Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Banke Srbije  (Pročitano 4532 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Economist

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1
Banke Srbije
« poslato: 16-04-2008, 01:54:27 »

Global Banks - Banke Srbije http://www.bankesrbije.com

Potpuno novi, jedinstveni sistem uporednog prikazivanja bankarskih ponuda na nivou drzave. Dakle, obuhvata sve postojece banke u Srbiji i sve njihove proizvode: Kartice, Krediti, Lizing, E-Banking, Racuni, Stednja.

Sa neverovatnim mogucnostima uporedjivanja svih parametara, da li su u pitanju fizicka ili pravna lica, po tipu proizvoda, npr. tipu kartice ili kredita, rokovima, svim kamatama (ima ih dosta razlicitih), iznosima, svim troskovima i taxama, uslovima, osiguranjima, dokumentacijom, ma prosto svim mogucim parametrima koji inace postoje, a konkretne banke uglavnom prikrivaju sve silne "sporedne" troskove kada se interesujemo za neku uslugu.

Sve je prikazano u tabelarnim i grafickim prikazima, sa "zivim" grafikonima - sto je potpuno nova internet tehnologija, tzv. Flex (verovatno niste ni culi - nisam ni ja dok nisam ovo video). I ono sto je najvaznije, moguce je uporedjivati vrednosti svake banke sa svakom, svakog pojedinacnog proizvoda!!! Nema vise setanja od banke do banke, gubljenja vremena na silne razgovore, i ono najbitnije, sve je na ovom sistemu savrseno jasno, jer nema "prikrivenih" troskova!!! Svi koji imamo neka posla sa bankama, a imamo ih svi, znamo da nas bankari varaju do besvesti i da nam na kraju sve ispadne neuporedivo skuplje od onoga sto nam u razgovorima prikazu i pokazu. Ovde nema toga! Sve je jasno pokazano, svaki detalj, svaki trosak, svaka i najmanja stavka!!!

Sledeca dobra stvar je sto svaki korisnik moze sam da formira svoje parametre svih ovih proizvoda!!! Kako? Ovako: Kada se otvori odredjeni proizvod, desno gore ima odredjena, hm... kako bih to nazvao, tabela sa parametrima, i to tako da se parametri mogu podesavati po zelji sa kursorom, u wordu se zovu Indent, "strelicama", koje se mogu pomerati i sa prednje i sa zadnje strane i podesiti po zelji, a sistem sam automatski izbacuje opcije sa leve strane u odnosu na podesene parametre. I tako za svaki proizvod. Prosto podesimo po zelji i vidimo ko nam nudi te uslove od svih banaka u zemlji.

Naravno, tu su svi opisi svakog pojedinacnog proizvoda, svi parametri, i naravno, ono nezaobilazno dugme "UPOREDI"!!!

Postoji i posebna celina "KURS", sa prikazom kursa SVIH valuta na danasnji dan, ali s mogucnoscu biranja prikaza na bilo koji datum u predhodnih godinu dana i to tri vrste kursa: Devizni kurs, Kurs za efektivni strani novac, Srednji kurs dinara.
Desno od toga je jedan konverter koji jos nikada nigde nisam video da postoji - konverter SVAKE valute u SVAKU!!! Sve radi odmah i sad! Znaci, ukucas gore iznos i samo klikces - ova u onu, ona u drugu i tako bezgranicno!
Ispod toga je graficki prikaz kretanja kursa u poslednjih godinu dana, s tim da se naravno i to vreme moze podesavati po zelji, kao i kod parametara proizvoda. Prikazani su graficki EUR, USD, GBP, CHF, i tek to kad kliknete, onda se najbolje vidi nova net tehnologija zivih grafikona!

Naravno, tu su jos i forum, da se moze raspravljati o pojedinacnim i sa pojedinacnim bankama, zatim blog u kome trenutno ima snapshotova i kratkih uputstava, s tim da ce biti detaljno video uputstvo, jer za one koji bas nisu vicni internetu, trebace im malo truda da savladaju sve sto portal nudi. Tu je i ona klasika poput F.A.Q., opisi i slicno.

Da, jos jedan vrlo interesantan detalj: Bankarski recnik - sa opisima (definicijama) svih bankarskih termina, sto je poprilicna pomoc za sve "obicne" korisnike, neekonomiste.

Tu su jos i linkovi ka domacim i stranim finansijskim institucijasma, vestima Narodne banke Srbije, kao i vestima samog Global Banks sistema. I da, na kraju, uskoro ce moci da se porede i banke u regionu, gde ce u sklopu Global Banks biti Banke Hrvatske i Banke BiH. Verovatno vremenom i neke druge.

Trenutno se na osnovnoj stranici moze videti obavestenje:

Global Banks je 11.04.2008. godine postavio BankeSrbije.com u Public BETA fazu. Public BETA faza označava stanje u kome se unose osnovni podaci (bankarski proizvodi, njihovi opisi i detalji), sistem se testira, otklanjaju se eventualni nedostaci i radi se na unapređenju celokupnog okruženja.

Sistem u ovoj fazi nije potpuno operativno upotrebljiv, jer nisu uneti svi proizvodi, svih banaka. Kada se završi sa unosom svih podataka na sistemu, kada se obave sve tehničko-informativne prezentacije, kao i kada se postavi video uputstvo, sistem će biti pušten u operativnu fazu.

Svi posetioci, koji žele aktivno da se uključe u testiranje sistema i da kroz svoje preporuke i opažanja unaprede pomenuti, povratne informacije mogu da šalju na E-Mail: feedback@bankesrbije.com. Predviđeno vreme trajanja Public BETA faze je 30 dana.

Pa bi sve ovo valjalo dobro prostudirati, a i koristiti, jer ne videh nista bolje za sve nas obicne korisnike bilo cijih i bilo kakvih usluga i to sve ovako na jednom mestu, sa svim podacima.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.067 sekundi sa 21 upita.