Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Zanimljivosti iz sveta => Temu započeo: zs 25-08-2007, 08:23:20

Naslov: Šali se i deli autograme
Poruka od: zs 25-08-2007, 08:23:20
„Tojota“ je juče objavila da je razvila robota-turističkog vodiča, koji će pratiti posetioce kroz „Toyota Kaikan Edžhibition Hall“ u „Tojota centru“ u Japanu, počev od ponedeljka 27. avgusta, 2005.

Novorazvijeni robot je opremljen potpuno autonomnim mogućnostima kretanja za izbegavanje prepreka i sa pokretljivim prstima, što mu omogućava da potpisuje autograme. Robot, takođe, može da komunicira sa posetiocima kroz kombinaciju verbalne komunikacije i gestova.

„Tojota“ primenjuje tehnologije mobilnosti i proizvodnje, kroz specifičan pristup stvaranju u razvijanju programa „Partner robota“, koji će pomagati ljudima u njihovim svakodnevnim poslovima, i uz to kreirati zdravo i prijatno društvo u budućnosti. „Tojota partner roboti“ su bili predstavljeni u „Tojota paviljonu“ tokom Svetske izložbe u Aici, u Japanu, 2005. godine. Od tada je na sceni kontinuirani razvoj ovih robota, sa fokusom na četiri područja u kojima mogu biti od najveće koristi ljudima - pomoć u kućnim poslovima, pomoć u zdravstvu, pomoć u proizvodnji i pomoć u ličnom transportu na kraćim destinacijama.