Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Huawei P8  (Pročitano 3120 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Huawei P8
« poslato: 21-04-2015, 01:26:04 »



Huawei P8

U Londonu je otkriven novi Huawei P8 telefon, koji sadrži sve ono što je na tržištu smartfona danas aktuelno, ali u drugačijem kućištu, sa nekoliko trikova koje ume samo P8 i po iznenađujućoj ceni / Huawei je definitivno postao premijum brend u svakom smislu!

Telefon je zrađen od poliranog metala, ima izbrušene ivice, tanak profil i posebne detalje, kakvi su On/Off dugme ili Volume tasteri. Telefon je tanak 6.4 mm, što je tanje od iPhona 6 ili Samsunga Galaxyja S6. Telo telefona izrađeno je iz jednog komada metala, što povećava izdržljivost i jačinu kućišta. U prodaji su modeli crne, bele, i boje zlata i šampanjca.

Displej je IPS-NEO matrice, dijagonale 5.2 inča i rezolucije 1.080 x 1.920 piksela (Full HD), a odnos veličine displeja i telefona čini ga najboljim na tržištu, čak ispred pomenutih konkurenata iz Južne Koreje i SAD. Displej je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom i ima gustinu od 424 piksela po inču. Huawei P8 dolazi sa velikim brojem preinstaliranih tema i novim EMUI 3.1 dodatkom, koji prekriva Android Lollipop 5.0.2 operativni sistem.
Kamera sadrži OIS, odnosno optičku stabilizaciju kadra do 1.6 stepeni u svim pravcima i to je prva 13-megapikselnu kameru sa 4 boje (RGBW - Red Green Blue White), umesto tri i optiku, koja je formirana od pet staklenih delova, što sve zajedno daje oštrije i jasnije slike čak i u uslovima sa malo svetla. Kamera omogućava snimanje maksimalno Full HD videa i videa iz četiri ugla sa četiri smartfona i editovanje snimka tako da se vide detalji sa sva četiri izvora. Takođe, telefon ima neke od naprednih kamera opcija o kojima ćemo pisati kasnije, recimo crtanje svetlošću, pogledajte primer OVDE i slično. Prema tvrdnji Huaweija kamera je kvaliteta DSLR aparata, zahvaljujući posebnom procesoru slike. Procesor je zadužen za regulaciju ekspozicije i balansa bele, radi na boljem praćenju lica, automatskom odabiru scene fotkanja ili snimanja i smanjuje šum na slikama.

Prednja selfi kamera je rezolucije osam megapiksela i sadrži uobičajene stilove i poboljšanja lica i izgleda, koja smo već imali priliku da vidimo na Huawei uređajima.

Huawei P8 ima Wi-Fi+ komponentu, koja omogućava najbrže Wi-Fi surfovanje netom, uz povećanu stabilnost i kvalitet signala. Ona, takođe, samostalno isključuje i uključuje Wi-Fi vezu na mestima gde taj signal prevazilazi mobilnu mrežu i pronađe otključane sigurne mreže. Podržan je Dual SIM mod, sa Dual SIM 4G LTE podrškom, lakim preskakanjem s jedne na drugu karticu, odnosno broj, i uz podršku za rad sa data protokom na obe kartice u isto vreme. Huawei P8, zapravo, ima microSD slot za kartice do 128 GB memorije, ali se taj slot može koristiti i kao slot za kartice. Tu su i dve antene za bolji prijem signala.
Knucle sense tehnologija omogućava da dvostrukim tapom snimte fotografiju ili deo ekrana i pošaljete ga mejlom sebi, kolegi ili sliku podelite na društvenim mrežama i kroz druge aplikacije, koje su instalirane na telefonu.

U telefonu Huaei P8 "kuca" HiSillicon Kirin 930, odnosno Kirin 935 64-bitni oktakor čipset, koji ima A53 jezgra brzine 2.0 GHz i A53 jezgra brzine 1.5 GHz, što štedi bateriju (koriste se jača jezgra samo kad je neophodno). Baterija je kapaciteta 2.680 mAh i Huawei tvrdi da će prosečno trajati 2.3 dana, odnosno jedan ceo dan kada se koriste funkcije telefona do maksimuma.

Telefon dolazi sa vrlo zanimljivim dodacima, poput glasovnog pronalaženja ako ga zaturite (telefon se javi na dozivanje sa "ovde sam"), ugrađeno je suzbijanje pozadinske buke i telefon samostalno dodaje pozivni prefiks za broj koji pozivate kada ste u romingu.
Telefon će se u Srbiji pojaviti u maju u svim bojama i u svim modelima.
Huawei P8 specifikacije:

- Dimenzije: 144 x 72 x 6.4 milimetara
- Težina: 144 grama
- Operativni sistem: Android 5.0.2, Lollipop, Emotion UI 3.1 od Huaweija
- Procesor: Huawei HiSilicon Kirin 930 Octa-core 4xA53 2.0 GH + 4xA53 1.5 GHz
- Grafika: Mali-T628
- Memorija: RAM 3 GB, Interna oko 16 GB, microSD do 128 GB
- Kamere: poleđinska 13 MPx, Full HD, OIS, RGBW + Image Processor, prednja 8 MPx, Full HD, obe sa do 30 fps snimanjem i svetlosnim i drugim efektima, Dual tone LED blic
- Ekran: IPS NEO, 5.2 inča, 1.920 x 1.080 px, 424 ppi, Gorilla Glass 3
- Veze: HSPA+, Wi-Fi i Wi-Fi+, BT 4.0, DLNA, LTE, NFC, USB + OTG
- Dodatno: GPS Glonass, FM radio, Dual SIM obe 4G LTE, Dolby Digital Plus, metalno telo
- Baterija: 2.680 mAh, do 2.3 dana autonomije
- Cena: Od 499 evra.


https://www.youtube.com/watch?v=PsBIwwB5Lwo

http://www.gsmarena.com/huawei_p8-7006.php

https://www.youtube.com/watch?v=8X6sycoXgz4

https://www.youtube.com/watch?v=riwxsDLZMZg
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Huawei P8
« Odgovor #1 poslato: 22-04-2015, 00:59:55 »

Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Huawei P8
« Odgovor #2 poslato: 24-04-2015, 02:17:48 »



Novi telefon kojim Huawei nastavlja grabiti prema vrhu odlikuje se premium dizajnom i aluminijskim kućištem, a iz kineske kompanije kažu da bi detalji u dizajnu trebalo podsetiti na stranice i korice tradicionalnih knjiga.

U uređaju tankom 6,4 milimetara su mesta za dve SIM kartice, a telefon radi i na 4G mreži pa ga pokreće novi Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgara, za koji kažu da u saradnji s baterijom od 2600 mAh donosi 20 odsto bolje performanse od uređaja slične baterije. P8 takođ i donosi bolja prilagođenja u radu u glasnom okruženju ili na vetru.

Mnogo pažnje posvetili su kameri koja prednje fotografije snima u rezoluciji od 13 megapiksela, a za koju kažu da ima najbolju optičku stabilizaciju slike u industriji koja bi trebala osigurati uvek oštre slike. Navode i RGBW senzor koji povećava osvetljenost za 32 odsto pri visokom kontrastu i smanjuje je za 78 odsto u uslovima slabog svetla. Ugradili su i posebne režime fotografisanja koji bi trebalo da osiguraju odlične noćne fotografije, a tu je i opcija za kontrolisanje i snimanje videa s više povezanih Androida.

Uređaj će moći da se kupi u srebrnoj, zlatnoj, crnoj i sivoj boji. U Huaweiju navode i da postoji verzija s e-ink ekranom na pozadini, pa se njegov zadnji dio pretvara u eBook. Standardna verzija koštaće 499, a premium 599 evra.

Uz obični P8, Huawei je predstavio i njegovu P8max verziju, koja bi se zbog dimenzija ekrana od 6,8 inča komotno mogla nazvati tabletom. Takođe dolazi s 1080p ekranom, ali i Dual SIM podrškom.

https://www.youtube.com/watch?v=l0ucJJRv4Tk
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 21 upita.