Razne zanimljive teme > Društvo

Dr Zoran Đinđić

<< < (2/7) > >>

NameNo:
Da, genijalan!

Ako morate da progutate dve žabe .. progutajte prvo ..

Black:
Dok sam večeras gledao onaj dokumentarni film posvećen sedmogodišnjici ŽRTVOVANJA  pokojnog Zorana , knedla mi je stajala u grlu...Pokušao sam da objasnim mom sinu ko je bio taj čovek i sve što sam mogao da mu kažem bilo je : da je on živ ( da ga nisu SVESNO  ostavili na nišanu ) SVE BI BILO DRUGAČIJE I BOLJE....

ZekaJA:
"Reforme su uvek plivanje uz vodu. Reforme su uvek sukobi sa mentalitetom, nasleđem, interesima, entropijom i inercijom.
 Reforme izazivaju strah, bole i nema te šećerne vodice koja će da ublaži bol."

Svilena:
Da, zaboravih, Alkarov prevod sam sacuvala  :aq17:
Posto nema smisla muciti ga ponovo da kucka, a post broj 9 treba da dobije odgovor, evo kopije:

Srpska opozicija predvidja dogovor za 2-3 nedelje

Jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic ce prihvatiti predlog medjunarodne zajednice za prekid rata, u roku od dve do tri nedelje, rekao je juce Ha’aretz-u vodja srpske opozicije. Zoran Djindjic, bivsi gradonacelnik Beograda i jedan od vodja demokratske opozicije na zimskim protestima 1996-97, kaze da je poslednjih dana  primetio promenu u retorici rezima u Beogradu.
“ Oni u svojim govorima pominju mogucnost stranog prisutstva na Kosovu…
Ja mislim da je njihova terminilogija vrlo bliska terminologiji medjunarodne zajednice. Ipak , to je samo terminologija, ali to je tako u komunistickim zemljama. Prvo se primete promene u terminologiji a zatim i u postupcima.”
Djindjic, jedan od trojice lidera demokratske opozicije na zimskim protestima 1996-97, ne misli da postoji potreba za kopnenom intervencijom. “Nema logike za kopnenom intervencijom i za formalnim porobljavanjem Srbije. To bi vodilo konfliktu izmedju NATO sa jedne strane i Rusije i Kine sa druge i dovelo do medjunarodne krize. Najlogicniji pristup za NATO je da nastavi vazdusnu kampanju, koja je vrlo efikasna. Oni su unistili infrastrukturu u Srbiji i za 10 dana do dve nedelje bice veoma tesko ziveti ovde bez gasa, elektricne energije, mostova i komunikacija. Milosevic nece biti stanju da vodi rat duze od deset dana, ili dve ili cak tri nedelje.”
Upitan da okarakterise sporazum koji predvidja, Dindjic kaze da vidi dva kljucna koraka.
“Prvo, mirovni sporazum pod NATO uslovima koji ce dovesto do prekida bombardovanja, povlacenje Srpskih snaga sa Kosova i dolazak medjunarodnih snaga na Kosovo. Rusija, Ukrajina I NATO ce ciniti te snage.
U drugoj fazi, povratak izbeglica i istraga o zrtvama. Ovo ce dovesti do nove krize jer Milisevic ne moze da pristine na istragu o ratnim zlozinima..
Situacija ce biti veoma teska ali kada je prebrodimo,  verujem da cemo moci da zemlju povedemo u pravom smeru.


Odjavljeno dana -03/05/1999

osica:

--- Citat: Bane k  31-03-2010, 18:43:59 ---da jos pomenen da sam bio u izraelu kad je dao ovu izjavu. bila je pomenuta i na tv-u.
znaci tad nisam bio u srbiji, nisam bio u jagodini i nisam osetio na svojoj kozi sta vam se desavalo.
ipak nije mi milo za ovo sto je djindjic izjavio o nastavku bombardovanja, vi ste moji zemljaci, sunarodnici a jagodina je moj zavicaj.

zasto jagodincima koji vole djindjica i koji su trpeli bombardovanje ova njegova izjava nije smetala - ne shvatam.


--- Kraj citata ---

Da si "stvarno" bio u to vreme u Srbiji, u Jagodini, da si ziveo pod blokadama, sankcijama, da si kupovao na bonove cekajuci u redovima, da si primao platu u dinarima u novcu sa 13 nula, da primis danas platu, a vec sutradan za tu istu platu mozes da kupis SAMO sibicu....... da si, .... da si.... Sve bi to i shvatio i razumeo, i mozda bi ga i ti voleo.
Ovako daleko od ociju, daleko od srca, i SMETA TI, smetaju ti ustvari neke stvari.....
Zasto se nisi kao pravi patriota i Srbin vratio, pa PATI i TRPI zajedno sa svojim narodom, a uporedo sa tim, VOLI tadasnji rezim i Milosevica, a mrzi Djindjica.
Trebao si da budes BAS OVDE, da bi sve to razumeo i shvatio.... DRUZE.....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju