Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Internet / Računari => Temu započeo: VM Hosting 09-09-2010, 20:11:08

Naslov: Kako odabrati najbolji hosting
Poruka od: VM Hosting 09-09-2010, 20:11:08
Uradili ste svoj web sajt i sada želite da bude na mreži. Pa, jedini način da vaš posao dodje do celog sveta je kupovina web hostinga. Web hosting se bavi cuvanjem vase web stranice. On povezuje vaše web stranice na internetu, tako da ceo svet može da ima pogled na vas sajt. Ovih dana možete naići na mnoge web hosting kompanije koje pružaju besplatnu hosting uslugu. Međutim, vaše web stranice će biti praćene sa mnogo reklama. Oni takođe dolaze sa ograničenjima u pogledu prostora i protoka. Takođe, sistem podrške je loš ili uopste ne postoji. Ako zelite da predstavite vas posao na ozbiljan nacin mudra odluka bi bila da zakupite web hosting. Postoje mnoge web hosting kompanije dostupan na tržištu i morate znati kako da izaberete hosting koji je najbolji za vas posao. Ovde su neki saveti koje možete slediti pri odabiru web hostinga za poslovanje vase web stranice.

1) Proverite pouzdanost hosting usluge:
Vaša web lokacija biznis treba da bude na mreži bez problema. Drugim rečima, budite sigurni o produženju rada koje obezbedjuje hosting kompanija. Idealan hosting treba da ponudi 99% dostupnosti vase web stranice.

2) Proverite dostupnost propusnog opsega:
Uverite se da ima dovoljno protoka na mesečnom nivou, u zavisnosti od normalne posecenosti sajta. Ako se ne fokusirati na protok faktor onda postoji mogućnost prelaska preko granice opsega i tako ćete morati da platite dodatne troškove.

3) Proverite sistem podrške:
Veoma je važno za bilo koju web hosting provajder da ima dobar sistem za podršku. Treba da postoji način da se obratite hosting firmi.

4) Pružanje bezbednosti:
Hosting provajder treba da ima sigurne servere i treba da ima SSL sertifikate.

5) Serveri treba da radi stalnu kopiju web stranica:
Proverite da li Vaš hosting provajder ima dobru rezervnu kopiju sistema za podatke koji su dostupni na serverima. Može se desiti da odjednom zbog nekih problema, vaša web stranica podataka nestane. U takvoj situaciji trebalo bi da mogu da se oporave informacije koje su izgubili. Dakle, vrlo je važno da vaš web host pravi rezervnu kopiju u slucaju vanrednih situacija.

6) Korpa softver:
Uverite se da vaš web host nudi korpa softver kao deo paketa.Ovim mozete da omogucite vasim posetiocima da kupuju na vasoj web stranici.

7) Auto Installer
Ukoliko web hosting poseduje ovu mogucnost ne morate biti strucnjak za programiranje i izradu web stranica. Proverite da vasa web hosting kompanija pruza besplanu Auto Installer uslugu. Mnoge firme u Srbiji jos to nemaju, dok ova mogucnost pruza izradu profesionalnih web stranica i onima koji ne znaju mnogo o web dizajnu i programiranju.
Naslov: Одг: Kako odabrati najbolji hosting
Poruka od: autentik 09-09-2010, 21:12:53
dobro sve te ja razumem..

Meni treba dobar  Dedicated Server

gde u Srbiji ili gde u Evropi...  i koliko kosta
Naslov: Одг: Kako odabrati najbolji hosting
Poruka od: VM Hosting 10-09-2010, 09:37:10
U Srbiji cesto to tesko naci, mislim ima, ali da ima kvalitet i dobru cenu malo teze.
Vidi po ovim stranim sajtovima ima toga koliko hoces.