Razne zanimljive teme > Lov i Ribolov

Ribolovačke aktuelnosti

(1/2) > >>

Black:
Upozoravam sve ribolovce koji planiraju da iskoriste ove lepe dane i odu u ribolov da obavezno izvade dozvole jer su , po mojim saznanjima , kontrole redovne i česte.

Black:
Ukoliko imate nameru ili želju da odete negde na pecanje ( Dunav , Vojvodina .. Drina ) objavite na ovom forumu .Ukoliko , pak , odlučite da idete ali vam fali još jedan ili dvojica ribolovaca da popunite kola , takođe objavite ovde tu nameru .  Uvek će se neko naći da vam pravi društvo a tako i smanji troškove putovanja. Pozivam sve forumaše da ispričaju svojim prijateljima , komšijama , rođacima o ovom forumu i tako učine svima dostupan  ribolov na daljim vodama od Jagodine jer ko nije zabacio na Tamišu , Ivanovu , kanalu DTD itd  nije osetio pravi ribolov.

Black:
Prolećno je vreme , i dosta ribolovaca se odlučuje da skokne do neke vode i okuša sreću. Na Moravi se javlja skobalj na hleb i sitnu crvenu glisticu i mrena na koricu hleba ili snop od par crvića . Voda je hladna , snežna i riba je još u krtogu , u dubini i tišacima osim skobalja koji se javlja do dubine od 1,5 do 2 metra.
Sunčanih dana , oko podneva kada je temperatura najviša , može se potražiti i bodorka , u priobalju  na maloj dubini , na crviće. I klen i štuka su aktivni na Moravi pa ako ste raspoloženi , obucite se toplo i pođite u ribolov. Probajte u tišacima , gde voda lagano struji. Na jezerima i barama se voda nešto brže zagreva nego u reci pa je i ulov nešto izvesniji . Treba tražiti mirna i tiha osunčana mesta manje dubine jer se tu voda najbrže zagreva . Nemojte preterivati sa primamom jer će riba postati nepoverljiva . U principu , sada su uspešniji mamci životinjskog porekla puni proteina i ribe ih rado uzimaju posle duge zima sa malo hrane..Sistemi za pecanje bi trebalo da su laganiji sa plovcima max težine do 1 grama i sitnim udicama do broja 14. BISTRO !

Black:
Čuo sam da riba slabo radi ovih dana...Neki su išli na vojvođanske vode sa istim rezultatom...slabo...mada , treba probati na okolnim stajaćicama i barama , naročito po lepom vremenu. Na crviće i glistu ( a kada vam dojade oni bodljikavi stvorovi pređite na hleb) Bistro

ninoslav:
I ako je Morava bila u brzom porasut a takodje i opadanju riba je kakao tako radila na atraktivinm mestima. Uglavnom plavac i po neki skosbalj

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju