Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Boje nam daruju energiju!, zabavna psihologija  (Pročitano 5530 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Boje nam daruju energiju!, zabavna psihologija
« poslato: 11-03-2007, 21:29:33 »

 Svaka boja potiče proizvodnju tvari o kojima ovisi rad tela. Evo kako i zašto!

LJUBIČASTA potiče pamćenje
ŽUTA poboljšava raspoloženje
ZELENA pobeđje stres
NARANČASTA pomaže erosu
PLAVA SVETLO smiruje i opušta
PLAVA TAMNO pomaže da utonemo u san
CRVENA pospešuje gubitak težine

Pokušajte zamisliti stvarnost u belom i crnom. To bi se prvenstveno odrazilo na vaše raspoloženje: postali biste tužni i depresivni. Ali i rad unutarnjih organa doživeo bi promene. Dokazano je boje mogu utecati na telesno i psihičko zdravlje svakoga od nas. Do te mere da postaju pravi lekovi, a svaka boja ima točno određene indikacije: može podići raspoloženje, stvoriti osečaj mira, pospešiti mršavljenje ili poboljšati seksualni život.
Evo dakle, ovisno o problemima koje trebate rešiti, boja koje vam mogu pomoći.

Prema sklonosti određenoj boji, možete otkriti zanimljivestranesvoje ličnosti.
Od sledečih devet boja, odaberite svoju omiljenu, bez da je kombinirate s odječom ili nečim drugim. I pročitajte svoj profil.

CRVENA
Aktivna i dinamična, imate poverenja u sebe i svoje sposobnosti. U ljubavi volite osvajanje i uvek želite biti glavni. Ljubomorni, ali ponekad i neverni, posedujete vatrenu senzualnost. U životu u dvoje imate potrebu za stimulansima, kako vas ne bi obuzela dosada. Imate mnogo interesa i često uspevate postiči ono što želite.
Jednino ograničenje: trag egocentrizma.

PLAVA SVETLO
Zaštitnička i osetljiva, skloni ste ozbiljnim, dubokim i postojanim ljubavnim odnosima. Imate potrebu za pažnjom, nežnošču, vernošču. I znate uzvratiti slušajuči i poistovečujući se s onim koga volite. Skloni ste razmišljanju i volite učenje, meditaciju i produbljivanje znanja. Nikad problemima ne pristupate površno ili olako, več kritički.

PLAVA TAMNO
Mirna ste osoba, uspevate pobediti teskobu i strah, gledajuči uvek pozitivnu stranu stvari. Tolerantni ste i poštujete druge. Od partnera ne očekujete ništa, jer za vas je ljubav davanje i primanje na potpuno spontan način. Verujete u brak i odnos, te svaku vezu zasnovanu na iskrenim i slobodnim odnosima smatrate zadovoljavajućom.

ZELENA
Ne nedostaje vam samopoštovanja i želite da vam se i drugi dive i priznaju vaše zasluge. Težite društveno prestižnim položajima i odlučni ste u tome da jih postignete. Vaš idealan partner? Dosledan,siguran, pouzdan, na kojeg se uvek možete osloniti. Ponekad ste previše ponosni i zbog toga se doimate hladnom i kontroliranom osobom.

NARANČASTA
Imate li neki cilj, ne predajete se sve dok ga ne postignete. Ta vaša upornost karakterizira vas na svakom polju. Čak i u ljubavi. I zato što je vaša simpatičnost zarazna, što imate snažnu želju za životom, što ste znatiželjni i puni entuzijazma. Znate davati ljubav osobama koje volite. I time ih osvajate.

LJUBIČASTA
Šaramantna ste i originalna osoba, privlači vas senzualnost i tajanstvenost, znate prepoznati nijanse u karakteru osoba koje drugima promiču i uvek nastojite ugoditi i očarati svoje bližnje. U ljubavi ne volite sukobe, več uvek tražite sklad. No, kako ste maštovita, kreativna i inuitivna osoba, mrzite rutinu.

SIVA
Proživljavate "ne" trenutak vašeg života: osečate agresivnost prema svemu što vas okružuje. Nezadovoljni ste poslom i osečajima, ne podnosite savete i sugesije drugih. Čak i odnos u dvoje i seksualnost proživljavate bez entuzijazma. No reč je samo o prolaznoj fazi, verovatno posledici stresa.

ŽUTA
Dinamična ste osoba, ekstrovertirana i po prirodi optimistična. Sviđa vam se biti u društvu i volite pustolovine, nova iskustva i osečaje. Imate razumevanje za bližnje i svi vas vole, ali teško uspostavljate trajne i duboke odnose. I u ljubavi ste skloni slobodarskom duhu, ali kad se istinski zaljubite, postajete verni. I tada ste sretni.

BELA
Želeli biste pobeči od rutine i svakodnevnih navika. I u ljubavi se bojite dosade. Ukratko, netolerantni ste, jer se osečate robom vama stranih pravila ponašanja. Savet: otiđite sami na putovanje, kako biste videli nove obzore i odlučili koji je najbolji put do vaše "slobode".


tekst (pitanje)  preuzet sa foruma      http://forum.bgdcafe.com/

Svilena

  • Gost
Одг: Boje nam daruju energiju!, zabavna psihologija
« Odgovor #1 poslato: 01-08-2009, 15:14:07 »

zanimljivo!:aq15:
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 25 upita.