Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Politika - Terorizam - Vlast - Vojska - Stranke => Hronika => Temu započeo: MASIRAM GASTARBAJTERKE 03-11-2013, 01:28:25

Naslov: IMENA, SLIKE I ADRESE NARKO-DILERA I KRIMINALACA U LAZAREVCU
Poruka od: MASIRAM GASTARBAJTERKE 03-11-2013, 01:28:25
UDRUŽENJE „SVETI SAVA“ OBJAVILO RAT LOKALNIM DILERIMA U LAZAREVCU
Oni drogom truju decu u Lazarevcu

Boris Vuković    | 02. 11. 2013. - 18:49h | Foto: RAS    | Komentara: 156
Udruženje građana „Sveti Sava“ objavilo je na svom Fejsbuk profilu „crnu knjigu“, odnosno spisak svih dilera droge s njihovim slikama, mestima stanovanja i načinu na koji i kome prodaju drogu u Lazarevcu.

Udruženje je pre dva meseca pokrenulo akciju javnog osuđivanja svih dilera u Lazarevcu. Tada su po gradu lepili plakate sa imenima i prezimenima dilera, jer su time želeli da skrenu pažnju policiji da ih uhapsi pre nego što narkotike prodaju. Od juče otišli su korak dalje - na Fejsbuk profilu objavili su slike dilera, s kompletnim biografijama, adresama, kao i radnim mestima koji su paravani za dilerski posao.

- Želimo na ovaj način da zaustavimo prodaju droge deci, ubijanje tinejdžera narkoticima, ali i uništavanje kompletnih porodica uvlačenjem droge u kuću. Pozivamo građane svih gradova u Srbiji da urade ovo isto, jer se u svakom naselju zna ko i kako prodaje drogu. Tako ćemo i policiju primorati da ih hitno uhapsi. Naše akcije su urodile plodom, neki su već u zatvoru, ali ima još dilera na ulici. Molimo da svi ove slike pokažu porodicama, rođacima, familiji, da javno žigošemo dilere, da svi znaju šta rade - kažu u udruženju „Sveti Sava“, ne želeći da otkrivaju imena u strahu od odmazde dilera.


U MUP-u kažu da im je rad ovog udruženja od ogromne koristi, da su pojedini dileri već uhapšeni, a da u ovom trenutku policija s tužilaštvom istražuje poslove i ovih označenih, ali i onih koji ni udruženju nisu poznati.

- Znatno su nam olakšali posao i na policiji je sada da istraži sve navedeno i da procesuira dilere. Međutim, svi moraju da znaju da istraga mora da bude završena, da se protiv svakog prikupe dokazi. Svakako i sada istražujemo i radimo na ovom slučaju. I nećemo stati - kažu u policiji.

(http://www.blic.rs/data/images/2013-11-01/395799_dileri_origh.jpg?ver=1383343956.jpg)

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/417...cu-u-Lazarevcu

Kako je ovo dobro! Na ovaj način će staviti na stub srama i javno žigosati sve dilere i krimose u Lazarevcu a možda će ovo podstaći slično delovanje i u drugim gradovima Srbije.