Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Sport => Temu započeo: ignja 02-06-2010, 20:29:31

Naslov: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-06-2010, 20:29:31
(http://www.b92.net/news/pics/2010/06/15798995744c0570a1308b5171564667_big.jpg)
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odredio je igrače koji će se pripremati za naredno Svetsko prvenstvo.

Na prvobitnom spisku nalazi se kompletna ekipa koja je prošlog leta u Poljskoj osvojila srebnu medalju na Evropskom šampionatu. Na širem spisku od 22 imena našao se i Darko Miličić, koji je imao dobru sezonu u Minesota Timbervulvsima.

Za dres Srbije na Svetskom prvenstvu boriće se: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Aleksandar Rašić (Partizan), Uroš Tripković (Huventud), Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac), Ivan Paunić (Aris), Marko Kešelj (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Mladen Jeremić (FMP Železnik), Milan Mačvan (Hemofarm), Duško Savanović (Kahasol), Novica Veličković (Real Madrid), Zoran Erceg (Panionios), Ivan Radenović (Kahasol), Luka Bogdanović (Huventud), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota), Miroslav Raduljica (FMP Železnik) i Boban Marjanović (Hemofarm).

Ivković je takođe saopštio da će mu pomoćnici biti Aco Petrović i Aleksandar Keser, dok će kao treneri raditi Saša Nikitović, Milan Škobalj i Gvozdić.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 28. jun. Bazični deo priprema obaviće se u Italiji od 11. do 24. jula, da bi se ekipa vratila u Beograd i radila u Kovilovu do 5. avgusta. U završnici priprema planirana su učešća na turnirima u Turskoj, Mariboru i Akropolis kupu sa Grčkom, Slovenijom i Kanadom.

"Datum koji je određen za saopštavanje spiska je primeren jer je domaće prvenstvo ušlo u završnicu, a ima još igrača koji su pod klupskim obavezama. U odnosu na dve dve zadnje akcije tendencija je da se tim podmlađuje. Tu su i tri nova igrača koji su prošli mlađe selekcije", rekao je selektor Ivković.

Za kraj su planirane dve utakmice protiv Kine u Beogradu, od kojih će se prva igrati 23. avgusta u Beogradskoj Areni.

Svetsko prvenstvo održaće se od 28. avgusta do 12. septembra u Turskoj.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 29-06-2010, 08:31:47
                                                                           Počele pripreme košarkaša za SP
(http://www.b92.net/news/pics/2010/06/13974178774c28de3c3f554367814764_extreme.JPG)
Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj, koje se igra od 28.avgusta do 12. septembra.

Selektoru Dušanu Ivkoviću se na prvoj prozivci javilo deset igrača, od ukupno 22 na koje računa u prvoj fazi priprema za Mundobasket.

Kao što je i bilo planirano, u dvorani "Sport Eko" pojavili su se Miroslav Raduljica, Ivan Radenović, Mladen Jeremić, Zoran Erceg, Dragan Milosavljević, Bojan Popović, Luka Bogdanović, Ivan Paunić, Duško Savanović i Kosta Perović.

Selektor Ivković je istakao da očekuje da se reprezentacija kompletira do petog jula. Prva faza priprema traje do 11. jula kada će posle lekarskih pregleda 16 igrača krenuti na bazične pripreme u italijansku Folgariju.

Nakon toga srpska ekspedicija će provesti desetak dana u Beogradu, posle čega slede kontrolni turniri u Istanbulu, Mariboru i Atini. Izabranici Dušana Ivkovića će poslednju proveru pred SP imati 26. avgusta u Beogradu, protiv selekcije Kine.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 09-07-2010, 21:40:57
(http://www.b92.net/news/pics/2010/06/19189553254c21044995ccf292681474_extreme.jpg)

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković objavio je da na pripreme u italijanski Folgari neće voditi Zorana Ercega, Mladena Jeremića i Luku Bogdanovića.

Srpski tim će na pripreme u Folgari krenuti u nedelju, ali bez kapitena Nenada Krstića kome to ne dozvoljava NBA klub Oklahoma.

"Čeka nas jako važan deo priprema, hoćemo da budemo fizički najspremija reprezentacija na šampionatu... Sa ovim mladim igračima i mladim timom, mislim da ćemo igrati još bolje nego prošle godine", rekao je Ivković novinarima.

Srpski tim će u Folgariju krenuti u nedelju popodne, ali bez kapitena Nenada Krstića kome to ne dozvoljava NBA klub Oklahoma. Sa početnog spiska ranije je zbog povrede otpao Uroš Tripković, dok je Darko Miličić rekao da mu novi klub iz NBA ne dozvoljava da igra na SP.

Prema ugovoru koji su potpisali FIBA i NBA, igrač iz NBA ne sme na pripremama reprezentacije da provede više od 35 dana. Postoji mogućnost da se i Krstić priključi ekipi na visinskim pripremama pod uslovom da se Ivković dogovori sa upravom Oklahome.

Slektor je rekao da je pokušao da stupi u kontakt s generalnim menadžerom Oklahome Semom Prestijem, ali da još nije uspeo.

"Verujem da će Krstić doći u Italiju. On je hteo da podje i radi sam, ali mu se javio kondicioni trener iz kluba u želji da mu pomogne i uvede ga u trening. Znaju u Oklahomi kako radim i mislim da će nam se on priključiti, ali sigurno neće trenirati sa ekipom", rekao je Ivković.Orlovi" će u Folgariju ostati do 24. jula.

Na pripreme putuju Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 11-07-2010, 23:56:28
(http://www.b92.net/news/pics/2010/07/14743411774c3a07cd6115b087501026_extreme.jpg)
Košarkaši otputovali u Folgariju
Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Folgariju gde će obaviti bazični deo priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar).

U avionu za Milano bilo je 16 igrača i stručni štab. Kapiten Nenad Krstić je ostao u Beogradu, gde će raditi po individualnom programu koji je dobio.

Povratak u Beograd planiran je za 24. juli.

U Folgariju su otputovali: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

Pred put Italiju, selektor Ivković je objasnio situaciju sa kapitenom koji zbog dogovora FIBA i NBA sa pripremama može da počne tek pet sedmica pre početka takmičenja.

"U subotu uveče sam razgovarao sa Semom Prestijem, generalnim menadžerom Oklahome. Istakao sam da bi za Krstića bilo bolje da boravi sa nama, što sigurno nećemo zloupotrebiti, nego da putuje u Oklahomu za samo sedam dana treninga. To bi zbog vremenske razlike predstavljalo veliki napor za njega. Presti mi je obećao da će obaviti konsultacije u klubu i uskoro mi se javiti. Optimista sam. Možda veoma brzo postignemo dogovor. Sa Oklahomom smo uvek imali odličnu saradnju. Krstić je naš kapiten, njegovo prisustvo bi bilo od ogromnog značaja za tim, ali i za njega”, rekao je Ivković.

O pripremama u Folgariji, Ivković je rekao: "Mnogo očekujemo od ovog dela priprema. Očekujem da po povratku u Kovilovo budemo 40 odsto spremni. Uvodni deo sastoji se od šest treninga, posle čega slede analiza i kratak predah."
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 21-07-2010, 18:32:24
Ivković zadovoljan pripremama
(http://www.b92.net/news/pics/2010/07/2882528314c46ea32c6515486038404_extreme.jpg)
Muška seniorska reprezentacija Srbije do 24. jula nalazi se u Folgariji gde realizuje bazični deo priprema za SP u Turskoj.

Naši najbolji košarkaši već treću godinu za redom ovu, veoma važnu, fazu pripremnog perioda provode u italijanskom mestu blizu Verone, koje im pruža maksimalne uslove za rad.

"Veoma smo zadovoljni svime što nam je na raspolaganju u Folgariji, a najvažnije je da nam ova lokacija omogućava idealne uslove za rad", kaže selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Ivković je veoma zadovoljan onim što je urađeno u prvih devet dana boravka u Italiji: "Imali smo i sreće sa vremenom, koje je bilo izuzetno povoljno, pa smo sve treninge koji su planirani da se odrade na otvorenom, realizovali u potpunosti. U utorak smo završili treći mikrociklus od ukupno četiri. Danas je planiran samo popodnevni trening, dok ćemo prepodne, kao i na završetku svakog mikrociklusa imati sastanak i kraću analizu onoga što je urađeno", kaže Ivković.

Selektor Srbije ističe da je glavna karakteristika dosadašnjeg toka priprema izuzetno dobar odnos igrača prema radu: "Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, svi igrači koji se nalaze na pripremama pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da postignemo ono što je za ovu mladu ekipu osnovni predusloiv za dobar rezultat – da budemo najsppremniji tim na takmičenju."

Dobra okolnost je i to što nije bilo ozbiljnijih povreda: "Jedino je Boban Marjanović prvih dana boravka u Folgariji imao problem sa leđima. Ali, zahvaljujući doktoru Radovanoviću i fizioterapeutima, brzo se oporavio i pridružio treninzima", kaže Ivković.

Od prošlog petka, reprezentaciji Srbije u Italiji priključio se i kapiten Nenad Krstić, koji je dobio saglasnost njegovog kluba Oklahome da bude sa ekipom: "Krstić radi po minimalnom individualnom programu, jer poštujemo sve što je predviđeno sporazumom FIBA i NBA koji definiše vreme i intenzitet priprema NBA igrača. Veoma je dobro što je on sa ekipom i činimo sve da bude što spremniji za Šampionat u Turskoj."

"Verujem da ćemo do kraja boravka u Folgariji stopostotno uspeti da realizujemo plan priprema i da ćemo biti tim koji će na Svetskom prvenstvu biti izuzetno dobro pripremljen. Zahvaljujući izuzetnoj angažovanosti igrača, atmosfera u timu je jako dobra. Moramo da budemo u punoj formi već na startu takmičenja, jer nam je prva utakmica sa Angolom izuzetno važna. Ona je za nas, praktično, kvalifikacioni meč za drugi krug takmičenja", zaključio je selektor Srbije.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 21-07-2010, 18:52:07
Grupa A:

- Argentina
- Srbija
- Australija
- Njemačka
- Angola
- Jordan

Grupa B:

- SAD
- Slovenija
- Brazil
- Hrvatska
- Tunis
- Iran

Grupa C:

- Grčka
- Turska
- Portoriko
- Rusija
- Kina
- Obala Slonovače

Grupa D:

- Španija
- Francuska
- Kanada
- Litvanija
- Novi Zeland
- Liban

Gradovi koji će ugostiti najbolje ekipe svijeta biće Istanbul, Izmir, Kayzeri i Ankara. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a nakon prvog dijela takmičenja po najbolje četiri reprezentacije obezbijediće šesnaestinu finala, kada i počinje nokaut faza.

Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 21-07-2010, 19:29:06
- Argentina
- Srbija
- Australija
- Njemačka
- SAD
- Slovenija
- Brazil
- Hrvatska


Grčka
- Turska
- Portoriko ili Kina
- Rusija
- Španija
- Francuska
- Kanada
- Litvanija il
- Novi Zeland
Ako pretpostavimo da će u drugi krug ući ovih 16. reprezentacija, onda je jasno da će u našoj novoformiranoj grupi, biti teže izboriti prva dva mesta za polufinale
_________________
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 27-07-2010, 12:51:46
Duda i "orlovi" u Kovilovu
(http://www.b92.net/news/pics/2010/07/16322707874c4c62437d33a806380024_extreme.jpg)
Košarkaška reprezentacija Srbije završila je pripreme u Italiji za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar) i vratila se u Beograd.

Povratak "orlova" u prestonicu malo je poremetilo nevreme iznad Beograda zbog kojeg je avion sa reprezentativcima morao da napravi nekoliko krugova iznad grada.

"Nije bilo ništa strašno, malo smo kružili, bolje upoznali Beograd. Ipak, malo nas je iznenadilo jer smo došli iz Folgarije u kojoj je vreme bilo idealno", rekao je selektor Dušan Ivković.

Vicešampioni Evrope odradili su dve nedelje priprema, a sve je prošlo bez neprijatnih iznenađenja.

"Odlično smo radili u Italiji, napravili kvalitetnu bazu. Pohvalio bih izuzetan rad svih igrača. Osim malih problema sa leđima Bobana Marjanovića, što je više posledica puta i njegove konstitucije, drugih povreda nije ni bilo", rekao je Dušan Ivković.
Ivković ističe da njegove izabranike u narednom periodu očekuje uigravanje ekipe i niz prijateljskih mečeva.

"Kod mene su bazične pripreme uvek takve da nije jedino trčanje, odnosno rad na kondiciji, na programu. Radili smo i sa loptom, ali više u korist vežbi na sticanju snage. Sad će to lagano da se menja do puta u Tursku", ističe selektor.
(http://www.b92.net/news/pics/2010/07/11427277974c4c624398348523665046_extreme.jpg)
Kapiten reprezentacije Nenad Krstić bio je sa selekcijom u Italiji ali je radio individualno, zbog propisa NBA lige koja ograničava rad igračima sa nacionalnim timom.

"Zadovoljni smo, prošlo je sve bez povreda, radilo se dobro. Imamo još desetak dana da se pripremimo i dobro uigramo kroz pripremne mečeve. Uželeo sam se košarke, igre, jedva čekam da se priključim ekipi".
Reprezentacije će u Kovilovu ostati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul gde će odigrati prve pripremne utakmice protiv Turske i Irana (6-9. avgust). Potom će učestvovati na turniru u Mariboru od 13. do 15. avgusta (Slovenija, Rusija, Novi Zeland). Naše košarkaše očekuje tradicionalno učešće na “Akropolis kupu” u Atini (17-19. avgust), tokom kojeg će odmeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Slovenije i Kanade, a na kraju će uslediti i dve utakmice sa Kinom u Beogradu.

Na Mundobasket u u Turskoj Srbija će igrati u grupi A u Kajseriju protiv selekcija Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 30-07-2010, 22:41:13
(http://www.sportske.net/text_images/201007/novica-218765120100730160913.jpg)
Veličković:Ne obećavamo medalju, ali daćemo sve od sebe!
Krilni centar madridskog Reala i srpske reprezentacije, Novica Veličković smatra da je u Poljskoj probijen led, ali ne želi da daje velika obećanja. Ne obećavamo medalju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo maksimum.

velickovic rtsKošarkaška reprezentacija Srbije posle urađenog temelja u Folgariji polako zida maketu svoje igre za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Dobra atmosfera u Kovilovu vidljiva je na svakom koraku, a to potvrđuje i Novica Veličković.

“Stvarno nam je super kada smo zajedno,drugarstvo je naša jača strana. Nema mnogo novih igrača, ali i oni su lako ubačeni u ekipu. Među nama nema razlike, ovde smo svi isti“, kaže Veličković.

Srebro iz Poljske sigurno je ulilo dodatno samopouzdanje orlovima, ali Veličković ne želi da daje velika obećanja. Novica samo sigura da će srpski košarkaši dati sve od sebe kako bi ostavrili maksimum.

“Za godinu smo stariji, samim tim i iskusniji. I samopouzdanje je veće. Kao i većina igrača, proveo sam svoju prvu sezonu u inostranstvu, što je samo po sebi veliko iskustvo. I drugi igrači kao što su Raduljica, Marković i Bjelica, kada odu iz zemlje doći će sledećeg leta s boljom nadogradnjom. U Poljskoj smo svi zajedno probili led. Valjda ćemo i u Turskoj da napravimo nešto. Ne obećavamo medalju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo maksimum”, poručuje Novica Veličković.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Black 31-07-2010, 19:04:26
Nema veze sa temom , ali naši juniori su izgubili u polufinalu EP od Litvanije i to na maestralan način: prvo su imali + 13 u 4/4 pa to prokockali  a onda su napravili faul u poslednjoj sekundi meča u napadu i izgubili sa 1 košem razlike ! Aferim....
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 01-08-2010, 22:03:40
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zadovoljan dosadašnjim pripremama, ali ne i „signalima“ iz Saveza
Poruka da ne tražimo novacBeograd - Informacija koja se pojavila u medijima da košarkaška reprezentacija možda neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Turskoj zbog duga prema FIBA od 15.000 evra poruka je igračima i ostatku tima da ne traže premije zaslužene srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, smatra selektor „orlova“ Dušan Ivković. On je deo konferencije za novinare povodom priprema reprezentacije posvetio ovoj temi, ali i istakao da „poruke“ ne mogu da utiču na tim i rezultate.
- Ne treba biti puno pametan da bi se shvatilo kome je poruka upućena, a dolazi direktno iz Košarkaškog saveza Srbije. Poruka je da nema para i da ne tražimo zaslužene premije, ali to ne utiče na naš rad i dobru atmosferu i odličan prvi deo priprema. Ne štete one ni igračima ni mom autoritetu, iako je u pitanju povreda ponosa, već samo štete autoritetu koji srpska košarka ima u svetu. Odreagovala je i javnost pa mi se čak i prijatelji javljaju da ponude pomoć da se tih 15 hiljada evra sakupe - istakao je Ivković.

Proslavljeni stručnjak dotakao se i podrške koju košarkaši imaju u javnosti, kojom je zadovoljan, ali je i napomenuo da „smeta“ što ih je po povratku u Beograd dočekao bilbord podrške fudbalerima, koji su odavno završili sa spremanjem, pa i učešćem na Mundijalu, a o košarkašima ni reči.

- Medijska propraćenost priprema je dobra, ali očekujem da neće biti pritiska kao na fudbalere da moraju da ostvare neki rezultat. Obećavam da ćemo dati sve od sebe, ali treba znati da ova godina nije selektivna i da je sve deo četvorogodišnjeg ciklusa pred Olimpijske igre u Londonu - dodao je Ivković.

Hemija stvara koncepciju tima

Kada je u pitanju sam tok spremanja za šampionat sveta, selektor je istakao da je izuzetno zadovoljan bazičnim delom priprema u italijanskom Folgariju, odnosnom tempom rada i „nabacivanja“ snage, zalaganjem igrača i radnom disciplinom.

- U Italiji smo stekli fizičku snagu jer je upravo to najvažnije mladom timu. Sada ćemo daljim pripremama stvarati koncepciju tima koja će nam dati 14 igrača koji će ostati sa nama nakon 4. avgusta, odnosno tri imena koja će nas napustiti. Neće biti lako nekog otpisati jer su svi odlično radili i dali sve od sebe, ali kod selektovanja igrača bio je bitan i njihov učinak protekle sezone sa klubovima, ali i kako će se uklopiti kao tim. Hemija i koncepcija tima dobijaju se kroz treninge koji nam slede. Ne očekujem vrhunsku formu na prvim pripremnim utakmicama, jer je najbitniji prvi meč na šampionatu sveta protiv Angole koji će pokazati da li smo napravili dobar tim. Sledeći cilj je da se izbegne četvrto mesto na kraju grupnog dela takmičenja - kazao je Ivković.

KrstiĆ: Kao da sam bio povređen

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić rekao je na konferenciji za novinare u pripremnoj bazi košarkaša u Kovilovu da je zadovoljan prvim delom priprema i da je najbitnije što je sve proteklo bez povreda. On je istakao da je atmosfera u timu odlična i da su se dobro spremili u Folgariju u koji odlaze treću godinu za redom.

- Imali smo dva dana odmora jedni od drugih, a sada se vraćamo napornom radu u narednih desetak dana do prve pripremne utakmice. Meni je u Italiji bilo najteže, bio sam izdvojen od ekipe i radio sam individualno, kao da sam bio povređen, što se na sreću nikome od nas nije desilo. Ipak, ispoštovali smo dogovor FIBA i NBA da moram da radim odvojeno, sad sam se vratio i spreman sam za timske poduhvate - zaključio je Krstić.

Plan priprema reprezentacije

do 4.8. pripreme u Kovilovu

4.8. skraćivanje spiska igrača sa 17 na 14 imena

od 6. do 8.8. turnir u Turskoj (učešće na turniru sa Turskom, Iranom i Novim Zelandom)

12.8. trening utakmica sa Turskom

od 13. do 15.8. turnir u Mariboru (učešće na turniru sa Slovenijom, Novim Zelandom i Rusijom)

od 17. do 19.8. Akropolis kup u Atini (Slovenija, Kanada i Grčka)

22.8. otvorena utakmica sa Kinom u Beogradskoj areni

23.8. zatvorena utakmica sa Kinom

26.8. odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Tursku

Savanović bez sna zbog Milosavljevićevih horora

ĐU razgovoru sa novinarima pojedini reprezentativci su otkrili kako provode slobodno vreme. Tako Dušan Savanović ne voli horor filmove kojima ga je „maltretirao“ cimer na pripremama u Folgariji Dragan Milosavljević.

Obećavajuća budućnost

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Dušan Ivković osvrnuo se i na skorašnje rezultate mlađih selekcija i konstatovao da imamo svetlu košarkašku budućnost. On je jedino zamerio što je selekcija do 17 godina prerano izvikana, te da je 5. mesto uspeh, a da se opravdanje za neuspeh tima do 20 godina može tražiti u problemima sa pripremama zbog dužine domaćeg prvenstva.

 
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 04-08-2010, 19:54:41
(http://www.b92.net/news/pics/2010/07/16322707874c4c62437d33a806380024_big.jpg)
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković skratio je spisak kandidata za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Sa spiska od 17 igrača, otpali su plejmejker Bojan Popović, centar Boban Marjanović i krilni centar Ivan Radenović.

Selektor Ivković izrazio je zadovoljstvo urađenim na pripremama u Beogradu, Folgariji i Kovilovu i najavio odlazak na prvi pripremni turnir u Istanbul, gde će pored naše reprezentacije i domaćina turnira Turske igrati i reprezentacija Irana.

"U Kovilovu smo završili treću fazu priprema, radili smo jako kvalitetno i pohvalio bih sve igrače. Podsećam, naša osnovna zamisao je bila da još u Folgariju idemo sa 16, a ne 17 igrača, ali zbog situacije sa Nenadom Krstićem ostali smo do danas sa četiri igrača na poziciji centra, sa isto toliko "četvorki", uz devetoricu bekova. Da bismo ušli u pripremne mečeve sa 14 kandidata morali smo da se zahvalimo po jednom igraču na poziciji pet, četiri i na beku".

Ivković se i pored toga što na Marjanovića neće računati na prvenstvu u Turskoj, pohvalno izrazio o radu novog centra moskovskog CSKA.
Rad neće nastaviti Boban Marjanović, kao i prošle godine, ali ja bih istakao da je on igrač koji je u odnosu na prošle pripreme najviše napredovao. Bio je jako dobar tokom treninga, igrači su ga sjajno prihvatili, sa mnom je imao odličnu saradnju. Ipak, gledajući objektivno, imamo iskustvo kapitena Krstića, a i mislim da će ovo biti podstrek za Perovića i Raduljicu u daljem radu. Mislim da će ovo pomoći Marjanoviću u njegovom novom klubu, mi na njega u daljem ciklusu jako ozbiljno računamo".
Na spisku su ostali: Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Novica Veličković, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljuca, Kosta Perović, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Ivan Paunić.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 28. avgust, a reprezentacije Srbije nalazi se u grupi A, sa Jordanom, Angolom, Argentinom, Australijom i Nemačkom.
Spisak će još biti skraćen za dva imena. Tu dvojici pretpostavljam treba ttražiti između Rašića, Milosavljevića i Savanovića  a danas čitam da je u kombinaciji M. Mačvan

color]
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 05-08-2010, 12:55:11
(http://www.sportske.net/text_images/201006/marjanovic-217019120100627051043.jpg)
Selektor reprezentacije Srbije obrazložio odluku da Marjanović, Radenović i Popović ne nastave pripreme i na neki način najavio kompoziciju tima za Svtesko prvenstvo u Turskoj.

duda (mondo)Muška seniorska reprezentacija u sredu putuje u Istanbul, gde će početi seriju kontrolnih utakmica, a selektor Dušan Ivković je u utorak posle prepodnevnog treninga saopštio na kojih 14 igrača računa u nastavku pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar).

Pretposlednji filter nisu prošli Boban Marjanović, Bojan Popović i Ivan Radenović. Pripreme za SP nastavljaju: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Novica Veličković, Duško Savanović, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

marjanovicU obrazloženju odluke kojim igračima će se zahvaliti u ovom delu priprema, selektor Dušan Ivković je počeo od Bobana Marjanovića.

"U odnosu na prošlogodišnje pripreme Boban je igrač koji je najviše napredovao. Jako dobro je radio tokom celih priprema. Igrači su ga prihvatili, imali smo jako dobru saradnju. Mislim da će boravak u reprezentaciji da mu dosta pomogne u novom klubu, a mi na njega dalje u ovom olimpijskom ciklusu jako ozbiljno računamo", objašnjava Duda Ivković.

Pre nego što je prešao na poziciju "četiri" Ivković je dodao da se tu situacija dosta promenila.

radenovic"Ono što je odigrao kroz špansku ligu, najjaču u Evropi, Savanović je potvrdio i ovde. On je jedan od igrača koji može da iskreira igru. I, ako su Veličković i Savanović u neku ruku bili nesporni, onda je trebalo da se odlučim između Mačvana i Radenovića. Radenović je izvanredno radio tokom čitavih priprema, ali opet sam dao prednost Mačvanu, pre svega zbog njegovih godina, on je pet godina mlađi. Takođe, imao je jako dobru sezonu. Mada, i da sam drugačije odlučio, ne bih pogrešio", rekao je Ivković

Na kraju je selektor je pojasnio i stuaciju na bekovskim pozicijama.

popovic"Posle operacije Tripkovića došlo je do novih imena, kao što su Rašić i Milosavljević koji su opravdali poziv. Bez premca na poziciji jedan su prošlogodišnji MVP Evrolige, Miloš Teodosić i Stefan Marković, koji je takođe imao dobru sezonu, a na poziciji jedan-dva su Milenko Tepić i Aleksandar Rašić, odlučio sam da među 14 igrača ne bude Bojan Popović. On je iskusan igrač i jako mnogo je dao i prošle godine na Evropskom prvenstvu i sada. Odluku sam objasnio igračima, dugo smo razgovarali.",konstatovao je srpski selektor

Reprezentaciju očekuje nešto duža turneja koja počinje u sredu u Istanbulu, a završava se 19. avgusta u Atini.

Na turniru "Adidas kup" u Istanbulu naša reprezentacija prvu utakmicu igra 6. avgusta od 17 časova, protiv Novog Zelanda. U drugom kolu, 7. avgusta u 17 časova, protivnik je Iran, a turnir zatvaramo u nedelju, utakmicom protiv domaćina, Turske, od 19,30 časova.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 06-08-2010, 18:12:14
Novozelanđani namučili Orlove
Reprezentativci Srbije, posle preokreta u trećoj četvrtini, pobedili su u prvom pripremnom meču za SP u Turskoj, ali ih je Novi Zeland pošteno namučio
Reprezentativci Srbije slavili su pobedu protiv Novog Zelanda na prvom kontrolnom meču (76:71) ?digranom na Istanbul kupu, ali su za nju morali pošteno da se oznoje. Selektor Dušan Ivković je odmarao iskusne Milenka Tepića i Nenada Krstića. Na terenu najčešće su "proveravane" novajlije Savanović, Kešelj, Milosavljević i Rašić, uz podršku Teodosića, Markovića, Perovića, Veličkovića, dosta često i Raduljice, odnosno Bjelice i Paunića. Milan Mačvan nije ulazio u igru.


Srbija - Novi Zeland 76:71 (17:21, 15:18, 27:12, 17:20)
(http://195.178.51.69/uploads/news/2010_31/images/00032986.jpg)
U prvoj utakmici na turniru nismo videli kapitena Nenada Krstića, Tepića i Mačvana, ali smo zato videli debitanta Dragana Milosavljevića, koji, po prikazanom, nije imao veliku tremu. Najveću prednost Srbija je imala početkom poslednjeg perioda kada je na semaforu pisalo 65:51, a sa 13 poena najefikasniji je bio Perović, dok su Veličković i Raduljica upisali po 11. Marković je dao 10, a Savanović devet.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 06-08-2010, 19:25:00
Iz ovoga izveštaja jasno se može zaključiti šta selektor hoće ovim pripremnim utakmicama. Treba da odabere još dva igrača koja će otpasti sa spiska. Njegova dilema su Rašić ili Milosavljević i Savanović ili Mačvan. To što Mačvan danas nije ulazio u igru, govori da selektor zna njegove mogućnosti, a želi da se uveri koliko Savanović može da "odgovori" njegovim zahtevima.
Jedno je sigurno Duda je "suvo zlato" i naš najveći kvalitet, šta god da odluči sigurno je da će doneti pravu odluku.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 07-08-2010, 11:05:58
(http://kosarka.hr/photo/Image.aspx?url=http://kosarka.rs/media3/460tepic.jpg&watermark=true&text=foto:%20FIBA%20Europe/Kosarka.rs&font=verdana)
Reprezentacija Srbije, 14 igrača i ceo stručni štab, krenula je danas, u 16.40 časova letom iz Beograda, na evropsku turneju - prvu proveru znanja i kvaliteta posle tri odrađena ciklusa priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Milenko Tepić, kao i svi ostali igrači, jedva čeka da počnu utakmice i naglas razmišlja o tome šta ih čeka na 15 dana dugom putu.

"Smatram da smo u Beogradu imali dobrih osam dana treniga. Malo više smo, nego do sada, radili na košarci i relativno spremni odlazimo u Tursku. Naravno ne u najboljoj formi, ali ne prestajemo da radimo na tome da budemo sve bolji i bolji. Cilj je da najspremniji budemo kada je najpotrebnije - na Svetskom prvenstvu", zadovoljan je dosadašnjim radom Milenko Tepić i to prenosi čitaocima Kosarka.rs.

Prva stanica "orlova" je Istanbul. Za šest dana koliko će boraviti u prestonici Turske izabranici selektora Dušana Ivkovića odmeriće snage sa selekcijom Irana, Novog Zelanda i domaćina na Istanbul kupu.

"Ni sa kim više nije lako igrati. Pre dve godine smo imali neprijatno iskustvo sa Iranom, kada smo od njega bili poraženi.  Sada nam je drugi rival pa ćemo iskoristiti, više motivaciono, priliku za revanš. Igramo prvi meč sa Novim Zelandom, koji je uvek učesnik velikih takmičenja. Ima kvalitetan tim i dobar je "sparing partner" u ovakvim trenucima. Sa Turcima smo prošle godine igrali tesan meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali ovo leto to će biti sasvim "druga" ekipa jer će imati podršku navijača. Dobro je što ćemo se upoznati sa njihovim prednostima i manama u duelu mnogo pre početka takmičenja", jasno vidi smisao susreta sa rivalima uvek dobro raspoloženi Milenko Tepić.

Iz Istanbula selekcija Srbije, 12. avgusta, leti za Zagreb, a odatle autobusom za Maribor gde će biti učesnik Adeko kupa. Rivali "Orlova", od 13. do 15. avgusta, u gradu pod Pohorjem biće Slovenija, opet Novi Zeland i Rusija. Sa ovim ekipama tim Srbije upoznaće se kroz kasete i skauting tokom boravka u Turskoj. Kao finale čitavog rada dolazi tradicionalan nastup u Atini - na Akropolis kupu od 15. do 19. avgusta gde će naša reprezentacija igrati protiv Grčke, Kanade i Slovenije.

Nacionalni tim Srbije će za 15 dana boraviti u tri države i odigrati deset pripremnih utakmica. Prema mišljenju Milenka Tepića najpotrebnije je dobro se koncentrisati na svoju igru, kako fizički tako i psihički, pa pripreme privesti kraju po zacrtanom planu i programu:

"Imena protivnika ne bi trebalo da nas zanimaju. Koncentracija mora da bude usmerena na našu igru i ostvarenje cilja - da budemo spremni za ono za šta se spremamo. Uprkos svim putovanjima i naporima moramo da sačuvamo zdravlje i energiju za zajedničku misiju", rasterećen je, ovog leta, već iskusni reprezentativac Srbije.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 07-08-2010, 13:51:49
(http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/d3d8ad78a382924cc2257777005e4815/Blob/69.3F7A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg)
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 07-08-2010, 18:51:44
“Orlovi“ lagano preko Irana!
Košarkaši Srbije savladali su Irana sa 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20) u drugom meču na Adidas kupu u Istanbulu. Kosta Perović i Stefan Marković su domarali, a “orlovi” su bez problema potvrdili evidentnu razliku u kvalitetu.

tepicDruga pripremna utakmica srpskih košarkaša donela je ubedljivu pobedu naše selekcije u duelu sa prvakom Azije. Srbija je slavila sa 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20), a selektor Ivković iskoristio je priliku da još jednom proveri mogućnosti svih dvanest igrača koji su se našli u protokolu.

Srbija je meč sa šampionom Azije počela sa petorkom Teodosić. Paunić, Bjelica, Veličković i Krstić, a prvih pet minuta meča obeležio mali broj poena i vođstvo našeg tima 9:4. Iran je sa dve trojke uzvaratio, ali su “orlovi” serijom 8:2 ponovo na +5 na početku 9. minuta.

Ivković već u finišu prve deonice upotrebio devet igrača, a Raduljica i Savanović na asistenciju Teodosića poenima uz dodatno bacanje održali su prednost naše selekcije 19:14.

Teodosić je odigrao čitavu prvu četvrtinu, a na startu druge njegovo mesto zauzeo je Milenko Tepić.

Nastavak meča donosi bržu igre na obe strane, a “orlovi” polako počinju da dižu prednost. Nakon nekoliko promašaja Rašić vezuje pet poena i Srbija u 15. minutu prvi put dolazi do dvocifrene prednosti 32:20.
(http://www.sportske.net/text_images/201006/krstic-215578120100605155936.jpg)
Raspoloženi Tepić je odlično kontrolisao igru, a brzim akcijama Srbija je iz minuta u minuta povećavala prednost. U završnim minutima prvog poluvremena šansu dobijaju Mačvan i Milosavljević, a Iranci su polako počeli da posustaju.

U poslednjem minutu imali smo maksimalnih +19, a na petanestominutni odmor otišli smo sa vođstvom 49:32.

Drugo poluvreme počela je petorka Tepić, Milosavljević, Bjelica, Mačvan i Krstić, a naša selekcija je nastavila sa agresivnom igrom u odbrani. Iran nikako nije mogao do koša, o čemu govori i podatak da su za prvih šest i po minuta u nastavku Matićevi puleni postigli samo dva poena.

U napadu je nedostajalo malo više koncentracije u pojedinim momentima, ali i pored toga "orlovi" su u 27. minutu na +27. Savanović i Rašić zamenili vratili su se na parket, a Iranci su se raspucali i sa četiri trojke stigli na 71:48 nakon trideset minuta igre.

Raduljica i Kešelj ukazanu priliku na startu poslednje četvrtine koriste maksimalno, a serijom 9:2 srpski nacionalni tim je u 33. minutu na +30. Veoma dobrog Milosavljevića u poslednjih pet minuta menja Paunić, a srpski košarkaši u laganom ritmu privode posao kraju za konačnih 96:68.

Srbija - Iran 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20)

Srbija: Tepić 12 (6 sk, 4 as), Milosavljević 5 (5 sk, 4 as), Paunić 1, Bjelica 3, Savanović 9 (7 sk, 4 as), Raduljica 14 (9 sk), Krstić 12 (6 sk), Veličković 7 (4 sk), Mačvan 4 (3 sk, 3 as), Kešelj 13 (5 sk), Teodosić (1 as), Rašić 16.

Iran: Tađik 5, Amini, Davari, Kamrani 10, Veisi 3, Zandi 6, Sahakian 2, Kazemi, Nabipor, Bahrami 24, Ehadadi 16, Doragi 2
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 08-08-2010, 11:31:09
(http://kosarka.hr/photo/Image.aspx?url=http://kosarka.rs/media3/alexsandar-rasic-partizan.jpg&watermark=true&text=foto:%20Euroleague/Kosarka.rs&font=verdana)
"Ima još prostora za napredak"
Sleketor Dušan Ivković i najefikasniji pojedinac na meču sa Iranom Aleksandar Rašić smatraju da je Srbija na drugoj kontrolnoj utakmici sa Iranom imala bolji nastup nego na prvoj sa Novim Zelandom.
Reprezentacija Srbije od starta pripremnih utakmica za Svetsko prvenstvo ispunjava obećanja - igrači iz meča u meč pokazuju bolje partije i formu lagano, ali sigurno, kontrolišu. Posle ubedljive pobede nad Iranom i dobrog nastupa svog tima selektor Dušan Ivković nije skrivao zadovoljstvo:

"Ovo je druga utakmica u pripremnom periodu i igrali smo bolje nego u prvoj protiv Novog Zelanda kada smo samo jednu četvrtinu odigrali na nivo koji se od nas očekuje, to je tada bio treći period. Sada smo mnogo bolje kontrolisali igru. Dali smo priliku mladim igračima se pokažu"

Ivković nije propustio priliku da naglasi da je odlazak na "Adidas kup" bio pravi izbor:
"Posebno sam zadovoljan uslovima koje imamo ovde u Istanbulu. U naredna četiri dana očekuju nas još dve veoma značajne utakmice sa selekcijom Turske."

Najefikasniji igrač na meču sa Irancima Aleksandar Rašić isto ima utisak da je drugi meč bio bolji od prvog, ali naglašava da ima još vremena za napredak celog tima:
"Sada smo igrali bolje nego u prvoj utakmici, mada ima još dosta prostora za napredak. Posle ovog turnira nas očekuje još mnogo jakih utakmica koje će nam poslužiti da doradimo detalje u igri do početka Svetskog prvenstva u Turskoj."
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 08-08-2010, 21:59:31
(http://www.b92.net/news/pics/2010/08/3119034694c5f019b0afb8152311687_extreme.jpg)
Srbija savladala i Tursku
Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je okončala pripremni turnir za Svetsko prvenstvo u Istanbulu.

Posle pobeda protiv Novog Zelanda i Irana, Srbija je u dosada najtežem ispitu savladala domaćina turnira i Svetskog prvenstva Tursku sa 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Za razliku od mečeva sa Novim Zelandom i Iranom kada je nešto slabije počinjala duele, ekipa Dušana Ivakovića je protiv Turske kontrolisala rezultat od početka do kraja meča.

Turci su pripretili u samom finišu treće deonice kada su prišli na samo poen zaostatka (58:57), ali onda je kapiten Nenad Krstić vezao pet poena i tako otklonio neizvesnost.

Krstić je bio i najbolji igrač na ovoj utakmici sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 16 poena (3-6 za tri), dva skoka i tri asistencije. Marko Kešelj i Duško Savanović dodali su po 13 poena. U ekipi Turske Turkoglu je postigao 14, a Iljasova i Gonlum po 12 poena.

U prvih deset minuta duela sa Turskom najraspoloženiji u našoj selekciji su bili Savanović i Kešelj sa po osam poena. Kosta Perović je postigao šest, a Teodosić pet, i Srbija je posle prve deonice vodila 27:20.

U drugoj četvrtini zaigrao je Nenad Krstić, koji je za manje od deset minuta uspeo da sakupi deset poena i pet skokova. Srbija je na poluvremenu vodila 49:36 uz 11 poena Kešelja, 10 Krstića i po osam Teodosića i Savanovića. Plej Olimpijakosa je dve sekunde pre kraja poluvremena pogodio trojku kojom je Srbija došla do plus 13 nakon 20 minuta.

Treću četvrtinu naša reprezentacija odigrala je najlošije, ali ipak nije dozvolila poptuni preokret. Turska se malo po malo približavala, i minut i po pred kraj četvrtine prišla je na samo minus jedan (58:57). Tada je kapiten Krstić preuzeo stvari u svoje ruke, postigao je pet vezanih poena i Srbija je imala 63:58 pred poslednju deonicu.

Već posle minut i po u poslednjih deset minuta posle trojke Tepića naša selekcija je otišla na plus deset (68:58), i tada je meč definitvno rešen.

U duelu sa Turskom selektor Ivković odlučio je da odmara Stefana Markovića i Milana Mačvana. Naš nacionalni tim ostaje u Turskoj, gde će sa domaćinom odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

Srbija: Tepić 3p, 4sk, Milosavljević 2sk, Paunić 5p, 2sk, Bjelica 3sk, 1as, Savanović 13p, 4sk, 3as, Raduljica 3sk, Krstić 19p, 7sk, 5as, Perović 8p, 1sk, 1as, Veličković 6p, 1sk, Kešelj 13p, Teodosić 16p, 2sk, 3as, Rašić 3sk.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 11-08-2010, 12:41:27
Srbija ponovo pobedila Tursku
(http://www.b92.net/news/pics/2010/08/2876663164c61d4bed536e868165770_extreme.jpg)
Košarkaška reprezentacija pobedom nad Turskom u zatvorenom meču završila je seriju kontrolnih utakmica u Istanbulu.

Meč je imao karakter treninga, igrano je pet perioda, a naš tim je slavio rezultatom 66:61.

Prema dogovoru selektora dva tima Dušana Ivkovića i Bogdana Tanjevića, igrali su svi raspoloživi igrači, ali naš centarski par Krstić – Perović je ipak bio na poštedi.

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je već krajem drugog perioda, a Turci su u poslednjem uspeli da izbegnu ubedljiv poraz.

Podsećamo, naša reprezentacija je prethodno osvojila "Adidas kup" koji je takođe igran u Istanbulu i u nastavak priprema ulazi bez poraza u kontrolnim mečevima. Za nekoliko dana sledi nova provera – "Adeko kup" u Mariboru, gde će im protivnici biti selekcije Slovenije, Rusije i Novog Zelanda.

"Bila je ovo veoma korisna utakmica u procesu naših priprema za Svetsko prvenstvo. Igrali smo bez Koste Perovića koji će zbog lakše povrede pauzirati par dana, a kapiten Krstić je imao manju minutažu. Ipak, dosta rano, već u trećoj četvrtini došli smo do visoke prednosti koja je iznosila i 27 poena razlike, pa smo poslednju deonicu odigrali u nešto slabijem ritmu. Ostajemo u Istanbulu gde ćemo trenirati do četvrtka, kada putujemo na turnir u Maribor", rekao je Ivković.

Turska – Srbija 61:66 (19:17, 4:21, 17:20, 21:8, 16:20)

Turska: Akjol 4, Guler, İljasova 24, Erden 5, Tunčeri 4, Savaš 12, Gonlum, Ašik 5, Turkoglu 5, Buker 2, Ozer, Solak.

Srbija: Tepić, Milosavljević 2, Paunić 8, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 6 (4 sk), Raduljica 12 (5 sk), Veličković 2, Kristić 3, Mačvan 11 (11 sk), Kešelj 4, Teodosić 1, Rašić 13.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 13-08-2010, 20:34:44
Nova pobeda Dudinih "orlova"
(http://www.b92.net/news/pics/2010/08/11573920234c65851ea1d0d835966880_extreme.jpg)
Na prvoj utkmici na “Adeko kupu” u Mariboru, košarkaši Srbije pobedili su Rusiju 69:63 (20:20, 14:14, 16:12, 19:17).

U petoj pobedi na pripremama za Mundobasket najefikasniji su bili Novica Veličković i Miloš Teodosić sa po 17 poena, dok je kapiten Nenad Krstić ubacio 15.

Tokom većeg dela meča Srbija je bila u vođstvu, Rusija je konstantno jurila priključar, ali je 17 sekundi pre kraja Milenko Tepić rešio meč šutem sa poludistance.

“Orlovi” su nešto slabije šutirali slobodna bacanja 12/18, za dva su se ispromašivali (18/38), a posle lošeg starta (2/9), popravili su šut za tri poena (7/21).

Iako je Srbija imala i šest poena prednosti, prvi period završen je 20:20 posle serije Rusa koji su novim poenima stigli i do prednosti.

U nastavku su Veličković i Teodosić trojkama vratili prednost “orlovima”, ali je i na poluvremenu bilo nerešeno (34:34).

U drugom delu Rusi kao da nisu imali snage da pariraju veoma raspoloženim igračima Dude Ivkovića koji su sa nekoliko lepih kontri stigli do najveće prednosti (44:36). “Zbornaja” se brzo vratila na minus od četiri poena pred finiš meča (50:46).

Do same završnice Srbija je nekoliko puta “bežala” na osam poena prednosi, Rusi su se odmah vraćali, ali je Tepić ipak rešio meč i doneo prvu pobedu na turniru u Sloveniji.

Srbija će drugu utakmicu na Adeko turniru igrati u subotu sa Novim Zelandom (17,30), a dan kasnije i sa domaćinom (19,30).

Srbija će u subotu igrati protiv Novog Zelanda (17.30h), a dan kasnije protiv domaćina Slovenije (20.00h).
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 14-08-2010, 20:51:05
Srbija deklasirala Novi Zeland
(http://www.b92.net/news/pics/2010/08/7249623074c66d17ee97a3799458415_extreme.jpg)
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland sa ubedljivih 95:69, na ’Adeko kupu’ u Mariboru.

Ekipa Dušana Ivkovića je kontrolisala rezultat tokom svih 40 minuta, i ubedljiva pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Novica Veličković sa 19, Miroslav Raduljica sa 17 i Kosta Perović sa 15 poena. Poslednji meč na turniru u Mariboru Srbija igra u nedelju, a protivnik od 20 časova biće domaćin Slovenija.

Za razliku od meča koji su naši reprezentativci odigrali nedavno sa Novim Zelandom na turniru u Istanbulu, sada su put do pobede trasirali već u prvom periodu. Novica Veličković je zakucavanjem u drugom minutu počeo seriju od 24:1 kojom smo na malo manje od tri minuta pre kraja stigli do 26:5. Veličković je u toj seriji šutirao trojke 3-3 i najzaslužniji je za rano odlepljivanje našeg tima.

Sve je u tom delu igre funkicionisalo odlično. Odbrana je bila bez grške, napad odličan. Ogromnih 18 poena prednosti na kraju 10. Minuta to najbolje dočarava.

Preostali deo meča protekao je u rutinskom završavanju posla, Ivković je igrao sa dosta rotacije, a ovaj meč su propustili Milenko Tepić i Marko Kešelj, u sastavu su bili Nenad Krstić i Miloš Teodosić, ali oni nisu ulazili u igru. Više od pobede sigurno raduje to što su se u pogon sasvim vratili Raduljica, Rašić i Perović koji su prethodnih dana imali zdravstvenih problema.

Srbija – Novi Zeland 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 18:12)
Srbija: Milosavljević 4, Paunić 10, Bjelica 7, Marković 6 (4 as), Savanović 5 (5 sk), Raduljica 17 (5 sk), Krstić, Perović 15 (4 sk), Veličković 19, Mačvan 4, Teodosić, Rašić 8.
Novi Zeland: Tait 4, Fičet, Peni 17, Vukona 5, Džons 19, Kenč, Entoni, Kameron, Aberkrombi 9, Frenk 5, Bredšou 8, Pledžer 2.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 30-08-2010, 19:28:48
(http://www.b92.net/news/pics/2010/08/13061426094c7bd247463f9341044359_huge.jpg)
Ubedljiva pobeda Srbije nad Jordanom

Košarkaši Srbije savladali su Jordan rezultatom 112:69 (33:20, 24:17, 26:11, 29:19) u trećem kolu grupe A SP koje se održava u Turskoj.

Srbiju su do trijumfa predvodili Savanović i Kešelj sa po 21 poenom. Odlične partije prikazali su Perović sa 20 poena, dok je povratnik Teodosić imao po sedam poena i asistencija.

Najbolji u ekipi Jordana bio je Dagles sa 19 poena. Srbiju u utorak očekuje dan pauze, a u sredu od 15:30 ’orlovi’ igraju meč sa Australijom.

Srbija je meč počela petorkom Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović i Perović.

Meč je otvorio Savanović trojkom, a povratak Teodosića u ekipu se odmah osetio, pošto je sjajni plejmejker dva puta asistirao Peroviću za prednost Srbije od 7:4. Teodosić je ubrzo zatim zabeležio i pogodak iza linije za tri poena, posle čega je usledila serija u kojoj se Srbija rezultatski odlepila. U tim momentima najzapaženiji je bio Bjelica koji je trojkom povisio na 13 poena prednosti za ’orlove’ – 22:9. Do kraja četvrtine Srbija je održavala prednost, pa je prvih deset minuta završeno rezultatom 33:20.

Srbija u nastavku nije smanjila tempo, pa je do polovine druge četvrtine već bilo 20 poena razlike (44:24) za izabranike Dušana Ivkovića, a u strelce su se upisali Veličković, Kešelj i Mačvan. Ipak, Jordanci su napravili mini-seriju i smanjili na 15 poena razlike – 44:29 za Srbiju.
FoNet
FoNet

Do kraja četvrtine Jordan je uspeo da održava deficit od 15-ak poena, ali je Kešelj, sa dve trojke u poslednjih 60 sekundi igre, na kraju doveo Srbiju do 20 poena prednosti na poluvremenu – 57:37.

Kešelj je predvodio Srbiju na poluvremenu u poenima – 13, dok su Perović i Bjelica zabeležili po deset. Sa druge strane, u ekipi Jordana najefikasniji bio je Dahles sa deset poena.

Odsustvo kapitena Nenada Krstića bilo je pogotovo primetno tokom prvog poluvremena kada je Jordan bio uspešniji od Srbije u skoku – 15, naspram 11 uhvaćenih lopti koilko su imali naši košarkaši.

Drugo poluvreme Srbija je počela odlično ubrzo odlevši se na 26 poena razlike – 67:41, kada je Teodosić vezao dve asistencije, Savanoviću i Kešelju. Ubrzo zatim Savanović pogađa uz faul i dodatno bacanje, za najveću prednost Srbije, 70:42. Raspoloženi Savanović je postigao i naredna četiri poena za Srbiju, a zatim je i Perović sa bacanja povisio na 34 poena prednosti. U poslednjih deset minuta igre otišlo se prednošću 83:48 za Srbiju.

Prva dva minuta poslednje četvrtine protekla su u znaku Jordana koji je napravio mini-seriju 5:0. Seriju je prekinuo Milenko Tepić trojkom. Tempo igre je u manjoj meri opao, ali su u finišu raspoloženi rezervisti Srbije doneli visoku pobedu od 43 poena razlike – 112:69.

Srbiju posle dana pauze očekuje duel sa Australijom, u sredu od 15:30.

Srbija – Jordan 112:69 (33:20, 24:17, 26:11, 29:19)

Srbija: Teodosić 7p 7as, Tepić 7p, Rašić 6p, 8as, Paunić 5p, Bjelica 12p 6s, Marković 1p, Savanović 21p 7s, Kešelj 21p, Perović 20p 6s, Veličković 8p, Mačvan 4p

Jordan: Alnažar, Rajt 5p, Abas 15p 5s, Alavadi 8p, Sobzokov 9p 6s, Dagles 19p, Zagab 2p, Alkas 5p 6s, Idais 6p 7s
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 30-08-2010, 19:46:30
Slobodan sam da kažem da jučerašnji poraz protiv Nemaca u konačnom "zbiru" neće ostaviti nikakve posledice, jer po onoj" ko zna zašto je to dobro" naslućuje se ...........zašto. Španija je izgubila od Francuske i..........sa ukrštanjem u osmini finala a i dalje......pitanje je kako će se "kockice" složiti, na kraju izdržana kazna Teodosića,  danas je pokazala koliko nama znači. Kada se vrati i Krstić, biće to druga priča.
2002. u  Indijanapollisu Jugoslavija je u drugom kolu izgubila od Španije, a na kraju ipak postala svetski šampion.
Čekaćemo mi njih ispred Skupštine, ne tvrdim da će biti prvi, ali da će uzeti medalju tvrdim
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 31-08-2010, 21:11:00
kakva utakmica, novi poraz Španije od Litvanije
(http://img340.imageshack.us/img340/5228/poaz.png)
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 01-09-2010, 16:54:22
Srbija ubedljiva protiv Australije
Beta
(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/18808887114c7e737bb74a2650123285_extreme.jpg)
Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Australije rezultatom 94:79 u četvrtoj utakmici grupe A Svetskog Prvenstva u Turskoj.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miloš Teodosić sa 19 poena. Odličnu partiju prikazao je Novica Veličković sa 18 poena i osam skokova.

Kapiten Nenad Krstić, kome je ovo bio prvi meč na prvenstvu, meč je završio sa 14 poena i deset skokova. Kod Australijanaca, istakao se Bred Njuli sa 13 poena. Srbija u četvrtak igra sa Argentinom u borbi za prvo mesto u Grupi.

Posle promašaja Tepića, Gibson je otvorio meč trojkom. Prva četiri poena za Srbiju je postigao Novica Veličković, za prednost od 4:3. Usledila je serija promašaja na obe strane koju je Teodosić prekinuo trojkom. Posle brze kontre koju je realizovao Marić, usledila je nova trojka Teodosića za 10:7.

U sedmom minutu utakmice, kapiten selekcije Srbije Nenad Krstić, po prvi put je ušao u igru na ovom Svetskom prvenstvu. Usledila je bolja igra Srbije u odbrani, pa su naši košarkaši imali prednost od sedam poena – 14:7, a poene su postigli Veličković i Teodosić. Do kraja četvrtine Australija je uspela da smanji prednost, pa se na kraću pauzu otišlo rezultatom 16:12 za Srbiju.

U nastavku, u igru je ušao Savanović koji se odmah upisao u strelce, a posle trojke Rašića i poena Krstića, Srbija je došla do, tada najveće prednosti – 23:16. Mils je pogodio trojku za Australijance, ali je Savanović uzvratio na isti način. Australijanci su opstajali u igri, ne dozvoljavajući košarkašima Srbije da se odlepe. Savanović novom trojkom ponovo dovodi Srbiju na +7.

(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/3120082804c7e737bd15de850846950_extreme.jpg)
Razigrani Kešelj je vezao dve trojke i fenomenalno zakucavanje posle kojeg je Srbija vodila 41:30. Kao i do tada, Australija je uspela da ostane u igri, posle serije 7:0. Do prednosti od šest poena (43:37), Srbija dolazi u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, kada se pod košem najbolje snašao Kosta Perović.

Srbija je dobro počela treću četvrtinu, gde je Rašić, posle dva bacanja Bjelice, pogodio trojku za 48:37. U nastavku Srbija je uglavnom imala dvocifrenu razliku koja je u jednom momentu iznosila i +13 (65:52.). Ipak, Ingles je uzvratio trojkom pa Srbija ponovo nije uspela značajnije da se odlepi. U poslednjem minutu treće četvrtine, Vortington postiže trojku posle koje nije bilo poena, tako da je Srbija u poslednjih deset minuta igre otišla sa prednošću od osam poena – 69:61.

Poslednji period igre Australija počinje odlično, pošto su Marić i Njuli uspeli da smanje na samo minus četiri – 69:65. Kešelj je postigao trojku , ali je narednih nekoliko napada obe ekipe postizale poene jedna za drugom. Osam poena prednosti Srbija je ponovo imala posle trojke Teodosića na polovini četvrtine. Australija je uspela da se približi na četiri zaostatka, a posle trojke Nilsena na 2:07 do kraja, bilo je samo plus tri za Srbiju. Ipak, nekoliko sekundi kasnije Teodosić je uzvratio trojkom, a u narednom napadu Ingles je napravio grešku u napadu. Teodosić je zatim ubacio oba bacanja za 86:78. Srbija se posle toga konačno odlepila, da bi finalni rezultat postavio Bjelica trojkom u poslednjoj sekundi - 94:79.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 01-09-2010, 18:07:05
Bravno Momci... idemo dalje

Cepamo sutra Argentinu
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 01-09-2010, 19:58:00
Australija se pokazala kao ozbiljna reprezentacija (uostalom ono "rasturanje" Nemačke je to nagovestilo). Imaju dobru centarsku liniju, a i spoljna im je dobra, imaju brze kontre, dobru odbranu. Zato ova naša pobeda obećava.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Sone 01-09-2010, 21:45:21
 :xq004: srbi
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Kengurinjo 01-09-2010, 21:50:38
Разбили кенгуре, коале и остале :)
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 01-09-2010, 21:53:42
Nemačka se nije oporavila od onog teškog poraza od Australije i verovatno teškog meča protiv Srbije, tako da su večeras izgubila i od Angole, što znači da sutrašnja utakmica protiv gaučosa, odlučuje o prvom mestu u grupi.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 01-09-2010, 22:47:41
- Argentina
- Srbija
- Australija
- Njemačka
- SAD
- Slovenija
- Brazil
- Hrvatska


Grčka
- Turska
- Portoriko ili Kina
- Rusija
- Španija
- Francuska
- Kanada
- Litvanija il
- Novi Zeland
Ako pretpostavimo da će u drugi krug ući ovih 16. reprezentacija, onda je jasno da će u našoj novoformiranoj grupi, biti teže izboriti prva dva mesta za polufinale
_________________
ovako su novine pisale pre početka prvenstva, međutim neće biti formirane grupe, već će doći do ukrštanja grupa A i B i C i D po principu 1 protiv 4. i 2. protiv 3.. Ovo dalje znači da je današnjom pobedom protiv "kengura" otpala mogućnost da u 1/8 igramo protiv SAD. Da li će to biti Brazil. Hrvatska ili Slovenija potpuno je svejedno.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 12:30:36
Grupa A
Tim Igrano Pobede Porazi + - Bodovi
Argentina 4 4 0 331 295 8
Srbija 4 3 1 381 264 7
Australija 4 2 2 305 286 6
Angola 4 2 2 285 338 6
Nemačka 4 1 3 291 324 5
Jordan 4 0 4 4

Grupa B
Tim Igrano Pobede Porazi + - Bodovi
SAD 4 4 0 339 274 8
Slovenija 4 3 1 328 316 7
Hrvatska 4 2 2 321 315 6
Brazil 4 2 2 306 280 6
Iran 4 1 3 241 302 5
Tunis 4 0 4 245 315 4

Grupa C
Tim Igrano Pobede Porazi + - Bodovi
Turska 4 4 0 306 245 8
Grčka 4 3 1 334 297 7
Rusija 4 3 1 292 277 7
Portoriko 4 1 3 307 313 5
Kina 4 1 3 320 335 5
Obala Slonovače 4 0 4 246 338 4

Grupa D
Tim Igrano Pobede Porazi + - Bodovi
Litvanija 4 4 0 307 275 8
Francuska 4 3 1 281 257 7
Španija 4 2 2 331 289 6
Novi Zeland 4 2 2 342 330 6
Liban 4 1 3 273 356 5
Kanada 4 0 4 263 290 4
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 12:31:46
Uvidom u tabele može se zaključiti da će naš protivnik u 1/8 biti poraženi iz večerašnjeg meča Brazil-Hrvatska, a dalje...zavisi naravno od raspleta u drugim grupama i mečeva u 1-/8 finala m oguć polufinalni meč protiv Španije (ako se oporavi i uz uslov- što verujem, naše pobede protiv Argentine
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 02-09-2010, 15:29:06
Kratakk rezime:
Dobar rezultat za sada.
Tepic profesionalno degradirao...vreme mu je da nadje klub u kome ce da igra e ne da sedi na klupi.
Markovic i Macvan su definitivno stagnirali i cini mi se da su cak i losiji nego prosle godine.
Keselj napokon pokazuje zasto je vazio za jednog od najvecih talenata Evrope....sjajan.
Novica mora mnogo bolje u kljucnim momentima. I za njega vazi isto sto i za Milenka. Vise minuta inace je ugasio.
Rasic na pravoj poziciji pokazuje zasto je svojevremeno bio "prva violina" NLB takmicenja.
Centri odlicni. Krle profesorski a Kosta opravdava poziv Barse.
Savanovic dobar...ali samo to. Uostalom,to se i ocekivalo.
Paunic-nejasno mi je njegovo pozivanje kada imamo samo dva centra a otpali su Marjanovic i Raduljica.
Bjelica...pa po meni ocekivana igra. Solidan ali nista posebno. Mora bolji sut za tri iz cistih pozicija(kao npr. Keselj).
P.S. Teo maestealan. Sigurno najbolji evropski play.

Krajnji domet-medalja. Licno zadovoljan-plasmanom na OI.

@Ignja
Igras li mozda fantasy basket NLB?
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 02-09-2010, 15:40:39
Jos 1.5 sati do pocetka

Srbija Argentina  -  mec ciji ce ishod da nam kroji sudbinu nadalje...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 17:57:42
.
Paunic-nejasno mi je njegovo pozivanje kada imamo samo dva centra a otpali su Marjanovic i Raduljica.


@Ignja
Igras li mozda fantasy basket NLB?
Oodnos spoljni iggrači:centri je uvek 7:5, u korist spoljnih igrača. Pri tome izbor selektora je das li će 4 ili 5. u timu im ati odnos 3:2
ne igraqm
odlučiće n aša duža klupa

Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 19:20:57
Srbiji pobeda i prvo mesto
(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/18623149124c7fdb88698b6129432908_extreme.jpg)
U utakmici petog kola grupe A Srbija je pobedila Argentinu rezultatom 84:82 i svoj meč osmine finala igraće u subotu 4. septembra u 18 časova.

Posle prvih deset minuta Argentina je imala dva poena prednosti 22:20, u jednom trenutku Argentinci su vodili sa +13, 20:7.

Košarkaši Srbije su nervozno ušli u meč, prvih sedam poena za Srbiju postigao je Mološ Teodosić, na drugoj strani najuspešniji su bili Pablo Priđoni i Luis Skola. Rezultatski povratak Srbiji doneli su trojkama igrači sa klupe Stefan Marković i Marko Kešelj.

Skola je postigao prve poene u drugoj četvrtini. Sribja tri i po minuta nije postigla koš pa su Argentinci poveli sa 28:20. Teodosić tada pogađa trojku i smanjuje na 28:23, to je bio njegov deseti poen.
(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/13271812924c7fdb888426c257360610_extreme.jpg)
Argentinci ne realizuju dva napada, Teodosić je još jednom precizan za Srbiju, a zatim iz polukontre promašuje Savanović, ali pogađa Krstić. Poenim Savanovića Srbija dolazi do prvog vođstva nameču još od 2:0, 31:30. Do kraja prvog poluvremena rezultatska klackalica, a poslednje poene postiže Stefan amrković u poslednjim sekundama i Srbija odlazi na 15-minutni odmor sa poenom prednosti, 40:39.

Posle prviog poluvremena najeifaksniji je Luis Skola koji je postigao 16 poen,a Priđoni ima šest asistenicja. najefikasniji u reprezentaciji Srbije je Miloš Teodosić koji je postigao 14 poena, Savanović je postigao devet poena uz tri skoka.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 02-09-2010, 19:25:54
Dobra igra naših
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 19:26:47
vidiš Tony upravo odbrana Paunića nad Priđonijem i Savanovićeva igra u napadu, a i  odbranu igra dobro su odlučili
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 02-09-2010, 19:55:00
Pa mi nemamo pet visokih. Nego cetiri. Savanovic je kao cetvorka u odbrani slab. A Krstic previse opterecen.
Sto se Savanovica tice,sve sto sam rekao je bilo do ove utakmice...a to sto radi Paunic,mogu i drugi igraci koji ne prodaju puno lopti u napadu.

 P.S. da pocnes da igras od ove sezone ;)
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 21:29:47
Pa mi nemamo pet visokih. Nego cetiri. Savanovic je kao cetvorka u odbrani slab. A Krstic previse opterecen.
Sto se Savanovica tice,sve sto sam rekao je bilo do ove utakmice...a to sto radi Paunic,mogu i drugi igraci koji ne prodaju puno lopti u napadu.

 P.S. da pocnes da igras od ove sezone ;)
naprotiv Savanović je odličan odbrambeni igrač, uostalom najveći kvalitet ove reprezentacije je selektor.  Duda je odabrao igrače koji najbolje mogu da sprovedu njegove ideje na terenu. I zato imamo i rezultate u tom sportu, od kad nas on vodi. Zato mi ne pada na pamet, da komentarišem njegove postupke i njegov izbor.
Daj Bože da na svakoj funkciji u društvu imamo čoveka njegovih kvaliteta.
Što se tiče onog P.S. može
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 21:36:54
Drago mi je da ona moja prognoza data na poluvremenu sse pokazala tačnom . Odlučila je duža  klupa, jer čovek sa klupe Paunić,, je dao bitan doprinos pobedi. Protiv Hrvata bi trebalo da imamo lak posao. Čudi me rezultat Brazila protiv Slovenije, obzirom ko ih vodi, a i video sam da imaju tri kvalitetna igrača.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 21:56:53
Brazil pobedio, Srbija - Hrvatska u 1/8 finala
Košarkaši Hrvatske biće protivnik selekciji Srbije u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj.

’Vatreni’ su u poslednjem kolu grupe B izgubili od Brazila sa 92:74 i zauzeli su četvrto mesto u grupi.

Najbolji kod pobednika bio je Marselo Mačado sa 18 poena, Leandro Barbosa dao je 17, a Marselinjo Uertas 15. Hrvate je predvodio Marko Popović sa 15 poena, Krešimir Lončar ubacio je 12, a Lukša Andrić 10.

Brazilci su od samog starta bili bolji, a meč su prelomili već u drugoj deonici fantastičnim šutom za tri poena, kada su ubacili četiri trojke i poveli sa 48:35.

Dobro raspoloženje sa kraja prvog ’karioke’ su prenele i u drugo poluvreme, a posle tehničke greške i Antu Tomiću Brazilci su napravili seriju 9-0 za vođstvo 57:35.

Bilo je jasno da će tim Rubena Manjana lako stići do trijumfa protiv indisponiranih Hrvata, a ’vatreni’ do kraja nisu uspeli da spuste zaostatak ispod 15 razlike.

Srbija i Hrvatska u subotu će igrati u osmini finala, dok će Brazil za rivala imati Argentinu u utorak.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 02-09-2010, 22:02:46
Repriza iz Japana već u drugom krugu - Španci na Grke

Košarkaši Španije pobedili su Kanadu sa 89:67 u poslednjem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Turskoj.

’Furija’ je posle poraza Francuske na drugom mestu i za suparnika u drugom krugu imaće Grčku. To će biti repriza prošlog finala SP u Japanu, kada su Španci bili bolji.

Kanada, koja na SP nije zabeležila nijedan trijumf, nije uspela ozbiljnije da parira aktuelnom prvaku sveta, pošto je Španija bez većih problema uspela da dođe do pobede.

Najefikasniji u španskom taboru bio je Fran Vaskes sa 19 poena (9-9 iz igre, 5 sk.), Rudi Fernandes imao je identičan učinak, a selektor Serđo Skariolo odmarao je Huana Karlosa Navara. U ekipi Kanade istakli su se Keli Olinik sa 14 poena, a Dževon Šeperd je ubacio 12.

Igralo se brzo na obe strane, sa mnogo šuteva za tri poena, a Kanađani su uspeli da se oporave posle prvog naleta Španaca na startu meča i povedu sa 34:32. ’Furija’ je meč definitivno prelomila poenima Mumbrua krajem treće četvrtine (63:48), a do kraja je samo dodatno uvećala višak.

Španija i Grčka igraju u subotu i jedna od te dve ekipe biće protivnik Srbiji ukoliko 'orlovi' eliminišu Hrvatsku,
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 03-09-2010, 07:44:45
Pa ako je niska cetvorka,Savanovic moze da odigra dobru odbranu. Ali ako visoka i jaka,ne moze. To se najbolje videlo protiv Nemacke.
Strah me je od eventualne povrede jednog od centara.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 03-09-2010, 12:51:09
Pa ako je niska cetvorka,Savanovic moze da odigra dobru odbranu. Ali ako visoka i jaka,ne moze. To se najbolje videlo protiv Nemacke.
Strah me je od eventualne povrede jednog od centara.
umesto mog odgovora, neka ti odgovor da statistika meča
 Srbija – Argentina 84:82 (20:22, 20:17, 18:15, 26:28)

Srbija: Teodosić 16 poena (4 asistencije, 4 skoka), Tepić, Rašić 10, Paunić, Bjelica, Marković 6, Savanović 19 (5 sk), Kešelj 6, Krstić 18 (8sk, 3 as), Perović 2 (5 sk), Veličković 7 (6 sk), Mačvan
Argentina: Skola 32 (7 sk), Priđoni 13 (9 as), Gonzalez, Oberto, H. Gutierez, Sekueira 2, Delfino 13 (7 sk), Kvinteros 10, P. Gutierez 4, Mata, Hasen 8, Kameriks
i molim te nemoj više. Komentare tog tipa ostavi za fudbal. (ovo Bogu hvala, nije fudbal)l.Tamo mene nećeš naći, jer seoski fudbal m e ne zanima (pri tom, po meni seoskii fudbal se igra u u svim nacionalnim ligama bivše SFRJ)Samo internacionalna scena i naš nastup tamo. Pri tom to posmatram isključivo kao navijač, a košarku sam dugo godina igrao, pa nešto i znam.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 03-09-2010, 14:37:27
jbte,koji je tvoj problem!!?  wq56

Prvo,ova statistika koju si naveo nema veze sa onim sto sam ja rekao. Ali da ponovim za sporije: "Pa ako je niska cetvorka,Savanovic moze da odigra dobru odbranu. Ali ako visoka i jaka,ne moze. To se najbolje videlo protiv Nemacke. "
Prvi test sa jakom cetvorkom je imao protiv Nemacke i kako je odirao? Da ne listas:

               minuta                                                            skokovi              greske               poeni
vs GER     10   0/1   0   0/1   0     0/0     0     1   1   2   0     0     2   0   0     0      Ukupan index je minus jedan.

A pogledaj kako su odigrali Meknoton i Jagla(s tim da je prvi totalni indijanac).

Dalje,seti se kako je Scola resavao jedan-na-jedan sa Duskom kada ga je ovaj udvajao...kao klasican miss-match.

Zakljucak ovoga,ja nisam rekao da je on los igrac...naprotiv. On je nas najbolji igrac(ako izuzmemo Tea). Vec da ne moze da igra dobru odbranu nad jakim cetvorkama. I sta je tu sporno!?

]a košarku sam dugo godina igrao, pa nešto i znam.

Uf 'al ti je argument...zahebalo vek. Da je to presudno Dule Vujosevic bi sada predavao filozofiju  :aq01:


Trece,smanji dozivljaj. Ovo je forum...a forum sluzi za razmenu misljenja a ne iskljucivo za paste-ovanje clanaka sa B92. Tvoj doprinos temi je jedino trolovanje copy/paste-om sa drugih sajtova. Kazi bre covece sta mislis pa da se ispljujemo ko ljudi  :aq01:

Cetvrto,eve ti linka: http://www.autentik.net/forum/index.php?topic=3513.0     Pocinje za 30-tsk dana. Tu se bato pokazi  wq57  Inace to igramo samo jos nas trojica drugara redovno. Ostali odustase. Prijavi se pa da bude zanimljivije. Ako ti nesto nije jasno,pitaj.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 03-09-2010, 14:41:41
....edit....

Ovo je jedinstvena prilika da se ispljujemo jer ni ja ne komentarisem fudbal....niti gledam....niti me interesuje... Samo i iskljucivo Evropska kosarka(klupska i reprezentativna).A najvise obozavam( :aq01:) NLB. A mrzim NBA i ostale iz McDonald varijante.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 03-09-2010, 20:48:24
Kazi bre covece sta mislis pa da se ispljujemo ko ljudi  :aq01:

.
ne pada mi napamet
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 03-09-2010, 21:25:03
Tu se bato pokazi  wq57
nemam apsolutno nikakvu potrebu za tim, gde je trebalo..................i kad je trebalo.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 03-09-2010, 21:40:33
Ne prihvatas izazov  :aq01: Steta. Dobra je to zajebancija. Pa nista,ako se predomislis,javi se.
A sto se tice protivnika u 1/8 finala,mislim da nije moglo bolje. Ono sto jedino moze da bude opasno su divljanja Tomasa i Popovica.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 03-09-2010, 22:36:39
Dobro ljudi ajde smirite se da ja ne smirujem...


Sutra igramo protiv Hrvata... bice ludo...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 03-09-2010, 23:06:17
Ivković: Moramo da pazimo na šut Hrvata za tri poena
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je danas da će osnovni zadatak "orlova" u meču sa Hrvatskom u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj biti da zaustavi šuteve protivnika za tri poena.

"Hrvati imaju visok procenat šuta za tri poena. Odskaču Marko Popović i Bojan Bogdanović. Oni ukupno šutnu oko 10 trojki u proseku, što je 30 poena po utakmici. Uz ostale igrače to predstavlja veliku opasnost", rekao je Ivković novinarima u Istanbulu.

 

On је naveo da pažnju treba obratiti i na centre rivala.

 

"Imaju izuzetno stabilnu prednju liniju, gde visinom i izuzetnim talentom dominira Ante Tomić. On je imao jako uspešnu adaptaciju u prvoj sezoni u Realu. To su neke osnovne stvari koje moramo da uradimo", istakao je strateg "orlova".

 

Ivković je upozorio da Srbija, iako slovi za favorita u sutrašnjem susretu, ne sme da potceni Hrvate, bez obzira na njihove slabije igre u prvoj fazi takmičenja u kojoj su izgubili od SAD, Slovenije i Brazila.

 

"Zna se šta očekujem, ali prvi put se nalazimo pred nokaut sistemom takmičenja gde jedna utakmica odlučuje. Moramo da poštujemo mlad i talentovan tim Hrvatske, iz prostog razloga što je naš rezultat i igra bolja od njihove. Moramo da igramo u našem ritmu našu košarku, na celom terenu. Očekuje nas čvrsta utakmica i nadam se da ćemo biti spremni", dodao je selektor "orlova".

 

Ivković se požalio i na sistem takmičenja u kome Srbija kao pobednik гrupe ima samo dan pauze pred početak nokaut faze takmičenja.

 

"Malo je čudno što na ovako velikom takmičenju tim koji osvoji prvo mesto ima samo sat treninga i to u dvorani u kojoj se ne igra utakmica. To nisu moje primedbe. To su činjenice", rekao je Ivković i dodao da su svi igrači spremni za subotnji duel.

 

Duel Srbije i Hrvatske zakazan je za 17 časova po srednjoevropskom vremenu.

Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 04-09-2010, 08:07:27
... bice ludo...
.
ne b i trebalo
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Tony Clifton 04-09-2010, 10:17:40
Ma ovo bi trebalo laganeze da bude. Po meni je jedina prava opasnost Tomas....covek stvarno ume. Ali na svu srecu nije timski igrac.
Inace,cudi me sto Duda insistira da Tepic probija prvu liniju kao klasican play jer decko to stvarno ne moze. Mislim da je zato igracki nazadovao i u PAO-u jer i tamo to traze od njega. Vujosevic je imao sjajan recept za taj njegov nedostatak a to je Tepicevo spustanje na post i igra jedan-na-jedan sa svojim cuvarem a koji je po pravilu nizi i slabiji od njega. Voelo bih da vidim kako bi se Popovic ili Kus snasli u takvoj situaciji ispod kosa protiv Milenka  :aq01: 

P.S. kod njih mi se najvise svidja Tomic. Njega sam pratio poslednje tri godine i decko je napredovao konstantno...bice strasan igrac.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 04-09-2010, 18:01:02
 :xq004: :xq004: :xq004:uplašio sam se u poluvremenu, skokovi 14:19, za njih,a šut iz, koji je bio ubitačno dobar 1/4 po logici se vraća, ali ipak ispade :xq004:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Louis 04-09-2010, 18:09:59
Pretplaceni na 1 razlike! :aq21:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 04-09-2010, 18:12:54
Srbija posle trilera u četvrtfinalu
(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/4163267724c82654c7fa8e258488277_extreme.jpg)
Košarkaši Srbije pobedili su Hrvatsku 73:72 (19:27, 15:9, 20:14, 19:22) i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Turskoj.

U veoma izjednačenom meču u Istanbulu, gde je Srbija imala maksimalnu prednost od devet, a Hrvatska od osam poena, pobednik je rešen u penal završnici, a trijumf je doneo Aleksandar Rašić.

Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Nenad Krstić koji je sjajnom igrom stigao do 16 poena, junak Rašić ubacio je 15, a Perović 10.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 04-09-2010, 18:31:38
Najteže je igrati takve utakmice, u kojima si apsolutni favorit i koje bi trebalo lako da dobiješ, tada protivnik igra rasterećen i obavezno pruži partiju koja iznenadi i njih. Na sreću rezultat je na kraju bio u našu korist. Sledeća utakmica protiv pobednika Grčka-Španija biće lakša za igrati, jer igraš protiv nosioca medalje sa prošlog SP.
I to zlatne, vidim biće to Španija.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 04-09-2010, 19:26:26
uh dobro je... za malo da izgubimo ali na srecu pobedismo...

sa ovim grcima ili spancima ce da mi bude lakse da gledam..
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 04-09-2010, 22:21:06
Srbija  Španija

biće to jaka utakmica...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 05-09-2010, 00:10:37
Samo jedno zapazanje. Nijedan plejmeker cigana-Olimpijakosa(Teodosic) ne moze TOLIKO da zasere utakmicu koliko jedan plejmeker Grobara-Partizana(Rasic) ne moze da izvuce stvari iz dubioze! Aco svaka cast....PARTIZAN i ne zna kakvog je igraca oterao!
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 05-09-2010, 00:14:08
Inace,svim momcima svaka cast!!!! Nije lako igrati ovakve utakmice.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 05-09-2010, 00:22:55
Aca Rasic je legenda...ostali su smesni!
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Kengurinjo 05-09-2010, 03:33:40
Aca Rasic je legenda...ostali su smesni!

Пољубим му жену :)
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 05-09-2010, 10:20:29
e sad...

svi su dobri po meni...  Čak i teodosić koji je mlad pa ponekad podbaci ali mu ne zameram baš toliko pošto je dobar u odlučujućim trenucima...

mada treba da mu dovedu nešto žensko da se malo uozbilji i da sredi tu uobraženost i prepotentnost..
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 05-09-2010, 10:33:07
Ma zezam se ja...neko to shvati neko ne. Svaka im cast svima. Strasni su. Pogotovo mi se svidja sto se dobro nose i sa bremenom favorita i autsajdera. A pogotovo mi je drago zbog Macvana. NJemu se sada lomi da li ce d postane vrhunski igrac ili prosek.


Aca Rasic je legenda...ostali su smesni!

Пољубим му жену :)

MANIJAK  :aq21:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 05-09-2010, 12:22:06

Inace,cudi me sto Duda insistira da Tepic probija prvu liniju kao klasican play jer decko to stvarno ne moze. Mislim da je zato igracki nazadovao i u PAO-u jer i tamo to traze od njega. Vujosevic je imao sjajan recept za taj njegov nedostatak a to je Tepicevo spustanje na post i igra jedan-na-jedan .
potpisujem sve što si rek'o za Milenka, ali...
U poslednjih 8. godina imali smo dva vrsna selektora, prvi je je bio Pešić a drugi sad Duuda.. Pored toga što su vrsnii stručnjaci, imaju izuzetan pedagoški pristup igraču. Dobri su i kao psiholozi.
Milenko je zlatni momak naše košarke, čovek koji poseduje kvalitet..................e sad sticaj okolnosti je takav kakav je.
Duda je ocenio da mu treba datii šansu, i da je pitanje trenutka kada će je on iskoristiti.
Pa videli ste protiv Hrvata, kako je počeo, izvanrednih par asistencija..............a onda je "pao"
Mnogo puta smo čitali izvveštaje tipa (za igrača koji je bio junak meča) "saamo je selektor verovao u njega............itd
Milenko zaslužuuje poverenje.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 05-09-2010, 14:28:05
Malopre se obradovah kada sam cuo da je Reyes otisao u Madrid na terapiju povrede vrata koju je zadobio u mecu sa Grcima(obnovio). Medjutim vratice se za mec sa Srbijom. Steta.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: SunđerBoba 05-09-2010, 17:54:04
Edit:
Sofisticiraniji deo diskusije je u Dark room_u  :aq28:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 06-09-2010, 14:34:43
Gledah juce na miru celu tekmu ponovo. Ono sto je meni zapalo za oko je odlicna odbrana Tomasa(sto mi je neocekivano za njega),ocekivana efikasnost Popovica jer momak stvarno ima veliko srce i nase lose gradjenje kosa posle njihovih suteva u prvom poluvremenu. Iako je kod njih upravo Popovic bio najefikasniji,njihovom neocekivano dobrom rezultatu su doprineli Hrvatski visoki igraci koji su nadigrali nase "dugajlije". Imali su jednostavno vise skokova od nasih i time njihovoj spoljnoj liniji davali vise sansi za "popravni" a potpuno su zatvorili nas skok. Vrankovic je lepo primetio da smo "tanki" na krilu i da Savanovic ne moze u skoku sa snaznim cetvorkama pa je forsirao centarsku liniju Tomic-Loncar-Banic.. Time,em je dobio na skoku em je naterao Dudu da izbaci Savanovica i oslabi nas napad. Sve bi bilo drugacije da je Dusko otvorio utakmicu bolje u napadu. Tada bi se ova takticka varijanta izjalovila i Vrankovic bi morao da ubaci brzu cetvorku ili cak Tomasa da povuce na Savanovica. Sva sreca pa je Macvan iznenadio sa 8 poena a Krstic odigrao sjajno u napadu(uz konstantnog Perovica).
Dobra strana nase reprezentacije je igra sa puno igraca u rotaciji te mozemo da izdrzimo jak tempo jer Duda koristi maltene sve igrace. Mislim da je to bilo i presudno. Krivo mi je zbog Milenka koji nikako da nadje igru u napadu. Tacno je da nikada nije bio neki poenter ali je cinjenica da je sada stasao u suterski najbezopasnijeg beka. Steta. U ostalim segmentima je bio odlican ali igra u napadu mora mnogo bolje.
Brine povreda Teodosica. On je kljucni covek reprezentacije i kada je on fit,sve je drugacije.
Rasic stvarno zasluzuje sve sto mu se dogadja...zlatan momak. I privatno i na terenu. Krivo mi je sto nije napravio bolju karijeru jer sigurno ima potencijala.

Sto se tice nasih sledecih protivnika,Spanaca,mogu samo da kazem da je sa njima uvek bolje susresti se u sto ranijoj fazi takmicenja. Oni konstanto dizu formu. Imaju izuzetne fitnes strucnjake i kako takmicenje odmice oni igraju sve bolje i bolje. Nadam se da su se malo "preracunali" sada  :aq01:
Nesto sam sigurno zaboravio ali nije ni bitno...nadam se da cemo biti jos dugo u Turskoj.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Svilena 08-09-2010, 17:49:43
.
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: SunđerBoba 08-09-2010, 18:03:56
(http://www.b92.net/news/pics/2010/09/5355443544c800cd340d35309718383_extreme.jpg)

 :xq004:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 08-09-2010, 19:08:16
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ICEPASMO SPANCE   


SVETSKE I EVROPSKE PRVAKE....   LUDO LUDO LUDO...

 :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004: :xq004:

 :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21: :aq21:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: SunđerBoba 08-09-2010, 19:41:19
Ako se uzme u obzir da smo od istih tih Španaca, prošle godine u ovo vreme izgubili u finalu EP sa 85:63...onda je ovaj uspeh još značajniji  :aq08:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Kengurinjo 09-09-2010, 00:00:02
Довиђења, збогом Шпанија!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=t3jyHImpBVQ
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 09-09-2010, 10:09:14
http://www.youtube.com/watch?v=XJjY75eWVk4

http://www.youtube.com/watch?v=78cvN-agQzY  -  Mama mia   Spanski prenos

http://www.youtube.com/watch?v=xxRo97uRCus  -  Americki PRenos  -  "FASTEN YOUR SEAT BELTS"

http://www.youtube.com/watch?v=HYo0dXlumPY  -  ahahahahahahahahahahahaha
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 09-09-2010, 15:35:07
Sta je bre ovom coveku!? Sto je tuzan?

(http://www.dodaj.rs/f/i/DH/28BA0c3N/garbahosa.jpg)

A da bre

(http://www.dodaj.rs/f/r/Q2/cCJB82Z/teo.jpg)

 :aq01:Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Black 09-09-2010, 20:13:44
Mislim da ćemo odigrati lakšu utakmicu sa Turcima neko sa Špancima i , pogotovu , sa Hrvatima...lakšu u psihološkom smislu. Nismo favoriti , igraćemo lagano i dobiti sa više od 8 razlike...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Kengurinjo 09-09-2010, 20:33:25
William Hill је дао + 5 хендикеп на нас....
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 11-09-2010, 09:32:45
E večeras od 20:30 utakmica koja se pamti...

Bijemo Turke u polufinalu... mislim da smo jači od njih i mislim da će da ih tepamo...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Svilena 11-09-2010, 21:37:58
.

Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 11-09-2010, 21:39:06
jbg..  Njihovi navijači, sudije malo za njih... i to je to...
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Black 11-09-2010, 23:52:22
Malo mi , malo više sudci i eto poraza. Ne trebamo biti tužni , i ovo je fantastičan uspeh , ipak smo mi najmlađa ekipa na prvenstvu , sve će se vratiti na Olimpijadi 2012. Još jednom , sve čestitke igračima i trenerima.  :xq011:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: tatoo 12-09-2010, 00:04:18
bravo momci!!!
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Kengurinjo 12-09-2010, 03:47:35
Ма момци су закон!!! Тек ће они да харају светом!!!! Свака част!!!!
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 12-09-2010, 19:22:34
Srbija je izgubila i od Litvanije

I zauzela 4 mesto na ovom svetskom prvenstvu...  Bravno Mmomci

i dalje niko nema 5 zlatnih medalja  SAMO MI

da se podsetimo

http://www.youtube.com/watch?v=yi_ilxKiDng
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: autentik 12-09-2010, 19:24:19
http://www.youtube.com/watch?v=d5corBIpISc&feature=related
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: SunđerBoba 13-09-2010, 00:42:33
Da je četvrto mesto na SP za aplauz - nije, ali izvesno je uspeh nakon skoro deset godina stagnacije naše košarke. Možda smo imali prevelika očekivanja, možda smo navikli na zlatne medalje, možda (sigurno!) ova reprezentacija nije prebolela sve dečije bolesti.
Mislim da će u bliskoj budućnosti biti mnogo boljih rezultata  :xq008:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: Black 13-09-2010, 08:48:11
Da je četvrto mesto na SP za aplauz - nije, ali izvesno je uspeh nakon skoro deset godina stagnacije naše košarke. Možda smo imali prevelika očekivanja, možda smo navikli na zlatne medalje, možda (sigurno!) ova reprezentacija nije prebolela sve dečije bolesti.
Mislim da će u bliskoj budućnosti biti mnogo boljih rezultata  :xq008:
Ja ipak mislim da jeste. Iza nas su velesile u košarci , Španija , Rusija , Hrvatska...
Slažem se... :xq011:
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: ignja 13-09-2010, 21:17:08
http://www.youtube.com/watch?v=j7y9SNNeeZU&feature=player_embedded#!
Naslov: Одг: SP Košarka Turska 2010
Poruka od: groucho 13-09-2010, 22:17:22
http://www.youtube.com/watch?v=j7y9SNNeeZU&feature=player_embedded#!

J A O O O O ! ! ! ! ! ! Mjkuimnjhovu  :xq027:   

E ovo je tuga  wq67