Jagodina - Ćuprija - Paraćin > PARAĆIN

Poljoprivreda

(1/4) > >>

acinic:
Poljoprivreda je veoma uspesna grana nase privrede! U zemlji seljaka na brdovitom balkanu. Mi obicni ljudi ce da cuvamo krave i bicemo cobani!  :xq004: Zanimljivi su mi ovi popisivaci. Koji ovih dana nesto popisuju. Odnosno prikupljaju podatke o poljoprivrednoj proizvodnji! Popisivaci koji nisu ni jedan asov riljnuli u zemlju crnicu.  :xq004: Sta moze da pomisli seljak nas kada mu dodje neko ko nema ni minimalni pedigre iz poljoprivrede! Jedan klip kukuruza da je otkinuo. Verovatno je clanstvo u nekoj stranci bio uslov za taj posao. Iz ovog primera vidimo da se radi strucno u nasoj poljoprivredi. Odnosno u birokraciji!  :xq004: Nema veze sto nema pojma sta je vime kod krave. Vazno je da zna da piskara po papiru! Ovih 300 junica sto opstina kupuje! Daj boze da imamo 300 ozbiljnih stocara koji imaju vise od 10 krava. I da su registrovani kao poljoprivrednici. ! Cisto sumnjam. Plasim se da ce junice zavrsiti kod onih stocara koji nece siriti proizvodnju. I ta grla stoke se nece zapatiti, telad! Da budu za priplod.  Zasto bi i sirili ako se uvozi mleko u prahu! Mlekare da ne dostavljaju seljacima izvestaje odstampane na papiru. Koliko se mleka isporucilo, masna jedinica, itd. Sa pecatom kojim drzava garantuje ispravnost podataka. I da mlekare nece varati seljake! To moze u demokracijskoj drzavi! Oo kako je to lepo!  :xq004: Da se ne blize izbori i ne bi bilo tih 300 junica nego 50 verovatno!  :xq005: Industriju nemamo tako da nasa poljoprivreda mora da ima buducnost! Samo ne znam ko ce da se bavi poljoprivredom? Seljaci od 60-70 godina! Sa omladinom smo malo utanjili u ovih 20 godina! I po selima nam momci neozenjeni venu i svenu! Ko da se bavi poljoprivredom!  :xq053: Sve su to basne sto rezim prica!  :xq048:

http://poljoprivreda.info/

http://www.poljopartner.rs/

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Konditori-traze-laksi-uvoz-mleka-u-prahu.lt.html

Konditori u Srbiji traže od države da im omogući uvoz mleka u prahu bez plaćanja posebne dažbine, takozvanog prelevmana, a mlekarska industrija se sa tim saglasila. Zahtev je poslat na četiri adrese u vladi, pre svega Ministarstvu poljoprivrede, zatim trgovine, ekonomije i finansija. Konditori ukidanje prelevmana traže već godinu dana, a država je na to ostala gluva.

acinic:
Sadite Aroniju! Ja sam vec dve sadnice posadio. Platio sam 300 dinara po sadnici! Ne prska se i lekovita je. I plod i list!  :aq29:

http://www.aronija1.blogspot.com/

http://www.priroda-leci-sve.com/aronija.htm

http://zacini.wordpress.com/2011/04/11/aronija-crnoplodna-aronia-melanocarpa-l/

acinic:
Sve one koji zive na selu a ne cuvaju bar dve kokoske! Treba preseliti u grad! Nisu oni za selo!  wq45

acinic:
Kako napraviti kvalitetnu silazu i senazu U nasem ataru 357

http://www.youtube.com/watch?v=qE6qU-RaRzc&feature=related

acinic:
Sušeno voće - izvozni adut

http://poljoprivreda.info/?oid=22&id=1054

U vreme dugih zimskih dana ponuda svežeg kontinentalnog voća svedena je na jabuku i još nekoliko vrsta. Nedostatak može nadomestiti sušeno voće. Suve šljive su najčešće na našim trpezama, ali bi u ishranu trebalo uvesti i kajsije, smokve, urme, brusnice, grožđe pa i suvu jabuku i krušku koje sadrže potrebanu količinu vitamina, minerala i belančevina. Usvojivši novu tehnologiju sušenja poljoprivredno preduzeće “Sava Kovačević” u Vrbasu podiglo je vrednost i osiguralo plasman za proizvedeno voće na svom imanju.

Vrbas a ne Paracin, Cuprija, Jagodina!  :xq004: E moja demokracijo i vostani muzeji. Vazno je da se ide u francusku turisticki!  :xq004: Bolje da se ide kod makedonaca. Mozda nesto naucimo od njih. Oni nisu pogodjeni a mi jesmo.  :aq24:

http://www.mojafarma.rs/index.php/201202203475/Poljoprivreda-danas/Region/makedonci-e-nas-hraniti-na-prolee.html

Mi smo uvek necim pogodjeni!  :xq005:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju