Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Uklanjanje ožiljaka  (Pročitano 652 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 590
Uklanjanje ožiljaka
« poslato: 16-08-2023, 12:24:22 »

Ožiljci na koži koži lica i tela su neminovnost, jer neizbežno nastaju nakon manjih ili većih otvorenih povreda, dubokih opekotina, infekcija kože, preležanih infektivnih bolesti ili posle hirurških intervencija. Različiti ožiljci predstavljaju suštinski važnu sposobnost ljudskog organizma da zaceljuje rane, ali na koži ožiljci narušavaju njen integritet i izgled. Kako živimo u vremenu ultimativne idealizacije fizičke lepote – prisustvo upadljivih ožiljaka na licu i telu može biti uzrok dugotrajnog nezadovoljstva i pritajene frustracije, naročito kod mlađih osoba pre svega ženskog pola.
Veoma je važno naglastiti da se – izgled ožiljka može poboljšati, da mu se može smanjiti veličina i korigovati boja tako da bude neupadljiv i jedva primetan, ali da se ne može potpuno ukloniti, odnosno da se tkivo ožiljka ne može izlečiti tako da ima izgled i strukturu zdrave normalne – intaktne kože. Kada su u pitanju veliki ožiljci ili ožiljci na licu, vratu i dekolteu kod žena – pre početka lečenja očekivanja pacijenta moraju da se postave u realne okvire. Važno je naglasiti da – ne pokazuju sve osobe istu sklonost ka stvaranju ožiljaka, te da je kod nekih osoba ta sklonost više izražena! Isto tako – određene regije tela sa većim su rizikom za stvaranje upadljivih i grubih ožiljaka.



Uklanjanju ožiljaka HIRURŠKOM INTERVENCIJOM pristupa se iz 2 osnovna razloga!
1. Kada remete funkciju organa ili delova tela npr. onemogućavaju pokrete prstiju ili šaka, okretanje glave ili se nalaze u pregibima zglobova, na očnom kapku itd.
2. Kada uzrokuju- upadljiv ESTETSKI nedostatak

Više na sajtu https://www.nanoklinika.rs/uklanjanje-oziljaka-hirurskim-putem/
« Poslednja izmena: 16-08-2023, 12:38:18 od strane mrmot »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 20 upita.