Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Zabava - Igraonica - Igre => Temu započeo: MASIRAM GASTARBAJTERKE 13-12-2009, 02:55:01

Naslov: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: MASIRAM GASTARBAJTERKE 13-12-2009, 02:55:01
(http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/12_decembar/13/svet/koze-v.jpg)

Nova zdravstvena opasnost nad Evropom

U Holandiji se širi kozji grip

Ono zbog čega mnogi Holanđani strahuju za sopstveno zdravlje nije svinjski, već kozji grip. Od posledica takozvane „Q groznice“, koja kod ljudi izaziva kozji grip, a prenosi se direktno sa životinje na čoveka, već je umrlo šest osoba. Zato su holandski ministar zdravlja Ab Klink i ministarka poljoprivrede Gerda Verburg naložili da se unište desetine hiljada koza zaraženih virusom gripa.

Epidemijom kozjeg gripa su, pre svega, pogođene istočne i južne holandske provincije, u kojima se na farmama gaji većina od ukupno oko 375.000 koza. Virusom kozjeg gripa već je zaraženo 2.300 ljudi.
„Više bih volela da sam dobila svinjski nego kozji grip“, kaže Žaklin van den Bos. Ova pedesetogodišnjakinja već osam meseci pati od posledica kozjeg gripa. „Popila sam gomile antibiotika. Na sreću, više nemam visoku temperaturu kao na početku bolesti, ali i dalje se osećam slabo i umorno.“
Žaklin je imala sreću što je njen lekar odmah prepoznao simptome kozjeg gripa, a to su bolovi u grlu, glavi i udovima, visoka temperatura i iscrpljenost. Odmah je dobila odgovarajuću terapiju, a da nije bilo tako, možda ne bi preživela.
Anita Vincent nije imala toliko sreće. Četrdesetšestogodišnja majka četvoro dece dobila je pogrešnu terapiju jer njen lekar nije prepoznao simptome kozjeg gripa.
„Boleli su me grlo, glava i udovi, bila sam mrtva umorna, plakala sam od bola“, kaže ona. Pošto je mislio da je depresivna, lekar joj je prepisao antidepresiv. Tek pošto se zbog upale pluća podvrgla detaljnom pregledu u bolnici, lekari su postavili pravu dijagnozu: „Q groznica“. Nakon toga je dobila odgovarajuću terapiju.
U međuvremenu, Anita Vincent je osnovala Udruženje oštećenih zbog kozjeg gripa. Ona i njeno udruženje optužuju odgovorne ministre Aba Klinka i Gerdu Verburg da su prekasno intervenisali. „Zaražene koze trebalo je odavno da budu ubijene“, smatra ona. Mnoge životinje koje su zaražene virusom gripa već su skotne. „Ako zaražena koza donese na svet jedno mrtvo jare, ono u sebi nosi milione virusa i bolest se širi ogromnom brzinom“, upozorava Rul Kautinho iz amsterdamskog Centra za infektivne bolesti. Kozji grip je otkriven na 50 od ukupno 350 farmi koza širom Holandije.
Ministar zdravlja Ab Klink, međutim, umiruje stanovništvo i poručuje da je rizik od zaraze relativno nizak i da za sada nije zabeležen nijedan slučaj prenošenja virusa sa čoveka na čoveka. Po rečima ministra, u prilog borbi protiv epidemije ide i činjenica da u ovo doba godine koze i ovce ne donose na svet mladunce.

http://www.blic.rs/svet.php?id=125145 (http://www.blic.rs/svet.php?id=125145)

Znači, ne mogu da verujem šta sve neće da izmisle !  :xq005: Daj neka neko javi Mišku da počne da pravi vakcine da ga neko ne preduhitri i u ovom bizMisu !  :aq21:

Pitam se samo dokle će da nas zamajavaju više tim globalnim bolestima tj. bolestima koje se pojavljuju u celom svetu sa mogućnošću nastanka pandemije tj. globalne zaraze ? Ne znam da li se sećate svih ovih bolesti i ne znam tačno redosled njihovog pojavljivanja ali prvo se valjda pojavio SARS, to je valjda onaj beli prah od koga se poplašio celi svet, pa antraks i slične gluposti. Pa se posle pojavilo kravlje ludilo, prvo u UK a kasnije se proširilo dalje. Pa je i to prestalo pa se pojavio ptičji grip. I drž-ne daj frka oko tog ptičjeg gripa u celom svetu pa se taman povukao ptičji grip a ono se pojavio praseći grip. Još ni praseći grip nije prestao, a evo sad se pojavio kozji grip. Pa kad se "ugase" praseći i ovaj kozji grip onda će da izmisle neku novu globalnu boleščinu i tako u krug. I svake godine je neka nova boleščina "u modi". PA DOKLE VIŠE, BRE ?

Pitam se pitam u kojoj amerikanskoj laboratoriji se proizvode svi ovi virusi i bolesti ? Ajde da pogađamo šta im je sledeće na repertoaru.  :xq005:
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: groucho 13-12-2009, 03:27:30
Pa "Q groznica" je odavno poznata zoonoza...niti je grip niti je neko novo oboljenje. Doduse,moze da izazove upalu pluca(i to u velikom broju slucajeva) i nije za potcenjivanje. Ali glupo je sto se o njoj prica kao o nekakvom gripu. Iako,ruku na srce,slicnosti ima. Samo sto Q groznicu izaziva rikecija a ne virus,kao sto je to slucaj sa gripom(tako da to sto je novinar naveo kao podatak da se "virusom kozjeg gripa zarazilo 2.300 ljudi" ne govori bas u prilog njegove obavestenosti ili inteligencije  :aq01: ).
A bilo koja zivotinja moze biti izvor zaraze(bilo preko krpelja,vazduha ili konzumiranjem zarazene hrane zivotinjskog porekla).

P.S. ako su se Srbi krili od pomracenja Sunca,plasice se i "kozjeg gripa"  :aq21:
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: pe-tar 13-12-2009, 09:30:37
                        Glasao sam za „konjsko šuntavilo“. Ovo ostalo već „postoji“!
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: Luna 13-12-2009, 13:01:01
Ocekujem vrus i maceceg,i kereceg,i jagnjeceg gripa.....samo da se utrose ove kupljene a neupotrebljene vakcine.
U Nemackoj od planiranih 30% nije primilo vakcinu ni 5% pa kazu da ce visak prodati Ukrajini,Moldaviji....znaci da sad tamo "izbija" neka nova vrsta gripa. :aq25:
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: SunđerBoba 13-12-2009, 22:12:46
Zašto li me ovo, nije iznenadilo...?
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: Didi 13-12-2009, 23:48:56
Sad ce  da naprave buvlji triper od koga kod muskaraca oticu beli bubrezi i onda postaju zeleni,a kod zena leva dojka pocinje da prelazi u desnu stranu,a prtiv otrov ce da naprave od macece drlje :aq16:
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: pe-tar 14-12-2009, 19:09:18
                        Naravno, lek će po vrlo povoljnoj ceni uvesti firma „Delta-holding ltd.“!
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: bebironac 14-12-2009, 23:54:55
a ja za zirafeci
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: MASIRAM GASTARBAJTERKE 15-12-2009, 00:00:19
Pa ne može nijedan grip da prođe bez tata Miška.
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: bebironac 15-12-2009, 00:01:45
a nije los ni ovaj sindrom pomahnitalih majmuna
Naslov: Одг: Počinje kozji grip!!! Šta je sledeće ?
Poruka od: MASIRAM GASTARBAJTERKE 15-12-2009, 00:28:39
Ko da sam ga ja izmislio. Hehe.

Ali mislim da se on još odavno pojavio u Ćupriji i Jagodini. Hehehe.