Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Veliki Godisnji horoskop za 2020  (Pročitano 2570 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

astroputnik

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5
Veliki Godisnji horoskop za 2020
« poslato: 28-04-2020, 22:41:32 »

Ovan https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-ovan/
Posao:
Godina marljivog i velikog rada očekuje većinu tipičnih predstavnika astrološkog znaka Ovna. Uz veliko profesionalno angažovanje koje vas čeka tokom 2020. godine, u njenom većem delu trebalo bi da vas prati i osećaj časti i ponosa, pa kako priliv energije suštinski nikada nije bio problematičan kod osoba rođenih u prvom znaku Zodijaka, nemojte žaliti rada i truda, satisfakcije ne bi smele da izostanu. Bar što se već pomenute energije tiče početak godine imaćete na veoma visokom nivou adrenalina i taj nivo naglašeno iznad proseka pratiće vas sve do sredine maja. Zbog toga bi bilo logično da se razmašete na sve strane, da ubrzavate već pokrenute projekte i da hrabro krenete u realizaciju novih ideja. Pa čak i ako po nepisanom pravilu malo i raspete svog energetskog potencijala nepremostivih prepreka nema, a potencijalne komplikacije zbog sopstvenog nestrpljenja ili mogućeg sukoba sa autoritetima od sredine februara pa do kraja marta pokušajte da ublažite diplomatskim manirima, nikako lupanjem glavom o zid. Od sredine maja pa do kraja juna za očekivati je da vam povremeno pada nivo energije i tada je važno da se ne preforsirate, odnosno da prebacite na onaj rezervni – program štednje. Novi uzlet radnog elana trebalo bi da se pokrene tokom jula i da vas prati sve do kraja godine, pa u toj drugoj polovini 2020. možete očekivati još bolje rezultate. Tu imate još jedno upozorenje – od kraja prve dekade septembra pa do sredine novembra nemojte da vas zatekne nespremne pojačana konkurencija i isplivavanja na površinu kontraša, pa budite spremni da ponovite neke poteze i tražite potencijalna kompromisna rešenja. Tokom februara, marta i prve dekade aprila postoji veća verovatnoća za manje ili veće nesporazume u komunikaciji i organizaciji poslovnog dela života, pa je tada važno da više puta pročitate i dobro proverite pre nego što nešto potpišete. Slična upozorenja važe i za periode: od sredine juna do sredine jula i od sredine oktobra pa do kraja prve sedmice novembra. Finansijski segment trebalo bi da ima tendenciju uzlazne linije bez obzira na moguće periodične oscilacije. Obratite više pažnje u drugoj polovini godine, tačnije od sredine avgusta, na neke neplanirane ili neočekivano uvećane troškove. Ukoliko to makar solidno amortizujete, pre svega zbog dobro unovčenog i naplaćenog rada kraj godine bi trebalo da dočekate u plusu.

Ljubav:
Izuzimajući periode od sredine januara pa do kraja prve sedmice februara i od sredine maja do kraja juna, veći preostali deo 2020. godine donosi Ovnovima pozitivnu astrološku klimu u sferi ljubavi. Pozitivnu po dva osnova: prvi – upoznavanje novih osoba i nekoliko prilika za uspostavljanje temelja za nove ljubavne priče, doduše za to bi trebalo da imate veće šanse u prvoj polovini godine, a drugi osnov odnosi se na kvalitativne pomake na bolje već postojećih emotivnih veza, bilo da je reč o započinjanju zajedničkog života sa voljenom osobom ili eventualnim veridbama, prosidbama. Za to je za nijansu povoljnija druga polovina godine, pa neće biti iznenađenje ukoliko u drugih šest meseci 2020. među onima koji su ušli u brak i ozvaničili svoj ljubavni život, bude veliki procenat osoba koje su rođene u znaku Ovna. Slobodni i pre svega mlađi predstavnici ovog znaka imaće dobar period za vrlo aktivan ljubavni život, sa akcentom na flertove i avanture, tokom većeg dela februara i marta, zatim jula i novembra, a za sve one koji bi da ih prati mirno more bez većih talasa posebno će biti povoljni: avgust, septembar i veći deo oktobra. Povremeno naiđu dani, sedmice kada su priče i rasprave neminovne a vi se potrudite da ih ne forsirate tokom juna i krajem godine, jer sem tenzija i svađa malo šta dobrog mogu doneti.

Zdravlje:
Pregled potencijalnih zdravstvenih upozorenja za ovu godinu počećemo od glave. Potrudite se da tokom poslednje sedmice marta i prve polovine aprila eskivirate neku makar i sitniju povredu glave, a što se tiče psihičkih opterećenja pa i poneke glavobolje obratite na to više pažnje u periodima od sredine maja do kraja juna, zatim tokom septembra i od sredine novembra do kraja godine. Tokom aprila i septembra veća je verovatnoća nego inače da vam se aktiviraju neki reumatski procesi, a u centralnim delovima proleća i jeseni budite oprezni i revnosni kada su respiratorni sistem i žlezde sa unutrašnjim lučenjem u pitanju.

Bik https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-bik/
Posao:
Leto gospodnje 2020. donosi uglavnom stabilne astrološke prilike u sferi posla za osobe rođene u znaku Bika. Kad kažemo stabilne onda to znači da nema pokazatelja za velike i nagle padove ali takođe nije realno očekivati ni drastične uzlete i promene kod većine predstavnika ovog zodijačnog znaka. Preciznije rečeno neće biti lako onima koji žele da naprave krupne profesionalne rezove ili da realizuju nove kapitalne ideje, ali možda je još značajnije da makar većina ne bi trebalo da strepi za postojeće pozicije, podrazumeva se da sva (ne)činjenja budu u granicama prihvatljivo – očekivanog. Do sredine maja ove godine tektonska poslovna pomeranja nisu ni na vidiku, tokom poslednja tri meseca za nijansu su povoljnije okolnosti da vi sami pokrenete određene inicijative, a u periodu od juna do septembra nije preporučljivo bilo šta forsirati. Bez obzira što energija i radni elan nisu ničim ugroženi ,to nije najpovoljniji period za bitno iskakanje iz sistema zbog mogućih oprečnih konkurentskih akcija i pre svega zbog otežane komunikacije sa institucijama. U nameri da ostanu tu gde jesu i sačekaju bolji period za pokazivanje visokih ambicija, na iskušenju će posebno biti aprilski Bikovi koji se bave privatnim biznisom ili čiji su poslovi povezani sa kretanjem, putovanjima i inostranstvom. Naročito valja naglasiti potencijalna specifična iznenađenja i neočekivane predloge za saradnju baziranim na tehničkim inovacijama i nečemu sa čime se do sada niste susretali. Ispoštujte sebe i potrebu da dobro proverite, jer kada se odlučite da nešto promenite onda je to najčešće radikalno. Druga polovina godine, naročito poslednji kvartal donosi lepe mogućnosti za dobijanje priznanja i raznih satisfakcija za sve prethodno urađeno, što su lepe informacije za starije i iskusnije Bikove. Pa ako nije poželjno forsiranje promena i novih početaka, onda makar uživajte u trenucima slavlja i priznanja. Polje finansija možda neće biti baš onako stabilno kako vi želite i možda zaslužujete ali nema razloga za preveliku brigu. Stabilni i već provereni postojeći izvori prihoda ne bi trebalo da budu ugroženi, a ako se dodatno aktivira još neki manji, eto razloga za blagi osmeh na vašem licu. Za nijansu veće rashode možete očekivati tokom januara, februara i od sredine septembra do sredine novembra.

Ljubav:
Kada je polje ljubavi u pitanju na pomolu su znatno turbuletniji meseci, bezmalo cela godina, za tipične predstavnike ovog astrološkog znaka. Posle pomalo dezorjentisanog početka godine (januar, februar) već od marta pa u  narednih tri-četiri meseca imaćete povoljniju astrološku klimu da jasnije odredite šta hoćete i napravite konkretnije poteze. U tom periodu, sve do početka juna moguća su nova poznanstva sa znatno mlađim osobama od vašeg godišta, a zatim možete očekivati opet malo haotičnijih  sedamdesetak dana zbog preplitanja novih mogućnosti sa nekim ljubavnim restlovima iz prošlosti. Ukoliko iz svega toga izađete barem u minimalnom plusu čekaju vas do kraja godine meseci uživanja, bilo da ste slobodni pa da birate između manje ili više obavezujuće nove priče, bilo da ste u braku ili već stabilnoj emotivnoj vezi. U intervalu od kraja oktobra do sredine decembra možete očekivati povećanu pažnju kako potencijalno novih tako i starih simpatija, što bi slobodnjake trebalo da raduje, dok ovoj drugoj grupaciji šalje signale upozorenja da nešto krupno ne zabrljaju. Oni koji razmišljaju ili prave planove za slavlja (veridbe, prosidbe, venčanja) imaće naklonost zvezda tokom većeg dela prolećnih meseci, zatim od sredine svgusta do kraja septembra i naročito u poslednja dva meseca 2020. godine. Kao posebno obeležje ljubavne godine dodajmo lepe mogućnosti za roditeljstvo, što je u svakom slučaju povoljna informacija za one koji to žele, međutim istovremeno upozorava one kojima to nije u prvom planu, da im se ne omakne pa da se onda ne bave posledicama. Najpozitivnija klima biće za one parove kojima je potrebna medicinsko-tehnička pomoć (vantelesna oplodnja), mnoge takve parova očekuju prijatna iznenađenja.

Zdravlje:
Početnih mesec-dva godine, prvenstveno upozorava na prehlade i potencijalno visoke telesne temperature, ili neko drugo iskustvo sa vatrom i vrelinom. U naredna četiri meseca, sve do kraja juna akcenat je na eventualnim sitnijim fizičkim povredama, zglobovi ruku, nogu, kolena, laktova. Tokom druge polovine godine najviše zdravstvenih tegoba mogu vam doneti glava (migrene, pritisak) i neke hronične boljke, odnosno nešto od onoga što vam je već poznato kao osetljiva tačka, ili je od ranije zabeleženo u medicinskom kartonu. Obavite, podrazumeva se po potrebi, rutinske medicinske preglede.

Blizanci https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-blizanci/
Posao:
Ova godina donosi Blizancima nekoliko veoma povoljnih perioda za profesionalne uzlete, sa velikim energetskim angažovanjem i visokim dometima, ali i značajna upozorenja kada je reč o (ne)strpljenju ili tačnije u vezi bzopletih, svojeglavih krucijalnih odluka. Što se tiče energije odličan početak godine tokom druge polovine februara i marta, smeniće nešto usporenija realizacija i vidljiv zamor materijala. Ukoliko se tako nešto namesti, spustite nivo očekivanja, smanjite u neku manju brzinu, zatražite i prihvatite pomoć. Zamka za većinu Blizanaca leži u činjenici da bi možda i tada mogli sve sami ili onako na svoju ruku, ali to nije baš preporučljivo i zbog prevelike potrošnje energije u prazno, ali i zbog mogućeg ugrožavanja pozicije. Zatim vam predstoji sve do kraja proleća sasvim solidan period za prestrojavanje, sređivanje zaostalih obaveza i pripremu za po mnogo čemu iznad proseka drugu polovinu 2020. U periodu od jula do decemba možete očekivati izuzetno visok nivo dotoka energije, mnogima sa strane to može izgledati kao da ste na nuklearnom pogonu, i sve to valja u što većoj meri iskoristiti. Pre svega da efikasno završite ranije započete projekte, ali i da hrabro zasučete rukave i pokrenete nove ideje. Na talasu vaše energije više saradnika može profitirati, nemojte žaliti zbog toga ali budite malo restriktivniji barem prema onima koji nisu to zaslužili, tzv. parazitima. U tom periodu realno je da očekujete više prilika za putovanja bilo privatna bilo zbog posla, i tu se krije prvo od upozorenja. Povedite računa o brzini kretanja, vožnje, bilo da ste vozač ili suvozač, odmorite i pravite pauze između pojedinih celina poslovnih akcija, nemojte kao na traci iz jedne obaveze uletati u drugu. Drugo, još važnije upozorenje odnosi se na potencijalni sukob sa autoritetima i nestrpljenje ako bude neophodno da sačekate nekoga ili nešto. Potrudite se da budete strpljivi, odnosno da ne zaratite na više strana od sredine septembra do sredine novembra, kada vam ruke makar povremeno mogu biti vezane, podrazumeva se samo simbolično. Solisti ili Blizanci koji već imaju određenu autonomiju u radu trebalo bi lakše da prebrode ova iskušenja, dok kod onih koji su deo velikih sistema za očekivati znatno više varnica i povremeno prave vatre. Generalno gledano novac ne bi trebalo da vam zadaju veliku glavobolju. Istina nije realno da očekujete neke veće boljitke, prve svega u drugoj polovini godine, ali takođe nisu na vidiku ni nekontrolisani veliki troškovi, čak u par situacija možete imati i neočekivano zrno sreće u smislu da prođete sa manjom kolateralnom štetom iako povučete neki pogrešan potez.

Ljubav:
Izuzimajući dva kraća perioda u kojima se od vas očekuje prvenstveno da budete umereni i mudri pa tek onda strastveni, u preostalom delu 2020. godine većina titpičnih predstavnika ovog astrološkog znaka imaće situacije na nivou od vrlo dobrog do odličnog za akciju i eventualne promene u sferi ljubavi. Prvi period u kome bi razum valjalo da bude jači od zanesenosti jeste od sredine januara do kraja prve dekade februara, drugi sličan takav čeka vas tokom marta, a treći od treće dekade novembra do sredine decembra. Ova upozorenja imaju težinu pre svega za zauzete Blizance ili one koji su u ozbiljnim, stabilnim vezama, jer u pomenutim vremenskim intervalima na površinu bi mogle da isplivavaju brojne začkoljice u komunikaciji i različitom sagledavanju emotivnih problema. Mudrošću i finom pričom trebalo bi sve da držite pod kontrolom, naravno ukoliko vam nije u interesu da baš takve periode iskoristite kako bi razrešili neke dileme ili konačno stavili tačku na neku priču. Za sve slobodne Blizance i one koji su željni avantura i ljubavnih izazova preostali deo godine donosi više prilika, a posebno valja izdvojiti periode od aprila do sredine avgusta i veći deo decembra. Uz brojne mogućnosti za nova pozanstva i promene, bilo sitnije ili pak krupnije u vašem emotivnom životu, ipak obratite pažnju da vam od sredine maja pa do kraja juna ne zastane koja ljubavna knedla u grlu, upravo zbog više izazovnih situacija sa jedne i potencijalne ljubomore, ili konkurencije sa druge strane. Bilo kako bilo ne žalite previše ukoliko neka obećavajuća priča prerano doživi krah, već tu iza ćoška, kako se to kaže možete očekivati priliku za sledeću, možda još lepšu i bolju.

Zdravlje:
Više zdravstveno osetljivih tačaka može biti aktivirano tokom ove godine ali nijedna ne bi trebalo da ima ozbiljnije posledice. Tokom većeg dela godine periodično vas mogu hvatati periodi pojačane nervoze i napetosti, posebno izraženi tokom februara i marta i letnjih meseci. Posvetite dovoljno pažnje fizičkoj aktivnosti ali i relaksaciji. U prvom kvartalu godine osetljivije nego inače šake, stopala i sitne kosti (prsti, zubi, zglobovi), dok u drugom delu godine nemojte neozbiljno shvatiti signale upozorenja koje vam povremeno mogu slati čula i kardiovaskularni sistem. Konsultujte se sa kompententnim osobama u vezi potencijalnih alergijskih reakcija kože.

Rak https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-rak/
Posao:
Početak radne godine za Rakove može se okvalifikovati ocenom – odličan pet, bar što se tiče energetskog potencijala, i na sličnom nivou trebalo bi da ostane najmanje do kraja marta. Većina osoba rođenih u ovom znaku imaće priliku da brže i efikasnije zavrašava svoje obaveze, ali i da makar malo pomogne najbližim saradnicima. Januar i februar biće vam posebno povoljni za ličnu promociju i avanzovanje na hijerarhijskoj lestvici – to se prvenstveno odnosi na one koji funkcionišu kao delovi velikih sistema, dok će privatnici i tzv. slobodni strelci višak energije moći da usmeri u sekundarne delatnosti. Izuzimajući period od početka aprila do sredine maja, kada je važno da budete veoma racionalni sa potrošnjom energije, ona ne bi trebalo da bude problem u preostalom delu godine, jer se očekuje priliv kontinuirano dobar sa povremenim iskakanjem iznad proseka. Ono što može predstavljati potencijalne probleme jesu dodatne nametnute obaveze od strane autoriteta, i u hodu brze promene tehničkih i drugih uslova koje Rakovima uglavnom ne padaju lako. Po tom pitanju veći oprez biće potreban tokom avgusta, većeg dela septembra i decembra meseca. Nemojte ustuknuti bez borbe, olako dozvoliti da vas bilo ko dovede u podređenu poziciju, ali je stvar mudrosti da dobro procenite situaciju, pa ako je bolje za nijansu se primiriti i štošta istrpeti – naravno do određene granice, a onda u pravom trenutku podići glavu i izboriti se za svoje interese. Sve prethodno rečeno biće vam lakše da sprovedete ukoliko budete imali zaleđinu u smislu dobrog, proverenog i stručnog prijatelja. Što se tiče komunikativno – organizasijckog dela profesionalnog života tu je slika znatno šarenija. Imaćete odličnih perioda za uspešno sprovođenje svojih ideja – tokom druge polovine marta, aprila i do polovine maja, zatim uspostavljanje kontakata sa potencijalno novim saradnicima – tokom jula i avgusta, ali bilo bi dobro da budete strpljivi i pre svega precizni u komunikaciji sa poslovnim okruženjem tokom februara, septembra i novembra. Dakle potrudite se da izbegne krupnije nesporazume, ali ako dođe do povremenih šumova, pobrkanih poruka i pogrešno shvaćenih instrukcija, nemojte se inatiti, potražite kompromisno rešenje. Nivo materijalne sigurnosti direktno je povezan sa efikasnošću na poslu, pa one uspešne profesionalne periode i dobru zaradu iskoristite da odvojite neki dinar sa strane, uštedite, tokom aprila i maja pokušajte da izbegnete nesmotrenost i eventualne kaznene troškove.

Ljubav:
Pomalo uspavan i nekako nezainteresovan ulazak u novu godinu na ljubavnom polju mogao bi da potraje bezmalo do početka proleća 2020. tako će i biti ako se vi ne potrudite i makar malo ne zatalasate emotivnu baricu. Doduše neki ekstra veliki angažman i nije preporučljiv jer astrološki aspekti ukazuju da nije povoljan period za značajne osvajačke pohode i krupne promene. Dolazak proleća Rakovima bi trebalo da otvori znatno šire ljubavne horizonte i najavi povoljniju klimu za promene. U periodu od prve sedmice avgusta pa praktično do kraja oktobra realno je da očekujete više prilika za nova poznanstva, ali pre toga valjalo bi da se pozabavite već postojećim emotivnim stanjem, odnosno da preispitate stabilnost partnerskih odnosa ili ako ste slobodni da pripremite sebe za drugačiji stav i ponašanje u budućem periodu. Drugim rečima promene u najavi znatno teže će zaživeti ukoliko ne napravite zaokrete najpre u svojoj glavi. Najbolji test za to imaćete tokom druge polovine leta i početka jeseni kada vas očekuju potencijalni novi ljubavni izazovi, počev od poslovnog okruženja, zatim testiranja drugarsko – prijateljskih veza do povećanog interesovanja osoba koje nisu slobodne. Za mnoge Rakove to će biti veliko iskušenje, ne samo za one zauzete već i za slobodnjake koji bi da iskorače iz uobičajene emotivne svakodnevnice. Poslednja dva meseca donose mirniji klimu pogodnu za svođenje računa, bilo da je reč o stavljanju tačke na nešto što se nije pokazalo dovoljno dobrim ili da se lepe priče krunišu brakom. Kada se uzmu u obzir najvažniji parametri na kraju ove godine Rakovi bi trebalo da imaju znatno više lepih trenutaka za sećanje od onih koji su za zaborav.

Zdravlje:
Prvi kvartal 2020. godine donosi manju potrošnju energije i smanjenu fizičku aktivnost, što ne mora da se odrazi na zdravlje, ali upozorava na smanjenu otpornost organizma i povremene padove imunog sistema. Dakle napravite bolju organizaciju i aktivirajte se uz ažurnije konzumiranje vitamina, minerala, voća, povrća. Tokom većeg dela godine probava i mali stomak, inače hronično osetljive tačke Rakova, trebalo bi da budu u sasvim zadovoljavajućem stanju, a par sitnica tokom leta ipak vas može podsetiti da ne zaboravite te delove tela. Ukoliko želite da istopite koji kilogram viška imaćete povoljan period tokom središnjih meseci godine, uz dodatak da izbegnete nagli gubitak kilaže koji može ugroziti zdravlje.

Lav https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-lav/
Posao:
Kakav početak, strašan početak godine na profesionalnom polju za Lavove. Šalu na stranu ali većina tipičnih predstavnika ovog znaka trebalo bi zaista da se seti one rečenice iz pesmice „kakav Lav, strašan Lav“, naravno da se pod terminom „strašan“ ovde misli na izuzetno visok nivo energije, radnog elana i motivacije, koji bi uz male izuzetke trebalo da potraje sve do sredine maja. Taj mali izuzetak odnosi se na vremenski interval od sredine februara do kraja marta, kada je moguće da vam se na putu do zacrtanih ciljeva pojavljuju neočekivani dodatne prepreke u vidu kontrola, provera i prevelikog insistiranja na najstrožijem poštovanju standardnih procedura. Ako se bilo šta od toga zaista bude događalo na vašem poslovnom putu ne padajte u vatru, potrudite se da iskontrolišete svoj ego kako bi što jeftinije prebrodili taj period. Dodatne razloge za nerviranje mogu da vam daju saradnici koji ne mogu da prate vaš tempo ili nisu najsigurniji u vašu lidersku poziciju. Nepotrebne konfrontacije valjalo bi izbeći i zbog toga što vas posle toga čeka period sa verovatno uvećanim obimom posla i odgovornosti, što je za najtipičnije Lavove prava situacija za dokazivanje. Nakon juna, kada bi bilo dobro da napunite baterije, praktično do kraja godine čeka vas serija poslovnih izazova, bilo na već proverenim stazama ili na nekom putu sa strane. I to sa strane ne treba da vas plaši, jer ponovimo energija nije sporna, ali ako želite da se dokažete i pokažete u najboljem svetlu ipak dozirajte čuveno lavovsko megalomanstvo, bezmalo sve može i sve postižete uz dobru organizaciju i podelu poslovnog puta na etape. Tokom septembra, oktobra i do prve polovine novembra obratite pažnju na kampanjski odnos prema obavezama, tada vas može skuplje koštati, a ono što vas najviše može obradovati, podrazumeva se uz ličnu satisfakciju, jesu priznanja i nagrade od nadležnih pojedinaca i institucija, tako da bi brojni Lavovi kraj mogli da dočekaju na poziciji više u odnosu na početak 2020. godine. Na polju finansija nema naznaka velikih bura i oluja koje mogu bitno oštetiti vaš budžet, po njega ste najveća opasnost upravo vi sa svojim nerezonskim velikim troškovima. Ipak realno je da novca ima i makar malo iznad proseka a bitnije uvećanje prihoda možete očekivati u poslednja dva – tri meseca.

Ljubav:
Vaš lični sjaj i oreol osobe koja sve što poželi može da ostvari daje vam odličnu osnovu sa koje možete krenuti u nove osvajačke ljubavne pohode već od sredine prvog meseca ove godine. Za to bi trebalo da imate nekoliko lepih prilika, a dodatni vetar u leđa daće vam i realno povećana pažnja zainteresovanih osoba iz vašeg poslovnog okruženja. Nema razloga da previše zazirete od spajanja posla i ljubavi, ali ako se odlučite za neku od tih varijanti ipak čuvajte leđa i ugled od potencijalnih govorkanja i spekulacija. Pa kome je u interesu da se dokazuje na ljubavnom planu ili želi samo da uživa u flertovima i avanturama široko mu polje, a za sve one koji su spremni za radikalne rezove i krupne promene u svom ljubavnom životu, povoljan period trajaće sve do prve sedmice avgusta. Posebna preispitivanja i provere tokom juna i jula preživeće one veze ili brakovi koji imaju dovoljno zdravog materijala, koji uz određene korekcije daje dobru osnovu za veru u lepšu budućnost. Ukoliko se ispostavi da su određene pukotine ipak prevelike onda svu pažnju valja usmeriti na ono što dolazi u budućnosti. Uz kraća dva – tri perioda tokom avgusta i oktobra kada je za očekivati da se najviše posvetite sebi, preostali deo do kraja godine donosi još jedan talas povoljne astrološke klime za fina ljubavna iskustva, puna uživanja i strasti i neizbežno makar malo preterivanja. Bilo bi mudro potruditi se da ekstrema bude što manje.

Zdravlje:
Potencijalno osetljive zdravstvene tačke tokom 2020. godine možete na najbolji način sami držati pod kontrolom ukoliko pre svega povedete dovoljno računa o umerenosti, dozirajte unošenje u organizam hranu i piće, ne preterujte sa opuštanjem i slavljem. Ukoliko uspete da makar veći od ovih  upozorenja sprovedete u delo određena opterećenja: želuca, jetre, kardiovaskularnog sistema i neke od žlezda sa unutrašnjim lučenjem, biće u granicama prihvatljivog. Po pitanju raznih preterivanja nešto veća pažnja potrebna je tokom početna dva meseca, zatim tokom većeg dela leta i u periodu od kraja oktobra do sredine decembra. Ne zaboravite da na adekvatan način zaštitite glavu i kičmeni stub, tačnije donji deo leđa, posebno tokom jeseni ove godine.

Devica https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-devica/
Posao:
Profesionalni izazovi koji očekuju većinu osoba rođenih u znaku Device tokom 2020. godine ne svrstavaju se u kategoriju top tri ili pet, prvenstveno u smislu radikalnih promena, krupnih rezova i uzleta do nebeskih visina. Pojedinim predstavnicima ovog znaka nešto od toga može poći za rukom ali ostatak tipičnih Devica realnost je malo drugačija. Vredan i predan rad, koji se inače po nepisanom pravilu od vas i očekuje, trebalo bi da donese sasvim zadovoljavajuće rezultate u okvirima postojećih pozicija na hijerarhijskoj letvici. Bazirani na sebe i svoje predispozicije imate realne šanse da većinu poslovnih zadataka ostvarite i na na vreme završite preuzete obaveze. Početak godine može vam doneti ubrzani tempo, najverovatnije iniciran od drugih osoba iz vašeg okruženja, nema razloga za strah ali ipak pokušajte da malo usporite, odnosno da previše ne iskačete iz svojih dobro proverenih šina. Vaša tradicionalna opreznost i veliki broj kombinacija koje imate u glavi mogu biti korisni da u ovakvom periodu amortizujete neočekivanja talasanja i neprijatna iznenađenja. Ako se već bude ukazala neka dobra prilika da se istaknete i malo promovišete sebe, tačnije šansa za napredak, nije mudro srljati ali posle dobrog promišljanja možda vam se isplati doza rizika, naglasak je na dozi rizika. Tokom marta i prve polovine aprila čeka vas plodno tlo da iznesete neke nove poslovne ideje, koje možda nećete moći da relizujete u bliskoj budućnosti ali neka ugledaju svetlo dana, predočite ih važnim saradnicima. Letnji period (juni, juli, avgust) donosi neku vrstu zatišja i smanjenih angažovanja kako na mentalnom tako i na fizičkom polju, a već od poslednje dekade avgusta možete očekivati nalet obaveza i znatno viši nivo aktivnosti. Septembar i veći deo oktobra nije loš period, pre svega za Device koje su deo velikih sistema, da se dodatno reorganizuju, potraže i prihvate saradnju, neku vrstu timskog rada, naravno podrazumeva se da proverite stabilnost i čvrstinu potencijalnih saradnika. Tokom poslednja dva meseca najviše pažnje posvetite konkurenciji i čuvanju svoje pozicije i tzv. intelektualne svojine. Što se tiče finansijske situacije nema naznaka za bitnije promene, bilo u plus ili minus, makar u prvoj polovini 2020. Juli i avgust donose određene izazove za veću potrošnju ali zdravorazumsku, pod vašom kontrolom, a od septembra do kraja godine obratite pažnju na poneki maler ili neplanirani trošak.

Ljubav:
Početak godine donosi Devicama povoljnu klimu da uživaju u već postojećim emotivnim odnosima ali i da se više nego što inače to rade, prepuste sanjarenju i maštanju. Eto prilike da i tipične Device daju sebi oduška na taj način, i objektivno šta god da se dogodi kolateralna šteta trebalo bi da bude minimalna. Kako ljubav nije jednosmerna ulica, tačnije štošta zavisi od druge strane, za zauzete ili predstavnike ovog znaka koji imaju pored sebe racionalne i stabilne osobe mogli bi sebi da dopuste i nikad veću dozu rizika i poneki eksperiment. Tu je voljena osoba da vas dočeka i amortizuje potencijalni pad. Praksa pokazuje da su uglavnom Device onaj racionalniji deo veza, pa ukoliko je to vaš slučaj onda ipak neka noga bude blizu kočnice. Za slobodne i željne promena prvi kvartal godine donosi zamku – pravite planove, maštajte ali ne zaboravite da su praksa, odnosno akcija važniji od teorije. Dakle nemojte se previše uspavati u svojim snovima jer već od proleća počinje period sa više iskušenja i ljubavnih izazova, bez obzira hteli vi to ili ne. Oni koji to očekuju već duži period imaće dobar period sve pred kraj godine ukoliko žele nove početke ili pak da bitnije pretresu i promene aktuelne emotivne odnose. Zvezde bi trebalo da vam budu naklonjene posebno tokom oktobra i novembra, kada nije nerealno očekivati da brojne Device započnu ljubavnu vezu koja im može obeležiti preostali deo života ili pak da se odluče da prihvate bračne obaveze.

Zdravlje:
Što se tiče zdravlja 2020. godinu možemo podeliti u tri dela. Prvo tromesčje donosi manja upozorenja u vezi psihe, čula i kože. Dakle odmarajte se fizički ali i glavu valja malo rasteretiti kako ne bi doživeli više glavobolja ili imali problem sa koncentracijom. Izraženiju osetljivost čula, pre svega vida i sluha nemojte zanemariti kao i pojavu alergija i reakcija kože na spoljne faktore. Centralni deo godine ukazuje da sitne kosti: prsti, zglobovi, zubi zahtevaju vašu dodatnu pažnju, potrudite se da izbegnete sitnije fizičke povrede. Poslednjih dva – tri meseca najviše potencijalnih zdravstvenih problema može vam zadavati pojačana nervoza i osećaj zamora.

Vaga https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-vaga/
Posao:
Poslovna 2020. biće godina velikih nadanja i veoma visokih uzleta ali i potencijalnih razočaranja zbog neostvarenih ciljeva, za većinu tipičnih predstavnika astrološkog znaka Vaga. Na vama je da date svoj maksimalni doprinos kako bi imali više razloga za radost a manje za razočaranja. U tom nastojanju, čak i ako ne uradite sve najbolje u datom trenutku, trebalo bi da vam bude znatno lakše u prvoj polovini godine, kada možete očekivati da ono zrno sreće, makar povremeno, bude na vašoj strani tasa. Početak godine donosi dobru energiju i potrebu da se krećete što više, tako Vage koje zbog posla imaju prilike da putuju dobijaju svojih pet minuta. Podrazumeva se da bi valjalo taj period iskoristiti za nove kontakte sa osobama koje na neki način imaju veze sa inostranstvom, što bi moglo da bude veoma korisno u godinama koje dolaze. Izuzimajući mart mesec kada vaše kreativne i vizionarske ideje mogu nailaziti na veće prepreke i nerazumevanje, visok nivo energije i dobra realizacija trebalo bi da potraju sve do kraja juna. Taj poslednji mesec povoljnog perioda bilo bi dobro da iskoristite i za dovršavanje nekih zaostalih obaveza jer kasnije biće znatno teže sve da postignete zbog dva osnovna razloga. Prvi – realno je da očekujete u drugoj polovini 2020. još više obaveza i povremeno razmimoilaženje vaših prioriteta sa stavovima nadređenih, a drugi razlog leži u činjenici da vam strpljenje i koncentracija neće biti na najvišem nivou pa su moguće i vaše greške. Što se tiče prvog razloga stvar je procene šta je mudrije: dokazivati da ste u pravu, potrošiti mnogo živaca i energije sa neizvesnim povoljnim ishodom, ili ići linijom manjeg otpora, praviti kompromise i sačekati povoljniji period za isterivanje pravde. Taj osećaj nepravde može vas najviše pogađati i u suštini to jeste glavni detalj za ona pomenuta potencijalna razočaranja, kako zbog neostvarenih ciljeva tako i zbog tamne senke nad ljudskom savešću. Po pitanju slabije koncentracije i ponekog previda, par pobrkanih činjenica, ne padajte u bedak sve se da ispraviti, istrpeti kritiku zna da bude delotvorno. Umetnici i oni koji se bave javnim poslom biće pod strožijom lupom dok će slobodnjaci imati više prostora za manevar. Slično crno-bela može biti i situacija na finansijskom polju, dakle prva polovina godine donosi mogućnosti za neki dinar veću zaradu od očekivanog dok u drugom delu neće biti lako da pozatvarate brojne rashodne rupe, potrudite se da izbegnete rizična ulaganja.

Ljubav:
Kada je tumačenje ljubavnih aspekata u pitanju tu je situacija bitno drugačija. Sem dva meseca (mart i oktobar), koji apriori ne moraju biti loši, preostali deo godine donosi uglavnom lepe i povoljne aspekte za ljubavna dešavanja. Ukoliko ste u prethodnom periodu nešto započeli već tokom početna dva – tri meseca 2020. trebalo bi da imate jasnu situaciju, koliko sve to valja pa da se još više trudite ili da shvatite da je bolje potražiti sreću sa drugom osobom. Februar može biti veoma plodan i naravno škakljiv zbog zbog potencijalnih paralelnih veza i flertova. Od aprila do juna trebalo bi da Vage blistaju kad god se nađu u centru zbivanja i da sa lakoćom ostvaruju startne emotivne kontakte. Kako se to žargonski kaže zabacite više udica ali ne preterujte da na kraju ne ostanete bez ulova. U tom periodu čak i oni najuporniji sa druge strane teško će pripadnike ovog znaka vezati samo za sebe. Letnji period donosi više povoljnosti onoj drugoj kategoriji osoba rođenih u ovom znaku, oni koji žele da se skrase ili podignu postojeću priču na viši nivo, imaće dobre aspekte da to i ostvare, sa najavom bračnih praporaca u bliskoj budućnosti. Septembar, novembar i decembar najavljuju dosta strasti ali i poneku tenziju ukoliko imate pored sebe nešto posesivniju osobu. Što se tiče ona dva meseca ispod godišnjeg proseka: tokom marta upozorenje se odnosi na kontakte sa osobama čiji su životi puni tajni i misterija i koje nije lako upoznati dovoljno dobro da znate na čemu ste, a u oktobru pripazite ako vam to nije u interesu, da ne uletite u priču sa zauzetom osobom kako posle ne bi skupljali mrvice sa nečijeg ljubavnog stola.

Zdravlje:
Sve do kraja druge dekade februara 2020. zdravstveno stanje većine Vaga trebalo bi da bude na solidnom nivou. Poslednjih desetak dana februara, zatim tokom marta, aprila pa sve do sredine maja astrološki aspekti vas upozoravaju na potencijalnu reumatiku, išijas i najviše na endokrinu (štitna žlezda, hormoni). Od juna do avgusta i tokom decembra veća je verovatnoća nego inače za neprijatne situacije sa oštrim predmetima i alergijama pre svega respiratornog sistema a najveće brige u preostalom delu godine mogu vam zadati poneka visoka temperatura ili lično iskustvo sa vatrom, odnosno vrelim stvarima. Preporučuje se bar jedan kompletan sistematski pregled.

Skorpija https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-skorpija/
Posao:
Većinu tipičnih predstavnika Škorpija visok nivo adrenalina i radnog elana iz poslednja dva meseca prošle godine trebalo bi da drži bar do kraja marta 2020. Što znači da je važno da postojeći radni zamah iskoristite što je bolje moguće kako bi još krupnijim koracima nastavili nešto već započeto ili pokrenuli nove projekte. U svemu tome najviše vas može ometati potencijalna zbrka u komunikaciji i organizaciji, prvenstveno od sredine januara do prve sedmice februara. U tom periodu razlog za nervozu donosi i tehnički sektor, tačnije vi i tehnika od varnica do vatre. Od aprila do juna period nije loš makar kada je priliv energija u pitanju ali obratite pažnju na preopterećenost i energetsko rasipanje jer ni kod Škorpija to nije bure bez dna. U maju i junu za očekivati je da vam se nude interesantne ideje i novi projekti od saradnika i to ne samo iz bliskog poslovnog okruženja. Valja svakako razmisliti, nema razloga za odbijanje u startu ako vam se nešto bitno ne dopada, već ako je ikako moguće, konačan odgovor odložiti za neku sedmicu ili mesec. Od jula do sredine septembra Škorpije čeka izuzetno važan period za dokazivanje i potvrdu ispravnosti prethodno donetih odluka i uloženog truda. Većina pripadnika ovog znaka to će verujemo oberučke prihvatiti i bez rezerve krenuti u nove radne uspehe. Na putu do zacrtanih ciljeva u tom periodu najveća prepreka možete biti sami sebi ukoliko previše poletite ili ne obratite dovoljno pažnje na simbole upozorenja pored puta. Doduše ako se koja prepreka i namesti u tom vremenskom intervalu najverovatnije biće žargonski rečeno oduvana, ali za nijansu je važnije shvatiti simboliku upozorenja na ono što vas čeka posle toga. Od sredine septembra do sredine novembra vaša želja i angažman neće biti ništa manji u odnosu na prethodni deo godine ali počev od bočnih vetrova sa strane pa do nelojalne konkurencije i osoba koje vam ne žele dobro – to su detalji koji zahtevaju poseban oprez. Uzvodno je znatno teže forsirati reku pa nemojte ni vi to raditi, ako bude bilo neophodno smanjite tempo, ne dolivajte ulje na vatru i pre svega čuvajte i učvršćujte već postojeću poziciju. Za nove profesionalne uzlete imaće bolje uslove od sredine novembra pa do kraja godine. Finansijski aspekti su obećavajući i kada je efikasnija naplata već aktivnih poslova ali i kada je najava dodatnih izvora prihoda. U prvom kvartalu 2020. mogu se očekivati za nijansu veći troškovi od očekivanog ali uzevši u obzir pozitivnu prihodnu stranu ne bi trebalo da idete u veći minus. Ipak bolji aspekti za popravljanje finansijske situacije čekaju vas tokom centralnog dela godine, a poslednje tromesečje može doneti i naplatu nekih zaostalih potraživanja.

Ljubav:
Raskorak između vaših ličnih očekivanja i (ne)činjenja u sferi ljubavi i onoga što vam život realno nudi jeste osnovni razlog da niste potpuno zadovoljni ušli u 2020. godinu. Logično da je ta problematika bolnija za one slobodne Škorpije koji nikako da dočekaju poklapanje svih kockica. E tu leži i deo odgovora – razmislite da makar malo preispitate svoje želje pa ako ima prostora poradite na minimalnoj korekciji, recimo do sredine februara, jer do tada nije ni realno da napravite neku krupnu promenu. Naredna tri meseca, tačnije do sredine maja imaćete veoma dobar period za konkretnije poteze i potencijalne promene. Oni koji su zauzeti ali nisu zadovoljni postojećim emotivnim odnosima važno je da ne lome preko kolena, odnosno da ih nestrpljenje ne zaslepi, dok se slobodnjacima otvaraju široke mogućnosti, počev od upoznavanja znatno mlađih osoba iz potpuno drugačijeg životnog okruženja, preko iskušenja sa osobama sa osobama druge vere, nacionalnosti do izazova zvanog flertovanje na više koloseka. Ako budete preterivali sa velikom izvesnošću očekujte posle toga dva – tri meseca mirnijih dešavanja i eventualnog plaćanja načinjenih ljubavnih cehova. Sledeći dobar period za krupnije i značajnije promene imaćete od prve dekade avgusta pa do kraja oktobra, uz naglasak da je tada akcenat na odlukama i promenama koje su na stabilnijim osnovama i koje bi mogle da obeleže veći deo vašeg budućeg emotivnog života. Neke bitne spoznaje do kojih budete došli, u vezi vas i osobe na drugoj strani ljubavne veze, mogli bi da proverite tokom novembra a onda pri kraju godine ili u bliskoj budućnosti da sve to nadgradite, u zavisnosti šta hoćete.

Zdravlje:
Iako na prvi pogled tipičnim Škorpijama malo šta od spoljnih faktora može bitnije nauditi tokom većeg dela 2020. godine, nemojte se neracionalno kuražiti i bahato ponašati prema sebi i bitnim pitanjima zdravlja. U prvoj polovini godine, naročito tokom februara i marta, moguća je poneka nespretna rekacija i sitnija fizička povreda, zatim od marta do septembra nešto osetljivija biće vam koža i neko od čula, ali najveća upozorenja odnose se na unutrašnje organe. Obratite pažnju na probavni sistem prvenstveno tokom leta, zatim na osciliranje pritiska i potencijalnih problema kardio – vaskularne prirode u periodima mart – april i septembar – oktobar i možda najviše na genitalnu regiju, mokraćne kanale, bešiku tokom prolećnih meseci i u poslednjem tromesečju godine.

Strelac https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-strelac/
Posao:
Kada bi 360 i još nekoliko dana pride mogli da smestimo u dva meseca i to ona početna u 2020. onda bi osobe rođene u znaku Strelca imale jednu od najboljih godina u celom profesionalnom životu. Bez obzira što to u praksi nije izvodljivo i dalje ostaje činjenica da početak 2020. donosi sjajne predispozicije za poslovni uspeh i napredak na hijerarhijskoj letvici. Puni samopouzdanja, krupnim koracima možete pokrenuti poslovne ideje koje se već duži period krčkaju u vašoj glavi, nije realno da vas svi mogu pratiti ali ni to nije neka posebno otežavajuća okolnost jer makar do kraja februara praktično sve možete i sami. Međutim ovo sami nemojte baš bukvalno shvatiti, u praksi niko nije dovoljan sam sebi – iako se to ponekad učini osobenjacima i ekstremima, na kraju krajeva uz pravu pomoć sa strane ide lakše i bolje. O tome bi valjalo da više razmišljate u periodu mart – jun, kada vas očekuju veći napori i značajnije prepreke na profesionalnom putu. Sporija poslovna realizacija može biti posledica određenih promena tehničkih okolnosti ili većeg otpora konkurencije, odnosno osoba koje imaju drugačije ideje od vas. Zbog svega navedenog valjalo bi da zatražite i prihvatite pomoć, eventualno udružite sa onima koji su na sličnim frekvencijama kako bi ovaj period pregurali sa manje potrošene energije. Od jula do sredine septembra imaćete još jedan odličan vremenski interval da završavate već započete projekte ali i da pravite planove za nove poslovne izazove. Posebno efikasni mogu biti oni koji imaju autonomiju u nekoj većoj ekipi ili privatnici koji već imaju razrađen biznis. U ovom periodu potencijalne začkoljice čekaju vas u nedovoljno jasnoj i preciznoj komunikaciji ili zbog neadekvatnog razumevanja najbližih saradnika. Takođe obratite pažnju na granice zakonskih regulativa kako možda i nesvesno ne bi napravili grešku zbog koje kasnije stižu penali na naplatu. Poslednja tri meseca trebalo bi da imate mirniji period da napravite rezime do tada urađenog ili da malo vremena odvojite za neki hobi, odnosno nešto što vam donosi više zadovoljstva od koristi. Ovo je vrlo realan scenario ako u prethodnom delu godine naplatite veći deo onoiga što ste uradili. Na drugi način rečeno – 2020. vam može doneti bitno uvećanje materijalnih prihoda pa pri kraju godine možete sebi dopustiti nešto veći odmor i relaks. Ipak razmislite malo i o štednji, eventualno usmeriti deo novca u neku investiciju.

Ljubav:
Ako ste krajem prošle godine raščistili neku veću ljubavnu zavrzlamu dobro će vam doći mali predah u prvoj polovini januara, jer vas već posla toga čeka period od najmanje dva meseca većeg angažovanja i novih mogućnosti. Naravno ako ne želite ništa novo, bilo da ste zadovoljni postojećim emotivnim odnosima ili jednostavno imate važnija posla od ljubavi, niko vas neće primoravati. Ipak bez obzira na vašu eventualnu nezainteresovanost za očekivati je da pažnja drugih bude usmerena ka vama, tako da neće biti baš lako da ostanete neutralni. To bi svakako mnogo više trebalo da odgovara osobama rođenim u znaku Strelca koje su spremne za izazove na ljubavnom polju. Ma koliko bio dobar period i bez obzira koliko se vi angažujete nekako su lepe prolazne priče krajnji dometi. Tokom marta imaćete prvenstveno zadatak da preispitate sebe šta želite i čemu stremite kao i da proverite koliko su tačne pretpostavke da postoje tajne simpatije usmerene prema vašoj ličnosti. Od aprila do avgusta čeka vas mini ciklus potencijalnog uživanja u bezmalo svim varijantama emotivnih odnosa. Zauzeti će imati dobru priliku da više vremena posvete i provedu sa voljenom osobom, dok će solisti biti u prilici da upoznaju više interesantnih osoba na ljubavnom polju. Mogućnost šireg izbora većini bi trebalo da odgovara, mada uvek se nađe neki Strelac kome se to obije o glavu i od više lepih mogućnosti i solidnih početaka na kraju ostanu praznih šaka. Fokus i pravljenje selekcije prioriteta su lekcije koje osobe rođene u ovom znaku uče celoga života i mnogi nikada ne nauče. Dobri učenici koji pokažu da su ovu i neke druge lekcije apsolvirali imaće poslednja dva meseca 2020. povoljnu klimu da sve to naplate na najbolji način.

Zdravlje:
Većina astroloških pokazatelja ukazuje da godina 2020. ne donosi ekstremno loše aspekte i nije realno očekivati veće zdravstvene probleme osobama rođenim u znaku Strelca. To se pre svega odnosi na period do kraja avgusta, do kada bi manje brige mogle da izazovu povećan nivo napetosti i stresa tokom februara i marta, zatim slabije spavanje i poneka glavobolja u prolećnom delu godine i preterano konzumiranje one hrane i pića koje inače više volite. U preostala tri – četiri meseca 2020. obratite više pažnje na grlo i respiratorni sistem – tokom septembra i oktobra, šake, stopala i kolena zahtevaju veći oprez krajem godine a promaje i prehlade vas vrebaju najviše u oktobru i novembru.

Jarac https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-jarac/
Posao:
Ako bi trebalo da izdvojimo jedan astrološki znak koji se na simboličan način u najvećoj meri može poistovetiti sa potencijalnim dešavanjima u 2020. godini onda je to Jarac. Većina tipičnih predstavnika ovog znaka imaće godinu u kojoj se očekuje da njihova osnovna životna načela dobiju potvrdu ispravnosti i da na temelju zdravih, stabilnih međuljudskih odnosa uz poštovanje tradicije podvuku crtu na dosadašnji deo života i krenu u realizaciju novih etapa. Jedna od sfera gde bi trebalo da se to najpre vidi jeste posao. Praktično celu godinu imaće Jarčevi osećaj da ih neka nevidljiva pozitivna energija prati i ohrabruje da još odlučnije nastave započete poslove ili da sa velikim samopouzdanjem započnu realizaciju novih ideja. Istovremeno imaće glas podsetnik da ništa vredno i važno ne dolazi preko noći, bez velikog rada i truda, pa svi oni koji to razumeju i primene u svom životu zaista mogu očekivati odlične profesionalne rezultate, više prilika da napreduju na ličnom ali i globalnom nivou kao i da očekuju adekvatna priznanja i nagrade za sveukupno uložen rad i trud. Od početka 2020. pa do sredine februara može biti dosta najava, dogovora, pregovora ali nešto sporija realizacija, kativirajte jedan od svojih najvećih aduta – strpljenje i ništa ne forsirajte. Već od sredine drugog meseca pa do kraja proleća očekuje vas jedan od najboljih perioda za veliko i uspešno poslovno angažovanje. Poverenje okoline valjalo bi da iskoristite kako za ličnu promociju tako i da kao lokomotiva povučete druge da se još više aktiviraju. Povoljna astrološka klima u tom vremenskom intervalu daje vam dobru osnovu i da napravite neke bitne rezove, odnosno stavite tačku ideje koje nemaju realnu perspektivu i okrenete se novih, boljim projektima. Druga polovina godine donosi malo više energetskog naboja i eventualno prepreku više na putu kacilju. Nivo energije od jula do decembra može biti povremeno i veći od proseka ali potencijalne zamke vrebaju sa druge strane, pojava nevernih toma ili jednostavno ljubomornih i sujetnih osoba. Iako vam diplomatija nije jača strana potrudite se da što smirenije, hladne glave saslušate druge ali da istrajno radite na realizaciji svojih ideja, po nepisanom pravilu neka sredina je najbolja, pa ukoliko uspete da je pronađete imate realne šanse da poslovni kraj 2020. dočekate veoma zadovoljni. Po pitanju novca nemate razloga za brigu, moguće je da tokom prvog tromesečja ili u drugoj polovini godini bude sporiji priliv materijalnih sredstava ili zbog određenih razloga otežana naplata, ali najvažnije je da novac dolazi u kontinuitetu i da vam predstavlja sferu stabilnosti.

Ljubav:
Možda ne tako blistava i toliko silovita kao poslovna, ali dobra godina očekuje osobe rođene u znaku Jarca i u sferi ljubavi. Tenedenciju pojednostavljivanja stvari, vraćanju korenima, osnovnim porodičnim vrednostima većina Jarčeva trebalo bi da primenjuje na ljubavnom polju tokom 2020. Tu će svakako u prednosti biti stariji ili životno iskusniji predstavnici ovog znaka, koji su već dobrano usmerili i profilisali svoja najvažnija emotivna stremljenja, dok se od onih mlađih očekuje da vredno uče lekcije kroz životna iskustva. Početna dva meseca mogla bi da proteknu u pretežno mirnom tonu sa akcentom na učvršćivanju i stabilizaciji već postojećih emotivnih odnosa. Jarčevi koji su u braku imaće povoljan period da više nego ikada provode vreme sa voljenom osobom i da eventualno nekom finom suptilnom sitnicom prošire zajedničke ljubavne vidike. Za one koji u niskom startu čekaju povoljniji period za nove mogućnosti potrebno će biti još malo strpljenja jer već početkom marta sklapa se mnogo povoljnija konstelacija kosmičke energije za akciju i krupnije promene. U periodu do prve sedmice avgusta mesec mart donosi vrlo dobru osnovu kako za nove početke tako i za uspešno raspetljavanje zamršenih i nedefinisanih odnosa ali preostala četiri meseca mogu se tumačiti iz dva ugla. Prvi je povoljan – uz nove opcije na ljubavnom nebu možete očekivati i vraćanje osobe iz prošlosti i priliku da ispišete novu emotivnu stranicu sa već poznatom osobom ali sada sa znatno lepšim krajem. Posmatrano iz drugog ugla ovaj period ipak valja pokušati pregurati mudro uz nogu blizu kočnice jer vas čeka i poneka mina tipa – ogovaranja, tačnije da ste glavni akter izmišljenje priče ili iskušenje sa osobom čije se godine bitno razliku od vaših. Ljubav ne priznaje granice – tako se kaže a vi ipak odredite neku crvenu liniju kako bi u poslednjem tromesečju 2020. opuštenije uživali u stabilnim i za vas povoljnim odnosima.

Zdravlje:
Osetljive tačke na polju zdravlja svakako će povremeno tokom 2020. zadavati određene probleme i Jarčevima ali bez obzira kolikog inteziteta i ma koliko učestale tegobe bile, ne bi trebalo da bitnije pokvare sveukupno pozitivnu godišnju sliku. Početak godine mogu obeležiti manji problemi sa disanjem i plućima – pušači oprez kao i hronična reumatika koju vučete duži period unazad. Zatim do kraja proleća najviše pažnje valja posvetiti psiho – somatskom odmoru a tokom leta bilo bi dobro da se zaštitite od preteranog izlaganja visokim temperaturama. Periodični padovi energije i oscilacije imunog sistema u poslednja tri – četiri meseca godine podsetiće vas da popravite redovnost i pravilnost ishrane, odnosno povećate unos minerala i vitamina.

Vodolija https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-vodolija/
Posao:
Ubrzana i pomalo haotična dešavanja iz prethodnog perioda obeležiće Vodolijama i početak poslovne 2020. godine. Nemojte se iznenaditi ukoliko vam se učini da i vi – tipični predstavnici brzog, vazdušnog astrolopkog znaka, niste u stanju da adekvatno pratite nametnuti ritam, angažovanje na više strana, kontakti i saradnja sa osobama iz različitih životnih sfera, pokretanje novih inicijativa iako prethodne projekte niste priveli kraju. Sve to Vodolije inače hendluju bolje od ostalih naročito ako i kada veći deo poslovnih koraka zavisi od njih. U ovom vremenskom intervalu, okvirno do kraja marta, ne samo da neće sve zavisiti od vas već možete očekivati i makar na momente potpunu opstrukciju ili preispitivanje ispravnosti kompletne ideje. Idealnog rešenja nema, ali kao najbolja solucija nameće se što kompromisnija pojednostavljena priča uz prepuštanje, makar privremeno, liderske pozicije drugima. Već od početka aprila imaćete znatno povoljniju astrološku klimu da ponovo preuzmete ulogu lokomotive koja vuče čitav projekat, podrazumeva se ukoliko vam to bude u interesu. Naredna dva meseca, do kraja Maja, trebalo bi da budete na ili blizu optimuma fizičke i mentalne energije što daje odlične šanse za uspešno završavanje poslova. Potencijalnu konkurenciju u tom periodu realno je da ostavite u prašini, ali ipak pričuvajte leđa od ljubomornih i zavidnih jer vaši uspesi i napredovanje njih ostavljaju u podređenoj poziciji. Vodolije koje se bave privatnim biznisom trebalo bi da takve prepreke lakše prebrode. Moguće blago zatišje na profesionalnom planu tokom letnjih meseci ne treba bukvalno prespavati jer iako nije realno da se previše angažujete nekoliko lepih, svežih ideja mogu ugledati svetlo dana pa onda da se malo krčkaju, recimo do kraja oktobra, da bi poslednja dva meseca u 2020. ponovo došli u poziciju za poslovni uzlet. Praktično tokom cele godine neophodno je da vodite računa o datumima, rokovima i raznim formalnostima, u nekoliko situacija imaćete više sreće nego pameti ali potrudite se da kazni bude što manje. Osim plaćanja cehova zbog propusta, dekoncentracije ili nemara, tokom prve polovine godine za očekivati je da se na površini pojave i neki zaostali dugovi, pokušajte da ih neutrališete jer svakim odlaganjem oni samo rastu. Ne tako loša, ali sa dosta oscilacija očekuje vas druga polovina godine, pa ukoliko te amplitude ublažite toliko imate veće šanse da budete zadovoljniji po pitanju novca.

Ljubav:
Sva vaša ljubavna činjenja i napore koje niste do sada uspeli da realizujete onako kako ste želeli, imaćete odličan period već od prvih dana 2020. godine. Sve do sredine marta možete očekivati da vas greju topli ljubavni zraci a njihov najjači intezitet trebalo bi da bude tokom januara i druge polovine februara, što znači da bi bilo dobro da se baš tada, ako je moguće, najviše angažujete na polju partnerskih odnosa. Pomenuti period donosi povoljnu klimu pre svega za nova poznanstva i osvajačke akcije ,ali ako to nije vaš prioritet onda pozitivne vibracije kojima zračite usmerite ka već postojećoj priči, pa ako ste zadovoljni uživajte a ukoliko niste rezovi su neminovni. Uzevši u obzir vašu prirodu i potencijalnu atmosferu potrudite se da raskide i rezove odradite što humanije uz dozu razumevanja osobe sa druge strane. Od aprila do kraja jula vodolijski ljubavni brod mogao bi da bude veoma aktivan ali i da pomalo besciljno luta emotivnim morem. Mala skretanja sa kursa neće biti strašna a vi se potrudite da mnogo ne odstupate od zacrtane maršute, ukoliko je uopšte budete imali. Ako vam je primarni cilj samo da stignete do prve luke pa posle malog odmora nastavite dalje do nekog sledećeg priobalja, onda izvolite široka ljubavna pučina biće pred vama. Lična preispitivanja šta želite, gde idete, kako se ponašate mogu biti veoma korisna tokom avgusta, septembra i većeg dela oktobra. Kvalitetni i jasni zaključci iz tog perioda daće vam znatno bolju osnovu u nameri da se krajem godine fokusirate na jednu osobu i odaberete luku gde možete baciti sidro na duži period.

Zdravlje:
Dobra energija i pozitivne vibracije početkom godine pojačavaju vaš odbrambeni zdravstveni sistem ali nisu garant da vas povremeno ne zaboli glava ili nešto jače prodrmaju hormoni. Na te tačke posebno bi valjalo da pripaze osobe kojima je endokrina već makar malo načeta ili su u „onim specifičnim“ godinama. Higijena se podrazumeva na maksimalno visokom nivou jer naročito u periodu februar – april vrebaju infekcije, alergije i burnije rekacije kože na spoljne faktore. Probleme manjeg inteziteta mogu vam zadavati sitne kosti i donji deo leđa tokom proleća i početkom jeseni, a u većem delu godine nekontrolisano konzumiranje hrane i pića takođe može ostaviti određene posledice na vaše zdravstveno stanje.

Ribe https://www.astroputnik.com/godisnji-horoskop-ribe/
Posao:
Godina velikih profesionalnih obaveza i očekivanja kako vaših ličnih tako i od drugih, nalazi se pred tipičnim predstavnicima Riba. Većina osoba rođenih u ovom astrološkom znaku imaće prilično dobru i uravnoteženu godinu pre svega za podvlačenje crte, izvlačenja pouka iz dosadašnjeg radnog iskustva i pripremu za krupne promene. Hteli vi to ili ne, profesionalni presek neminovno dolazi a ukoliko se na adekvatan način uključite u taj proces, onda imate odlične šanse da sa većim nivoom samopouzdanja krenete u promene koje vas čekaju u bliskoj budućnosti. I samo da još jednom naglasimo – svi preseci i potencijalne promene trebao bi da idu svojim uravnoteženim tokom, bez velikih talasanja. Prvi mesec u 2020. godini donosi nešto veći energetski naboj, što za većinu osoba rođenih u znaku Riba nije najprirodnije stanje, pa ukoliko ne želite da plivate u nepoznatim vodama ništa ne forsirajte, jer već od početka februara imaćete znatno povoljniju klimu za konkretnije poslovne poteze. Izuzimajući april, kada bi fokus trebalo da bude na proveravanju zaostalih obaveza i neispunjenih obećanja, sve do kraja proleća očekuje vas period sa blagim ali konstantnim porastom nivoa energije što je dovoljno dobro da i vi prebacite u veću brzinu i pokrenete nove projekte. Međutim još uvek to nije ono najbolje što vas čeka a što donosi druga polovina godine. Naime tokom juna realno je da vam se dogodi poklapanje nekih kockica koje nikada nisu bile u vašem poslovnom mozaiku, pa da onda na krilima tog pozitivnog vetra dočekate juli, avgust i prvu polovinu septembra za veliki profesionalni uzlet, promenu ili novi početak. Od poslovično opreznih Riba sklonih sanjarenju i nepraktičnom pogledu na život u ovom periodu se očekuje da ipak prihvate veću dozu rizika u odnosu na svoj uobičajeni ritam. Podršku nekim krupnijim i hrabrijim potezima možete očekivati od proverenih prijatelja pa čak i od osoba iznad vas na hijerarhijskoj letvici. Poslednja tri meseca 2020. valjalo bi da iskoristite za učvršćivanje novonastalih, poboljšanih poslovnih pozicija. Što se finansija tiče očekuje vas sasvim solidna godina sve do kraja leta, do kada su moguća i značajnija uvećanja prihoda i efikasnija naplata potraživanja, a od septembra do kraja godine poželjno je više opreza pre svega zbog povremeno većih troškova ili eventualno nekog malera.

Ljubav:
Nepovoljan sticaj okolnosti ili nedostatak onog zrnca sreće veoma često prati osobe rođene u znaku Riba na polju ljubavi, makar to tako izgleda iz njihovog ugla. U praksi zna da bude zaista tako, ali  u nemalom broju situacija veliki uticaj na nepovoljan krajnji epilog ima i sanjalačka priroda Riba i njihov pogled na život kroz ružičaste ljubavne okvire. Što se tiče okolnosti koje zavise od vas i (ne)svesnog iskrivljavanja realne ljubavne slike, to se neće bitnije promeniti ni tokom 2020. godine, ali kada su u pitanju oni drugi faktori, e tu možete očekivati povoljniju situaciju. Tačnije u najmanje dva perioda tokom godine osobe zainteresovane za vas imaće konce u svojim rukama i na njihovu inicijativu stvari se pokreću, trebalo bi u vašu korist. Na vama je da prepoznate momenat, opustite se i ne kočite bez preke potrebe. Prvi takav period imaćete od sredine januara do početka aprila a drugi od sredine avgusta do kraja oktobra. U prvom povoljnom periodu pažnja više osoba može biti usmerena ka vama istovremeno, što za neke druge predstavlja ekstra plus okolnosti ali za tipične Ribe je klizavo područje ukoliko nisu izoštrile fokus i napravile prioritete u svojoj glavi. Što se tiče drugog perioda on je za nijansu povoljniji za stabilnije priče i planiranje na duže staze. Dajte svoj doprinos, jer bez obzira na povoljan sticaj okolnosti ništa se samo od sebe neće dogoditi. U intervalima pre i posle, naročito tokom poslednja dva meseca u 2020. astrološki aspekti ukazuju na veću posvećenost drugarsko – prijateljskim odnosima.

Zdravlje:
Krupnih zdravstvenih problema ili eventualnih razmišljanja o njima trebalo bi da budete pošteđeni makar u prvom kvartalu 2020. godine. Doduše nemojte potceniti sitne naznake variranja krvnog pritiska i nekih drugih začkoljica povezanih sa srčanim mišićem. U centralnom delu godine učestale glavobolje, loše spavanje i viši nivo stresa trebalo bi da vas podsete i nateraju da obavite neophodne preglede kako bi predupredili ozbiljnije zdravstvene probleme u budućnosti. Tokom oktobra i novembra povedite više računa o brzini kretanja, naglim i nespretnim pokretima i tako zaštite sebe od nekoliko trivijalnih ali nezgodnih fizičkih povreda.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.151 sekundi sa 24 upita.