Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => PARAĆIN => Temu započeo: autentik 23-02-2011, 11:14:20

Naslov: POTPUNO SLEP ČOVEK ČUVA SVOJU DESETOGODIŠNJU ĆERKU
Poruka od: autentik 23-02-2011, 11:14:20
POTPUNO  SLEP ČOVEK  ČUVA  SVOJU DESETOGODIŠNJU  ĆERKU           

                     LJUDI , POMOZIMO ČOVEKU ...Da je život nekome majka a nekom maćeha ,potvrđuje i ova priča.

Tiodor Veljković šesdeset trogodišnji đakon u penziji je potpuno slep ali I  od skoro se potpuno sam brine o svojoj desetogodišnjoj ćerki Teodori  koja je(doduše u manjoj meri) dete sa posebnim potrebama.
Mala Teodora je bila u četiri hraniteljske porodice,ali su je iz zadnje vratili hranitelji,sa obrazloženjem da ne mogu da izađu na kraj sa njom.
Da ne bi postala stanar doma za decu bez roditeljskog staranja, slepi otac je preuzeo na sebe ogovornost oko njenog odgajanja.
Majka ove devojčice i  bivša nevenčana supruga Tiodora Veljkovića je alkoholičar sa dugogodišnjim stažom,naime u strasnoj je ljubavi  od rane mladosti najčešće sa pivskom flašom.
Čovek je živeo sa svojim nevidelom,sa stalno pijanom ženom i sa malim  plavim čupavim zamotuljkom.Čekao je da se desi čudo.
Da žena prestane da pije,da prestane da ga maltretira psihički i fizički.
Kako pripita majka nikad nije imala dilemu šta ne sme da joj ispadne Iz ruku,ako u jednoj nosi pivo a u drugoj bebu, on je stalno uzimao dete I čuvao je. 
Kada je konačno posle devetogodišnjeg  pakla  skupio hrabrost i napu-stio  ovu kuću,njegov hod po mukama ne prestaje ni tada,odlazi da živi kao podstanar i sa svojim vernim pratiocem,belim štapom,broji korake do svog cilja.
Majci je oduzeto pravo na roditeljsko staranje i ... ostalo ste  u najkraćim crtama čuli.
Tiodor je inače predsednik opštinske organizacije slepih u našem gradu i glavna je pokretačka snaga te organizacije.Sa neviđenom strašću obrađu-je drvo i pretvara ga u u divne krstove,svećnjake ,đermove i slične stvari.
Piše i pesme i to stalno tužne ,kakve bi druge  i mogao da piše.

Molimo Vas  da dođete  i čujete detalje ove tužne priče i možda pokrenete  ono lepo u ljudima da pomognu ovoj maloj porodici.

               
U Paraćinu
23.02.2011.                                               
Opštinska organizacija slepih Paraćin
 
035  569 487