Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: danas u 18:06:31 
Započeo oglasise - Poslednja poruka od strane oglasise

Plantaza jagode u ponudi sadnice naj boljih sorti od jednorodnih do stalnoradjajicih. Sadni materijal nije iz rodnog zasada. Mogucnost narudzina i malih kolicina i slanja brzom postom. Posedujemo folije originalne za jagode i trake za zalivanje po najpristupacnijim cenama  komplet sa fiskalnim racunima . Nasim kupcima postavka folije besplatno u bilo kom delu Srbije. O uspehu u proizvodnji poseti te nasu stranicu http://jagode-pavic.com/ 0603960085

 2 
 poslato: danas u 15:39:29 
Započeo invazijaleptira - Poslednja poruka od strane invazijaleptira


MMS rent a car je porodična firma osnovana početkom 2008. godine. Sve porodične firme dele iste vrednosti: pokretačku snagu osnivača, jasnu viziju, ljubav i posvećenost. Era poslovanja danas je dinamičnija nego ikad, tržište je nemilosrdno i nema mesta za one koji nisu posvećeni ideji i misiji uspeha. Kontinuirano ulaganje u nova vozila kao i praćenje inovacija, doveli su do toga da MMS rent a car svake godine ima tendenciju rasta.

Mobilni telefon: 065/214-00-21
https://www.rentacarmms.rs/rentacar-beograd.php

 3 
 poslato: juče u 19:16:28 
Započeo oglasise - Poslednja poruka od strane oglasise

"Dvosoban apartman br.4
drugi sprat,
45m2,
dnevna soba,
spavaća soba,
kuhinja,
kupatilo,
veliki balkon,
klima,
podno grejanje,
osnovno posudje,
peškiri,
posteljina,
šampon, sapun, toalet papir,
Wi-Fi,
KTV,
video nadzor,
parking
Spavaća soba sa francuskim ležajem.  Dnevna soba sa ugaonom garniturom na razvlačenje.
U apartmanu mogu da borave maksimalno 4 osobe. Cena 15e.
http://lilis-house.rs/apartmani/apartman-br-4/
Dozvoljen boravak kućnih ljubimaca, bez dodatne nadoknade.
Obezbeđen besplatan parking, Wi-Fi i KTV. Novi Beograd, Ledine. Lilis House,  +381652909807"

 4 
 poslato: juče u 00:12:13 
Započeo invazijaleptira - Poslednja poruka od strane invazijaleptira
Vrnjačka Banja je grad koji se nalazi na 200km južno od Beograda. Vrnjačka Banja je poznata i pod imenom „Kraljica banjskog turizma“ jer ima najdužu tradiciju kao prvi turistički centar u Srbiji. U blagodetima lekovite tople vode Vrnjačke Banje, uživali su starosedeoci još u praistoriji a Rimljani su ovde izgradili lečilište Aquae Orcinae i izvor tople vode Fons Romanus. U peridu od 14-19 veka, kada je Srbija bila pod vlašću Turske imperije, Turski begovi su dolazili u Vrnjačku Banju na lečenje i odmor a narod je iz revolta zatrpavao izvore tople vode, kako kaže legenda. Tridesetih godina 19 veka, kada je Srbija oslobođena od Turaka, knez Miloš Obrenović zapošljava geologa Herdera, da ispita mineralne vode. Analize su pokazale, da je mineralna voda u Vrnjačkoj Banji veoma kvalitetna i da se može porediti sa vodom u čuvenoj Českoj banji, Karlovi Vari.

Ipak, na razvoj turizma Vrnjačka Banja je sačekala jos tri decenije, kada je osnovano „Osnovatelno fundatorsko društvo kiselo vruće vode“ u Vrnjcima, 1868 godne. Počela je gradnja smeštajnih kapaciteta za goste Vrnjačke Banje, kojih je ubrzo bilo sve više i više. Ti smeštajni kapaciteti su zapravo bile kolibe, koje su munjevitom brzinom nicale najpre na obalama rečice Banjske, gde se formiralo i čuveno štetalište, koje je postalo jezgro Vrnjačke Banje. Kao prelomna godina u razvoju Vrnjačke Banje kao turističkog centra, uzima se 1888 godina, kada je General Jovan Belimarković, ugledna ličnost i ministar vojske i policije toga doba, odlučio da ovde sagradi letnjikovac.

Kralj je došao u postu Generalu Belimarkoviću i odseo u letnjikovcu a zatim su svi viđeniji ljudi toga doba, krenuli za njegovim primerom i počeli, da se odmaraju u Vrnjačkoj Banji. Razvijao se elitni turizam sve do Drugog svetskog rata a nakon završetka rata, Vrnjačka Banja postaje lečilište dostupno široj javnosti. Od 1960 godine, grade se novi hotelsko-medicinski objekti, kada se i postiže rekordna poseta od 200.000 gostiju i 2 miliona noćenja.

Klima je umereno kontinentalna, sa snežnom zimom bez mraza i svežim letom. Zahvaljujući planinama koje okružuju Vrnjačku Banju, vetrovi su slabi. Vrnjačka Banja se nalazi u podnožju planine Goč a nije daleko ni Kopaonik. Vrnjačku Banju krasi i bujna vegetacija, najčešće su to lipa, bor i jela. Interesantno je, da je prvi lekar u modernoj istoriji Vrnjačke Banje bio Josif Pančić, naš čuveni botaničar, koji je otrkio svetski poznatu i originalnu omoriku na Kopaoniku, koja po njemu i nosi ime „Pančićeva omorika“.

Na području Vrnjačke Banje nalazi se čak sedam izvora tople vode: Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko vrelo. Dve vode se flaširaju kao stone mineralne vode a ostale se koriste za lečenje. Izvor „Topla voda“ je jedinstven u svetu jer jedino odve je termperatura vode 36,5 C koliko iznosi i temperatura ljudskog tela! Na ovom izvoru je još 1883 sagrađen Kursalon za smeštaj gostiju a 1892 sagrađeno je i zidano kupatilo.

Mineralne vode Vrnjačke Banje leče mnoge bolesti, kao što su dijabetes, bolesti žučne kese i pankreasa, čir želuca i dvanaestopalačnog creva, oboljenja organa za varenje, ginekološka oboljenja i sterilitet, reumatske bolesti, itd. Ove mineralne vode se piju, u njima se kupa, koriste se za inhalaciju i ispiranje.

Vrnjačku Banju krase mnogobrojne atrakcije. Zamak Belimarković – letnjikovac već gore pomenutog Generala Belimarkovića, koji je pokrenuo i promovisao turizam u Vrnjačkoj Banji.

Most ljubavi – mesto na kome devojke koje žele da sačuvaju svoju ljubav, zakačinju katance na koje ispišu svoje ime i ime svog partnera a ključ bacaju u reku. Tradicija je nastala na osnovu dirljive i istinite priče o nesrećnoj ljubavi iz perioda Prvog svetskog rata, između oficira Relje i njegove devojke Nade. Relja je otišao u rat a Nada je ostala u Vrnjačkoj Banji, da ga čeka.

Međutim, Relja je u toku rata stigao i do Grčke i tamo se zaljubio u lepu Grkinju a Nadu zaboravio. Nada je čekala i čekala a na kraju je umrla od tuge za Reljom. Naša čuvena pesnikinja Desanka Maksimović, prilikom posete Vrnjačkoj Banji, čula je za ovu priču i dirnuta njome, napisala je jednu od najpoznatijih svojih pesama, „Molitva za ljubav“.


Banjski park – sagrađen je 1888 i neprestano se menja i razvija, rađen po ugledu na park u banji Karlove Vari u Češkoj. Ovaj park ima šetalište dugo 2 km, ispod krošnji lipe. Tu je i Japanski vrt koji dočarava vegetaciju i način života u Japanu. U parku se nalaze mnogobrojne skulpture, koje čine park simbolom Vrnjačke Banje.

Vrnjački karneval – po broju posetilaca odmah je iza festivala Exit i Guča. Karneval čine maskembal, izložbe, koncerti, pozorišne predstave i sportska dešavanja. Organizuje se svake godine u julu mesecu, u spomen na osnivače Osnovatelnog fundatorskog društva kiselo vruće vode u Vrnjcima.

Vrnjačka Banja je poslednjih godina doživela novi preporod, renoviranjem starih i izgradnjom novih hotela, sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima, saunama, salonima za masažu, sa mnogobrojnim dodatnim sadržajima za aktivan i relax odmor. U ponudi su i hoteli sa 4 i 5 zvezdica, za vrhunsko uživanje ali i manji smeštajni objekti, hoteli i pansioni sa apartmanskom ponudom, koja u većini slučajeva uključuje i bazen. Vrnjačka Banja uspešno gradi i imidž kongresnog centra, koji svojim smeštajnim kapacitetima i sadržajima može da pruži gostoprimstvo i poslovnom svetu iz zemlje i inostranstva. Puno je razloga, da posetite Vrnjačku Banju. Iznajmite auto u Autorent-u i provedite nezaboravan vikend u Vrnjačkoj Banji!

Izvor : https://autorentdoo.com/vrnjacka-banja.php

 5 
 poslato: 22-01-2021, 22:33:10 
Započeo gremlin - Poslednja poruka od strane pcelica.m
Vredna

 6 
 poslato: 22-01-2021, 22:31:57 
Započeo JELENA - Poslednja poruka od strane jocki
Ostriga

 7 
 poslato: 22-01-2021, 22:31:41 
Započeo Betty Boop - Poslednja poruka od strane jocki
Grlo

 8 
 poslato: 22-01-2021, 22:31:10 
Započeo JELENA - Poslednja poruka od strane milos87popovic
Trem

 9 
 poslato: 22-01-2021, 22:28:23 
Započeo plavkica - Poslednja poruka od strane milos87popovic
Ljuto

 10 
 poslato: 22-01-2021, 11:01:21 
Započeo invazijaleptira - Poslednja poruka od strane invazijaleptira
Srbobran je najvećim delom smešten na levoj obali Velikog bačkog kanala, a manjim delom se prostire na njegovoj desnoj obali. Okružen je meandrom rečice Krivaja, koja se istočnije uliva u Veliki bački kanal. Najstariji pisani podaci o nastanku Srbobrana, potiču iz 1338. godine.

Sadašnji naziv je dobio po utvrđenju-šancu, koji je simbolično nazvan Srbobran. Utvrđenje je izgrađeno za potrebe odbrane od 1848. do 1849. godine za vreme borbi koje su vođene u mestu. Borbe su u to vreme vođene za nacionalna prava i željenu autonomiju Srba u bivšoj Austrougarskoj, a borba je nazvana „Bitka kod Sentomaša“.

Ovaj gradić je imao više naziva u svojoj prošlosti i to:

Sentomaš (Szenttamás)
Bač Sentomaš (Bacs Szenttamás)
Tomasberg (Thomasberg)

Evo i nekoliko naziva za delove Srbobrana: Centar, Tuk koji je smešten istočno, Unčić i Kać koji su smešteni na zapadnom delu koji gravitira ka Vrbasu, Begluk koji se nalazi severno od Krivaje, Vašarište koje se nalazi južno od kanala DTD i Jamure deo koji je pretežno naseljen Romima, kao i Jankovci i Dodinci.

Smatra se da Srbobran ima izuzetno povoljan geografski položaj, jer se nalazi u blizini Novog Sada. Njegov geografski položaj je ujedno uticao da se razvije u jedno od značajnijih naselja u Vojvodini.Crkva „Bogojavljenje Gospodnje“ u Srbobranu, smatra se jednim od najlepših Pravoslavnih hramova u Srbiji, a sasvim sigurno spada i među najveće. Veruje se da crkva u Srbobranu ima rodoljubivo i sasvim simbolično značenje, jer zvonici sa dva prelepa tornja predstavljaju srpski narod sa obe strane Dunava i Save, dok izgrađena velika Lađa, predstavlja njegovu veličinu i ujedinjenje. Ovaj prelepi hram građen je jednobrodno opekama i u Baroknom stilu i na istočnoj strani poseduje polukružnu oltarsku apsidu, dok su na zapadnoj strani postavljena dva zvonika.U Srbobranu se nalazi i Rimokatolička crkva „ Uzvišenja Svetog Križa“. Na mestu sadašnje crkve 1783. godine, bila je izgrađena prva katolička crkva. Prva je građena od naboja sa trščanim krovom, ali nije imala toranj i krst, a iste godine sagrađena je i parohija. P. Salkau Bernat, bio je prvi paroh koji je prihvatio da se brine o vernicima tadašnjeg mesta. Između 1814. i 1815. godine, sagrađena je nova crkva sa tornjem i krstom visine 24 metra. Crkva je nakon ratnih dešavanja 1848. godine, prvi put renovirana između 1852. i 1853. godine.Opštinski organi uprave u Srbobranu, smešteni su u zgradi koja je izgrađena u 19. veku. Ovo prelepo zdanje sa četiri krila, formira kvadratnu građevinu u osnovi zajedno sa unutrašnjim dvorištem. Objekat je građen opekom, koja je sa spoljne strane malterisana i ofarbana. Prema Trgu Slobode u ovom mestu, okrenut je glavni svečani ulaz. Zna se i da je u ovoj zgradi rođen i živeo profesor i pesnik Steva Vladislav Kaćanski, koji je u narodu bio poznat i kao Stari Bard. Nadaleko poznata porodica Dunđerski je u atarima Srbobrana u svom vlasništvu, imala svoje brojne posede.Opština Srbobran se nalazi u srednjem delu Bačke i ima površinu od 284. kilometra. Ovu opštinu čine tri naselja: Srbobran, Nadalj i Turija. Centar za sport i turizam, smešten je u samom centru Srbobrana, poseduje sportsku halu, kao i igrališta i otvorene terene. Ovaj centar je uspešan organizator kondicionih priprema, letnjih kampova, kao i sportskih manifestacija. CST posluje i kao turistička organizacija opštine.

Preuzeto sa https://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/Istorijat-Srbobrana-109.html

Stranice: [1] 2 3 ... 10

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 21 upita.