Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: TORRENT-koristite li torente?  (Pročitano 26128 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #20 poslato: 30-05-2007, 08:33:28 »

Hmm, pogledao sam, isprobacu to najverovatnije veceras da vidim da li radi. Jesi li probao ti da podesis?
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #21 poslato: 30-05-2007, 09:30:32 »

Ma jesam ali mi brzinski test na uTORRENTU i dalje ptijavljuje grsku i da mi portovi nisu otvoreni.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #22 poslato: 30-05-2007, 09:51:22 »

Pa jel barem skida brze sad neki film??? To za portove moramo izgleda da sacekamo da nam ookii kaze posto i ja ne provaljujem kako da namestim portove.
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #23 poslato: 30-05-2007, 10:15:39 »

Ma jok.Ne moze kada sa portovima nije kako treba.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #24 poslato: 30-05-2007, 13:01:17 »

E ovo sam nasao na nekom drugom forumu, pogledaj da li moze ovo da pomogne.

Citat:
filip_caca: ljudi pomagajte ako boga znate!Pokusavam da naredim potove vec dva dana SMUCILO mi se molim vas pomagajte.
NEce da se otvore portovi pa nece au pizdu m###,
jos nesto nije uredu:kada kliknem na konekciju pa suport pise ipadress 192.168.1.3 ali nece da se konekuje na nju nego IDE NA ADRESU http://192.168.1.2/ ???
kada odem basic pa NAT (DMZ) no entry! a tamo na slici ima.
Molim vas ako mozete da napravide jedan dva screenshota za NAT redirect.
hvalaa


Evo ovako....

U command prompt prozorcetu
[START - ALL PROGRAMS - ACCESSORIES - COMMAND PROMPT]
pogledaj svoj IP (192.168.1.x) i DEFAULT GETAWAY (valjda ti je 192.168.1.x).
To proveravas upisivanjem komande ipconfig/all (bilo je par puta reci o tome),
parametre zapamti i zatvri command prozorce.

Proveri na http://192.168.1.2/ da li ti je mozda verzija modema V200R002B022 SerbiaTD. (Mozda te to celo vreme zbunjuje). Ako jeste...

Onda cepaj po staticku IP adresu na
http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm ,
sledi uputstva (s tim sto mozes da izostavis odeljak sa command prompt-om jer si to vec obavio.
Dakle, upises DEFAULT GETAWAY (192.168.1.x) i svoj IP (192.168.1.x) i klikni na find static IP addresses. Izbacice ti nekoliko statickih adresa...
Odaberes recimo prvu (192.168.1.136) i nakon toga sledis uputstva sa
http://www.portforward.com/eng...ei/SmartAX-MT882v2/default.htm
(ima vise vrsta modema pa odaberes svoju verziju, mozda je upravo v2).

Krenes sa podesavanjem modema:
Klik na modem -> properties -> obelezis Internet protocol (TCP/IP) pa opet properties i konacno u opciji USE THE FOLLOWING IP ADDRESSES uneses predhodno dobijene parametre.
U opciji za DNS servers upisi 195.178.32.2 za PREFERRED i 212.200.13.13 za ALTERNATE.
Nakon sto si sve upisao, OK, pa OK.

Malo ce ti zakociti modem i ucinice ti se da moden ne radi... Sacekaj malo (oko 30tak sekundi) dok ne krene protok.
(Mene je par puta zbunjivalo to sto nece da mi otvori neku web stranicu pa sam mislio da od ovog posla nema nista i vracao se da podesim modem da radi AUTOMATICALLY. Tu sam gresio. ;)
Posle kraceg vremena modem (ruter) bi trebao da proradi sa tom novom IP adresom koja je od ovog momenta staticka.

Nakon toga, odes na 192.168.1.2 da odradis podesavanja za port forwarding.
http://www.portforward.com/eng...ei/SmartAX-MT882v2/default.htm

Preko username: "admin" i password: "admin" otvoris stranicu pa redom na:
BASIC -> NAT.
Kazes da ti je u NAT obelezen DMZ i da ispod pise "No entry!".
E sad...
OBELEZI "REDIRECT" pa klikni na "NEW". Obelezeno ti je podesavanje za TCP. Ispod ne diras nista osim sto u polje za IP upises svoju novu staticku adresu (192.168.1.13x) i kliknes na SUBMIT. Nakon toga taj postupak ponovis za UDP.
Kada zavrsis s tim, u opciji TOOLS klikni na SAVE & REBOOT. Obelezena ti je opcija SAVE a ti kliknes na SUBMIT, pa opet ista procedura za REBOOT.

TO JE TO!

Kada proveris modem, videces da je podesen na novu (staticku) IP adresu i trebalo bi da radi.
VEOMA VAZNO JE DA PRILIKOM PODESAVANJA MODEMA NA STATICKU IP ADRESU SACEKAS NEKO VREME DA INTERNET PROTOK PRORADI. OTVARANJEM NOVE WEB STRANICE CES VIDETI DA LI JE SVE U REDU.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zahvaljujem se svima koji su odvojili vreme da napisu po nesto oko port forwardinga ovog modema i izvinjavam se ako nije trebalo da sumiram sve sto je do sada napisano u ovaj kraci oblik podesavanja koji je resio moj problem.

Pozdrav svima!
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #25 poslato: 30-05-2007, 13:08:58 »

Nisam na to naleteo a guglovao sam malo.
Hvala,ostavicu to za veceras natenane...Pisem oko utisaka.
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #26 poslato: 30-05-2007, 15:00:24 »

VOAH,KONACNO!
16-25 kB/s!
To je valjda TO!
Sta sam previdjao?Na sajtu portforward nije naglaseno da treba da se konfigurise u ruteru i "TCP" i "UDP".Sada to uradih kako je objasnjeno u ovom postu sto si ga postavio i radi sve super.
Dakle nadji staticku IP adresu(trebala bi da je 192.168.1.136) i uz pomoc nje konfigurisi ruter na sajtu portforward.Ali pre toga odes na START-CONNECT TO-SHOW ALL CONNECTIONS-desni klik na LOCAL AREA CONNECTION-PROPERTIES-levi klik na INTERNET PROTOCOL(TCP/IP)-PROPERTIES.E onda obezezis USE THE FOLLOWING IP ADRSSES i ukucas za IP- 195.168.1.136(staticki IP,trebao bi da je isti kao kod mene jer imamo isti ruter) za SUBNET 255.255.255.0 i za default gateway 192.168.1.1    Zatim ispod obelezis USE FOLLOWING DNS SERVER ADDRESSES i ukucas za PREFERRED DNS-195.178.32.2  iza ALTERNATE DNS-212.200.13.13(ja ni to nisam ranije uradio).
Zatim odes na
 http://www.portforward.com/
izaberes ruter HUAWAI smartAX-MT882v2 u opciji ROUTERS pa zatim i klijent kojim skidas sa torenta(ja koristim BitComet) i prati uputstvo.
I obavezno u ruteru konfigurisi i "TCP" i "UDP".
Uh umorih se.
Probaj pa javi.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #27 poslato: 30-05-2007, 15:03:42 »

Vazi, cim dodjem u jagodinu, a to bi trebalo da bude veceras
Sačuvana
Dark Eagle

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #28 poslato: 30-05-2007, 20:45:54 »

Ne znam stvarno sta je kod mene problem ali ovo nece pa nece i to ti je
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #29 poslato: 30-05-2007, 21:05:37 »

Pa pazi,ja koristim kao web browser FIREFOX,kao klijent za skidanje BitComet(ovo ti kazem zato sto sam negde procitao da neki browseri ogranicavaju protok za odredjene klijente ili torente) i skidam sa TORRENTREACTORA(kao torent sajta).I naravno obrati paznju na broj PEER-ova odnosno broj LEECH-era i SEED-ova(verovatno to znas).Sto ih je manji broj,protok informacija je slabiji jer se veza deli na puno korisnika.
Ne znam kako bih ti jos pomogao.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #30 poslato: 30-05-2007, 21:08:36 »

Pa znas kako, ja sada imam sledeci problem, na Azureus mi skida ali mi protok mnogo varira a sa uTorrent uopste nece ni da pocne sada da skida. Videcu ako mogu nesto da sredim a ako ne mogu pokusacu sa BitComet. I ja koristim Firefox
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #31 poslato: 30-05-2007, 21:16:46 »

Pa vrlo je vazno da svoj ruter usaglasis sa klijentom uz pomoc koga skidas torent fajlove.Ne mozes da koristis vise klijenata odjednom(BitComet,uTorrent i sl,).Dakle,odluci se za jedan i prema njemu konfigurisi ruter preko portforward sajta.Odnosno moras da otvoris portove na ruteru one koji ti sluze kao LISTENING(iliti osluskivacki) portovi u klijentu koji koristis.
Znaci npr, LISTENING port na BitComtu je 23896(nije bitno koji je,moze bilo koji broj sa 5 cifara i ovo mozes da menjas) tako da na ruteru takodje moras da otvoris port 23896.
Prvo u klijentu pogledaj koji ti je LISTENING port a onda kada u ruteru ukucavas IP adresu imas i prozorcice gde ukucavas i portove klijenta(23896).
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #32 poslato: 30-05-2007, 21:22:07 »

Evo meni je celi dan konstantan protok preko 20kB/s.
Potrudi se.Moze sigurno.
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #33 poslato: 30-05-2007, 21:34:00 »

Ja koristim i OPERU kao browser i kada skidam preko nje nesto sa torenta i dalje mi je veza ocaj zivi.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #34 poslato: 31-05-2007, 18:56:42 »

Juce sam ga namestio nego nisam stigao da javim, i meni radi super sada
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #35 poslato: 31-05-2007, 19:03:28 »

E pa super.
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #36 poslato: 06-06-2007, 20:46:21 »

- Torrent sam po sebi kao protokol je izuzetno "žilav", izuzetno brz, i ako ga provajder ne presreće i ne sputava na neki način, torrent je jedan od protokola koji lako jedu sav bandwidth. Dakle, torent sam po sebi nije spor. Da si se raspitao po netu kako tačno radi torrent i zašto je tako popularan i težak za suzbijanje (da ne pominjemo šta će biti ako krene masovno da se koristi SSL enkriptovani torrent), shvatio bi zašto ti je pretpostavka loša.

- Postoji mogućnost da ti provajder ograničava p2p saobraćaj, ili specifično baš torrent protokol, pošto nije težak za detekciju. Možda ti limitiraju po konekciji, možda zbirno sve tvoje konekcije, možda limitiraju packet per second rate, možda limitiraju ukupan PPS rate za sve korisnike tvog tipa, možda limitiraju ukupan BPS rate za tebe ili sve korisnike tvog tipa, a možda je kombinacija nekih ili svih mogućnosti koje sam naveo + neki random faktor koji onemogućava detekciju šta tačno provajder radi. Setimo se da čak i najobičniji linux iptables firewall ima modul kojim mogu nasumično da dropujem 10% paketa koji matchuju neko pravilo, i eto skrivanja ograničenja. Nekad su ograničenja provajdera lako vidljiva i neskrivena, neki keširaju p2p, a neki se dovijaju kombinujući načine ograničavanja koje sam pomenuo, ne bi li sakrili to što rade. Kako ti znaš da tvoj provader ne radi nešto od ovoga što sam spomenuo i da je upravo zbog toga tebi download spor, a ne zbog torenta!?

- Za kraj, najčešći je slučaj da korisnik nađe "dead torrent" i onda se čudi kako download "ne ide". Pa, pošto nisi dao nikakve podatke o torentu sa kojim imaš problema, ostaje nam samo da gledamo u pasulj ne bi li pogodili da li možda nema dovoljno seedova/leechera/whatever za tvoj torent, da li se možda nalaziš iza NAT-a (nemaš javnu IP adresu), da li si možda iza firewall-a (kod provajdera ili na tvom kompu direktno, ili na ruteru preko koga ideš na net), itd. A možda jednostavno nisi ni čekao dovoljno dugo da se download zaleti, što me ne bi ni čudilo pošto si pokazao totalno nepoznavanje materije optuživši torent za sporost.

Shvatite da je to protokol budućnosti... oni jako pametno rade, uskoro će napraviti i caching soluciju za provajdere sa podrškom za keširanje u samom protokolu, što će mu drastično povećati popularnost ako bude dobro odrađeno - provajderi će štedeti saobraćaj lakše, a korisnicima će torrent raditi brže od ostalih p2p protokola i svi su na dobitku. Nedostatak torenta je decentralizovanost i zbog toga nepostojanje centralne pretrage, ali to je donekle i njegova prednost, na taj način je žilaviji jer nije moguće zauvek ga zaustaviti na celom internetu gašenjem par centralnih servera - dovoljan je običan web server da se podeli .torrent fajl, i razmena počinje.
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #37 poslato: 06-06-2007, 20:47:58 »

Mislim da bi trebalo da probate utorent, kod mene sve radi kako sam i rekao, sta je u pitanju neznam.
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #38 poslato: 06-06-2007, 20:49:22 »

groucho jel imas wireless???
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #39 poslato: 07-06-2007, 02:08:25 »

"OKKII" ne znam na koga su se odnosili ovi postovi ali ja sam otvorio portove i sada mi rade O.K.U stvari,prosek brzine mi je oko 20 kB/s(mislim barem da je to O.K.Naravno,moze i sporije u zavisnosti od broja seed-era i leech-era).
Nisam ranije radio sa tim i nisu mi se podudarali portovi na klijentu i na ruteru.I to je bio problem.
A nemam wireless nego telekomov ADSL.
Licno koristim BitComet kao klijent a tracker mi je TORRENTREACTOR.Video sam da postoje i trackeri za koji su potrebne pozivnice i moras stalno da upload-ujes(s; tim sto se trazi i "obrada" file-ova koje upload-ujes ali mene to sve mrzi da radim pa mi je ovo najjednostavnije.Lepo se i uplaod-uje dok skidas,ostavim ga jos malo posle toga i to je to).
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 24 upita.