Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => ĆUPRIJA => Temu započeo: ilija7777 31-01-2012, 17:11:04

Naslov: Štrajk Vrtića u Ćupriji
Poruka od: ilija7777 31-01-2012, 17:11:04
Ćuprija -- Vaspitači Predškolske ustanove "Dečija radost" iz Ćuprije nastavili su štrajk zahtevajući od Skupštine opštine isplatu zaostalih plata

Štrajk je nastavljen uz minimum procesa rada, izjavila je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata i Štrajkačkog odbora ove ustanove Nataša Mandić.

Oni su i jutros na minus 23 stepena protestovali ispred zgrade Skupštine opštine Ćuprija, zahtevajući da opština, kao njihov osnivač, ispuni svoje obaveze.

Mandićeva je napomenula da će se protest nastaviti i narednih dana, "sve do ispunjenja zahteva".

"Nas je danas primila predsednica Skupštine opštine Ksenija Milošević i predložila isplatu zaostalih plata do juna, nismo se složili, to je dug rok, biće izbori i pitanje je ko će biti na vlasti", rekla je Mandićeva.

"Pristali smo, umesto odmah, da nam se plate isplate do kraja aprila, na po dve rate mesečno i da se stigne do redovne isplate. Nismo postigli dogovor, pa ćemo razgovore nastaviti sutra", rekla je Mandićeva.

Prema njenim rečima, postignut je dogovor da Skupština opštine na sednici u petak verifikuje mandate članovima Upravnog odbora "Dečije radosti" koji su izabrani prošle godine Zaposleni u "Dečijoj radosti" traže od Skupštine opštine, "isplatu plata za novembar i decembra prošle godine i potpisivanje posebnog koletivnog ugovora".

Deo plate za oktobar zaposleni u ovoj ustanovi primili su u ovog meseca, potsetila je Mandić i napomenula da su plate u "Dečijoj radosti" od 17.000, koliko prima tehničko osoblje, do 35.000 dinara kolika je plata vaspitača.

U ustanovama "Dečije radosti" u Ćupriji je smešteno 720 dece od jedne do sedam godina, a o njima brinu 102 zaposlena, od kojih 62 rade na poslovima vaspitanja i obrazovanja.


Izvor (http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=578757)