Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Plasticne septicke jame  (Pročitano 331 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

kontras

 • Član
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 181
  • Selidbe Beograd
Plasticne septicke jame
« poslato: 28-11-2019, 20:53:11 »

Da li ste se ikad zapitali kako septičke jame uspevaju da zadrže i procesuiraju sav otpad koji napušta vaš dom? Koristeći kombinaciju prirode i tehnologije, ovi neverovatni inženjerski pokreti omogućavaju zajednicama bez centralizovanih kanalizacionih sistema da žive širom sveta.

Sve je počelo 1860. godine kada je francuski inženjer po imenu John Mouras dizajnirao prvi prototip onoga što će se kasnije zvati septička jama. Pomoću glinenih cevi preusmerio je otpadne vode iz svog doma u betonski rezervoar. Nakon skoro decenije korišćenja domaćeg sistema bez ikakvih problema, Mouras je odlučio otvoriti svoj rezervoar septicke jame da vidi da li još uvek sve funkcioniše. Cisterna je bila skoro u potpunosti bez čvrstog otpada. Mouras je znao da bi njegov izum mogao mnogima pomoći pa je sistem uveo u SAD 1883. godine.
Pročitajte dalje kako funkcioniše plasticna septicka jama

kontras

 • Član
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 181
  • Selidbe Beograd
Odg: Plasticne septicke jame
« Odgovor #1 poslato: 11-02-2020, 16:52:27 »

Plastične septičke jame
Na našim prostorima kanalizacioni sistemi uglavnom nisu rešeni, čak ni u urbanim delovima. Plasticne septicke jame su idealno rešenje za sva domaćinstva koja nisu priključena na ove sisteme. Otporne su i na visoke i na niske temperature, a ne šteti im ni UV zračenje. Na njih ne utiču hemijske supstance ni iz zemljišta, ni iz domaćinstva. Pošto su od plastičnih materijala, za njih ne postoji mogućnost korozije.  Podzemne vode ne utiču na njih. Štite od zaraza i neugodnih mirisa.

Zahvaljujući dobro razvijenoj tehnologiji izrade (horizontalni rezervoari i vertikalni rezervoari), iskustvu i kvalitetu plastične septičke jame traju decenijama kada se ugrade, bez ikakvih dodatnih ulaganja. Novac uložen u njih višestruko će se isplatiti, a kada se uzmu u obzir i druge pogodnosti izbor ovog proizvoda će se uvek pokazati ispravnim i korisnim. Odličan kvalitet po pristupačnoj ceni su želja i potreba svakog kupca. Plasticne septicke jame

biciklista

 • Svakodnevni prolaznik
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 257
  • Jeftine selidbe
Odg: Plasticne septicke jame
« Odgovor #2 poslato: 29-09-2020, 13:09:13 »

Plastični rezervoari i cisterne za vodu i kišnicu
Kišna voda je odličan besplatan resurs sa mnogim odličnim mogucnostima primene. Koristimo ga za održavanje zelenih i zdravih vrtova, vođenje održivog načina života, uštedu novca i smanjenje ili uklanjanje oslanjanja na javne zalihe vode.
Kako da očistim rezervoar za vodu i cisternu?

Svi rezervoari za vodu cisterne za vodu zahtevaju periodično čišćenje i održavanje kako bi vaša voda bila čista, a rezervoar za vodu (rezervoar.rs) netaknut. Redovnim čišćenjem ispraznićemo ostatke iz rezervoara za skladištenje, kao i eliminisati rast bakterija ili algi koji cvetaju u rezervoaru.

Rezervoari sa obrnutom osmozom zahtevaju godišnje cikluse čišćenja kako bi se oslobodili bilo kakve sluzi koja se nakupila u rezervoaru. Budući da predfilteri i naknadni filtri RO treba da se zamenjuju svakih 12 meseci, mnogi vlasnici RO odlučuju da uparuju ciklus čišćenja sa njihovim zamenama filtera. Za rezervoare za skladištenje reverzne osmoze, sistem za dezinfekciju poput Sani-Sistem može se provesti kroz sistem.

Kapacitet i postavljanje rezervoara za vodu
Kako se izračunava kapacitet rezervoara za skladištenje vode?
Iako se mnogi rezervoari za vodu isporučuju sa navedenim galonima na nalepnici, to nije uvek kapacitet rezervoara za rezervoare za vodu. Ako je ovo rezervoar pod pritiskom ili rezervoar za obrnutu osmozu, rezervoar je opremljen metalnom membranom i vazdušnom bešikom. Ako je rezervoar rezervoar od 32 galona, taj broj se odnosi na ukupnu praznu zapreminu rezervoara, ako biste u potpunosti uklonili membranu i smanjili pritisak iz rezervoara. Kapacitet rezervoara je stvarna količina vode u koju rezervoar može da stane.

Kapacitet rezervoara koji najbolje odgovara vašim potrebama zavisiće od potreba vašeg doma, kancelarije ili restorana. Rezervoari za vodu su uvek dimenzionisani na osnovu potražnje. Ako ste kafić koji snabdeva vodom iz rezervoara za obrnutu osmozu nekoliko aparata za kafu, aparata za espreso i aparate za led, kapacitet vašeg rezervoara će se drastično razlikovati od porodice sa dve osobe koja koristi RO rezervoar u svom domu. Pronalaženje rezervoara za vodu koji vas može opskrbiti vodom tokom dana sa prekidima ili smanjenim pritiskom ukazuje da ste pronašli odgovarajući kapacitet rezervoara za svoje potrebe.

biciklista

 • Svakodnevni prolaznik
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 257
  • Jeftine selidbe
Odg: Plasticne septicke jame
« Odgovor #3 poslato: 29-10-2020, 07:39:40 »

Plastični spremnici za vodu ili plasticni vertikalni rezervoari za vodu iz Osečine navedeni u nastavku idealni su za višenamjensku upotrebu uključujući: skladištenje sigurne pitke vode, i prikupljanje kišnice, dugotrajno skladištenje vode, sigurnosno spremanje u rezervoarima za pitku vodu, sprečavanje požara i zaštitu i navodnjavanje na farmama.
Vertikalni plasticni rezervoari za vodu , kao i horizontalni plastični rezervoari cisterne za vodu, obično se koriste kada sistem za oborinske vode nije dovoljno adekvatan da bi se bavio poslom izvlačenja vode. Rezervoari rade na usporavanju kiše koja se spušta s vaših krovova i odlazi u sistem oborinskih voda, kako bi sprečila izlivanje. Ovo je generalno pitanje u starijim oblastima gde se gradi puno novih kuća i stvara veliko opterećenje sistemu oborinskih voda. Tamo gde je ovo pitanje, veća često zahtevaju upotrebu plasticnih cisterni za vodu i plasticnih vertikalnih rezervoara za vodu.
« Poslednja izmena: 29-10-2020, 07:40:09 od strane biciklista »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 24 upita.