Razne zanimljive teme > Religija

Hristov drugi dolazak, da li verujete u to?

<< < (2/2)

anny:
Hvala,Dak! :aq28:

Dak:
Setio sam se danas.Cetvrti deo se zove -Svet se deli.

Schnuffel:
Da.

Mikijagodina:
Naravno da verujem. Jako je blizu, nesto vise o znacima i dokazima kasnije

donwlayco:


Da li se Isus vratio na zemlju?

Jupiter i Venera su na nebu formirali takozvanu "Vitlejemsku Zvezdu" usred fenomena koji se nije desio još od Isusovog rodenja. Naime, tada se prema verovanju pojavila velika, sjajna zvezda,"zvezda nad Vitlejemom", koja je zapravo bila spoj Venere i Jupitera - baš nalik onome što smo mogli da vidimo sinoc na nebu.

Iako ovo ipak nije tako redak fenomen i dešava se na svakih par godina - veruje se da ovako blizu nisu bili još od Hristovog rodenja. Sinoc su dve planete bile toliko blizu da su gotovo izgledale kao jedna velika zvezda, javlja Si-En-En. Astronomi ovo nazivaju konjukcijom, koja se dešava na svakih osam godina, ali vernici ovom dogadaju pripisuju poseban znacaj.

Naime, Venera i Jupiter nisu naizgled bili toliko blizu još od Hristovog rodenja, kada se pojavila cuvena sjajna zvezda nad Vitlejemom i oznacila rodenje Isusa Hrista. Medutim, astronomi iz NASA naglašavaju da ovaj dogadaj, iako je predivan, nema veliku astronomsku vrednost. Izgledalo je kao da su veoma blizu, aove dve planete zapravo razdvajaju milioni kilometara.

Zanimljivo je i da Venera izgleda vece od Jupitera, koji je inaca ubedljivo najveca planeta u našem sistemu, i to sve zato što je Venera znatno bliže Zemlji.

Smatra se da je upravo ovakav dogadaj odgovoran za mitsku sjajnu "Vitlejemsku Zvezdu" koja se pojavila na nebu kada je Hrist roden - sa cime se vernici ne slažu. Bilo kako bilo, konjukcija je izazvala veliku pažnju širom sveta, a mnogi su ovu pojavu iskoristili kako bi je predstavili kao znak da se Isus vratio na zemlju.

https://www.youtube.com/watch?v=_ppuCZR8Mkw

https://www.youtube.com/watch?v=zeT5lPX-LEo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju