Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => JAGODINA => Temu započeo: MASIRAM GASTARBAJTERKE 15-04-2012, 20:02:07

Naslov: Rodbina umrle trudnice protestovala kod bolnice u Jagodini
Poruka od: MASIRAM GASTARBAJTERKE 15-04-2012, 20:02:07
Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine koja je umrla u šestom mesecu trudnoće protestovali su danas ispred jagodinske bolnice i zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Natalija Arsić umrla je u petak, 13. aprila, u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciju njenog tela kojom bi trebalo da bude utvrđen uzrok smrti.
Ona je prošlog petka, 6. aprila, primljena u Opštu bolnicu u Jagodini pošto se žalila na glavobolju, bolove u stomaku i mučninu.
"Nataliji je u petak ukazana trenutna pomoć, imala je visok pritisak, dali su joj infuziju i rekli da joj je krenuo pesak iz bubrega i vratili je kući. Međutim, bolovi i povraćanje se nastavljaju i porodica je vraća u bolnicu. U toku noći joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i lekari su je poslali u Kragujevac", rekla je agenciji Beta rođaka pokojnice Svetlana Timić.
Natalija Arsić je u komi bila nedelju dana i umrla je u petak, 13. aprila u bolnici u Kragujevcu.
"Beba je umrla dva, tri dana pošto je Natalija pala u komu. Doktor u Kragujevcu nam je rekao da je Natalija umrla od jakog moždanog udara", rekla je Svetlana Timić.
Porodica je navela da je Natalija bila zdrava i da nikakve tegobe nije imala do prošlog petka, kada joj je pozlilo.
Okupljeni prijatelji, rođaci i ljudi koji su imali slične probleme zatražili su "istinu i pravdu" i da se slučaj ispita, kako se slični slučajevi ne bi ponovili.
Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić izrazio je saučešće porodici Natalije Arsić.
"Nakon obdukcije koju je uradio policijski patolog i nakon zvanične dostave nalaza videćemo šta ćemo da preduzmemo", rekao je Miletić.
Dodao je da je sproveden unutrasnji nadzor kvaliteta rada lekara i formirana komisija koja će ispitati sve događaje od prijema pacijentkinje u jagodinsku bolnicu do njenog uputa u Kragujevac.
Natalija Arsić, koja ima trogodišnju ćerku, sahranjena je danas na jagodinskom groblju.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/214887/Rodbina+umrle+trudnice+protestovala+kod+bolnice+u+Jagodini.html

Ovo je strašno! Ona imala visok pritisak i mučninu, oni joj dali infuziju i pustili je kući. Pojedini lekari se krajnje neodgovorno ponašaju prema nama, tebi nije dobro, ne znaš gde si, a on ti kaže-nije ti ništa, prepiše ti 1 lek i pusti te kući "da se odmaraš". Samo da te otkače i skinu sa grbače. Ponašanje pojedinih lekara je krajnje problematično i ovo je za svaku osudu! Saučešće porodici trudnice!
Naslov: Odg: Rodbina umrle trudnice protestovala kod bolnice u Jagodini
Poruka od: groucho 15-04-2012, 21:48:03
Ovo je strasno. Kakva infuzija kod visokog pritiska!? Auh!