Razne zanimljive teme > Zanimljivosti iz sveta

Dozivotni zatvor zbog poljubca

(1/1)

autentik:
U Oregonu


Oregonski sud potvrdio je presudu kojom je Nikolas Mejrović osuđen na doživotni zatvor jer je poljubio osobu koja to nije željela.

U svojoj žalbi na presudu iz 2001. godine, optuženi je tvrdio da je takvom kaznom prekršen oregonski ustav, koji zabranjuje surove i neobične kazne, sa čim se sud nije složio, jer je Mejroviću to treći put da je nekoga seksualno napao. Mejrović je šezdesetogodišnjak koji se izdržava ubijanjem gamadi i pacova. Tokom čišćenja jedne kuće u Salemu, Mejrović je zgrabio domaćicu kuće i poljubio je. Iako ga je odgurnula, zgrabio ju je opet i ugrizao za vrat, a njegov napad je prekinuo komšija koji se pojavio na vratima.
Mejrović je tvrdio da vrat nije intiman dio tijela, jer oregonski zakon kao seksualni napad prvog stepena smatra sve dodirivanje intimnih djelova tijela. Sud se nije složio i ocijenio da u normalnim međuljudskim odnosima odrastao čovjek nema zašto da dodiruje vrat drugog čovjeka, sem u intimnim odnosima ili neobičnim i drugim ljudima razumljivim okolnostima. Mejrović je jedan od četiri zatvorenika u Oregonu koji će zbog svojih seksualnih delikata ostati u zatvoru do kraja života.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju