Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Volonterski servis Srbije  (Pročitano 4578 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Svilena

  • Gost
Volonterski servis Srbije
« poslato: 27-07-2010, 16:06:20 »

Dvoumila sam gde da postavim ovu temu, jer može da ide i u TURIZAM, međutim, verujem da malo ljudi zna o aktivnostima mladih istraživača Srbije i kakve mogućnosti se nude. Ovo su samo kratki prikazi sa njihovih stranica.

                                

Volonterski servis Srbije (VSS), servis za razmenu volontera, osnovan je 1990. godine kao funkcionalni deo Mladih istraživača Srbije (MIS).
VSS je danas referentna organizacija za razmenu volontera u ovom delu Evrope, sa bogatim iskustvom i velikim brojem organizovanih programa i razmenjenih volontera. U 2009. godini više od 600 volontera iz Srbije učestvovalo je na međunarodnim radnim volonterskim kampovima širom sveta. U poslednjih 19 godina podsredstvom VSS-a preko 5000 domaćih volontera je otišlo na kampove po svetu, a preko 2000 stranih volontera je došlo na više od 150 kampova u Srbiji.

VSS je akreditovana organizacija za slanje i primanje volontera na dugoročnim programima Evropske komisije (European Voluntary Service - Evropski volonterski servis). Više o tome ovde http://mis.org.rs/index.php/sr/o-vss-u

Radni kamp je jedinstven oblik volonterskog rada, predviđen za sve ljude dobre volje između 14 i 65 godina. Učesnici iz različitih zemalja radom na kampovima daju svoj doprinos pre svega lokalnim zajednicama. Obično ih nevladine organizacije kada se definiše problem koji se može rešiti na ovaj način. Svaki radni kamp je drugačiji zbog broja učesnika (obično od 6 do 30 volontera), njihovog porekla i, naravno, njihovih ličnosti.

Putovanja, želja da se posete neobična mesta, upoznaju zanimljivi ljudi, nauče nove veštine ili osveži i unapredi znanje stranih jezika glavni su motivi za volontiranje. Osim toga, a što je najvažnije, želja da se dobrom voljom promeni svet.
http://mis.org.rs/index.php/sr/onama

                                  
POZIVAMO VAS DA IZABERETE ČIME BISTE SE BAVILI:
To što nemaš debeli novčanik, pasoš i bogate rođake u inostranstvu, ne znači da i ovo leto treba da sediš kod kuće i ogovaraš one koji su otputovali. Tvoje je samo da odgovoriš na sledeća pitanja, a ima ko će da organizuje tvoje letovanje!

Ovog leta želim da:
1. upoznam neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude
2. naučim sasvim nove veštine
3. obnovim znanje stranog jezika
4. steknem prijatelje iz celog sveta
5. doprinesem da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto

Ako imaš barem tri pozitivna odgovora, odaberi čime ćeš se baviti (ovo su tek neki od kampova u ponudi od preko 2500 kampova): Godišnje se održi gotovo 3000 kampova u celom svetu. Naši volonteri imaju priliku da putuju u gotovo 90 zemalja. Najviše ih je u Evropi, zatim slede Amerike, Australija, Afrika i Azija.

Naša ponuda kampova je u sledećim zemljama:
Albanija, Alžir, Argentina, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Bangladeš, Belgija, Belorusija, Benin, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Bocvana, Brazil, Bugarska, Burkina Faso, Velika Britanija, Venecuela, Vijetnam, Gana, Gvatemala, Grenland, Gruzija, Grčka, Danska, Egipat, Ekvador, Estonija, Zambija, Zimbabve, Indija, Indonezija, Irska, Italija, Island, Izrael, Japan, Jermenija, Jordan, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Kambodža, Kanada, Kenija, Kina, Kirgistan, Kolumbija, Kostarika, Lesoto, Letonija, Linhtenštajn, Luksemburg, Litvanija, Mađarska, Malezija, Makedonija, Maroko, Mauricijus, Meksiko, Moldavija, Mongolija, Mozambik, Nemačka, Nepal, Nigerija, Nikaragva, Norveška, Obala Slonovače, Palestina (Zapadna obala i Gaza), Peru, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, SAD , Senegal, Sijera Leone, Slovačka, Slovenija, Srbija, Tajland, Tanzanija, Tadžikistan, Togo, Tunis, Turska, Uganda, Uzbekistan, Ukrajina, Filipini, Finska, Fidži, Francuska, Haiti, Holandija, Honduras, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Čile, Španija, Švajcarska, Švedska, Šri Lanka.
Ponuda kampova se menja iz godine u godinu.

Za kraj Workcamp in Serbia
              
« Poslednja izmena: 27-07-2010, 16:10:02 od strane Svilena »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.089 sekundi sa 22 upita.