Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Zanimljivosti iz sveta => Temu započeo: zs 30-07-2007, 20:32:24

Naslov: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: zs 30-07-2007, 20:32:24
Poslednja knjiga u serijalu o Hari Poteru "Hari Poter i smrtonosni blagoslovi" Džoane Ketlin Rouling puštena je u prodaju u Beogradu tačno jedan sat i jedan minut iza ponoći u knjižari "Akademija", istovremeno kao i u svim ostalim zemljama.
Ispred te knjižare verni čitaoci "Harija Potera" čekali su strpljivo već od ponoći kako bi prvi saznali šta se na kraju desilo sa glavnim junakom.
Ipak, prvi primerak dobila je Nataša Maričić koja je na konkursu Britanskog saveta Srbije smislila najmaštovitiji završetak priče u kome Hari Poter ubija svog neprijatelja Voldemora, ali gubi najbolju prijateljicu Hermionu.
Čekajući izlazak poslednjeg dela knjige obozavatelji čarobnjaka Harija zabavljali su se na žurci u prostoriji biblioteke Britanskog saveta, koja je izgledala kao škola za veštice i čarobnjake Hogvorts, sa svećama, paucima na zidovima i metlama na plafonu.
Prisutni, koji su stigli da se prijave preko interneta pošto je broj učesnika bio ograničen, takmičili su se u otkrivanju zagonetke Smrtonosnih blagoslova, probali "čarobne napitke" , "začarane slatkiše" i pokušavali da pogode završetak knjige.
Veliko uzbuđenje usledilo je prilikom otkrivanja najnovijeg izdanja jer su svi želeli da vide dugo očekivane korice, a 12 članova biblioteke Britanskog saveta je iznajmilo odmah tu knjigu na čitanje.
Ranije delove serijala dobilo je šest pobednika u rešavanju zagonetke koju je pripremila izdavačka kuća Blumzberi.
"S obzirom na to da će u prodaju izaći poslednji deo, odlučili smo da kao i u Americi i Velikoj Britanjiji ove godine to propratimo na spektakularniji način i iznenađena sam posećenošću", rekla je saradnica Korisničke usluge Britanskog saveta Marijana Sekulić.
Posle žurke i dodele nagrada svi su pojurili ka knjižari "Akademija" ispred koje je već bio veliki red, a najbrži su već prelistavali knjigu i tražili poslednju rečenicu.
Mimoilazeći se sa prolaznicima i ne podižući pogled sa stranica knjige, čitali su oduševljeno jedni drugima pojedine delove, a pravo ushićenje izazvala je vest da je junak romana, Hari Poter ipak preživeo.
Britanski savet će danas biti pretvoren u školu čarobnjaštva, i u njihovim prostorijama od 12 do 15 sati deca će se igrati, učiti da koriste čarobni štapić, čarobne čini, ali će pritom učiti i engleski jezik.

Tanjug, 21.07.2007
Naslov: Одг: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: zs 30-07-2007, 23:24:42
Da li je neko citao knjige o Hari Poteru? Sta mislite o njima? DA li je neko citao ovu poslednju?
Naslov: Одг: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: STRIPOTEKA 31-07-2007, 15:26:42
Da,moje dete,a ti zs,malo Tanjug,malo Glas javnosti...prepisujes ili?
Naslov: Одг: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: zs 31-07-2007, 16:13:46
Da,moje dete,a ti zs,malo Tanjug,malo Glas javnosti...prepisujes ili?

naravno da prepisujem, ali samo ovde. na zalost ne citaju ljudi ovde ne znam koliko novine. uzgred prepisujem ovde i "danas" (oni su jos najbolji je skoro dan ranije puste vesti on-line i to vise od ostalih), sta ces vredan je "DD" u njegovim godinama :)
Naslov: Одг: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: STRIPOTEKA 31-07-2007, 17:20:43
A,koje novine ti citas?
Naslov: Одг: "Poteromanija" u Beogradu - Hari Poter ipak živ
Poruka od: zs 31-07-2007, 19:29:47
A,koje novine ti citas?

razne, obicno pregledam politiku, novosti, blic, glas...