Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: DC teem na svetkom prvenstvu  (Pročitano 6018 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
DC teem na svetkom prvenstvu
« poslato: 03-06-2007, 22:45:30 »

PARAĆIN, KRALJEVO - Najmlađi članovi Plesnog kluba „DC Team’’ iz Paraćina na Svetskom prvenstvu u modernim plesovima u italijanskom gradu Riminiju osvojili su šampionsku titulu u hip-hopu u kategoriji do 12 godina. Juniori iz „DC Teama“ su na istom takmičenju osvojili drugo mesto. Paraćinski ansambl osvojio je i vicešampionsku titulu za ples u maloj grupi.



Istovremeno su u Rijeci plesačice kraljevačkog KUD „Abrašević“ postale vicešampionke Evrope u šou densu.
Takmičenje u Riminuju održano je u organizaciji IDF, Svetskog plesnog saveza i okupilo je najbolje plesne grupe iz celog sveta, izuzev SAD.
- U Italiji smo se takmičili pet dana i u veoma jakoj konkurenciji uspeli smo da osvojimo tri značajna priznanja. Najveći konkurenti su nam bili plesači iz Španije i Ukrajine. Sad moramo nasataviti da radimo kako bismo odbranili osvojene pozicije - kaže Željko Ilić, koreograf i predsednik kluba.
„DC team“ je osnovan pre pet godina, a šampionski sastav ovog plesnog kluba čine takmičari iz Jagodine, Paraćina, Kragujevca, Svilajnca i Despotovca. Prošle godine, na Evropskom prvenstvu u Rusiji u konkurenciji takmičara do 14 godina, Moravci su bili veoma uspešni.
- Očekivali smo da će plesači iz evropskih država bolje igrati, pre svega Francuzi, ali bili smo bolji. Inače, na Svetskom prvenstvu u Riminiju učestvovalo je oko 300 takmičara iz Srbije, što znači da je konkurencija kod nas velika. Spremamo se za republičko takmičenje, koje će biti održano u nedelju u Paraćinu i državno prvenstvo u Beogradu. Na oba ćemo pravdati svetsku titulu - kaže Teodora Pavlović.
Dok su takmičari paraćinskog“DC Teama’’ posle pobede probali koreogarfije na poznatim trgovima u Veneciji, devojke iz Plesnog studija KUD „Abrašević“ iz Kraljeva osvojile su drugo mesto na otvorenom Prvenstvu Evrope u šou densu u Rijeci.
- Na takmičenju je bilo je 300 ekipa sa više od 2.000 učesnika iz 15 zemalja i zato nam je ovaj trijumf draži - kaže Gordana Jovanović, jedna od najiskusnijih članica plesnog studija.
Plesni studio „Abrašević“ je kao baletska grupa osnovan pre 22 godine, a u poslednje tri godine osvaja evropske nagrade.
- Pre dve godine, na EP u mađarskom Đeru, osvojile smo drugo mesto, a prošle godine u italijanskom Riminiju bile smo četvrte - kaže Dragan Micić, koreograf i umetnički rukovodilac.
Studio bi imao više uspeha da njegove članice posle srednje škole ne napuštaju Kraljevo i odlaze na studije. Već na jesen, Gordana Jovanović odlazi u Beograd.
- Ne verujem da ću nastaviti sa šou densom jer je to u Beogradu skupo. Većina devojaka koje su se bavile ovom vrstom plesa su prekinule zbog obaveza i novca - kaže Gordana.
Na sreću, postoje zamene. Isidora Bekčić i Vanja Petrović su učenice osnovne škole, a već su u prvom timu.

Izvor     http://www.blic.co.yu/

zolykadj

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 30
Одг: DC teem na svetkom prvenstvu
« Odgovor #1 poslato: 10-06-2007, 21:10:28 »

BRAVO!!! Ima li sta lepse kada se spoji lepo i korisno, deca bila u Italiji, em videli em pobedili, imace lepe uspomene.
Samo napred!
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 24 upita.