Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Oštetili državu za više od pola miliona evra  (Pročitano 6094 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Oštetili državu za više od pola miliona evra
« poslato: 13-06-2007, 21:53:41 »

Jagodina, Bor, Šid, Kragujevac, Paraćin - Policija je privela dvadeset članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnim uvozom i preprodajom vozila čiji uvoz nije dozvoljen, saopštio je juče MUP Srbije. Akcija je sprovedena sinhronizovano na području Jagodine, Bora, Ćuprije, Šida, Kragujevca i Paraćina.
Kao organizatora kriminalne grupe policija je označila Milana Milanovića (1971) iz Ćuprije, odgovorno lice preduzeća "Ravnelle". Prema podacima policije kriminalna grupa je oštetila Budžet Srbije, kao i kupce, za više od pola miliona evra. Članove grupe policija tereti i za krivično delo primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, ali i isprava za nezakonit uvoz i preprodaju vozila koja ne ispunjavaju propisane uslove predviđene standardima "Euro 3". Prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija agencija i špedicija, prema navodima policije, između ostalih dokaza pronađena je i falsifikovana dokumentacija. Kako ističu iz policije, najčešće je korišćena falsifikovana dokumentacija iz Italije, Francuske i Švajcarske. Takođe, grupa je lažno prikazivala stanje vozila i pređene kilometraže kako bi umanjili carinsku osnovicu.
Među uhapšenim članovima kriminalne grupe su i carinici Natica Stojadinović iz Bora, Dragan Aranđelović iz Paraćina, kao i Ivan Stojković, Dragana Đukić i Nenad Drešović iz Kragujevca. Oni se terete za zloupotrebu službenih položaja jer su omogućili "rad" kriminalne grupe. Policija je uhapsila i odgovorne osobe preduzeća "Transmonttrade" Ivana Dimitrova iz Ćuprije, "Radošped" Predraga Mijajlovića iz Kragujevca, "Dual-šped" Jovana Šarčevića iz Jagodine, kao i vlasnika preduzeća "Vinerelektronik" iz Ćuprije Boru Kostića. Takođe, uhapšen je i vlasnik pečatoreznice "Printer" iz Ćuprije Bratislav Sibinović. Privedeni su i radnici firme "Ravnell" Dušan Milanović, carinski agent i Goran Trajčevski iz Ćuprije, kao i radnik špedicije "Aleksandra rojal" Đorđe Brčkalović iz Šida. Policija je kao falsifikatore u toj kriminalnoj grupi označila i uhapsila Olivera Lajba, Dejana Vasiljevića i Predraga Stojilkovića iz Ćuprije. Uhapšeni su i mašinski tehničar Milan Marković, autolimar Gordon Narić, kao i automehaničar Zvezdan Stanković.
Prema podacima policije ova kriminalna grupa je u dužem vremenskom periodu organizovala nabavku i uvoz vozila iz inostranstva, falsifikovala oznake godina proizvodnje na vozilu i to na broju šasija, brojčanim oznakama na staklenim površinama vozila, a takođe su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su carinili i registrovali vozila. Vozila su prodavali po realnoj tržišnoj ceni.

(Preuzeto iz lista "Danas" od 14. juna 07)
Sačuvana

mmance

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 4
    • Igrice
Одг: Oštetili državu za više od pola miliona evra
« Odgovor #1 poslato: 25-06-2010, 15:02:34 »

A dokle se stiglo sa procesuiranjem doticnih? Da li je epilog izrecena kazna ili je i to samo jos jedan marketinski triki vladajucih stranaka?
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 24 upita.