Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => Reklame => Temu započeo: milos87popovic 27-08-2015, 11:56:39

Naslov: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: milos87popovic 27-08-2015, 11:56:39
Na ovom sajtu mozete naci korisne ideje za uredjenje vaseg doma (http://www.idejezauredjenje.com/).
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: pcelica.m 22-10-2015, 09:04:55
ideje su super :)
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: milos87popovic 22-10-2015, 09:07:54
Stigle su nove Ideje za uredjenje kupatila (http://www.idejezauredjenje.com/kupatilo.html), Ideje za uredjenje spavace sobe (http://www.idejezauredjenje.com/spavaca-soba.html), Ideje za uredjenje decije sobe (http://www.idejezauredjenje.com/decija-soba.html) kao i Ideje za uredjenje dnevnog boravka (http://www.idejezauredjenje.com/dnevni-boravak.html).
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: pcelica.m 05-11-2015, 09:13:34
Nasla sam par dobrih stranica sa idejama za Komode za dnevni boravak (http://www.idejezauredjenje.com/page/dnevni-boravak/komode-za-dnevni-boravak.html), Zavese za dnevnu sobu (http://www.idejezauredjenje.com/page/dnevni-boravak/zavese-za-dnevnu-sobu.html), Stolovi za dnevni boravak (http://www.idejezauredjenje.com/page/dnevni-boravak/stolovi-za-dnevni-boravak.html), Regali za dnevni boravak (http://www.idejezauredjenje.com/page/dnevni-boravak/regali-za-dnevni-boravak.html)
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: Michael23 13-01-2016, 10:49:15
Korisne ideje za uredjenje doma (http://www.novibeograd.info/prodaja/foto-tapete-stikeri-za-zid-i-3d-paneli/), foto tapete (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/455-foto-tapeti) su opet popularne, ali tu su i zidne obloge (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/177-zidne-obloge) i 3d paneli (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/438-wall-art-3d) koji je uneti osveženje u vaš dom. Uz kombinacije sa dobrim osvetljenjem možete svoje okruženje pretvoriti u nešto mnogo lepše.
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: pcelica.m 27-02-2016, 17:16:36
Plocice za kupatilo (http://www.idejezauredjenje.com/page/kupatilo/plocice-za-kupatilo.html)

Tražite idealne pločice za kupatilo (http://www.idejezauredjenje.com/page/kupatilo/plocice-za-kupatilo.html)? Imamo odlične ideje. Iako u njemu provodite najmanje vremena kupatilo bi pre svega trebalo da bude mesto gde ćete se opuštati pa je i izbor pločica i boja veoma bitan.
Savetujemo neke krem ili braon pločice koje odaju sliku topline pa ćete se u vašem kupatilu osećati baš onako kako bi trebalo.
Možete se poigrati sa nekim malim zelenim detaljima ali nemojte preterivati.
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: MikicaP 03-03-2016, 07:44:33
Postoji mnogo načina da se za malo novca naprave velike promene u stanu. Promeniti izgled svoj zidova, ponovo su aktulne zidne tapete (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/178-zidne-tapete) koje su 90 godina nestale iz naših domova. Imate plastificirane tapete (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/442-granddeco-zidne-plastificirane-tapete) koje se mnogo lakše održavaju, tu su i tapete za decuju sobu (http://www.unna.rs/sve-za-kucu/441-tapet-disney) sa raznim motivima za decu.
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: mrmot 03-03-2016, 09:17:10
pomocu dobro osmisljene  unutrasnje rasvete  (http://www.xenonlight.rs/proizvodi/UNUTRASNJA-RASVETA-65/) moguce je igrati se sa izgledom prostorija i uciniti ih udobnijim i prjatnijiim za prestoj
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: mrmot 22-04-2016, 08:10:13
 
Gde se koristi LED rasveta?

Dilema koja je neminovno došla sa pojavom led tehnologije i led rasvete je u samom početku bila u jednostavnim pitanjima ''šta je ovo'', ''čemu ovo služi'', ''šta se sa ovim postiže'', ''šta se sa ovim hoće'', i sl.?!

Ova početna i naizgled jednostavna pitanja nisu tako brzo prevaziđena. Pogotovo ne tako brzo i takvom brzinom kakvom led tehnologija napreduje. Skoro da bi se moglo reći ''nemilosrdno'' i bez pardona.

''Nemilosrdno'', kao prigodnu reč smo namerno izabrali jer je zaista tako kada su u pitanju višedecenijske (skoro i više od jednog celog veka) navike i nepromenjena, pa i nepomirljiva, shvatanja o jedino mogućim izvorima rasvete veštačke svetlosti.

''Bez pardona'' se ruše tabui koji su dugo, zaista dugo vremena, bili u pojmovima koji su određivali zamisli, ideje, projekte i sve do gotovih rešenja kad god je bilo pitanje načina i definisanja izvora i izbora svetlosti koja je bila za otvoren prostor (ulice, autoputevi, stadioni, aerodromi, železničke pruge, brodske luke itd.) ili za prostor unutar prostorija (višenamenski objekti: stambeni, poslovni, industrijski i sl. objekti – zgrade, paviljoni, hale…)

Upravo zato, sa puno opravdanih razloga i neslućenih zasluga dobitnicima Nobelove nagrade su i ''prikačili'' epitet da su zaslužni za pronalazak ''svetlosti 21. veka''.

Upravo i zato ne znamo da li ima mesta ova naša dilema smeštena u ovom naslovnom pitanju. Za ozbiljnije poznavaoce oblasti rasvete ovo pitanje, ovako formulisano, bi skoro bilo i besmisleno. Ali, oni sigurno neće zameriti, ako nam bude dozvoljeno da odgovori budu posvećeni onima koji se tek kolebaju, koji tek treba da se opredele.

Jednostavan odgovor, odnosno jednostavni odgovori su: Da, led rasveta se koristi u domaćinstvima. Koristi se u kvalitetnoj i estetski savršenoj mogućnosti

zidne,
plafonske i
podne rasvete.
I u kupatilu i u kuhinji, i u dnevnoj i spavaćoj sobi. Koristi se i na vašoj terasi, balkonu, hodniku, stepeništu itd. Na vama je samo da izaberete!

Koriste se i tek će se koristiti u svim formama poslovnog prostora. Rešenja za unapređenje i ulepšanje svetlosnih efekata za sve vrste poslovnog prostora sa ovom vrstom rasvete pružaju skoro neograničene mogućnosti bez obzira da li je reč o enterijeru ili eksterijeru..

Ulična i baštenska rasveta je svestrano '' uputila dobrodošlicu'' led rasveti. Na prostoru ove rasvete (ulične i baštenske) led rasveta, ili bolje rečeno rasveta led tehnologije osvaja prostor gde do skoro nije bilo ni zamisli, ni u planovima, a još manje u gotovim rešenjima.

Led rasveta u formi led dioda, odnosno led sijalica različitog oblika i grla, kao što su na primer, G4, G9, GU10, E14 i E27, sve više i sve češće predstavljaju osnovni i glavni izvor svetla- svetlosti za lampe ulične i baštenske rasvete.

U odnosu na dosadašnje zahteve i u odnosu na već primenjena rešenja pokušaćemo da ilustrujemo sledećom raspodelom:

 

UPOTREBA LED RASVETE U UNUTRAŠNJEM PROSTORU - ENTERIJERU

- indirektno osvetljenje u spuštenim plafonima stambenog prostora, poslovnog prostora i sl.,

- osvetljenje izloga, prostora za izlaganje – takozvanih izlagačkih prostora – površina, osvetljenje slika i umetničkih vrednota koje željeni prostor čine lepšim i bogatijim,

- osvetljenje ugostiteljskih objekata (barova, kafića i sl.) i posebno uređenje rasvete šankova, šank-barova, stolova i sl.

ostatqak teksta na  blogu >>>  (http://www.xenonlight.rs/blog/gde-se-koristi-led-rasveta.html)
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: mrmot 24-05-2016, 12:36:49

SVE ŠTO NISTE ZNALI O LED RASVETI

KAKAV JE KVALITET SVETLA KOJE DAJE?

I ovo pitanje nosi u sebi karakter osnovne dileme koju su celo vreme istraživanja naučnici- slavodobitnici nosili sa sobom i u sebi, pa i pred celim projektom naučno- istraživačkog zadatka- rada. Osnovna pitanja su bila kvalitet, efikasnost i ekonomičnost.

Odgovor su dobili i od Nobelove fondacije (iako su brojni komentari da je to učinjeno sa velikim kašnjenjem u odnosu na vreme pojave i početka primene led tehnologije u rasveti) i od tržišta i korisnika.

Ako je saopšten odgovor da je dobijen kvalitet, onda evo i pokušaja da se evidentno nabroje neka obeležja tog kvaliteta koja se uporno potvrđuju u svakodnevnoj praktičnoj primeni u režimu prosečne eksploatacije:

veliko unapređenje svetlosne efikasnosti, pogotovo u poređenju sa efektima koje je pružala ( i koje i dalje pruža) do skora standardna tehnologija izvora osvetljenja, čime je i vizuelna efikasnost značajno poboljšana. Vršena su i uporedna merenja koja i drastično potvrđuju ovakve ocene iz zapažanja. U poređenju sa dosadašnjim izvorima svetlosti čija je efikasnost 20%, rasveta u režimu led tehnologije ostvaruje 80% efikasnosti. Takvim odnosom led tehnologija omogućuje emitovanje čak do 95% električne energije u svetlosnu.
 

I pored ovako visokog stepena iskorišćenosti električne energije ne razvija se velika toplotna energija. Naprotiv, ostvaruje se malo (minimalno) zagrevanje i vrlo nisko emitovanje toplotne energije,
 

Ujednačeno i ravnomerno rasipanje svetlosti i isto takva disperzija svetlosnog sjaja- sjajnosti (pa i odsjaja). Ovakvi svetlosni efekti na različitim površinama pružaju zadovoljstvo i korisniku i posmatraču, pre svega iz razloga što ceo taj ambijent čine privlačnim i interesantnim. Ovakvo obeležje – karakteristika najviše se ostvaruje zahvaljujući dobrom ostvarenju optimalnog odziva (reakcije) kontrasta koji vizuelnom percepcijom omogućava skoro savršeno razdvajanje i razlikovanje objekta i okoline. Pogotovo je značajno naglasiti da ovakva tehnologija, kao nov sistem rasvete, sa ovako dobrim udelom kontrasta kvalitetno sprečava pojavu bljeska- blještavila.
 

Široka paleta boja (velika raznovrsnost) i sama njihova postojanost su obeležje – karakteristika koje takođe daju doprinos mišljenju i oceni da je i to ozbiljna prednost u kvalitetu sa kojim se ne može ni porediti dosadašnja tehnologija rasvete,
 

Obezbeđene su optimalne mogućnosti kojima se ugao pod kojim dolazi – ''pada'' usmerena svetlost smatra i povoljnim i dobrim, toliko dobrim da je stručno mišljenje da ne može biti dobijeno bolje od ovoga.
 

DA LI JE LED RASVETA ŠTEDLJIVA?

I ovo pitanje nosi i postavlja dilemu. Da li se može ovako, kako se to ovde čini, posmatrati kao posebno i kao posebno razmatrati, ili je moglo biti ''priključeno'' kao obeležje kvaliteta rasvete led tehnologijom. Skoro da je neodvojivo! Ali ako se već ostalo pri ovakvoj podeli, onda se može sa puno opravdanih razloga naglasiti da je štedljivost posebna i jedna od osnovnih karakteristika led rasvete! A, sigurno se ne bi pogrešilo i kada bi se reklo – napisalo da je štedljivost poseban kvalitet led rasvete, zar ne!

ceo tekst na blogu >>> (http://www.xenonlight.rs/blog/sve-sto-niste-znali-o-led-rasveti.html)
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: jocki 26-12-2016, 11:51:45
IDeje za uredjenje stana (http://www.idejezauredjenje.com/) je sajt koji se bavi uređenjem životnog prostora.
Portal se sastoji iz dva dela - Blog (tekstovi i slike o uređenju životnog prostora) i drugi deo je zamišljen kao web prodavnica, gde posetioci sajta mogu da pogledaju aktuelne ponude kompanija koje su upisane u našu listu.
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: biciklista 09-03-2017, 08:25:19
Ako menjate pločice ili postavljate nove tu je jedan vrlo efikasan sistem
raimondi leveling system (http://systemleveling.com)
nivelatori za plocice (http://systemleveling.com/sr/proizvod/kljesta-za-nivelisanje-plocica/)

Sa ovakvim spravicama možete i samipostaviti pločice
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: milos87popovic 21-03-2017, 10:02:35
Ideje za uredjenje (http://www.idejezauredjenje.com/) je sajt na kom mozete naći raznovrsne ideje za uredjenje Vaseg stana ili kuće
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: biciklista 05-05-2017, 20:56:18
Rolo 011 (http://www.roletneipvcstolarija.com/) prodaje različite vrste zavesa
trakaste zavese (http://www.roletneipvcstolarija.com/zavese-trakaste-zavese/)
panelne zavese (http://www.roletneipvcstolarija.com/zavese-panelne-zavese/)
rolo zavese (http://www.roletneipvcstolarija.com/zavese-rolo-zavese/)
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: mrmot 06-05-2017, 08:46:32
Ko zivi blizu reke ili šume zna da su komarnici (http://www.alustolarijabeograd.rs/pvcialustolarija-blog_Komarnici.html) nužni:

Komarnici se prvi put pojavljuju u tropskim krajevima. Glavna uloga komarnika, koja traje i danas, se ogleda u njegovom sprečavanju insekata da udju u naš prostor. Premda su se u ranijem dobu postavljali  radi zaštite od otrovnih insekata, danas pronalaze svoju primenu skoro svuda.
 
Razvoj materijala za „izgradnju“ komarnika

 
U samom začetku stvaranja i upotrebe komarnika, materijal od kojeg su bili izradjeni je bio plastificirana mreža pričvršćena na drveni ram. Medjutim, drveni ramovi imaju svoje nedostatke, koji se ogledaju u dimenzionalnoj nestabilnosti, promenama u izgledu, truljenju, a ukoliko želimo da ih sačuvamo u zimskim periodima neophodno je njihovo razmontiravanje. Ipak, sa razvojem tehnologija, otkrićem i dostupnosti novih materijala, menjaju se sirovine od kojih se prave komarnici. Tako se danas ramovi za komarnike izradjuju od polivinil hlorida – PVC-a ili aluminijuma, dok su mreže sačinjene od  fiberglasa. PVC komarnici imaju kraći vek trajanja u odnosu na na komarnike sačinjene od aluminijuma. Ram napravljan od PVC-a, kako usled povišene temperature ima tendenciju ka deformacijama, tako i ka deformacijama nastalim usled udara vetra. Na žalost, negativni segment aluminijumskih komarnika je veća cena.
 
Podela komarnika

 
Na našem tržištu, na osnovu rukovanja sa njima, možemo pronaći nekoliko vrsta komarnika:
Rolo komarnici
Klizni komarnici
Fiksni komarnici
Plisni komarnici
 

Fiksni komarnici


Njihovo postavljanje je moguće samo na prozorima. Ugradnja se vrši direktno na prozorsko okno, ali ih je moguće skinuti ukoliko trebaju da se očiste. Fiksirani komarnici najčešće pronalaze mesto na prozorskim oknima prostorija u kojima nije potreban pristup spoljašnjoj polici. Dimenzije u kojima se može praviti su najrazličitije, pa čak mogu da prianjaju i na krovne prozore. Fiksirani komarnici predstavljaju najjednostavniju i najjeftiniju vrstu komarnika. Ono što im daje dodatnu prednost jeste dug vek trajanja, lako montiranje i demontiranje. Još jedna specifičnost fiksnih komarnika se ogleda u mrežici koja je otporna na UV zrake, ne bledi vremenom i ne oštećuje se.
 
Rolo komarnici

 
Rolo komarnici spadaju u najzastupljeniju vrstu komarnika na našem tržištu zbog mogućnosti pristupanja spoljnoj polici. Manipulacija ovom vrstom komarnika je vrlo jednostavna uz pomoć ručice sa kanapom, pri čemu se mreža komarnika namotava u alumunijumskom kućištu, vodjena četkicama. Njihova funkcionalnost je zasnova na principu opruge. Rolo komarnike možemo ugraditi ispod roletni, pa se zato često nazivaju i skrivenim komarnicima. Pošto se njihova ugradnja može vršiti i na terasnim vratima, njihovo postavljanje može biti:
 
horizontalno
vertikalno.

Horizontalni princip postavljanja je u ovom slučaju mnogo pogodniji, jer je olakšana manipulacija vratima. Mrežica koja se ugradjuje kod rolo komarnika je izgradjena od fiberglasa, koji je otporan na sve vremenske uslove. Ovaj materijal je nezapaljiv, a vodjenje je uz pomoć četkica koje se nalaze na krajevima mrežice i sprečavaju kidanje iste. Takodje, postoji mogućnost da sami izaberete boju vašeg rolo komarnika i time ulepšate svoj dom.

 
Klizni komarnici

 
Ugradnja kliznih komarnika se najčešće vrši na balkonskim vratima. Mogu biti sastavljani od dva ili tri segmenta i njihovo zatvaranje može biti: • horizontalno • uz pomoć magneta – centralno zatvaranje Njihov prag je nizak i iznosi svega 2mm, što omogućava jednostavno čišćenje, jer ne postoji donja vodjica. Ova vrsta komarnika ima dug vek trajanja i otporni su na UV zračenje. Njihova izdržljivost je velika pri svakodnevnoj upotrebi.
 
Plisni komarnici

 
Plisni komarnici spadaju u podgrupu kliznih komarnika. Glavna karakteristika, a u jedno i estetski segment ove vrste komarnika je naborana mrežica koja ima mogućnost otvaranja u stranu. Plise komarnici su dostupni u tri varijante:
 
kao jednodelni komarnici,
dvodelni komarnici sa centralnim zatvaranjem i
komarnici pogodni za francuske balkone koji se sastoje od dva do šest pojedinačnih komarnika.

KomarniciOvi komarnici nemaju povratnu oprugu, što olakšava upotrebu kod dece, dok njihovo otvaranje može biti spoljašnje i unutrašnje. Mreža koja se koristi u izgradnji ove vrste komarnika je plisirana i napravljena od kvalitetnog materijala koji ima veliku propustljivost svetlosti i vazduha. Dodatno je ojačana nitima velike izdržljivosti što mrežici pruža mehaničku stabilnost, otpornost na udare vetra i UV zrake. Ram plisnih komarnika je izradjen od visokokvalitetnog aluminijuma.
To ga čini otpornim na koroziju i mehaničke deformacije. Ram, kao i mrežica, može biti izradjen u boji koju želite kako biste dodatno ulepšali eksterijer ili enterijer vašeg doma. Ipak, plisni komarnici imaju još jednu prednost, koju ostale vrste komarnika ne poseduju. Ovi komarnici ne propuštaju polen, pa su zato pogodni za postavljanje u domovima ljudi koji su alergični na isti.
 
Naslov: Odg: Ideje za uredjenje doma
Poruka od: biciklista 09-05-2017, 20:00:04
Komarnici (http://www.roletneipvcstolarija.com/komarnici-prozori-vrata/) su neophodni kao i roletne (http://www.roletneipvcstolarija.com/roletne-pvc-roletne-za-prozore/).
IMa različitih vrsta zavesa kao plise zavese (http://www.roletneipvcstolarija.com/zavese-plise-zavese/)