Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Lepota - Zdravlje => Vrste Bolesti i Lečenje => Temu započeo: autentik 14-02-2010, 21:02:41

Naslov: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 14-02-2010, 21:02:41
Od čega se dobija uvećanje štitne žlezde... ili kad kažu štitna žlezda ti nije uredu...

šta to tačno znači i od čega se dobija... ?


Samo nemojte da mi kažete da je od nervoze... onda neću nikada da je izlečim...
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 15-02-2010, 21:54:27
zna li ko ?
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: zdravlje 16-02-2010, 07:28:10
tesko je reci odakle potice to povecanje stitne zlezde
ali moguce je da je nasledno ili da je virus u pitanju
(ne znam dali si u porodici imao takvih slucaja)

edit:
stitna zlezda raste jer u telu imas nedostatka joda
tako da stitna zlezda ne moze da formira dovoljno hormona i samim tim "raste"
da bih izjednacila taj nedostatak...
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 16-02-2010, 11:19:54
nazdravlje...
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: NameNo 16-02-2010, 13:29:59
 piti orahovacu.
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: DEDA-EU 16-02-2010, 13:36:23
Ako na vreme počneš sa lečenjem može potpuno da se suzbije problem štitnjače za kratko vreme,uzimanjem tableta određeno vreme.Ako zalaufa i zakasniš onda ti sleduju tablete dok si živ.
Ako dođeš da moraš i na operaciju posle ti sleduju tablete za nadoknadu hormona bez kojih nemožeš da živiš i život ti postaje zavisan od tableta.
Povedi dete računa o sebi jer zdravlje dok ne izgubimo nesmo ni svesni koliko je to bogatstvo.Pogledaj samo koliko je bogataša koji bi svo svoje bogatstvo dali za izlečenje bilo sebe ili nekoga od članova porodice,ali ne vredi.
Pare i zdravlje se čuvaju dok ih imaš,kad izgubiš posle više nema šta da čuvaš.
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: NameNo 16-02-2010, 13:41:10
.
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: DEDA-EU 16-02-2010, 14:41:12
I ja sa najmanje za hemiju ako postoji bilo koji drugi način.Ja znam i primere gde je i bioenergijom suzbijen problem sa štitnicom ali kod pravih bioenergičara a ne kod nadri vračara.
Nije loše probati, ali puno puta u pokušajima suzbijanja izgubimo dragoceno vreme pa se posle kajemo.Zato je dobro biti na oprezu i pod kontrolom da znamo u kom je stadijumu bolest,dali u tim pokušajima jenjava ili napreduje da bismo znali šta preduzeti dalje,nastaviti sa orahovačom ili ptražiti nešto drugo ili je sve u redu pa nije više ni orahovača potrebna.
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: groucho 16-02-2010, 15:36:14
Od čega se dobija uvećanje štitne žlezde... ili kad kažu štitna žlezda ti nije uredu...

šta to tačno znači i od čega se dobija... ?


Samo nemojte da mi kažete da je od nervoze... onda neću nikada da je izlečim...

Najosnovnije ti je da utvrdis da li je povecanje stitne zlezde praceno poremecajem njene funkcije. Kako? Najjednostavniji nacin ti je da das krv na analizu i da ti utvrde nivo hormona stitne zlezde u krvi. Stitna zlezda luci tri hormona:
1. Titoksin (T4)
2. Trijodtironin (T3)
3. Tireokalcitonin.
Merenjem kolicine prva dva hormona stitne zlezde(T3 i T4) se odredjuje i funkcijska ativnost zlezde. Ukoliko postoji povecana koncentracija u krvi,radi se o HIPERTIREOZI(povecanom lucenju) a ukoliko postoji smanjena koncentracija u pitanju je HIPOTIREOZA(smanjeno lucenje).
Dakle ovo bi ti bio prvi i OBAVEZNI korak. Kod nas ti je najbolje da tu analizu uradis u bolnickoj laboratoriji.

Sto se samog uvecanja tice,ono se naziva STRUMA. Dakle struma je SVAKO uvecanje tireoidee(stitne zlezde). Moze da bude ujednaceno uvecana(dakle cela) a mogu i samo neki njeni delovi da budu uvecani. Ja ne bih sada o mogucim uzrocima uvecanja ali ti savetujem odlazak kod lekara.
Od simptoma koji prate poremecenu funkciju lucenja stitne lezde pomenuo bih: malaksalost, mrsavljenje, pojacano znojenje, osetljivost na hladnocu(kod hipotireoze), osecaj svraba, promuklost,grub glas(kod hipotireoze), nesanica, palpitacije srca-nepravilan rad srca("lupanje","preskakanje"), dispneja-nedostatak vazduhaa(kod hipotireoze)....
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 16-02-2010, 20:56:46
E pa vadio sam....

sva ta tri i jos dva  mi ne valjaju.. iznad normale svih 5 tih djavola

sutra cu da napise tacno koliko sta imam  i cu da ubacim skenirni snimak  ako se neko razume..
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: Black 16-02-2010, 22:54:24
Moja Madam ima porodično , sa ženske strane , veoma lošu štitnu žlezdu i skoro da nema ni jedne rođake sa majčine strane ( uključiv i majku) koja nije bolovala , patila ili operisala štitnu žlezdu. ELEM , znajući taj fakat , ja SVAKE  godine napravim mojoj Madam po 3 - 4 litra ORAHOVAČE , koju moja Madam konzumira u cilju zdravlja , što se do sada , hvala Bogu , pokazalo uspešnim. DAKLE , s'proleća , kada mladi orasi budu veličine klikera , nabere se po 28 komada po tegli , i ređa se u istoj sloj oraha pa sloj šećera i tako dok ima oraha. Orasi se po malo zarežu ( mogu se i iseći na 2 dela), da puste sok ! Otprilike ode 200 gr šećera po tegli a tegle je otprilike litar orahovače. Tegla se dobro zatvori i mete na prozor m po mogutjstvu na sunce. Tamo stoji ravno 40 dana, uz povremeno mućkanje. Posle tog vremena , u tegli je CRNNNA masa koja se procedi kroz gazu , sipa u flašu i nalije rakijom , dobrom lozovačom. Tako se , uz dobro zdravlje i stiče dobro raspoloženje , naročito posle 3 - 4 čašice.... :aq26:
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: groucho 17-02-2010, 08:15:41
sva ta tri i jos dva  mi ne valjaju.. iznad normale svih 5 tih djavola

Da li ti je povecan TSH(tireostimulisuci hormon)?
Inace,etiopatogeneza odnosno razlozi nastanka bolesti su direktno vezani sa porodicnim nasledjem i psihickim stresovima. Tek da znas.

Moja Madam ima porodično , sa ženske strane

Cesci su problemi sa tireoidnom zlezdo kod zena nego kod muskaraca. I jeste nasledno.
A sto se joda tice,to uzimanje joda moze da pomogne ukoliko je zlezda uvecana zbog njegovog nedostatka. Ali tada su obicno nivoi hormona stitne zlezde smanjeni a ne povecani.


Da li uzimati jod u vidu tinktura? Bitno je da se ne radi na svoju ruku nista jer se ne zna razlog nastanka strume. Ukoliko se radi o strumi(povecanju stitne zlezde) sa povecanim lucenjem njenih hormona(T4 i T3) onda su lekovi koje treba uzimati  zapravo inhibitori organifikacije joda!!(odnosno lekovi koji smanjuju kolicinu joda a ne povecavaju je). Dakle ovim bolesnicima treba upravo suprotno od povecanja koncentracije joda.
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: FLOYD 19-02-2010, 21:26:48
DOBRO BRE GAZDA, IMA LI JOS NESTO DA TI FALI, DA TE MUCI?
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 30-09-2010, 01:39:32
pa ima... jbg godine

nego kažu da je najviše od nerviranja... pa onda redom
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: FLOYD 02-10-2010, 18:26:44
MA BATALI TO NERVIRANJE, UDRI BRIGU NA VESELJE, I SVAKO JUTRO ORAHOVACU (RAKIJU) A PREKO DANA SUSENO KOSTUNJAVO VOCE I UVECE NARAVNO ZNA SE STA TREBA (DA TI NE OBJASNJAVAM :) ). D'ISTERAS TU MUKU IZ TEBE!
 :aq26:
Naslov: Одг: Štitna žlezda
Poruka od: Fanta 03-10-2010, 17:27:23
ja sam sa tu orahovacu izlecila sve muke... ujutru, nastinu pa kad navrnem... a ono posle sve leeepppppooooo  :aq24:
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 20-01-2013, 22:29:24
Imam neke od simptoma kao sto su naglo znojenje ruku ,lupanje srca ubrzan puls,drhtavica,znojene,ukocenos u pogledu u jednu tacku kada krene napad i grcenje desnog obraza i vilice. Neuro psih.je dao dg.napad panike mada mi se jako cesto desavs da mi skoci pritisak do 170 sa 120 i 120 otkucaja u sek. Sada pijem ksalol od 5 mg. Pola ujutru a a ceo uvece i propranolol ujutru i uvece po pola. Cekam nalaze za stitnu zelzdu... Mogu li da znam da le sve ovo desava zbog napada panike ili je to stitna zlezda pa se ja zbog toga uspanicim. Sve to dolazi iznenada cak i kada sam raspolozena.
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 00:45:27
Hoce li mi neko odgovoriti ili treba da postavim ponovo isto pitanje? Molim vas ako je neko imao slicne simp.neka se javi meni se ovo desava od bozica ove god.
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 21-01-2013, 10:00:48
Mnogo ti to piješ, ja sam pio Ksalol 0.25  kad sam imao te aritmije, ali ja ima nalsednu želudačnu kilu koja izaziva srčane tekobe, gorušicu, kiselinu itd...

i naravno pojavljuje se kada se mnogo najedem ili od nervoze...  imao sam i ja u to vreme kočenje vilice...

naravno kada sam vadio krv i proverava0 hormone štitne žlezde bilo je katastrofa i bila je uvećana kd Jarkina na ultrazvuk...


Ali mislim da ti to gledaš obrnuto, štitna žlezda ti je kao krajnici u grlu - osigurač koji prvi pregori...  U prevodu prvo odu ona, a ako ih nemaš ide odmah na pluća... a da to i ne znaš....


što dalje znači da ti imaš neke druge probleme u telu na koje štitna žlezda tako reaguje, odbrambeno


Ja kad sam rešio problem ishrane, smirio nerve (fizička aktivnost), i hormoni štitne žlezde i uvećanje je nestalo....


nadam se da sam ti pomogao bar malo...


Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 12:11:08
hvala jesi :) ali ja i kad popijem ksalol ujutru od 0,25 budem ok.naredna 4 sata i posle opet nastaju nervoze,nemiri u telu,koci mi se vilica i desna jagodica i kad se to desi ja se uplasim i skace mi pritisak i automatski uzimam propranolol. krvna slika mi je ok,secer,leukociti,trigliceridi sve je savrseno. napad mi dolazi iznenada prvo se ruke znoje i onda nastaje haos... psihicki sam stabilna i prezivela sam dosta stresnih situacija u zivotu a imam 20 god. jedini problem koji imam u vezi sa psihom je strah od ponovnog napada pa sam prestala sa izlazcima sto mi jako smeta i dodatno nervira.
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 21-01-2013, 12:19:07
Samo ljubav tj... keks
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 12:30:33
ljudi imam decka a sramota me je pred njim da kazem da pijem tablete pa ih krijem po torbi i bezim u vc,tesko mi je milion puta se isplacem :((((
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 12:38:07
hahahah pomogne ponekad i to ali problem se uvek vrati :) sve je podnosljivo i aritmija i znojenje i drhtavica ali kad mi se vilica ukoci ja bih se ubila,nabije mi nervozu i poludim :)
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 21-01-2013, 12:44:53
uh znam kako je to, mnogo boli... meni se to noću javljalo...


ništa, odna jedno po jedno, prvi idi izvadi krv - proveri hormone štitne žlezde, idi na ultra zvuk...

počni fizička aktivnost - vežbe...  probaj da organizuješ vreme, da se smiriš... da niko ne može da te izbaci iz tvog ritma...


da napraviš samokontrolu vremena...  ustajanje tačno u toliko i toliko, spavanje u toliko i toliko...  3 obroka dnevno + užina, po malo

ako ni to ne pomogne... onda odi do psihologa ili jpš bolje neurologa u bolnici ima ih dosta što rade...


ne može iz čista mira da ti dođe nervoza, znači mora nešto da je uzrok, a to se sve odražava na štitnu žlezdu...  moraš da vidiš sama sa sobom, šta je problem i koji god da je moraš da se SUOČIŠ SA TIM, to je jedino rešenje, ma koliko bolno da je...
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 13:09:00
havala ti puno puno,evo vec mi je malo bolje... pustila sam muziku i idem da raspremam kucu :)
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 21-01-2013, 13:36:19
Pogledaj isto tako da li možda nisi alergična na nešto...

mačka, pas u kući itekako utiču na poremećaj hormona... - neka druga životinja ukoliko si u kontaktu

pogledaj kad jedeš nešto da li ti izlaze alergije, ja recimo jagodie i paradajz jedem ali odmah zeznem metabolizam i onda ide pritisak, nerviranje, lupanje srca itd...

na sve moraš da gledaš dok ne nađeš uzrok...
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 21-01-2013, 13:42:02
Možda nije ništa od toga, možda si sama po sebi osetljiva na sve oko tebe...  možda si u horoskopu Riba ili Rak - pa si preosetljiva na sve, kad gledaš film ti ga ne gledaš - Ti si tamo, emotivno preživljavaš sve kao da si ti u filmu... to isto može da bude uzrok, batali TV, Internet, samo muzika... kažem možda, ima slučajeva...
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 21:48:26
Evo upravo osecam da mi je skocio pritisak i da mi gore obrazi i usi i znoje se ruke i celo telo struji nekako srce kao da pomalo preskoci a oci su mi pod pritiskom. Popila sam pola propranola ksalol necu da pijem vise jer panicenje zelim sama da prebrodim. Da li da popijem ksalol imam ga od 0,5 mg.
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 21:49:37
Povraca mi seeee
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: keti 21-01-2013, 22:07:36
Ma ja sam lav u podznaku bik :)
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: autentik 22-01-2013, 10:50:30
nemj oba leka, idi ti devojko kod lekara i to pod hitno, da uradis sve neophodne testove, Ekg, Utrazvuk srca, stitne zlezde, sve...
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: donwlayco 24-01-2013, 10:54:57
(http://4.bp.blogspot.com/-SpzMlzv3P20/UGsoGg3vUqI/AAAAAAAAAR4/ttQopXSFlC4/s640/46499_stitnazlezdagrafika_origh.jpg)

Prirodni lekovi za stitnu zlezdu
http://www.priroda-leci-sve.com/za-stitnu-zlezdu.htm

Nedostatak joda utiče na lučenje hormona
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/67007/Snaga-za-stitnu-zlezdu

Hipertireoza - šta je, kako se prepoznaje i dijagnostikuje
http://www.stetoskop.info/Hipertireoza-sta-je-kako-se-prepoznaje-i-dijagnostikuje-3428-s1-content.htm

Hipotireoza - štitna žlezda i sniženi hormoni
http://www.porodicnilekar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=352:hipotireoza&catid=64:endokrinologija-hormoni-i-lezde-sa-unutranjim-l&Itemid=66

VEŽBA ZA POBOLJŠANJE STANJA ŠTITNE ŽLEZDE
http://www.prirodna-medicina-recepti.com/category/stitna-zlezda/

Poremećaji štitne žlezde: simptomi, uzroci i lečenje
http://www.planetazdravlja.com/poremecaji-stitne-zlezde-simptomi-uzroci-i-lecenje/

Api-spira.Stitna zlezda-normalizacija funkcije
http://artlife.info/laminarin.htm

...ako imate problema sa zdravljem uvek pitajte Dr Google, ima odgovor za sve vase probleme..

http://www.google.rs/
Naslov: Odg: Štitna žlezda
Poruka od: kasfero srb 03-11-2014, 13:58:15
www.kasfero.de (kopirani link) , specijalisti za prirodnu medicinu. Preparati: Prirodni stimulansi za pospesenje procesa samolecenja i regeneracije stitne zlezde u oblasti hiper i hipotireoidizma. Cisto prirodni proizvodi.