Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => JAGODINA => Temu započeo: luksa 03-08-2012, 20:23:34

Naslov: U Jagodini hoteli niču kao pečurke
Poruka od: luksa 03-08-2012, 20:23:34
četvrtak, 02. avg 2012, 21:04 -> 21:13 RTS
Herojstvo novog doba


Herojstvo smo nekad pokazivali na bojnom polju, a nadam se da će doći vreme kada ćemo odanost prema zemlji dokazivati otvaranjem novih radnih mesta, rekao premijer Ivica Dačić.

Otvoriti danas u Srbiji radno mesto je stvar za odavanje priznanja svakome ko to učini, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić na otvaranju hotela "Alfa", na Velikoj Moravi u selu Končarevu kod Jagodine.


"U uslovima krize kada se preduzeća zatvaraju, u uslovima kada je za poslednjih 12 godina 300.000 do 400.000 ljudi u Srbiji ostalo bez posla, otvoriti danas 55 radnih mesta u Jagodini, ovde na selu, u ovom hotelu, jeste zaista poduhvat i ja vam čestitam", rekao je Dačić.

"Mi u Srbiji ne možemo da napravimo neki veliki iskorak zapošljavanjem u jednom potezu nekoliko hiljada radnika, ali možemo na ovakav način, putem malih i srednjih preduzeća, putem zapošljavanja u sektoru usluga", ocenio je Dačić.

Ivica Dačić se nada da će doći "vreme kada ćemo odanost prema zemlji i herojstvo, koje smo nekada pokazivali na bojnom polju, dokazivati otvaranjem novih radnih mesta".

Dačić je naveo da se kroz seoski turizam, na ovakav način, kao u Jagodini, može doprineti razvoju zemlje. "Ja mislim da je ovo jedan redak primer da na Moravi postoji hotel", rekao je Dačić i istakao da je Morava srpska reka koja prolazi kroz srce Srbije.

"Siguran sam i pozavo bih sve u našoj zemlji da svi zajedno, od onih koji se bave politikom do onih koji se bave poljoprivredom, preduzetništvom, da se naše reke, bez obzira kako se zovu, ulivaju u jednu reku koja se zove Srbija", rekao je Dačić.

Ivica Dačić je istakao da je Jagodina primer kako jedan grad može da napravi veliki iskorak u oblasti turizma.

"Srbija nema more, ali ima druge turističke destinacije koje može da koristi", istakao je Dačić i naveo primer Mađarske, koja, kako je naveo, zarađuje desetine milijardi dolara i evra koristeći svoje banje.

Dačić je dodao da mu zameraju što se nalazi često među narodom. "Kažu da je to marketing, zameraju mi što se bavim nekim, po njihovom mišljenju, malim stvarima. Ja mislim da je ovo velika stvar, od toga se sastoji život", rekao je Dačić.

Ivica Dačić je u pratnji predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme i gradonačelnika Ratka Stevanovića i domaćina razgledao hotel.

Hotel "Alfa" ima 12 soba i četiri apratmana, bazene, sportske terene, a namenjen je poslovnim ljudima, sportistima... Izgradnja hotela je trajala deset meseci i koštala je 500.000 evra.

 :aq05: :xq004: :xq004: :xq011:
Naslov: Odg: U Jagodini hoteli niču kao pečurke
Poruka od: autentik 03-08-2012, 20:32:31
bravo...
Naslov: Odg: U Jagodini hoteli niču kao pečurke
Poruka od: srki035 04-08-2012, 16:11:05
sta se sve radi,milina.......