Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Paracin ukratko 15.09.2007.  (Pročitano 4803 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Paracin ukratko 15.09.2007.
« poslato: 19-09-2007, 15:49:36 »

U petak je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba slika Predraga Bračinca, slikara iz Zaječara. Izložba će biti postavljena do 25. septembra.
Predrag Bračinac, čije su slike izložene u galeriji Kulturnog centra, slikarstvom se bavi već 40 godina. Za sobom ima veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi, učesnik je nekoliko kolonija u zemlji i inostranstvu. Član je zaječarskog likovnog udruženja.
U isto vreme bavi se opremanjem slika za muzeje i slikare i muzikom.
Slike Predraga Bračinca imaju jednostavne motive i kolorit, nisu nametljive, ali lako nalaze put do gledaoca, a prepoznatljiv je po radovima u tehnici suvi pastel.
Slike Predraga Bračinca mogu se kupiti u galeriji Kulturnog centra a izložba će biti postavljena do 25. septembra.
*
Povodom 92. godine od proboja Solunskog fronta, u subotu su na spomenik u centru grada vence položili i odali poštu palim borcima, predstavnici Saveza potomaka ratnika od 1912. do 1918. godine, Opštinskog odbora Saveza boraca NOB-a, Kola Srpskih sestara i predsednik Skupštine opštine doktor Predrag Tomković.
Okupljanjem kod spomenika Oslobodiocu Opštinski odbor Saveza potomaka ratnika od 1912. do 1918. obeležio je danas još jednu godišnjicu proboja Solunskog fronta i uspeha Srpske vojske jednako značajnog za tadašnju državu Srbiju ali i za okolne zemlje Balkana.
Vence na spomenik Oslobodiocu u ime Skupštine opštine Paraćin, položio je predsednik doktor Predrag Tomković i odao poštu palim herojima.
Komemorativnom skupu, pored članova Saveza potomaka ratnika od 1912. do 1918. prisustvovali su i predstavnici Saveza boraca NOB-a, Kola Srpskih sestara i Alternativnog parlamenta gradjana.
*
Opštinska organizacija slepih u subotu  je u prostorijama mesne zajednice 11. kongres, za svoje članove, slepe i slabovide osobe, organizovala podelu humanitarne pomoći koju je dobila od organizacije Hleb života iz Beograda. Reč je o drugom delu pristigle pomoći, čija je podela počela prošle subote.
Opštinska organizacija slepih se, inače, nedavno izdvojila iz Medjuopštinske organizacije i od 30. juna ove godine deluje kao samostalna organizacija i ogranak Saveza slepih Srbije. U ovoj organizaciji su najavili niz aktivnosti povodom dana Belog štapa, 15. oktobra.
*
Za pondeljak, osim najavljenih otvaranja fiskulturne sale, u Drenovcu i u Paraćinu, za potrebe učenika dve srednje škole, Tehnološke i Ekonomske, planirano je još nekoliko dešavanja, kao deo programa obeležavanja Dana opštine. U potočkoj školi biće organizovan kviz znanja, gost škole Djura Jakšić biće dečji pesnik Nedeljko Popadić, a u školi Stevan Jakovljević biće održana tribina Odbora za borbu protiv narkomanije.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 22 upita.