitanju. Istina, nije realno očekivati kapitalne dobitke, ali minimalno poboljšanje finansijskog statusa jeste. Pa ako uzmemo u obzir činjenicu da nema najave većih kikseva, eto razloga da kraj meseca dočekate zadovoljni stanjem u novčaniku.

Ljubav:
Astrološki aspekti najavljuju prilično promenljiv mesec u sferi ljubavi, kod većine osoba rođenih u znaku Riba. Tačnije rečeno, za očekivati je da bude nekoliko interesantnih novih pozanstava, ali i nije isključeno da vam se bar jedan dobro pripremljen plan na polju emotivno – ljubavnih odnosa izjalovi, mimo svih realnih parametara. Prva dekada i poslednja sedmica Maja donose veoma povoljnu klimu da se angažujete više nego inače u sferi ljubavi, odnosno da preuzmete inicijativu za neki konkretan korak u nameri da se približite novoj simpatiji. Povedite računa o proceni detalja koji prate osobu koja vam je privukla pažnju, zbog vaše sanjalačke prirode, moguće je da previdite bitnu sitnicu, koja se kasnije pretvori u nepremostivu prepreku. Središnji deo meseca nije najpovoljniji da jurite za novim poznanstvima, već bi valjalo da se prvenstveno pozabavite postojećim stanjem sopstvenog ljubavnog života. Osobe koje su zauzete, bilo u vezi ili braku, imaće nešto ozbiljniji zadatak da izdrže neke bočne vetrove sa strane, pre svega od razočaranih starih simpatija, dok sve ono koji su slobodni očekuje ozbiljno revidiranje dosadašnjih shvatanja pojma ljubavi i pratećih elemenata. Obratite pažnju na potencijalne nesporazume sa dragom osobom, naročito zbog nerazjašnjenih sitnica iz prethodnog perioda. Na fin i strpljiv način pokušajte da izgladite nesporazume, čije odlaganje može još više da destabilizuje poljuljane partnerske odnose.

Zdravlje:
Što se tiče osetljivih tačaka u sferi zdravlja, veći deo Maja meseca proteći će bez razloga za veću brigu. Ipak, za najtipičnije predstavnike znaka Riba, biće važno da obrate pažnju na opterećenje kardio – vaskularnog sistema, i slabiju cirkulaciju u perifernim delovima tela. Osim toga razmislite i pojačajte fizičke aktivnosti, po mogućnosti na otvorenom prostoru, i na kraju nemojte zanemariti manje probleme koje vam mogu zadavati čula, pre svega vida i sluha.
« Poslednja izmena: 30-04-2020, 22:54:21 od strane astroputnik »
Sačuvana

scepa

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 81
    • DVD compani
Odg: Mesečni horoskop
« Odgovor #1 poslato: 26-01-2021, 21:49:37 »

Ima li za 2021 :xq066:
 

Stranica je napravljena za 0.189 sekundi sa 24 upita.