Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Internet / Računari => Temu započeo: ookkii 22-08-2007, 23:46:40

Naslov: SKYPE prestao sa radom na 36h
Poruka od: ookkii 22-08-2007, 23:46:40
Milioni korisnika popularnog programa Skype su bili onemogućeni da pristupe programu, nakon što je programska greška u Skypeovom sistemu dovela do prekida u radu servisa od čak 36 časova.

Ebay, vlasnik Skypea, objavio je da je uzrok kvara servisa činjenica da je Microsoft u utorak izdao veliki broj zakrpa za Windows. Nakon instaliranja zakrpa, ogroman broj računara je prošao kroz obavezan restart sistema, što je oborilo Skype-ov sistem za autorizaciju.

Microsoft objavljuje redovne bezbednosne zakrpe, tj. svakog drugog utorka u mesecu, tako da ova pojava nije novost. Skype nije objasnio zašto je baš ovaj utorak bio koban za njegov sistem.

Na internetu se pojavio i navodni kod ruskih hakera, koji tvrde da su odgovorni za prestanak rada. Međutim, pretpostavlja se da ovaj napad nije mogao oboriti sistem, ( tako ljudi pretpostavljaju ), ali ja mislim drugacije, i siguran sam da restart racunara nema veze sa padom sistema, nego je u pitanju neki hakerski napad, posto je u jednom trenutku radio, ( na nekih 5 minuta ) oko pola 4 AM naravno, a i kada je poceo ponowo da radom kredit nisam imao, pa je nakon sat ipo dva, stigao i on.

Tačan uzrok prestanka rada Skypea će izgleda ostati nepoznat, a  sta vi mislite sta je u pitanju.