Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: TORRENT-koristite li torente?  (Pročitano 26237 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
TORRENT-koristite li torente?
« poslato: 13-05-2007, 14:24:20 »

Dakle,koristite li torente?
Koje?
Kako ste zadovoljni njima?
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #1 poslato: 13-05-2007, 15:11:22 »

Ja koristim torrente, i to nemacke, ali ne ovde u jagodini posto preko adsl-a je to uzasno sporo, tako da ih samo koristim kada sam u BG jer tamo imam kablovski net i preko njega torrenti super idu.
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #2 poslato: 13-05-2007, 15:26:17 »

Pa to sam i hteo da pitam jer su ovde zaista spori do zla boga.
Znaci brzi su preko kablovskog?A zasto?
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #3 poslato: 13-05-2007, 15:35:16 »

to je dobro pitanje, ali veruj mi da nisam razmisljao o tome, znam da je bilo koji adsl spor za torrente. Meni je npr. preko adsl brzina prosecna za torrente 3-4 KB a preko kablovskog 28 KB
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #4 poslato: 13-05-2007, 16:25:08 »

U jbte!Pa i meni je prosek 3-4 KB/s(bude i 20-tak ali retko).
Pa da li je moguce da je tolika razlika!?SHOCK!!!
Samo da znas da sam ljubomoran!
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #5 poslato: 26-05-2007, 12:56:34 »

HAHAHA, kakva glupost, nema razlike izmedju kablovskog i ADSL-a, nego moras da podesis parametre i tvog ADSL uradjaja, a posto na kablovskom nemas uredjaj nego samo gajtan koji se povezuje sa tvojim kompom nemoras nista da podesavas, me torent na 256/64, skida 27.8, a direct download 28.1, mislim da nije velika razlika sobzirom da moras da stavis minimalni upload.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #6 poslato: 26-05-2007, 13:50:10 »

jeli ti si neki genije? Odakle ti sad to da direktno ide kabl u kompjuter a da izmedju nema nijedan uredjaj?????? Ajde molim te pokazi koji kompjuter ima u sebi integrisan modem za kablovski internet ili nesto slicno sto odvaja frekvencije. Kako da podesis parametre adsl uredjaja (sirem krugu poznatu kao modem)?
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #7 poslato: 26-05-2007, 17:31:09 »

E ljudi,mogu bre da se podesavaju ti parametri.Ja licno ne znam kako ali sam gotovo siguran da mogu.Dosao sam do nekih linkova dok sam podesavai E-mule.I upozorio me je na testu da mi je losa veza i da podesim parametre.
Mislim nelogicno je da je na kablovskom Torent brze radi.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #8 poslato: 27-05-2007, 07:48:57 »

Pa nemam pojma, to mozda samo ovde kod nas u kraju. Znam i ja da moze da se podesavaju te stvari ali ne bas toliko. U BG preko telekomovog adsl prikljucka torrenti idu maksimalnom brzinom a ovde kod nas jedva da krenu
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #9 poslato: 27-05-2007, 09:33:16 »

Pa jbm li ga,moracu da potrazim pomoc nekoga ko se u to bolje razume od mene.Mislim,ovako skidati,nema smisla...
Sačuvana

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #10 poslato: 27-05-2007, 13:44:52 »

Sve sto treba da uradite je sledece,
kada pocnete neki download na poslednjoj traci ce se pojaviti zuti znak uzvika, kliknite dva puta, a zatim  TEST IF PORT IS FORWARDED PROPERLY, kada odete na sajt otkucajte vasu IP adesu, i izaberite ADSL modem, kod TELEKOMA je HUAWEI, to je to,,,
a sto se tice kablovsko nema nikakvih dodatnih podesavanja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

by ookkii
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #11 poslato: 27-05-2007, 16:41:58 »

Izvini molim te, ali da li bi mogao to malo da objasnis. Na kakvoj poslednjoj traci? U Browseru (i ako u tome, da li u firefox ili u internet explorer) ili u programu koji sluzi za skidanje torrenta (ako u programu onda kazi u kom programu). Gde da otkucam svoju IP adresu kada odem na sajt i da izaberem adsl modem???
Sačuvana
Dark Eagle

ookkii

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 478
  • americaaaaaaaa
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #12 poslato: 28-05-2007, 10:44:30 »

Mislim, najmanji mi je problem da objasnicu lepse.
Ovde sam sve slikovito objasnio idi vidi
http://rapidshare.com/files/33826461/PODESAVANJE_ZA_utorrent.JPG
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #13 poslato: 28-05-2007, 13:58:56 »

E pazi sledece, lepo si to objasnio i sve to, ali ja ne mogu ono onako da podesim kao sto pise tamo jer npr. uopste nemam opciju Virtual Server preko svog modema, a modem je onaj sto daje telekom, huawei SmartAX MT882.
Sačuvana
Dark Eagle

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #14 poslato: 28-05-2007, 14:12:05 »

Meni malopre stojao crveni uzvicnik a sad mi stoji opet onaj u trouglu zuti
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #15 poslato: 29-05-2007, 12:02:57 »

Nego "MAC" ne pitah te,sta uradi sa ruterom?Podesi li nesto?Ja ne stigoh sinoc a ne mogu ni sad jer moram da idem.
Sačuvana

Mac

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1277
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #16 poslato: 29-05-2007, 12:06:31 »

Ma jok, ne mogu da ga podesim nesto, cekam da gospodin ookii prokomentarise nesto na to sto nemam opciju virtual server i kako moze to da se resi.
Sačuvana
Dark Eagle

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #17 poslato: 29-05-2007, 12:09:35 »

Pa bejase tu i nista ne rece...
Pogledacu ja veceras malo...
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #18 poslato: 29-05-2007, 17:44:26 »

Za "MAC"-a,

   http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Mislim da je to sajt koji je i "ookkii" dao ali odatle izaberi smartAX-MT882v3 a ne smartAX-Mt882 i dobices sva potrbna podesavanja.U ovom drugom ima opcija VIRTAL SERVER ali to je stara verzija rutera.
Dakle izaberi ovaj koji sam ti ja rekao i prati uputstva.Pisi kako ti se cini.
GOOD LUCK!
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1235
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: TORRENT-koristite li torente?
« Odgovor #19 poslato: 29-05-2007, 20:07:07 »

Moja greska.Nas ruter je smartAX-MT882v2 a ne v3.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 25 upita.