Razne zanimljive teme > Alternativa i energije

Su Jok

(1/1)

Zockey:
Su jok terapija

Na korejskom jeziku SU znači šaka, a JOK stopalo, pa prema tome Su Jok (Su Đok) terapija je metod lečenja na šaci i stopalu.

Su Jok™ akupunktura predstavlja jedan od aspekta ONNURI™ medicine, čiji je začetnik Prof. Park Jae Woo, naučnik iz Južne Koreje. ONNURI je pojam koji na korejskom jeziku znači sav svet i za svakoga.

Su Jok terapija je sinteza prirodnih metoda lečenja, zasnovanih na određenim filozofskim principima, a deo njih svaki čovek može uspešno da upotrebi za samoizlečenje, delujući na šake i stopala. Su Jok terapija se može primenjivati sa svim sistemima medicine i svim oblicima terapija. Nema kontraindikacija, ni neželjenih efekata Ovaj metod mogu da koriste svi ljudi na planeti za pružanje prve medicinske pomoći. Za razliku od klasične kineske akupunkture, Su Jok akupunktura nema zabranjenih i opasnih tačaka i zato ovaj sistem potpuno ravnopravno mogu primenjivati i stručnjaci nemedicinskih profesija.

Istočna medicina svaki poremećaj, kako fizički, tako i psihološki, tretira kao energetski poremećaj, tako da mogućnosti Su Jok terapije otvaraju prostranstva u medicini i psihologiji.

Građa šake i stopala neverovatno je slična građi ljudskog tela. Sličnost je dokaz dubokih unutrašnjih veza koje postoje između tela, šake i stopala. Ta sličnost i objašnjava te velike mogućnosti Su Jok terapije koje su na sebi osetile već hiljade ljudi.

U ljudskom telu može se izdvojiti trup i pet isturenih delova (produžetaka) – glava, vrat i četiri ekstremiteta. Ako pogledamo šaku, videćemo da se ona takođe sastoji od dlana i pet isturenih delova (produžetaka) odnosno prstiju. U vertikalnom položaju tela glava je okrenuta naviše, a svi ekstremiteti naniže. Na šaci je palac usmeren drugačije od ostalih prstiju. Palac, koji se sastoji od dve falange, podseća na glavu i vrat. Svaki od četiri ekstremiteta tela sastoji se iz tri dela. Ruka se sastoji iz nadlaktice, podlaktice i šake, a noga sadrži natkolenicu, potkolenicu i stopalo. Svaki od četiri prsta šake od drugog do petog sastoji se od po tri falange. Ovi i drugi znaci sličnosti potvrđuju da palac korespondira glavi, drugi i peti prst rukama, a treći i četvrti nogama. Od svih delova tela, stopalo je najsličnije šaci i na drugom je mestu po stepenu sličnosti telu.

Su Jok akupunkturom tretira se širok raspon poremećaja: oboljenja kičmenog stuba; oboljenja zglobova; sportske povrede; hronične upale sinusa; uha, grla; migrena; neuralgije; depresija, tikovi; enureza, fobije; ginekološki poremećaji; bolesti urinarnog trakta; hronični bolovi različitog porekla; oslabljen imunitet; bronhitis, astma...

Akutni energetski disbalansi mogu se rešiti čak i jednim akupunkturnim tretmanom. Za mnoge poremećaje dovoljan je jedan terapeutski ciklus (5- 10 tretmana), dok je za dugotrajne bolesti često potreban dodatni, drugi ciklus.

U Su Jok tretmanima se koriste: dijagnostički štapići raznih oblika i veličina; roleri; elastični prstenovi za masažu, magneti, mikro magneti kao što su zvezdasti magneti, magneti S-N (biol meridijan magneti), čakra magneti, dugi magneti; mini i mikro moxa; semenke i mnogi drugi prirodni materijali; Su Jok mikro igle, inserteri za inserciju igala; medicinska Su Jok lampa itd.

Ukoliko postoji poremećaj u određenom organu ili zoni tela, taj disbalans će se reflektovati na korespondentne sisteme na šakama i stopalima.

Akupunkturne tačke, koje pripadaju sistemima različitih dimenzija, pokazaće se osetljivim na pritisak dijagnostičkom olovkom.

Stimulacijom najaktivnijih tačaka, postižu se odlični terapeutski rezultati u mnogim slučajevima.

Su Jok se nalazi u Evropskom registru tradicionalne kineske medicine.

U Moskvi je osnovana Su Jok Akademija i klinika koja je danas vodeća institucija za Su Jok akupunkturu u svetu.


Ja je koristim i uvek daje momentalne rezultate.

Schnuffel:
Za ovo znam i stvarno je efikasno.

Zockey:
Deluje momentalno ne mogu da se otresem dosadnih komsika koje stalno boli glava,ruka,noga...navadile se pa kada ih i ne boli nista:
"Zoki ajde me bocni sa onaj stapic nesto me probada ovde...onde..."

Dak:

--- Citat: Zockey  22-05-2008, 07:46:41 ---Deluje momentalno ne mogu da se otresem dosadnih komsika koje stalno boli glava,ruka,noga...navadile se pa kada ih i ne boli nista:
"Zoki ajde me bocni sa onaj stapic nesto me probada ovde...onde..."

--- Kraj citata ---
A onda je ti malo bocnes :aq21:Bez zezanja.I ja sam isprobao na sebi i drugima i efekti su trenutni.Probao sam i sa refleksoterapijom stopala-ista stvar.

mmance:
Ja ne mogu da verujem da je to toliko efikasno. Pa ako je toliko efikasno sta ce nam toliko pilula hemijskih za glavobolje, stomakobolje, isijase itd itd ? Ako je tako efikasno i zvanicna medicina bi uvela kao jedinu i osnovnu terapiju taj SU JOK za te bolesti !!! Cim zvanicna medicina nije uvela to znaci da to nije efikasno

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju