Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Jagodina - Ćuprija - Paraćin => JAGODINA => Privreda u Jagodini i ekonomski razvoj opštine => Temu započeo: dragnik 12-01-2007, 20:23:02

Naslov: Ima li nesto o Resavi, Jagodina?
Poruka od: dragnik 12-01-2007, 20:23:02
ne nadjoh na spisku firmi na glavnoj jagodinskoj strani
znam da je to uzeo buca markovic, tamo sredinom devedesetih
je li tacno da je on bliski rodjak radeta markovica, bivseg sefa milosevicevog db-a?
Naslov: Одг: Ima li nesto o Resavi, Jagodina?
Poruka od: larrys 11-12-2007, 14:03:33

Eh, sta ima novo, pa, evo, jos jedna LAAAAZ gospodina Markovica, koje s vremena na vreme plasira u listu "Danas". Tekst je objavljen 12.okotobra 2007.godine (http://www.danas.co.yu/20071012/vojvodina1.html), odmah nakon protesta nekadasnjih radnika "Resave" kod predsednika opstine


"Kinezi pokreću proizvodnju u jagodinskoj Resavi

Jagodina - U Industriji konfekcije Resava u Jagodini, koja šest godina ne radi, a nekada je bila jedan od najvećih izvoznika muških i ženskih odevnih predmeta i uniformi za zdravstvo i ugostiteljstvo u SAD i zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza i zapošljavala oko 1.000 radnika, proizvodnju će obnoviti kineski partner.
Uz obnovu i pokretanje proizvodnje, Kinezi su zainteresovani i za zakup poslovnog prostora u centru Jagodine, veličine 1.300 kvadratnih metara, a koji će biti završen do 1. novembra - rekao je većinski vlasnik Resave Milisav Marković Buca.
- Do kraja godine očekujemo početak proizvodnje u pogonima Resave, repromaterijal će stizati iz Kine, a biće zaposleno 300 radnika koji bi radili u tri smene - rekao je Marković. On je dodao da će se roba iz Resave plasirati na domaće i tržište zemalja jugoistočne Evrope.
Glavni objekat za proizvodnju veličine je 4.500 kvadratnih metara, aklimatizovan je, a uz njega je restoran za ishranu radnika, ambulanta, sportski tereni, parkiralište i nalazi se u Industrijskoj zoni u Jagodini.
Resava je imala svoja predstavništva u Beogradu i Splitu i preko 35 prodavnica, bila je član Međunarodne institucije mode Modafest. Marković je postao većinski vlasnik Resave (58 odsto kapitala), isplativši poveriocima dugove ove firme, a posle učestalih štrajkova koji su imali za posledicu poništavanje ugovora od dva miliona tadašnjih nemačkih maraka, zaustavljena je proizvodnja a radnici otpušetni.
- Zanimljivo je da se država nikada nije interesovala za svoj kapital u Resavi, koji iznosi 42 odsto, niti se zvanično obratila meni kao većinskom vlasniku oko prodaje ili dogovora šta s manjinskim kapitalom - rekao je Marković.
Bivši radnici Resave, nezvanično, zahtevaju od Agencije za privatizaciju podelu akcija iz manjinskog dela kapitala države. D. D." :aq16:
 
Naslov: Одг: Ima li nesto o Resavi, Jagodina?
Poruka od: pe-tar 24-06-2009, 21:43:13
                     Velika je šteta što je „Resava“ propala. Radio sam u toj firmi skoro osam godina (1979 - 1987) i za nju me vežu lepe uspomene. Dosta se radilo a ni plate nisu bile loše neko vreme. Na žalost, opljačkali su je mangupi do gole kože tako da nikako nije mogla da se povrati!
Naslov: Одг: Ima li nesto o Resavi, Jagodina?
Poruka od: autentik 24-06-2009, 21:56:38
jbg i moja Keva tamo radila 25 godina

i njoj zao...
Naslov: Одг: Ima li nesto o Resavi, Jagodina?
Poruka od: pe-tar 30-06-2009, 20:03:07
                                  Onda se sigurno znamo! Javi na PP kako se zove i pozdravi je!