Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Zašto smo došli na planetu Zemlju?  (Pročitano 3792 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

anny

 • Gost
Zašto smo došli na planetu Zemlju?
« poslato: 29-03-2008, 19:29:55 »

ZAŠTO STE DOŠLI NA PLANETU ZEMLJU
 
Dakle, vreme je da saznate istinu o tome ko ste i zbog čega živite na planeti Zemlji u ovom periodu nazvanom XX vek nove ere.
Odlučili ste da dođete i pomognete da se planeta spasi. Na vašoj planeti ima samo nekoliko odraslih koji su saznali velika tajna učenja i koji mogu da vam govore o tim stvarima. Možda vi imate sreću da živite među odraslima koji poseduju veliko znanje. Utoliko bolje. Međutim, ukoliko to nije slučaj, veoma je važno da vam odmah kažemo kakve će biti godine koje dolaze, jer će na Zemlji verovatno biti velikih promena, da biste imali mirnu planetu.

U ovoj knjizi ćemo vam objasniti svrhu tih promena, kako ne biste bili zbunjeni ili nepripremljeni za stvari koje će se sigurno dogoditi ukoliko vaš narod i vaša Zemlja ne budu težili miru. Monstruozne sklonosti ka ratu, nasilju i negativnom mišljenju, toliko su dominantne na vašoj planeti u ovom trenutku, da moraju biti otklonjene. Takvi stavovi prete da zbrišu veći deo života koji vi uzimate kao nešto što se samo po sebi podrazumeva, i to ne samo života ljudskih bića, već i ptica, životinja, biljaka, drveća, cveća i svih drugih živih organizama koji stvaraju veliku isprepletanu mrežu života kojoj i vi pripadate. Ti stavovi se moraju promeniti da bi se život mirno nastavio na planeti Zemlji.
Vi ste jedan od miliona mladih ljudi na planeti, jedan od 30-40 miliona njih samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a vreme je kratko. Ovo je knjiga za vas i one poput vas koji su spremni da se sete svog istinskog porekla i svrhe svog života kao čuvara planete Zemlje.

Da počnemo, dakle, od početka, pre nego što je na planeti postojao život kakav vi poznajete i podelimo istinu o vašoj duši.
Pre više od osam miliona godina, vi ste bili svetlosno telo, slično bićima koja nazivate anđeli. Težina i struktura vašeg tela bile su tada mnogo drugačije i imali ste samo nekoliko fizičkih karakteristika od onih koje su vam danas "normalne". Da kažemo da ste svetleli divnom svetlošću, da ste imali sličan oblik kao danas. Setite se, vi niste samo fizičko telo čiji odraz vidite u ogledalu i koji deluje kao velika izvesnost vašeg postojanja. Ne, vi ste još uvek ta svetlost, taj svetli sjaj koji je zatvoren u telu, ili ga privremeno nastanjuje. Da, sada ste primili zemaljska fizička obeležja, kako biste mogli opstati u onome što nazivamo trodimenzionalni svet, kako biste učili i služili. Učite da volite i poštujete Stvoritelja i čitav život u njegovim različitim oblicima.
Izvor te svetlosti i energije, slične elektricitetu, ako to možete zamisliti, ima postojbinu daleko od ove, koju ponekad možete posetiti samo dok spavate. A vas i čitavu životnu energiju stvorio je onaj koga vi nazivate Stvoritelj (bog).

Ko ste ili šta ste vi? VI STE SVETLOST I ENERGIJA.
Kada se nešto dogodi vašem telu ili "zemaljskoj odeždi" vaše više i mudrije ja se vraća svom višem životu, ili dimenzijama, ili aktivnostima, onom svetu koje vaše svete knjige nazivaju "Nebo".
Nebo je samo opšta reč koja obuhvata sva mesta gde se život nastavlja posle iskustva zvanog "smrt". A vi ste, na neki način, umrli kada ste napustili svoju čudesnu večnu postojbinu, nebo, i ušli u ovu fazu učenja ili školu zvanu Zemlja. Ovde je gotovo nemoguće da se setite ovoga o čemu govorimo, ali budite uvereni da će se vaš život nastaviti kada izađete iz ove "Zemaljske škole", kao što ste živeli i pre nego što ste posetili ovu planetu.

Možete li shvatiti ponešto od ovoga što vam govorimo? Kad vas je veliko JEDNO zvano Stvoritelj, Izvor, ili Snaga stvorilo od sebe, vaša priroda je bila svetlost i energija. Kada je ta energija koja daje život izbila u svoja dva vida, zlatnim i srebrnim zracima, oni su kasnije stvorili bilione i bilione čestica energije, koje su se konačno razvile u dvanaest univerzuma svete svetlosti. Ti bezbrojni svetovi bili su kolevka brojnih oblika života i planeta, zvezda, sazvežda, galaksija, nova, jarkih sunca i mnogo toga drugog o čemu se govori u vašoj astronomiji. Realnost svega toga je mnogo veća nego što ovde možemo ukratko opisati i nego što možete videti kada noću pogledate nebo. Međutim, možda će dok posmatrate nebo noću, neki iskričavi dokaz probuditi u vašoj duši sećanje na vaše poreklo i svrhu na Zemlji.
Veličanstvena božja porodica koja stalno raste je brojnija čak i od cveća koje cveta, zrnaca peska na plažama, kapi vode u okeanima, rasuta izvan vaše moći brojanja i merenja. Ona je isuviše velika da biste je sada mogli upoznati a ipak međusobno povezana nasleđem energije i svetlosti koji su je stvorili.

Premda ste napustili svoj viši život i došli na planetu Zemlju radi dodatnog obučavanja i službe, znajte da iskra Božanskog ili bezgraničnog Stvoritelja počiva u vama.
Vi se sada možda pitate: "Zbog čega bih napustio svoju postojbinu i došao na Zemlju?" To je logično pitanje. Da odgovorimo na sledeći način. Kad god je neka nova planeta spremna za život bilo koje vrste, uključujući onaj koji vi nazivate ljudskim, onima koji su sazdani od večnog duhovnog plamena postavlja se pitanje da li bi voleli da doživite avanturu rasta i učenja. Oni koji se dobrovoljno prijave a potom budu ocenjeni kao podesni i obavežu se da će izvršiti misiju, dobijaju priliku da se pridruže drugima na novoj planeti kojoj su potrebni Čuvari da nadziru razvijanje života u svim njegovim izrazima. Vi ste došli na Zemlju kao jedan od Čuvara njenog života pre osam miliona godina. Tada niste imali čvrsto fizičko telo kao sada.

Poput velike armade, ta bića sačinjena od duhovne energije došla su na Zemlju da izvrše zadatak koji su odabrala, stvarajući duhovnu porodicu Čuvara. Sve je bilo spremno za veliku avanturu. Ti milioni sjajnih ne fizičkih duša bili su uzbuđeni osećajući izazov nove sredine. Iznad površine Zemlje, otkrivali su, učili i brinuli se za život koji su pronašli. Bili su presrećni i živeli u svojim svetlosnim telima više hiljada godina.
Gotovo milion godina život je bio istinski prijatan. A tada je nastupila velika promena.
Prilikom prvobitnog dogovora o dolasku na Zemlju, svetlosna bića su obećala da će se, bez obzira šta da se desi, uvek sećati svog Tvorca sa ljubavlju i poštovanjem, i da će uvek ostati odani cilju očuvanja sveukupnog života na planeti.

Ova planeta je stvorena kao eksperiment slobodne volje, znači vi živite na planeti SLOBODNE VOLJE. (Slobodna volja znači da svaka duša može da bira šta želi da čini.) Budući da je milion godina na planeti postojala samo pozitivna energija, nije bilo ničeg negativnog da poremeti ravnotežu ovog divnog dela slobodne volje. Međutim, tada je negativnom dozvoljeno da uđe u područje planete kako bi postojala istinska situacija slobodne volje. Tu su, Deco Svetlosti, počele nevolje.
Od kada su napustili svoje postojbine, ovi duhovni pioniri su održavali komunikaciju sa svojim ranijim bivstvovanjem sredstvom koje možete nazvati mentalna telepatija. To je bila vitalna veza sa ranijim postojbinama koja im je omogućavala da primaju savete o problemima, teškoćama i brigama koje su imali. Bilo je to nešto slično radio stanici, toki-vokiju ili mentalnoj televiziji. Možete shvatiti da je ova komunikacijska veza bila od vitalnog značaja za one koji su se nalazili na ovom duhovnom isturenom položaju u zabačenom kutku Univerzuma.
Budući da je svrha dolaska na Zemlju u svojstvu Čuvara bila da duše nauče da vole Stvoritelja kroz sve teškoće i da ne napuste veru u Roditelja koji ih je stvorio, svaka od njih je, u okviru svog učenja stavljana na ključni ispit, nešto poput testiranja u školi.

Do tog trenutka, svetlosna bića su živela na planeti u potpunom miru i harmoniji. Brinula su za sve životne oblike kojima je bila potrebna pomoć, pomagala jedna drugima ako je trebalo i živela uzvišenim životom lepote i vedrine. Njihovi umovi su bili povezani međusobno i sa Stvoriteljem. Zbog te komunikacije, život se odvijao prirodno, kao što je planirano.
Tada se javila pretnja.
Samo nekoliko vaših zemaljskih knjiga govori o tom vremenu tame ili podvajanja iz prave perspektive i zbog toga vam sada ovo saopštavamo. Mnoga vaša učenja govore o dubokom snu, odvajanja ili odmetanju od Stvoritelja koji vas je stvorio. Međutim, većina učenja ne objašnjava da ste se dobrovoljno javili da dođete na Zemlju kako biste naučili da ovladate sobom kao bića ljubavi. Ona vam ne govore da je vreme u kome danas živite završno doba, kraj tog velikog perioda od osam miliona godina koji je tako davno počeo. To je kraj mnogih ciklusa; to je vreme završnog ispita.

Kada se na Zemlji javila snaga negativnog mišljenja, mnoga svetlosna bića su počela da se mešaju sa oblicima života o kojima je trebalo da brinu, i da utiču na njih. Došlo je do mešanja njihove svetlosti sa prostotom nižeg, materijalnog sveta. U nekim svetim knjigama to je nazvano iskušenje. Iskušenje da se ode, i da svaka duša čini šta joj se prohte odnelo je prevagu, a poruke podrške i upozorenja koje su se još uvek mogle čuti u umu, kao preko radija, ili televizije, ignorisane su. Tako su eonima prigušivane zvučne i svetlosne vibracije, sve dok mnogi više nisu bili u stanju da u sebi čuju glas Svjetlosti.
Veliki deo ovoga se dogodio kada se javila negativna snaga lišena ljubavi koja je podsticala ljude svetlosti da zanemare ono što su obećali. Mračan uticaj na Čuvare koji su nekada bili ispunjeni ljubavlju, nastavio se milionima godina, a samo je mali deo njih bio u stanju da se seća Stvoritelja, da čuje konstruktivne poruke preko tog unutrašnjeg telefona. I premda su poslate mnoge "spasilačke ekipe" da podsete, sada pala bića svetlosti, na potrebu da se vrate onome što je prvobitno dogovoreno, ako žele da ovladaju sobom i dobiju ono što biste mogli nazvati unapređenje u više kosmičke aktivnosti, ništa od toga nije imalo mnogo uspeha. Sada, osam miliona godina kasnije, vi imate poslednju priliku da završite kurs samosavlađivanja koji ste tražili i na koji ste krenuli. Dok još ima vremena da se ponovo uspostavi mir na Zemlji, pred vama je izazov da sačuvate sveukupan život, da se setite i poštujete Stvoritelja, tog velikog JEDNOG iz koga je potekao sav život.
To je dakle okvir u kome se sada odvija vaš lični život. A pitanja o kojima tražimo da razmislite glase:

Da li želite da se setite zbog čega ste davno došli na Zemlju?
Da li ćete udružiti napore sa milionima drugih poput vas koji se upravo bude?, koji su spremni da podignu baklju izvesnosti i predanosti i krenu na završni ispit planetarne inicijacije svoje duše? Živite na Zemlji, ali ovo nije vaše glavno nasleđe. To je korak, faza, deo ogromnog procesa učenja posle koga možete biti uzdignuti ka još većini mogućnostima. Ili, ukoliko želite, možete biti temelj velike nove civilizacije neba na Zemlji. Svetu je potreban mir. Hoćete li da prenesete tu poruku i budete njen uzor?
Biće onih koji će zahtevati: "Dokaži to što govoriš" ili pitati: "Kako da znam da je to istina?" Naš odgovor na te sumnje bi bio da slušate srcem. Ono je jedno od nepogrešivih oruđa koje je čovečanstvo imalo od kada je izgubilo sposobnost da komunicira sa Stvoriteljam. Jer, vaše srce se seća Stvoritelja i oseća ga. To je veza vaše duše sa Kosmosom.
Danas je vaš jedini vođa božja iskra u vama, koja će vas usmeriti i olakšati vam put koliko god je to moguće. Vaši bližnji su danas žrtve sledeće pošasti:

- oni su u dubokom snu,
- oni su zaboravili,
- oni su nesvesni.

Međutim, to stanje nesvesnosti se mora prekinuti da bi se mir vratio na planetu i da biste izbegli pustošenje nuklearnog rata koji ste sami prouzrokovali, posledice podzemnih eksplozija, oružja iz programa "Rat zvezda" ili nešto još gore.

Potvrda svake nove informacije je to kako se osećate u sebi. Na primer, ukoliko ova poruka u vama izazove zvuk nekog zvona onda je to vaša istina. U protivnom, možete naići na druge korisne informacije, ili nastaviti da spavate dok vam se jednog dana, na nekom dalekom mestu, ponovo ne ukaže prilika da shvatite tu obavezu neprestane brige, ljubavi prema Stvoritelju, u dobru i zlu.
Stvoritelju ništa ne znači vreme. Ono postoji samo u ovim fizičkim svetovima. I može biti beskrajno i iscrpljivo. Pustite srce da se seti vaše misije i molimo vas da iskoristite preostale godine zarad dobra. Još uvek možete izvršiti zadatak, bilo da ste anđeo koji je zaboravio ko je, dete anđela koje je zaboravilo ko je, spasilac anđela koji je ovde upao u zamku ili duša koja želi da radi po svom nahođenju bez obzira na prvobitni dogovor o Zemlji.

Ako imate hrabrosti da se setite vašeg istinskog nasleđa, snage božje ljubavi će pozdraviti vaš povratak i nastojati da dovršite tu avanturu u koju ste krenuli tako davno. ISUS HRIST je bio jedno od bića koja su se zajedno sa drugima, kroz vreme, u potpunosti sećala svog duhovnog identiteta dok su živela u telu. Hrist znači svetlost. Vi ste svetlost koja se seća sebe, svog istinskog ja. Pred vama su mnoge velike prilike da sada postignete cilj, postavljen pre osam miliona godina, pre nego što su Zemlju naseljavala fizička bića.

Sadašnje teške okolnosti na Zemlji vezane su za zakon karme (ili princip uzroka i posledica), a ovo je stoga vreme velikih izazova za planetu i čitavo čovečanstvo, jer se sada moramo suočiti sa povratnim negativnim posledicama.
U ovom trenutku, mnogima poput vas upućen je poziv. To je poziv da zajednički učinimo napor da spasemo Zemlju od katastrofe. Nećete biti sami. Potrebni ste. Da li možemo da računamo na vas?
Čovečanstvo i planeta moraju biti izlečeni! Svi možete pomoći u tome, bez obzira koliki ste, kojeg ste doba, boje ili religije. Da, ovo je doba buđenja. Hoćete li da primite ljubav Stvoritelja i energiju i da se probudite za vaš istinski duhovni identitet?
Nemojte da se čudite ukoliko, kao mlada osoba, niste čitali o ovim stvarima u vašim knjigama iz istorije, niti saznali nešto o njima u knjigama koje nazivate sveti spisi ili verska učenja. Čak i ako su gotovo svi na ovoj planeti zaboravili šta to znači, vi ste još uvek jedan od Čuvara Zemlje.

Ukoliko se sada probudite, možda nam možete pomoći da ubedimo vašu braću ljude da odustanu od rata, napada i ubijanja i stvore mir kao primer drugima. Čovečanstvo mora da nauči da snažno brine za sveukupan život, bilo da je reč o mineralima, životinjama, biljkama i drveću ili pticama i sisari ma, zemlji i moru.
Kao odgovorna osoba, ma koliko da ste stari osetićete u srcu da je budućnost planete Zemlje delimično u vašim rukama. Mnogo je onih koji su potpuno zaboravili svoju misiju, koji su zaboravili ko su u duhovnim svetovima, koji imaju težnje i interese koji ne priznaju potrebu za mirom i očuvanjem sveukupnog života. Pa ipak, oni se još uvek mogu probuditi za božji zov i prepoznati svoju dušu.

Prihvatite dakle istinu o tome ko ste i šta ste. Vi ste: energija (nešto poput elektriciteta ili elektromagnetne energije). Shvatite da imate zajednički identitet koji proizilazi iz tog velikog JEDNOG koje često nazivamo Stvoritelj. Deleći tu istinu u odnosu sa Stvoriteljem, ili sa vašim stvaralačkim izvorom, Roditeljem svega, imaćete cilj koji nadilazi ovu malu planetu na kojoj sada živite. Vi imate veze sa ogromnim delovima ovog Univerzuma i imate moć i odgovornost na mnogim drugim nivoima. Imate onu vrstu moći koja je stvaralačka po prirodi ukoliko je prati spremnost za negovanje i brigu. O svemu stoje stvoreno ovde na Zemlji brinu duhovna bića koja vam pomažu!

Sam čin stvaranja, bilo daje reč o pravljenju kuće na drvetu, igračke, doma, aviona, slikanju slike ili pisanju pesme, počinje nekom mišlju, slikom, nacrtom ili idejom koja treba da se sprovede. Čak je i božja energija, prilikom stvaranja vaše planete, imala ideju ili koncept koji je sledila, inače vi ne biste bili ovde. Jer, ta ideja je sadržavala vizualizaciju onoga što će se dogoditi kada delo bude završeno. Očekivalo se da će, tokom eona, pojedinačni ćelijski, molekularni, mikrobiološki oblici života porasti i proširiti se i, jednog dana, stvoriti temelj za jednostavan obrazac iz kog će proizaći mnogo toga drugog.
Prilikom svog tog planiranja, vladali su mir i harmonija, uzbuđenje i radost, i interesovanje da se vidi kako će sve to na kraju ispasti, tako da svaki oblik života bude slavljen. Jer, Stvoritelj nije ograničen vremenom. Vreme je mera samo za vas na Zemlji, pomoću koje odvajate i razdvajate stvari i ljude jedne od drugih. Budući da Stvoritelj ne poznaje odvajanje, vreme u stvari ne postoji.

Najznačajnija stvar koju vi treba da znate je da je svaki delić života ili stvaranja od vitalnog značaja. Svi su oni deo ogromnog poduhvata celovitosti i odnosa zvanog simbioza. Simbioza ili harmonija u odnosima i kroz njih, ima svoje cikluse i ništa zadugo ne ostaje statično ili nepromenjeno, izuzev Stvoritelja i njegovih prvih dela.
Ova planeta nije kopija neke druge planete. Ona je jedinstvena. Ono što je jedinstveno ili veoma neuobičajeno u vezi sa njom je to što je božja stvaralačka snaga želela da ona bude planeta ljubavi i mira, premda po prirodi, planeta slobodne volje. Nisu sve planete takve. Budući daje Zemlja stvorena da bude planeta slobodne volje i ljubavi, vi koji na njoj živite, ne možete da izmenite taj obrazac, možete samo da ga pokažete. Njena svrha je već određena, baš kao što su određene svrhe drugih planeta u vašem sunčevom sistemu.

Razmislite o ovome što je rečeno. Sklopite oči, zatvorite knjigu i pustite je da počiva na krilu nekoliko minuta. Ćutite neko vreme i osluškujte u sebi.
Samo ukoliko osećate istinsku želju da nastavite da Čitate ovu knjigu treba to i da učinite. Jer, neki ljudi su spremni da se sete, a neki nisu.
Sledite samo svoju unutrašnju spoznaju, a ne besmisleno majmunsko čavrljanje uma ograničene ljudske ličnosti koji je iluzorna zamena za Stvoriteljevu istinu i mir.

Upitajte Stvoriteljevu iskru u sebi u kom pravcu treba da delujete, jer uprkos ovom dugom duhovnom snu, ta iskra može ponovo zasjati i vratiti vas Stvoritelju. To je nepogrešiva mapa zakopanog blaga duhovnog srebra i zlata. To je vaša povratna karta za kosmičku istinu.
« Poslednja izmena: 29-03-2008, 19:31:52 od strane anny »
Sačuvana

anny

 • Gost
Одг: Zašto smo došli na planetu Zemlju?
« Odgovor #1 poslato: 30-03-2008, 18:07:15 »

Vi birate
 
Budan pleše po muzici Kosmosa, a spavača ta muzika baca kroz događaje i živote. Spavač sanja o sreći nebeskoj, a budan zna da je deo Neba i deo sreće. Budan je uzrok, a spavač posledica.
Dragi moji, ja sam vam već govorio da je Tvorac svojom energijom sve stvorio i da napaja sve što je stvoreno. Ta Očeva ljubav prema svemu što je stvorio, ispoljava se i u tome što On ne želi da uništi bilo šta od svoje tvorevine, niti smatra da je bilo koje njegovo dete zauvek izgubljeno. Ovo važi čak i za Lucifera.
Imajući sve to u vidu, i svi mi, Njegova deca, treba da budemo svesni ljubavi koju nam Otac neprekidno daje i da se ponašamo u skladu sa tim. Zato svakoga dana treba da se zahvaljujete Ocu na svemu što vam je tog dana darovao, pa ma šta i kako to bilo.
Ako vam je dan bio dobar - pun veselja i radosti tada se zahvaljujete lako, ali ako vam je dan bio ispunjen tugom i lošim događajima, ne treba zaboraviti da se opet zahvalite, jer On najbolje zna šta vam je, kada i kako potrebno. Zatim, možete se zahvaljivati i na druge načine - radom i činjenjem dobrih dela i nesebičnom ljubavlju prema svima i svemu.
Još jedan važan oblik poštovanja Boga je odavanje poštovanja prema svemu stvorenom - životinjama, biljkama, mineralima, kristalima i Zemlji u celini. Borba za mir i ekologiju, treba da je vaš svakodnevni zadatak.
Pored svega pomenutog, treba da pomažete onima koji sami nisu u mogućnosti da spoznaju našeg Oca i koji nisu svesni zadataka u vezi sa tim.
Dragi moji, odlazak u crkvu ili na ma koje sveto mesto, je lep gest priznavanja Boga i predstavlja deljenje toga čina sa drugim ljudima.
Međutim odlaženje u crkvu, samo po sebi, ne mora ništa da znači.
Molite se svuda i uvek, a neka vam hram bude vaše telo, a svetlost kandila neka bude duša vaša. Nije potrebna nikakva institucija za veru, niti treba da se bilo ko moli u nečije ime. Treba i možete da se molite za nekog, ali ne u njegovo ime, jer to svako sam za sebe treba da učini.
Vaš zadatak je da se brinete i za telo, i zbog toga ste obavezni da mu stvorite najbolje uslove za funkcionisanje, a samim tim za život i rad u celini.
Vi se ne možete odreći tela, a da se pri tome ne odreknete duše, niti se možete odreći duše, a da to ne znači i odricanje od tela.
Jedan od načina ove brige je čistota duše i tela i post. U vezi sa postom vi često imate dileme i nesporazume.
Post ima bar dva, važna aspekta.
Prvo, post povoljno utiče na čišćenje organizma, a samim tim na zdravlje u celini. Post vam omogućuje da sagore u organizmu mnoge materije koje su štetne kako za dušu, tako i za telo.
Drugi važan i koristan efekat od posta je u tome, što se tada lakše i ugodnije osećate, jer ste manje zaokupljeni varenjem, naknadnim potrebama za vodom i snom. Pored toga, svi kanali su vam čistiji, "finije ste naštelovani" i bolje možete čuti sebe, svog vodiča, pa i Boga.
Zato, jedan od zadataka svakoga od vas prema sebi i svome telu je, u krajnjoj meri, i post. Ovde želim da naglasim da post može biti sa odabiranjem hrane i gladovanjem. Preporučuje se i jedno i drugo (gladovanje, samo u onoj meri ukoliko ne šteti zdravlju). Mnogi od vas znaju koju hranu mogu jesti kada poste bez gladovanja. To je, uglavnom, hrana bez mesa i masnoće, mlečnih proizvoda i jaja.
Morate biti svesni svega i imati nameru, cilj. Golub posti, čak je i vegetarijanac, ali...
Vaše otuđenje od svega stvorenog je proizvelo strah, a on vas je još više udaljio od Izvora. Tako je omogućeno destruktivnim silama da se "uhvate" i realizuju.
Treba da znate da su vaše bolesti samo materijalizacija vaših unutrašnjih konflikata i proživljavanje vaše istine i pravde kako iz ranijih, tako i iz ovog života.
Rak i sida su tipični predstavnici ovoga o čemu se govori, kako na pojedinačnom, tako i na grupnom planu iskazivanja.
Radeći kako treba na svemu ovom, vi se prečišćavate i brišete svoje loše karmičke aspekte.
Sačuvana

anny

 • Gost
Одг: Zašto smo došli na planetu Zemlju?
« Odgovor #2 poslato: 30-03-2008, 18:25:16 »

EVOLUCIJA LJUDSKOG TELA I PLANETE ZEMLJE

Prilikom planiranja kako ljudsko telo treba da izgleda, tokom evolucijskog perioda zvanog "vreme", trebalo je stalno prilagođavati njegov izgled i svojstva. Telo nije moglo biti stvoreno odjednom, bez promena. U stvari, tu je bilo mnogo modela, baš kao što doterujete i menjate stvari koje nazivate automobili i avioni. Znajte da se te izmene i sada čine.

Sa onim što vi nazivate ljudsko telo, eksperimentisalo se 4,5 miliona godina, jer je čovečanstvu, pošto je izgubilo svoj eterični oblik (poput anđeoske energije opisane u knjigama) bio potreban nov, čvršći ili telesniji oblik. Ljudsko fizičko telo je zbog toga samo prototip, primer, eksperiment, koga je započeo ili stvorio Stvoritelj, a koga su posebno zamislile više sile i Zraci. Vaš roditelj, Tvorac, stvorio je mnoge oblike života u ovom i mnogim drugim svetovima, koristeći pri tom različite nacrte. Oblik, veličina i izgled tih oblika života obično se temelje na određenim elementima kao što su kiseonik, vodonik, azot, ugljenik, ili druge kompleksne i složene supstance, nepoznate na Zemlji. Svaki od njih je na neki način jedinstven, pa ipak sve ih je stvorila energija Stvoritelja. Ljudsko telo koje sada imate, trebalo je isprobati i to nije isto telo koje je postalo stanište duha ili duše pre više miliona godina ili čak pre 50.000 godina.

Već je bilo doterivanja, a biće ga još više u procesu podizanja energije na viši stepen i kroz genetski dizajn DNK, RNK i drugih ćelijskih struktura i modela ljudskog tela. Vaši naučnici upravo počinju da shvataju i istražuju sve ovo.
Odraslo ljudsko biće nije moglo biti stvoreno u drugom odraslom ljudskom biću i zato su za vaše telo predviđene faze razvoja i rasta kroz koje morate da prođete da biste se od začeća i rođenja, preko detinjstva, postepeno razvili u odraslu osobu. Kad malo razmislite o tome, videćete daje taj stvaralački proces istinski čudesan. Da li biste vi mogli da napravite tako složen plan?

Da, telo je čudo. Stvaralačko čudo. To je dar o kome morate brinuti, zato ga nemojte povrediti. Nemojte povrediti ni vaše ni tuđe telo! Održavajte svoju svetlosnu energiju i energiju ljubavi što duže možete, u stanju mira. Spokoj produžava život tom posebnom prevoznom sredstvu koje nazivate telo, jer ono nije stvoreno da biste ga uništili stresom i preteranom napetošću kakve izazivaju mržnja, nasilje, pa čak i loša ishrana.

Podsećamo vas da unošenje otrova, toksina, boja i aditiva u hrani ne produžavaju život vašem telu. Naprotiv. Vaš metabolizam nije i programiran za lekove, toksine i hemikalije. Telo je stvoreno da se hrani povrćem i biljnim tvarima u kojima još uvek postoji život, tako da se može izvršiti razmena energije iz jednog u drugi oblik života. Trebalo je da gorivo, koje će bezbedno dati energiju vašem telu budu lešnici, orasi, seme i voće, ono što vi nazivate povrće i korenje, pa čak i trave. Samo te prirodne tvari mogu obezbediti prenošenje energije iz jednog u drugi živi organizam. U tome se sastojao vredan i ostvariv božji plan o ishrani jednog živog bića drugom živom tvari. Biljke su posebno stvorene kako bi hranile druge organizme i moramo im zahvaliti i poštovati ih zato što su ispunile božju nameru.

Hrana koja u sebi sadrži život daće energiju vašem telu. Neživa hrana, ili ono što vi nazivate "hrana s nogu", tokom vremena će naškoditi vašem telu i dovesti do bržeg uništavanja pojedinih njegovih delova i funkcija. To obično znači bol! Ukoliko dozvolite da vaša telesna struktura propadne to će boleti. Još više ćete naškoditi svom telu ukoliko dozvolite da vas lekari leče paljenjem i trovanjem u pokušaju da regenerišu ćelije, da izleče telo. Kada doktori budu poštovali telo kao božji dar i slede prirodni put ozdravljenja, uključujući ishranu tvarima koje sadrže život, ljudi tehnološkog doba će biti zdraviji. To je preventiva, a ne nazadna medicina.
Ponovo vas podsećam da je vaše telo zamislio Stvorirelj, i duboki mislioci i majstori dizajna. Ono je istinsko umetničko delo. Načinjeno je da bude dugotrajno i da sadrži sposobnost samoizlečenja, ali je zbog vašeg savremenog tehnološkog života toliko dugo zloupotrebljavano, da sada brzo propada. Za više miliona godina, dok se planeta bude menjala a fizički život podmlađivao, primetićete poboljšanja ukoliko se ponovo vratite u telo.

Reći ćete: "Stvarno su poboljšali ovaj model", kao kada vidite neka savremena kola. Sada se naravno šalimo, ali tvrdimo da je vaše telo predivna životna odežda i da ste vi odgovorni za brigu o njemu.
Neka svi mladi ljudi, od trinaestogodišnjaka pa nadalje, znaju da su samo oni odgovorni za svoje telo i da će samo oni trpeti bol ukoliko ga oštete i povrede bilo nesrećnim slučajem ili zloupotrebom. U budućnosti ćemo moći da u telu razvijemo ili ugradimo neke vidove samoizlečenja kao što je mogućnost da udovi ponovo izrastaju. Sada vam te stvari možda izgledaju jako daleko, ali one će doći za one koji u sebi nose svetlost i koji služe Stvoritelju.

Do sada smo mnogo toga rekli o poštovanju koje treba ukazivati stvarima na ovoj planeti, uključujući vaš telesni oblik. To je veoma važno da se zapamti! Ispunjava nas tugom što moramo da kažemo da većina ljudi na ovoj planeti nije poštovala oblike života, ljude, životinje, biljke ili minerale i brinula o njima. Neke stvari će morati da se dogode na ovoj planeti kako bi se ona iscelila i otklonila šteta koju su ljudi počinili na mnogim nivoima. To neće uticati samo na vaše telo i sve druge oblike života, već će i čitava živa planeta biti očišćena.
Zašto?

Zbog toga što je planeta baš kao i vi stvorena kao živo biće, a čovečanstvo ju je zloupotrebljavalo. (Govorićemo o "njoj" u ženskom rodu, jer je njena svrha ishrana, koju vi takođe smatrate ženskim svojstvom). Planeta takođe ima fizičko telo, osećanje ili emocije, um i duhovnu prirodu. Premda je nalik na svoju braću i sestre planete vašeg solarnog sistema, ona je jedinstvena. Ipak, ona ne sme poremetiti evolutivni obrazac svoje sunčeve porodice. Baš kao i vi, ona ima svoj put, svrhu koju treba da ispuni, a koju joj je podario Stvoritelj. Premda je smeštena u svetu slobodne volje u kome ima u izobilju negativnosti, ona se menja i razvija, postajući primer ljubavi i mira.

Vi ste poput ćelije u njenom telu tako da će njena svrha i delovanje uticati na vas i sve živo na planeti. Morate shvatiti da vaše ponašanje i ponašanje svih dragih ljudi ili podržava ili osujećuje njene potrebe i svrhu. Da li biste zaista uskratili svojoj postojbini status galaktičke filmske zvezde? Ovo je čas preobražaja za nju, baš kao i za vas.
Zamislimo da je planeta Zemlja ogromna kuća ili hotel sa mnogo soba u kojima se odvija mnogo toga. Ukoliko je većina tih soba i aktivnosti u međusobnom skladu, i korisna, kuća ili hotel je na dobrom glasu. Ona stiče ugled zbog sklada i ukupne vrednosti.

Vi na Zemlji govorite o imovinskim vrednostima. Znajte zato daje vaša najveća odgovornost da sačuvate imovinsku vrednost Zemlje, životne kvalitete hrane, mira, radosti i stalnog rasta u kosmičkoj svesti.
Vi ste kao mali deo većeg identiteta Zemlje, osnova za njen rast u ljubavi i mudrosti. Zajedno, vi ste po zamisli celina. Zemlja i vi činite jedinstvenu celinu, tim, porodicu čija se svest stalno obogaćuje.
Za vas na Zemlji je od presudnog značaja da u ovom trenutku bolje shvatite taj princip i zato ćemo ukratko ponovo izložiti čitavu zamisao na sledeći način:

Vaša Zemlja je deo mreže od 100 milijardi galaksija različitih oblika i veličina, zvane UNIVERZUM. Vaš dom, Mlečni put, je deo ogromne celine koja se gotovo ne može opisati. U galaksiji Mlečni put, stvorene su mnoge žive kreacije prvog reda, a vaš sunčev sistem je jedna od njih. Vaš sunčev sistem takođe ima ogromnu porodicu, a ta porodica ima daleke rođake svetlosti i energije koji se prostiru mnogo dalje nego što možete da sagledate u nekoj noći punoj zvezda. A kada pogledate u nebo i vidite sve što je stvoreno, u duši ćete znati da postoji neizmeran život i da ste vi na neki način deo njega.

To osećanje poštovanja, to priznavanje dela Tvorca je zdravlje. Zdravlje je duhovno svojstvo. Ono počinje u vašoj duši koja ga daruje vašem umu i osećanjima i otuda vašem fizičkom telu. To osećanje poštovanja bi trebalo da prožima sve što činite. Ono treba da bude osnova za sadržajan odnos sa vama samima, sa vašom porodicom i prijateljima, i u okviru šireg društva, u okviru onoga što se naziva grad, država, nacija i planeta. Nažalost, u svojoj zemaljskoj svesti čovečanstvo je toliko izgubilo poštovanje i postalo toliko negativno da Zemlja sada važi za najmračniju planetu u vašem sunčevom sistemu kojoj čak nije dopušteno da ima predstavnike u Vrhovnom sunčevom savetu.

Ne govorimo vam ovo da biste klonuli duhom ili osetili krivicu, niti da biste izgubili nadu misleći kako je sve izgubljeno. Naprotiv, svi mi dolazimo u miru da od vas zatražimo da se probudite i shvatite šta radite, kako bi se stvari promenile nabolje! Vi ste važni. Vi ste moćan poslanik promene, ne samo u okvira svog života već i u vašoj sredini. Vi ste važni za vaše mesto i grad, za vašu državu i Zemlju. Ali ste takođe važni za samu planetu i za čitav život na njoj, jer posedujete božji dar da menjate svoje ideje i dela. Vi imate slobodnu volju. Vi možete odlučiti da se probudite i radosno prihvatite božji plan i nameru, predviđajući veličanstvene darove koje će on doneti.

Ovo je trenutak da se negativno promeni u pozitivno na Zemlji. Vi ste ovde posebna duša koja ima moćnu viziju. Rođeni ste sa snagom da tu veliku viziju pretvorite u stvarnost! Po tome ste tvorac zajedno sa Bogom, na ovom malom mestu u ogromnom Univerzumu. Ovde, na planeti Zemlji, Stvoritelj se može slaviti samo kroz vašu mudrost i ljubav. Izvan toga on ne postoji. Vi ste sredstvo i kanal te moći. Samo vi možete doneti viziju mira civilizaciji koja umire, oživeti svest i ostvariti mir. Ne dozvolite da vam oni koji su lenji, neobavešteni ili zabludeli govore da se to ne može učiniti, jer može. Međutim, potreban je napor. Dali ćete da pomognete čovečanstvu, sebi i vašoj planeti, sada kada vas mi koji nosimo božju ljubav pozivamo i stavljamo vam na raspolaganje svoje znanje i pomoć?

Potvrdan odgovor praćen radosnom spremnošću i angažovanjem mogao bi da pomogne da se podigne čovečanstvo zapalo u tamu, koje kvari i ograničava ovu prelepu plodnu planetu u ogromnim božjim nebesima. Vreme je kritično. Vi ste potrebni! Hoćete li pomoći? Molimo vas da sednete mirno za trenutak i razmislite o ovome što je rečeno.
Zbog čega je, dakle, potrebno čišćenje same planete? Ako vam se u kući nagomila prljavština morate da je očistite. Možda ćete pri tom koristiti metlu ili usisivačem pokupiti prljavštinu. Možda ćete prati prozore, zidove, podove i pokućstvo. Ponekad ćete morati da krečite ili sastružete staru boju, da gitujete zidove, itd. Što ste je više zapustili to ćete imati više posla.

To čišćenje je u stvari sledeća faza u evoluciji čovečanstva i planete. Ono je postalo neophodno samo zato što je čovečanstvo napustilo prvobitni plan o miru. Ovaj program korektivnog postupka je neophodan da bi čovečanstvo ušlo u Doba Sjaja. To je u stvari stepenica ka budućnosti koje tek sada postajete svesni.
Postoji Zemlja dom čovečanstva, kako ona može da se očisti od jučerašnjeg krša, kako se mogu izlečiti njene rane od podzemnih nuklearnih eksplozija, negativnih misli o ratu i mržnje koji je obavijaju smrdljivim dimom nasilja i nebrige? Vaša planeta je bolesna, zatrovali su je bezdušni ljudi i zato je neophodno ovo vreme čišćenja.

Da sada objasnimo kako vi možete uticati na težinu čišćenja koje je potrebno planeti. Vi možete odlučiti koliko će teško biti to vreme čišćenja na Zemlji. Baš kao što u kući vlada nered i haos spremanja i preuređivanja, i planeta će morati da prođe kroz sličan proces da bi ozdravila. DA, planeta Zemlja je bolesna, zaražena! A na vama je da joj pomognete da ozdravi, kao što biste želeli da bude izlečeno biće koje volite. Kao što smo rekli, vi ste jedna ćelija ili jedinka u okviru celovitosti koju čini planeta Zemlja kao tvorevina sa više nivoa i uporedo sa vašim izlečenjem i ona će ozdraviti.
Obim i vrsta čišćenja koja će se obaviti na površini planete pripadaju području zvanom “verovatnoća” i vezani su ne samo za ranije ponašanje čovečanstva, već i za sadašnje namere i pozitivna dela.

Čišćenje Zemlje temelji se na kosmičkom principu "uzroka i posledice" koji moraju poštovati sva živa bića. Ako ste pažljivi, pažnja vam se vraća. Ukoliko niste susretljivi, pažljivi i obzirni prema svemu što je živo, bilo prema vašoj ljudskoj braći i sestrama, bilo prema planeti ili galaksiji, ti negativni stavovi mogu povratno da se odraze na vas na izuzetno bolan i neprijatan način. Pošto čovečanstvo nije puno ljubavi ni poštovanja prema svojoj planetarnoj postojbini, to se mora promeniti!
Vi ste mirotvorci, a ne rušioci mira, i nadamo se da će većina ljudi preuzeti odgovornost da pokaže mir na Zemlji, među sobom i u svim aktivnostima na planeti. Neka različite grupe i nacije odluče da žele mir i deluju skladno kako bi stvorile i unapredile mir. Znajte da vi sasvim sigurno imate moć da pomognete da ova planeta postane divno mesto za život.

Vašim primerom svetlost se širi, jača i sija u sjajnoj harmoniji ljudima, planeti, pa i samom Tvorcu svih stvari. Kada se veliki broj njih složi da žele mir, fizičko čišćenje planete možda neće biti tako teško. Međutim, čovečanstvo mora da prestane sa svojom trkom u naoružanju. Time što bombardujete utrobu Zemlje svojim podzemnim nuklearnim probama, izazivate katastrofu i mnoge unutrašnje potrese. Da li biste dozvolili eksplozije u svojoj utrobi? Zabranite onda takve vladine i vojne aktivnosti! Sve osim zabrane je samoubistvo.
Svojim oružjem u svemiru nanosite štetu ne samo fizičkom telu Zemlje već i njenom emotivnom i mentalnom telu, koja se nalaze iznad površine Zemlje u slojevima energetskih vibracija ili svesti, koji su vama nevidljivi.

Kao što smo već rekli, isprobavanje oružja u svemiru nosi opasnosti koje daleko nadilaze granice vaše krvi i mesa, vašeg tela i višestrukih nivoa planetarnog bića, zadirući u samo tkivo stvorenog.
Dok bude pokušavala da se prilagodi ovim unutrašnjim i spoljašnjim pritiscima, na Zemlji će verovatno doći od zemljotresa, vulkanskih erupcija, vihora, oluja, poplava, jakih vetrova i neočekivano oštrih vremenskih prilika. Nismo ovo rekli da bi vas zaplašili. Strah stvara haos, a haos ne pomaže! Usredsredite se, umesto toga, na činjenicu da će svi oni koji pomažu božjim snagama u stvaranju mira na planeti imati veliko unutrašnje vodstvo, zaštitu i podršku koji će im biti dostupni u snovima, meditaciji i koje će moći intuitivno da osete. Možete pomoći da se spreči ostvarivanje ovih verovatnoća ili da se ublaži njihov intenzitet. Uvek pred sobom imajte još veću viziju i mogućnost u ovoj zemaljskoj epohi. Usredsredite se na tu mogućnost i budite zadovoljni.

Usredsređenost na pozitivan napor će dati svima energiju i mnogo toga će se postići. Čak i ako treba da se obavi izvesno čišćenje vi ćete iskusiti samo ono što je vašoj duši potrebno kako bi stekla najviša znanja. Možete pomoći onima koji dopuste da ih strah emotivno parališe, time što ćete im pomagati da se suoče sa strahom i da ispravno shvate ono što se događa, tako da će se i oni možda pridružiti velikom naporu za mir. Ovo je period velikog učenja i samočišćenja na vašoj planeti, za mlade i stare podjednako. Vaše razumevanje, vaša spremnost da istrajete i odanost Stvoritelju, mogu olakšati i pomoći u tom čišćenju.

Mi želimo da podržimo vaše brižne namere, da ojačamo vašu ljubav i svrhu i pružimo vam svaku priliku da pokažete ljubav prema Stvoritelju. Takvi ljudi će preživeti promene na Zemlji, a zatim postati temelj nove civilizacije koja će se roditi posle oluja i promena.
Posle Doba buđenja i Kazne dolazi Doba Sjaja, zlatno doba mira, kada će sva bića dobre volje moći da se okupe u većem razumevanju i zajedništvu koje donosi duhovna čistota. To će biti novi svet, novo vreme, a ukoliko želite da se to ostvari prihvatamo vas u sigurnost tog miroljubivog angažovanja i prihvatamo vaše obećanje da ćete svoju energiju staviti u službu Stvoritelja. U tome ćete naći veliko zadovoljstvo, radost i sklad. To bi uistinu moglo da bude rajsko doba na Zemlji za one koji ga takvim učine.

Ukoliko je vaš odgovor na pitanje: "Da li želite mir?" "da" i odgovor Stvoritelja će biti "da". Jer, energija primljena nazad će biti u ravnoteži sa energijom koja je data. Morate da shvatite da na planeti slobodne volje kao što je Zemlja, svaka osoba ima pravo da čini šta želi i niko nije prinuđen da voli i poštuje Stvoritelja. Mnogi se zato neće obazirati na ovo što je rečeno i nikada neće odgovoriti "da" na pitanje "Da li želite mir?"
Neki ljudi će se sve više i više udaljavati od Stvoritelja i nastavljati da nameću neprijateljstvo, rat i mržnju svima na koje naiđu. To je njihov izbor dok su ovde na Zemlji i ukoliko njihova dela zaista ne ugroze samu planetu ili svemir ispunjen životom oko nje, Stvoritelj će možda odlučiti da se ne meša. Naravno, čovečanstvu neće biti dopušteno da napadne svemir i trebalo bi da prema drugima postupa kao što bi želelo da drugi postupaju prema njemu ili će na sebi osetiti neočekivan i bolan odgovor na taj nehat i stav pun mržnje. Međutim, nijednom ratniku i nečovečnom naučniku neće biti dopušteno da ostane ovde kada konačno zavlada mir. Čišćenje će dakle obuhvatiti ne samo fizičke aspekte planete i čovečanstva, već i njihova duhovna, mentalna i emotivna svojstva.

Ne možete mnogo učiniti ako neka osoba odluči da se ne obazire na Stvoritelja i da se opire miru. Možete samo davati primer mira i pozvati druge da i oni pokušaju. Ukoliko oni ne žele da se promene, od vas se više ništa ne očekuje. Vi ćete samo objaviti istinu i živeti u skladu sa njom. Ukoliko drugi ne budu hteli da uče na vašem primeru, iz onoga što govorite, iz vaših duhovnih učenja, oni će jednog dana biti vraćeni ovamo i pružiće im se prilika da se poprave, da nauče da se zalažu za mir, što je neophodno za ovladavanje dušom. Ipak, moramo navesti vaše lidere i vladine funkcionere da shvate daje mir glavna dužnost čovečanstva u ovom trenutku na Zemlji i da mora postojati briga za sve što je živo, a ne samo za ljude.

Koliko će ono što će se dogoditi narednih meseci i godina biti teško, zavisi dakle od vaše predanosti i dela i od predanosti i dela drugih ljudi. Utičite na sve one na koje možete da prigrle mir, ostanite sa prijateljima koji su odabrali mir, a druge pustite da idu svojim putem. Na kraju će sve biti kako mora da bude. Budite opušteni i u svakom trenutku činite najviše što možete. Možda će se, kada postanete punoletni (ukoliko već niste), vaš put razići sa putevima drugih članova vaše fizičke porodice. Prijatelje će zameniti bolji prijatelji. Uvek ćete, međutim, biti vođeni. Verujte u to. To je vaš najveći dar dok ste u ljudskom telu, jer ko bi svojevoljno odabrao da bude daleko od kuće bez veze sa Stvoriteljem? To bi bilo zastrašujuće čak i za najhrabrije među ljudima.

Ovo nismo rekli da vas zaplašimo već da vam ukažemo da je potrebno da svaki dan provedete izvesno vreme u meditaciji ili u tišini kontemplacije kako biste neizostavno dobili neophodne savete i u svakom trenutku bili upravo tamo gde treba da budete. Znajte takođe daje neophodno da se posvetite grupnoj meditaciji makar jednom nedeljno.

Dopustite da vaša meditativna ili duhovna grupa obrazuje toplu i brižnu porodici punu ljubavi, u kojoj se možete opustiti sigurni da sledite svoj put, praćeni ne samo dobrim zemaljskim prijateljima, već i uz podršku nevidljivih svetova.
Znajte da je svaka duša na Zemlji sada pozvana da odabere Stvoritelja i da joj mir bude glavna dužnost i svrha u životu. Svaka duša će dobiti samo tri prilike da služi ciljevima Stvoritelja. Odlučite mudro i upoznajte radost. Jer, ako promene o kojima smo govorili moraju da nastupe, njihova svrha je prvenstveno da očiste Zemlju i to će probuditi one koji spavaju! Možda će biti potreban potres kako bi oni shvatili svoje odgovornosti i glavnu svrhu svoje duše. Probudite se sada i sami kako biste stekli sigurnost, izvesnost, i oslobodili se straha pre nego što nastupe promene, ukoliko budu morale da nastupe.

Čak i ako budu morali fizički da umru, oni koji nisu probuđeni dobiće još jednu priliku da prigrle Stvoritelja i ostvaruju mir. Molimo vas da to shvatite. Ovo su stvari koje je neophodno naučiti i pokazati, a svaka duša će morati da nauči da stvara mir, da brine o svemu što je živo i zadrži poštovanje prema Stvoritelju.
Pazite na one koji su neopredeljeni, koji bi još mogli videti svetlost, ali, kada im jednom ponudite istinu, više niste odgovorni za njihov izbor, već samo za svoj sopstveni. Lako je sebe smatrati pravičnim, ali to nije dobro za vas. Neka vaši postupci ne proizilaze iz ocene već iz duhovnog znanja i razuma i sve će biti dobro.

Neka se zna da oni koji priznaju svetlost i slede mir nemaju razloga za strah, jer će se za njih u svakodnevnim zbivanjima zemaljskog života brinuti oni među nama koji pripadaju duhovnim i anđeoskim svetovima. Dobijaćete odgovarajuće informacije ukoliko budete slušali poruke koje ćemo vam slati, u vezi sa životnim odlukama koje morate doneti. Naša je namera da živite i činite dela Stvoritelja, ukoliko ne bude postojao neki značajan razlog zbog koga biste pristali da umrete i ranije napustite planetu.
Od svih duša se traži da odluče da li žele mir na Zemlji ili ne. Od svake duše se traži da tu odluku donese za vreme doba Buđenja. Ukoliko se dovoljno ljudi, a naročito vas mladih, bude odlučilo za mir i činilo sve što je u njihovoj moći da ga ostvari, veliki deo čišćenja može biti olakšan.

Zbog namere vaše duše postoji nada. Zbog vaše želje da služite, postoji nada. Zbog vaše snage koja je puna ljubavi, ali i usmerene na pravi način, postoji nada. Neka vaša hrabrost pomogne da se promeni negativno mišljenje na planeti, jer čak i uz veliku odvažnost, na Zemlji može doći do snažnih potresa u ovom periodu Čišćenja.
Vi sada živite u Novom dobu, a pred vama je Zlatno doba.
Tada će na Zemlji prevladati mir, a sva bića dobre volje će moći da uživaju u zajedničkom životu dok budu stvarala vladu koja će imati novi stil donošenja odluka zasnovan na istinskoj brizi i ljubavi. To će biti slavno, neuobičajeno vreme za one duše koje su došle u duhovnom telu, ali zatim dobile čvršći fizički oblik i koje su sada spremne da se, putem duhovne čistote, vrate svesnom stanju u kome su ranije postojale. U avanturi vaše duše, koja je krenula da pomaže u izgradnji ovog novog doba, bićete vođeni i štićeni, a vaše unutrašnje znanje će vas povesti u doba zvano Hiljadu Godina Mira ili Doba Sjaja, koje će nastupiti posle perioda čišćenja na planeti.

Neće svi ljudi na planeti prihvatiti božju ponudu. Mnogi od njih će i dalje spavati, i dalje biti negativni, jer je ova planeta degradirala, sve dublje zapadajući u tamu, a čovečanstvo je zaboravilo Tvorca svih stvari. Zbog toga mnoge duše mogu zaključiti da njihova predanost svakodnevnom materijalnom svetu ne uključuje i priznavanje Boga. Otuda na svom putu možete izgubiti neke saputnike koji neće moći da uvide potrebu za mirom i koji neće odabrati da vam pomognu da potpuno izmenite svet.
U vezi sa tim, ništa ne možete učiniti. Čak je i Hrist, Božja svetlost, nemoćan da natera čoveka da učini ono što je za njega ili nju najbolje. Ipak, snage svetlosti su spremne da pomognu onima koji zatraže pomoć. Njima, međutim, nije dopušteno da se mešaju ili kontrolišu vašu slobodnu volju ukoliko vi to ne zatražite. Neki ljudi su postali toliko tehnološki nerazumni da su izmislili gore stvari od nuklearne bombe i izgleda ih ne brine što bi vodonik, sa kojim eksperimentišu, snažnom reakcijom mogao pogoditi čitav Univerzum.

Ukoliko vaše vojne snage nastave da izazivaju hidrogenske, nuklearne ili atomske eksplozije u utrobi Zemlje, svi ćete patiti. Vodonik je građevinski materijal Univerzuma. Takve aktivnosti ugrožavaju život u svemiru i na vašoj planeti. Ljudi sa Zemlje ne smeju ugroziti druga božja dela. Setite se daje svemir ispunjen energijom koja se prepliće kroz galaktička prostranstva i šire i da svaka štetna izmena stanja na Zemlji može uticati na druge oblike života.
Od vas se traži da učinite sve što je u vašoj moći da zaustavite taj luđački tok kojim idu mnogi od onih, u čijim je rukama vojna i državna vlast na planeti.

Morate jasno istupiti u zaštitu božjih ciljeva, čak i u svojoj porodici, školi i medu prijateljima, kako bi se izbegle ozbiljne planetarne posledice. Život može biti doveden u pitanje za milijarde ljudi. Morate shvatiti značaj ovoga, jer vam možda neće biti lako da se suprotstavite onima koji su izgleda nesvesni. Ukoliko oni nisu poput vas ubeđeni u sve ovo i ukoliko ih ne možete zainteresovati da služe velikom Tvorcu, prihvatite ih, ali uvek sledite svoju unutrašnju istinu.
Ljudi koji su se predali Bogu će se okupiti povezani čvrstim vezama, a oni koji nisu odabrali mir će nastojati da se udalje od svetlosti i puta koji sledite. Oni će se možda jednostavno odvojiti, ostavljajući vas sa vašim novim duhovnim prijateljima, kao što se ulje odvaja od vode.

Znajte da naša namera nikada nije bila da se ljudska porodica međusobno podeli ili da u njoj nestane ljubav. Međutim, to podvajanje po svesti će postati izraženije u danima koji predstoje. Tokom predstojećih godina, neki će možda iskusiti ono što se naziva telesna smrt, zbog toga što su odlučili da se ne odazovu pozivu duše na mir. Morate, međutim, verovati da to ne znači uništenje duše i da će njihova svest i dalje postojati na drugim nivoima. Ne treba dakle da strahujete za sebe ili druge. Samo budite budni i usredsredite se na svoj cilj, traganje za mirom. Strah vas parališe i to je negativan odgovor na ukazanu priliku. Tokom meditacije i u snovima dobijaćete savete o tome kako treba da se ponašate u svakoj situaciji.
Normalno je da prilikom iskustva koje vi nazivate smrt, duša napusti telo i vrati se višim božjim dimenzijama. Ukoliko ovo što smo rekli u vama izazove nervozu ili strah od smrti, znajte daje Stvoritelj koga poštujete, Stvoritelj koji voli i da ćete u ovom životu i posle njega dobijati podršku u onoj meri u kojoj je budete tražili.

Vaša mladost i sposobnost da se prilagodite promenama su izuzetne osobine zbog kojih možete biti od velike koristi i pomoći Stvoritelju. Stariji članovi društva često steknu čvrste navike u ponašanju i mišljenju i gotovo im je nemoguće da se promene. Ovo se ne odnosi na sve ljude, ali primećujemo da su mnogi skloni tome.
Srećni su oni stariji koji su oštroumni i budni, koji sa žarom vole Boga i koji postojano i s radošću slede unutrašnje vodstvo u svojim životnim ciljevima i postupcima.
Osetite smisao ovoga što je rečeno i zapamtite da svakodnevno razmišljanje stvara budućnost. Budite sigurni da je ono što stvarate upravo ono što zaista želite.

Neophodno je da posvetite pažnju svojim snovima i tihim trenucima meditacije, jer samo vam tako možemo pomoći u ovom dobu buđenja. Budite spremni da pozdravite nove prijatelje koji imaju isti cilj, jer ovo je vreme o kome su govorile sve religije. Ovo je vreme kada je svaka duša pozvana da odluči da li je spremana da voli Boga i služi planeti kao Čuvar mira i sveukupnog života.
Sami morate da odlučite da li Stvoritelj postoji i da li želite da se povežete sa ovom najvišom od svih energija. Ovo je pravo vreme da se odlučite za Stvoritelja i budete njegov dosledan, postojan i pouzdan sluga. Neodlučnost samo koči ovaj proces. U ovom periodu izbora molimo vas da budete svesni da je veoma značajno da budete dosledni. Mudro odaberite. Odaberite jedino uže za spašavanje koje bilo ko na ovoj planeti može imati u periodu ogromnih promena. Znajte da ćete, ukoliko odaberete Stvoritelja, dobiti podršku na dva načina. Pomoći će vam, prvo, duhovni svetovi koji su za vas nevidljivi, a zatim i ona zemaljska bića koja u telesnom obliku, poput vašeg, takođe slede put božjeg plana. Vaše meditativne grupe na Zemlji su veoma valne, jer u njima kombinujete energiju ovog trodimenzionalnog sveta sa nebeskom gustinom i dimenzijama, i time jačate, vodite, štitite i brinete za vaš rast i službu.

Počnite sada sa grupnom meditacijom jednom nedeljno i ne dopustite da prođe još jedan dan, a da se niste učlanili u neku takvu grupu ili je čak sami osnovali. Počnite sa samo dvoje ljudi i grupa će se sigurno povećati, naročito ako se odvažite da pozovete druge da se pridruže i ukoliko se saglasite da na Zemlji treba da vlada mir. Kada shvatite snagu koju to daje vašem postojanju, nije teško učiniti taj korak. Vama koji ste bili usnuli, rečeno je da vas nikada nećemo ostaviti bez utehe. Probudite se, dakle. Krenite u veću svetlost. Radujte se zajedno sa onima koji će vam se pridružiti u velikom nastojanju da se sačuva sveukupan život na planeti.

Mnogo je ljudi na Zemlji koji su blizu tome da bolje razumeju ljubav i ukoliko im vi date primer, sećanje će se probuditi u njima. Zemljani se često plaše da govore o miru, a mir je ipak najznačajnije pitanje vašeg vremena. Budite iskreni prema drugima kada im govorite o brizi koja vas muči i često ćete dobiti njihovu podršku. Ukoliko je ne dobijete oslobodite se bilo kakve zebnje, uznemirenosti i straha da vas neće voleti i idite svojim putem. To je najveći dar koji možete doneti planeti. Sigurnost i spremnost da se prepustite sili moćnijoj od vaše ljudske ličnosti koja ima brojna ograničenja su sada vaše "uže za spašavanje".
Ovo može biti izuzetno radosno vreme na Zemlji, jer se njime završava dugotrajan i mukotrpan poduhvat života u ograničenosti života u materijalnom svetu. Znajte otuda da će se čuti odluka vaše duše. Sigurnost znanja će vam biti data kroz meditaciju, molitvu i kontemplaciju, baš kao što vam i snovi mogu pokazati put. Posvetite vreme osluškivanju unutrašnjeg glasa. Kroz tu spremnost, predanost, možete biti zaštićeni i vođeni kako treba.

Sećate li se bajke u kojoj Uspavana lepotica vekovima leži u dubokom snu čekajući daje poljubi voljeni princ? Vi ste simbol te priče, jer uspavana osoba se mora probuditi, a poljubac božije energije će joj vratiti svest i svrhu. Prihvatite poljubac buđenja i dopustite da vas njegova lepota vrati kući.
Budeći se, možete podeliti taj slatki poljubac sa samom planetom i svim što je živo na njoj. Vaš sjaj će obasjati život svih koje sretnete. Dok se planeta bude budila za više vibracije svoje sopstvene sudbine, oni među vama koji razumeju ovaj proces moći će da prate tu veliku damu na njenom putu u višu stvarnost i nivoe Stvoritelja, svesti, što je zaslužila i čemu ste i vi doprineli.

Postoji plan. Po tom planu treba samo da osluškujete u sebi i pitate šta treba da činite. Sledite vaše unutrašnje vodstvo. Na taj način ruka mudrosti će usmeriti vaš život ka samoovladavanju kojem težite, ka Jedinstvu svih umova sa Bogom. Prećićete iz ograničenosti u više vibracije, jer će vaše postojanje na planeti preći u viši stepen, na način koji jedva možete pojmiti. Planeta Zemlja se sve brže okreće i u tom ubrzanju podiže, a vi ubrzavate zajedno sa njom i vreme, kao što znate, brže protiče. Jednostavno znajte daje ovo istina. Vi ste telo u okviru veće celine, a ta celina ide napred. Ovo je vreme viših vibracija, velike čudesne avanture u kojoj možete tražiti i naći Stvoritelja. Vi, koji ste potekli od svetlosti, završili ste traganje. Ovo je Doba Buđenja.

Za neke duše, one koje ne žele da prihvate ovo doba Buđenja, kao period rasta koji vodi samoovladavanju i služenju planeti i Tvorcu, može nastupiti ono što se naziva smrt. Međutim, to će biti smrt starih shvatanja po kojima su živeli. Moraju se roditi nove ideje i spremnost za mir, tako da sve ono što je suprotno miru bude promenjeno, prilagođeno ili da nestane.

Oni koji pokušavaju da se drže materijalnih stvari i običaja kakvi su ranije postojali, verovatno će doživeti snažan emotivan bol. Ukoliko ne budu mogli da se prilagode novim idejama i Božanskom cilju, možda će umreti i telesno, i zauvek nestati sa ove planete. Događaji će skloniti one koji su kruti i nespremni na prilagođavanje od izazova koje ne žele da prihvate, baš kao u stara vremena dinosauruse, koji nisu mogli da se prilagode.

Smrt je, dakle, promena ili preobražaj i ne treba da strahujete od nje ukoliko ste spremni da rastete i učite. Da li želite da naučite više o ovom ciklusu života i smrti na planeti Zemlji koji na vas utiče? Nadamo se da želite. Ukoliko želite, umirite se i pustite da vas ta unutrašnja svetlost uvek vodi. Jer, unutar tog većeg vas, sazdanog od tišine, počiva delo Stvoritelja.
Sačuvana

Schnuffel

 • Stalni učesnik
 • **
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Pol: Žena
 • Poruke: 682
  • Schnuffel
Одг: Zašto smo došli na planetu Zemlju?
« Odgovor #3 poslato: 11-04-2008, 22:50:49 »

Lepo, baš si se potrudila da nam objasniš ali ja i dalje ne znam zašto baš ovde i sada. Izgleda da mi kompas nije bio baš podešen. A tako sam želela da odem na Sirijus.
Sačuvana
Živimo ljubav, budimo ljubav, zračimo ljubav.
Radnik svetlosti

anny

 • Gost
Одг: Zašto smo došli na planetu Zemlju?
« Odgovor #4 poslato: 12-04-2008, 11:49:49 »

Veruj mi da ni ja ne znam -zasto bas ovde i sada-,ali znam da sigurno postoji jak razlog..
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.167 sekundi sa 24 upita.