Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Nece da se upali komp  (Pročitano 6632 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Nece da se upali komp
« poslato: 20-05-2009, 12:42:07 »

Od pre nekoliko dana uopste ne mogu da upalim racunar.
Prvo se jedno nedelju dana tesko palio. Morao sam da ga restartujem par puta dok se konacno ne pokrene.
Ali sad vise nece nikako. Milsim masina se kao ukljuci, ali se monitor ne pali, ne pokrece se bios.
Jel zna neko sta moze da bude problem?  :aq15:

Konfiguracija je:

MB: Asus A7N8X-X
CPU: AMD Athlon XP 2000+
GPU: Asus Geforce 4 MX 440 AGP
RAM: 256 DDR
HD: Maxtor 80 GB
DVD-RW i CD-RW

Ako je neko slucajno zainteresovan da kupi ovaj komp nek se javi.
Resio sam da kupim nov.  :aq17:
Sačuvana

Didi

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1309
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #1 poslato: 20-05-2009, 12:55:32 »

koja cena za njega i jel ide monitor?
Sačuvana
BLUES je koren,ostalo je boranija

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #2 poslato: 20-05-2009, 13:11:28 »

Monitor je bio Samsung 753 DFX ali sam ga prodao pre par dana.
Cena za komp u opisanom stanju  je 60 evra.
Jos sam sto se tice CD rezaca da kazem da radi ali po nekad nece da izbaci disk iz prve.
Ja sam ga otkacio i ne koristim ga vise.
DVD rezac je skoro nov. Ne znam da li je narezao 30 diskova.
Nisam napisao da komp ima i Floppy ( ispravan) jer ne znam da li je to nekom jos bitno.
Kuciste je sa napajanjem od 350 W.

p.s. Mozemo i da pregovaramo oko cene  :aq29:
« Poslednja izmena: 20-05-2009, 13:12:29 od strane lukic »
Sačuvana

Didi

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1309
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #3 poslato: 20-05-2009, 13:39:44 »

ajd javicu se popodne samo da vidim sta bi mogao da bude problem,meni se cini da je graficka u pitanja....javicu ti se ako nesto odlucim
Sačuvana
BLUES je koren,ostalo je boranija

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #4 poslato: 20-05-2009, 13:45:17 »

Vazi.
Sačuvana

Louis

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1460
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #5 poslato: 20-05-2009, 14:01:38 »

Proveriti napajanje, maticnu plocu, hard disk i memoriju!
Sačuvana

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #6 poslato: 20-05-2009, 14:07:06 »

RAM i Hard su ispravni 100% jer ih sad koristim na drugom kompu.
Ubaci sam hard da iskopiram podatke a posto i ovaj komp koristi ddr ram stavio sam moj cisto da ga testiram i radi.
Ne znam da li je do napajanja posto komp ima struju. On se ukljuci ali nece da upali monitor i da se podigne sistem.
I ja sam posteno sumljao na maticnu ali nisam strucnjak tako da ne znam sigurno.
Sačuvana

Tony Clifton

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 611
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #7 poslato: 20-05-2009, 15:54:17 »

Na maticnoj ploci postoji baterija koja,kada oslabi ili rikne,daje takve "simtome". Proveri nju. Ako je to problem,zamenis tu bateriju i resis ga.

P.S. ja sam daleko od kompjuterskog strucnjaka ali je drugar imao slicnih problema i resenje je bilo u toj bateriji.
Sačuvana

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #8 poslato: 20-05-2009, 15:59:45 »

Probacu to.
Ja sam vec skidao bateriju na 15 minuta da bih resetovao bios.
Mislio sam da to zeza.
Drugu kad je propala baterija sat mu je stalno kasnio, meni se to nije desavalo.
Sačuvana

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1096
  • Pravda za LUNU
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #9 poslato: 21-05-2009, 00:03:01 »

Sve ploce kada se podizu urade takozvano "samo testiranje" ili ti Self Test. Ako nesto nije uredu cuje se zvucni signal u narodu poznat kao pishtanje :)))).
Ta bi testirao plocu na brzinu, izazovi gresku. Kako? Skini memoriju sa ploce i upali je. Ako pishti znaci da prepoznaje da fali memorija i verovatno je ispravna, ako NE pishti a fen na procesoru se vrti, znaci da je 100% neispravna.
Jos jedna stvar da bi bio malo sigurniji. Pregledaj plocu i vidi da li su kondenzatori "nabubreli" da li neki "curi" ili su svi ravni. Kondenzatori mogu da nabubre ili procure pogotovo na racunarima koji se dosta koriste tj. stalno su pod naponom.

Ako ustanovis da je definitivno pokvaren:
Procedura za paljenje pokvarenog racunara je sledeca
Pogledaj po kuci za neke stare novine.
Polozi novine na betonsku povrsinu daleko od zapaljivih predmeta.
Na novine stavi malo suve grancice a na grancice stavi pokvareni kompjuter.
Sibicom upali novine.
Kad se upale grancice upalio se i kompjuter.  :xq005:
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #10 poslato: 21-05-2009, 00:18:29 »

Probacu ujutru pa cemo videti da li pisti.
Gledao sam kondenzatore i svi izgledaju normalno. Nema nabubrelih ni procurelih.
Inace kompjuter je malo koriscen. Ja sam bio u Beogradu od kad je kupljen a moji su ga povremeno koistili za neko sitno kucanje.
Intenzivnije se koristi tek sad od februara, najvise za internet i za po neki film.
Nisam bas za paljenje po ovoj vrucini, vise sam za to da ga gurnem u Belicu  :xq009:
Sačuvana

Louis

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1460
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #11 poslato: 21-05-2009, 20:54:07 »

On se ukljuci ali nece da upali monitor i da se podigne sistem.
Vrlo je moguce da je napajanje otislo!
Sačuvana

lukic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
Одг: Nece da se upali komp
« Odgovor #12 poslato: 21-05-2009, 22:04:07 »

Sutra mi drug donosi graficku da probamo sa njom.
Ako se ne upali onda je maticna ili napajanje
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 24 upita.