Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Žan Mišel Žar 10. Oktobar 2011. Beogradska Arena  (Pročitano 3490 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Amigo

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 211
Žan Mišel Žar 10. Oktobar 2011. Beogradska Arena
« poslato: 24-06-2011, 23:49:50 »


Muzički revolucionar, Žan Mišel Žar, u okviru svoje svetske turneje "World Tour 2011" nastupiće u Beogradskoj areni, 10. oktobra.
Ovo će biti drugi nastup ovog umetnika u Beogradskoj areni.
Očekuje nas nezaboravan audio-vizuelni doživljaj sa savršenim spajanjem neverovatnih scenskih efekata integrišući najnoviju tehnologiju zvuka i svetla.



Neobična sudbina Žan Mišel Žara vođena je putem koji mu je genetski predodređen. Otac, Maurice Jarre, bio je kompozitor najpoznatijih melodija holivudskih filmova (Doktor Živago, Lorens od Arabije, i dr.) i obojica su se izgradila u muzičare svetskog ugleda zbog njihove individualnosti i jedinstvenog talenta.
Svetsku slavu postigao je 1977. godine sa albumom “OXYGENE” koji je prodat u preko 18 miliona kopija.
Žan Mišel Žar, pionir u svojoj oblasti, dosta je doprineo u širenju muzičke revolucije u dvadesetom veku u razvoju elektronske muzike, zasnivajući je na zvucima umesto na notama, dopuštajući kompozitoru da postane sam svoj majstor.

Na klasičnim studijama harmonije i kontrapunkta na Konzervatorijumu u Parizu, našao je inspiraciju u menjaju muzike u sadržaju, uključujući svoju viziju dodavajući tehnologiju i sredstva nove epohe.
Ovaj izumiteljski poduhvat doneo mu je priznate albume kao što su “OXYGENE”, “EQUINOXE”, MAGNETIC FIELDS”, “ZOOLOOK”, “RENDEZVOUS”, “WAITING FOR COUSTEAU” i preko 80 miliona prodatih izdanja.
Uklapajući svoja muzička remek dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima, na svojim koncertima koje najčešće drži napolju, stapajući postojeću arhitekturu sa komplikovanim sistemima lasera, vatrometa i muzike, stvario je jedan nadasve prepoznatljiv imidž i novi pravac kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju. Svaki koncert je tematski uklapan sa važnim istorijskim događajima za određeni region pa će tako ostati upamćeni koncerti koje je održao: 1971. - AOR (u Parizu), 1989. - Destination Trocadero (u Parizu), 1994. - Jarre Unplugged (u Parizu), 1995. - Festa Italiana (u Torinu), 1995. - UNESCO 50th Anniversary (u Parizu), 1997. - Wetten, dass..? (u Beču), 1998. - Fifa World Player 97 (u pariskom Diznilendu), 1998. - France Festival (u Tokiju), 1998. - FNAC Paris (u Parizu) koje je sa oduševljenjem pratilo na stotine miliona ljudi. Kao ambasador dobre volje UNESCO-a Žan Mišel Žar je u Sahari, u Maroku, održao koncert pod nazivom Voda za život (Water for Life) 16. decembra 2006.
Danas, Žan Mišel Žar je sinonim za mistično. Svojim albumima " Oxygene", "Equinoxe" te "Magnetic Fields" postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike od Air, Daft Punka, Moby-a pa sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih. Njegovi koncerti takođe su deo Žar mita.

Karte se mogu kupiti po ceni od 3.000, 4.000 i 5.000 dinara na sledećim mestima: "Beogradska arena", Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” šoping centar, knjižare "Delfi" i "Vulkan", Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/261261/Ulaznice-za-Zan-Misel-Zara-od-danas-u-prodaji

:aq08:
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 24 upita.