• Dobro došli na Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin.

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Glavni meni

Vrnjačka Banja - Kultura - Sport - Turizam

Započeo autentik, 12-06-2009, 13:58:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

Vrnjačka Banja je privredni, politički i kulturni centar opštine sa ukupno 14 naselja na prostoru od oko 240 km2. Na području opštine živi oko 30.000 stanovnika, a sama Banja ima oko 16.000 stanovnika. Vrnjačka Banja se nalazi u centralnom delu Republike Srbije, oko 200 km južno od Beograda. Banjsko naselje je delom na blagim obroncima planine Goč prema Zapadnoj Moravi i delom u pitomim dolinama Vrnjačke i Lipovačke reke. Zavisno od položaja pojedinih delova naselja nadmorska visina se kreće od 220 do preko 300 metara. Sa juga, istoka i zapada Banja je zaklonjena planinom Goč i njenim ograncima, dok je sa severa zaštićena vencem Gledićkih planina.
   Pored Goča i Kopaonika, tu su još i Željin, Jastrebac i Stolovi.

MIK

Vrnjacka banja je najvece i najpoznatije banjsko leciliste u Srbiji i tradicionalno vrlo privlacan turisticki centar za odmor i rekreaciju. Vrnjacka Banja je veoma dobro povezana sa svim krajevima Srbije, a dobrim lokalnim putevima sa svojim sumsko - planinskim zaledjem koje cini siroko podrucije ocuvane prirodne sredine. U ovaj kompleks spadaju visoke planine Kopaonik (2017m), Zeljin (1785m), zatim Stolovi (1376m) i obližnji pitomi Goc (1216m). Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obližnjih planina daje mikro klimi Vrnjacke Banje poseban karakter i cini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svezim jutrima i vecerima, a zime su snegovite i bez ostrih mrazeva. Srednja godisnja temperatura je 10,5°C, a srednja letnja 20°C. Vrnjacka Banja ima veoma dugu lecilisnu tradiciju.. Vrnjacka Banja raspolaze smestajnim kapacitetima od preko 15.000 lezaja, od kojih se oko 4.500 nalazi u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima, 850 lezaja je u zdravstvenim centrima i oko 10.000 u domacoj radinosti. U Vrnjackoj Banji se nalaze hoteli visoke kategorije koji u svojim sadrzajima imaju pokrivene bazene, kongresne dvorane i sportske objekte. Preko cele godine, posebno u mesecima letnje turisticke sezone, Vrnjacka Banja svojim posetiocima nudi izuzetno bogat, sadrzajan i raznovrstan kulturno - zabavni program. Brojni sportsko - rekreativni objekti i tereni pružaju vrlo povoljne uslove za rekreaciju i pogodni su za pripreme vrhunskih sportskih ekipa.

U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora:

Topla voda
    Slatina
    Snežnik
    Jezero
    Borjak
    Beli izvor
    Vrnjačko vrelo
    Za terapije se koriste Topa voda, Snežnik, Jezero i Slatina, dok se dve flaširaju Voda Vrnjci sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo.

Vrnjačke mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

šećernih bolesti
    stanje posle preležene zarazne žutice
    hroničnog zapaljenja creva i želuca
    bolest žučne kese i žučnih puteva
    čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu
    bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva i drugih bolesti.

...i ne zaboravimo

Sone

MIK

nesa_skazi_acelera

02.07.2010 beer fest vrnjacka banja - nastupaju Partybrejkersi.

A koncerti koji ce biti odrzani pocetkom jula su i zimedju ostalih koncerti grupa: zbranjeno pusenje,yu grupa,divlje jagode,ortodoks celts,psihomodo pop,najda i gale...

FLOYD

gavran82

:aq04:

то не треба пропустити!

MIK

gavran82

Citat: MIK poslato 10-06-2010, 18:12:04
Ako mi se uklopi  :aq07: tu sam.

И? Да ли ти се уклопило?

gavran82

Citat: gavran82 poslato 10-06-2010, 17:57:32
:aq04:

то не треба пропустити!

ја сам ипак пропустио   :aq25:

MIK

autentik

Najlepši događaj u Srbiji na koji sam bio je  Karneval u Vrnjačkoj Banji

ljudi ako niste bili obavezno da idete...  kakva guča, kakav exit... ovo je nešto prelepo...

Todorovic

Evo par svežih fotkica Vrnjačke Banje, pa nadam se da će vas motivisati bar za jedan lep prolećni izlet,

autentik

zaljubljena malena

Ja sam bila u decembru,sada izgleda prelepo....

MIK

jelenkos

Sone

ja bio pre nekoliko meseci neznam tacno bilo nais malo sam iskisao  :aq21:
carape nam bese sve  mokre ali bilo je veru gud
bilo stvarno super

FLOYD

NEGO SONE
EL OSTALO JOS MESTA NA ONAJ MOST DA SE VEZUJU KATANCI?

Sone

:xq003: de se seti to a odkud znam imalo vazda gvojze na mos nesam video  :aq24: