Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Zanimljivosti iz sveta => Temu započeo: lara_kroft 30-05-2009, 21:52:34

Naslov: Devojcicu odgajali psi i macke!
Poruka od: lara_kroft 30-05-2009, 21:52:34


 Ruska policija je preuzela staranje o petogodišnjoj devojčice koja je od rodjenja živela zatvorena u stanu zajedno sa psima i mačkama.
Dete, pronadjeno u jednom stanu u istočnosibirskom gradu Čiti, ne govori ruski i ponaša se kao pas, saopštila je ruska policija.

"Tokom pet godina, devojčicu je odgajalo nekoliko pasa i mačaka i ona nikada nije izlazila iz stana", ističe se u policijskom saopštenju.

Ponašanje devojčice, koja je pronadjena obučena u prljavim dronjcima, nalik je životinji. U stanu nije bilo ni grejanja, ni vode, ni kanalizacije.

Zvaničnik policije izjavio je da je devojčica, po imenu Nataša, smeštena u sirotište gde je pod nadzorom psihologa. Policija ispituje njenu majku ali još nije uspela da pronadje oca.

Iako ima pet godina, Nataša deluje kao da ima samo dve. Ponaša se poput životinja s kojima je živela.

"Kada osobe koje se staraju o njoj napuste prostoriju, devojčica skače na vrata i laje", kazao je jedan policajac.

Divlja deca obično ispoljavaju ponašanje životinja s kojima žive, stanje poznato u literaturi kao Moglijev sindrom, po junaka romana "Knjiga o džungli" Radjarda Kiplinga koga su odgajili vukovi u indijskoj džugli.

Ta deca uspostavljaju jake veze sa životinjama sa kojima žive i prelazak na normalan, ljudski kontakt za njih predstavlja veliku traumu.
Naslov: Одг: Devojcicu odgajali psi i macke!
Poruka od: autentik 31-05-2009, 11:59:17
strašno