Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Gde su granice roditeljske brige!  (Pročitano 3878 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Gde su granice roditeljske brige!
« poslato: 12-08-2009, 09:47:08 »



   Mladi roditelji najčešće preterano reaguju na svaki plač, povraćanje, ili bol u stomaku svog deteta, a beba oseća tu zabrinutost. Opustite se, vaše dete je mnogo otpornije nego što mislite


Roditelji bukvalno mogu da protraće čitavu bebinu prvu godinu života živeći pod stalnim stresom zbog stvari koje su sasvim normalne. Takva briga remeti spontanost i uživanje u roditeljstvu. Bebe su obično mnogo otpornije nego što mi mislimo.

Dozvolite bebi da se isplače

Roditelji misle da je njihov osnovni posao da se pobrinu da beba ne plače. To je zato što plač povezuju sa time da nešto rade pogrešno. Međutim, u većini slučajeva, plakanje je deo onoga što jednu bebu čini bebom. Ipak, ako vaše dete ne prestaje da plače po sat vremena, onda je to veoma često izazvano temperaturom, osipom ili upornim povraćanjem i u tom slučaju treba konsultovati pedijatra. 
Ne budite bebu zbog dojenja

Kod nas je ukorenjeno pogrešno shvatanje da to što je beba podojena pred spavanje nije dovoljno da pregura noć. Međutim, moguće je, a i korisno za bebe koje sisaju, kao i za njihove majke, da prespavaju noć bez dojenja. 
Ne obarajte svaku temperaturu

Svaka temperatura preko trideset osam stepeni u prvom tromesečju bebinog života je alarmantna. Jedini izuzetak je ona koja se razvije u roku od dvadeset četiri sata posle prve vakcinacije. Neki roditelji čim primete da je dete vruće, odmah mu daju nešto za obaranje temperature. To je velika greška, jer u takvim slučajevima treba obavezno prvo konsultovati lekara. 
Pravilno postavite sedište za bebu

Roditelji treba da znaju da pravilno nameštanje sedišta za bebe u autu nije baš tako jednostavno. Važno je izabrati pravu stolicu. Kada ste to uradili, prvo proučite uputstvo da vidite da li ste dobro namestili stolicu ili jednostavno zamolite nekog iskusnog da vam pomogne. Život vaše bebe može zavisiti od ovoga. 
Što pre počnite da perete zube vaše bebe

Mnogi roditelji ne razmišljaju o bebinim zubima i oralnoj higijeni sve dok ne bude kasno. Vaša beba nikada nije suviše mala da počnete da uvodite zdrave oralne navike. Veoma rano počnite da upotrebljavajte mokru gazu za brisanje bebinih desni, a četkicu krenite da koristite kada beba napuni godinu dana. 
Nemojte zapustiti brak

Kad dobijete dete važno je da znate da ga nećete zanemariti ukoliko tokom dana odvojite vreme i za partnera. Dok ste fokusirani na bebu, treba da radite i na održavanju zajedništva sa partnerom. 
Previše ili premalo svađe pred detetom

Čak i beba od tri meseca može da oseća vibracije i raspoloženja. Razmislite koliko su vaše svađe sa partnerom zastrašujuće ili česte. Sagledajte njihovu žestinu i frekventnost. „Pucanja“ tu i tamo su normalni deo življenja sa drugom osobom, ali potiskivanje i prigušivanje rasprave ili svađe može biti jednako loše kao i druga krajnost.

Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 24 upita.