Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Jevrejski horoskop  (Pročitano 5767 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

NameNo

 • Prijatelj
 • *****
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 6631
Jevrejski horoskop
« poslato: 10-10-2010, 13:40:39 »
Vi posmatrani očima tradicionalne jevrejske astrologije


Tradicionalna jevrejska astrologija potiče iz drevnog vremena robovanja Jevreja u Vavilonu ( oko 586. godine pre Hrista ). Iako su njeni koreni zajednički sa istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se od njih znatno razlikuje jer svoju originalnost crpi iz stare jevrejske tradicije, koja je specifična i razlikuje se od tradicija drugih naroda i civilizacija. U Talmudu se kaže da nebo skriva nepresušne i nedodirljive tajne, i ono samo je jedini izvor mudrosti. Pored tradicije jervrejska astrologija je zasnovana na misticizmu koji dostiže svoju kulminaciju u poznatom učenju Kabala. Primenićemo osnove jevrejske astrologije da bi ste upoznali kako ona funkcioniše.

OVAN - TALE


Ovnovi imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno samokontrole. Volja im je snažna, ali obično iznad razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi i netolerantni. Često su jednostrani i brzo donose sud, ali su sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne.

Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Ovan je elegantna, živahna, izazovna, strastvena ali i časna, pozira, voli erotiku, ljubomorna je.

Ovnovi se najčešće dobro slažu sa Vagama, Strelacima i Lavovima. Teško se uklapaju sa Rakovima i Jarcima.

Zvanja u kojima se traži aktivnost najviše im odgovaraju. Sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti od rada, pedantani, odgovorni, dobri organizatori.

Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju u sve i svašta, svadljivi su i drže do sebe. Imaju puno vrlina, pošteni su, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i svugde gde je potrebno pretvaranje i elastičnost. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati od prenaprezanja. Alkohol i poroci su za Ovnove, zbog njihovog eruptivnog temeperamenta, naročito opasni.


BIK - ŠOR

Bik je istrajan, marljiv i čvrsto stoji na zemlji. Poverljiv je i u svemu se na njega možete osloniti. Dobar je organizator, efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. No zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lenj je, a može biti spor, osoran i neelastičnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan.
U svemu traži sigurnost i ako jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema svojoj okolini. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara . Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega veliki uticaj.
Veoma je kućevan, ustaljen i vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalista je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnima i pomaže im. Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Ume dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega. Voli da kupuje, voli luksuz u trošadžija je. Ako nije tako onda je tvrdica kakvog ne možemo ni zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor, graditelj. Ima umetničkih sklonosti i talenata.
Slabe tačke Bika su grlo, vrat i ramena. Oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Treba da izbegava promaje, jer one izazivaju upale grla i treba da šesto ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Prisutna je sklonost ka gojaznosti koja dolazi usled Bikove neumerenosti i sklonosti uživanju u jelu i piću. Ima često gorušicu, a posebno mora da vodi računa o holesterolu. Kod muškaraca su još slabe tačke stomak, oči, noge i srce,
Biljka simbol Bika je kupus i zelje. Kamen mu je topaz koji ima osobinu da snižava temperaturu i ublažuje groznicu.
Zdravstvene probleme Bikovi muškarci imaju u periodu od 3. do 34. godine. Ako to prebrodi živeće do preko 74. godine. Za žene su kritične 5., 7., i 11. godina, a zatim 41.


BLIZANCI - TEOMIM

Blizanci su veoma snalažljivi, inteligentni, kreativni, rečiti i dinamični. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana je prirodnom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični odgovoru i razgovoru. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako imaju nemirnu prirodu stalno se nalaze u potrazi za mirnim mestom gde će se skrasiti, ali ga obično ne nalaze jer ih mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju njihovog sna.
Skloni su tome da deluju paralelno na više frontova, pa niko ne zna gde su u stvari. Uvek su u žurbi i trci i stalno imaju neprekidan niz projekata koji remete porodični mir. Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu da paralelno održavaju dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva. Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.
Vole da putuju, kupuju i nose lepu odeću i puno polažu na kvalitet života. Uspešni su u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo.
Njihovi ranjivi delovi su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vežbaju svoje mišiće. Neka izbegavaju vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa.
Kod muškaraca su, pored navedenih organa, osetljivi srce, oči i noge. Period rizika bolesti se proteže od 7. do 25. i 33. godina. Ako to prežive živeće preko 80. godina. Kod žena su kritične godine 3., 5., 6., 7., 12., 35., 46. i 48. Ako ih preživi živeće sigurno preko 70. godina.
Vinova loza je biljka simbol Blizanaca, a takođe i smaragd, kome se pripisuje da « otvara oči «.


RAK - SARTAN


Rakovi su obdareni inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga imaju smisla za umetnost, romantični su i senzualni. Vole svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Često su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati svoje bliske. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. Znaju da budu svađalice, ali su ustvari popustljive prirode.
Poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja, mada su dosta uporni, ali ponekad im smeta odsustvo agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju i iskazuje se najviše u porodici i u odnosu sa rođacima i prijateljima. Jedino u porodičnom ambijentu oni izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju i teško je uspostaviti sa njima dublji kontakt ili upoznati njihovo pravo lice.
Prema partneru su vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Takođe su Rakovi veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.
Žive prilično zatvoreno i prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi, ali nisu škrti. Obazrivi su u trošenju i stalno se brinu o dobrom vođenju imanja. Trgovina im ide od ruke.
Rakovi nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom. Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žljezde, a skloni su čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično žive dugo, ako prežive kritične godine, 3., 11. i 23., za muškarce i 3., 5., 35. i 49., za žene. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i očnih komplikacija. Zbog svega, potrebno je da Rakovi vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju gurmanluke.
Biljka, simbol Raka je smreka, borovina. Kamen, simbol Raka je tirkiz. On daje hrabrost onome koji ga nosi oko vrata i štiti ga od neprijatelja.


LAV - ARIEH

Mnogo dobrih osobina krase Lavove. Oni su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni i sujetni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek mogu osloniti na njih.
Od loših osobina Lavovi su zavidni, nasilnički nastrojeni u sprovođenju svojih ciljeva, tiranišu svoju okolinu i neosetljivi su na tuđe probleme. Imaju velike prohteve, narcisoidni su i često egzibicionisti. Veoma su samoljubivi i slavoljubivi i u stanju su da prisvajaju tuđi trud. Najviše im odgovara kada su okruženi velikim brojem obožavalaca i laskavaca.
Životni cilj im je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Bonvivani su, uživaju u udobnostima svakodnevnog života, luksuzu, dobroj hrani, glamuroznim zabavama i prijemima, i to često na tuđ račun. Obožavaju nakit, krzno, umetničke predmete i slične skupocene stvari.
Na poslovnom planu su Lavovi ambiciozni u brinu o unošenju novina i promena u svoj poslovni život. Dobri su direktori, upravnici, šefovi i slično. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli želejni cilj koji, po njima, opravdava sredstvo.
Svom partneru partneru pružaju dosta ljubavi, ali od njega zahtevaju slepu pokornost. Imaju obično strastveni kontakt, ali su sumnjičavi jedno prema drugom i u slučaju preljube su nemilosrdni. U stanju su da stvari izdramatizuju do razmera tragedije. Često su odsutni od kuće pa im porodičan život i uloga oca i li majke nije jača strana.
Slabe tačke i obolenja Lava su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti. Kod muškaraca su kritične godine 18., 31., 38., i 68., a kod žena 5., 7., 25., 35. Žene Lavovi obično duže žive od muškaraca.
Lavovi bi trebali da izbegavaju preslanu hranu jer uzrokuje povišeni krvni pritisak, i trebalo bi da kontrolišu holesterol. Takođe im se preporučuje da izbegavaju stresne situacije i nervozu.
Biljka simbol Lava je Libanski kedar, a kamen simbol je safir. On pojačava moč rasuđivanja onome ko ga poseduje i pruža pomoć u životnim nevoljama.


DEVICA-BETULA

Device su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, uporne su do tvrdoglavosti, kritičkog duha, ponekad znaju da preteruju u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, često i na svoju štetu.
Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu. U sebi drže svoje nezadovoljstvo, previše su principijelne i često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri.
Iako su veliki čovekoljupci, Device kriju svoja osećanja, koja su dosta hladna. Pošto im je posao najvažniji porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode posao, mada ponekad znaju da se izgube, previše vodeći računa i insistirajući na detaljima.
Zbog svoje preterane urednosti i higijene Device nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su podanici ovog znaka obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu privržene.
Device imaju osetljivi stomak, creva, trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.
Device ne podnose nikakva preterivanja u jelu i piću. Alkohol, duvan i narkotici su za njih naročito štetni i opasni. Najmanja nepažnja u ishrani kod njih prouzrokuje neurovegetativne poremećaje.
Biljke simbol Device su deteljina i kopriva. Kamen simbol je dijamant. Onome ko ga nosi on donosi uspeh na poslu, ali izaziva pospanost.


VAGA - MOZNAIM

Podanici ovog znaka su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafinirani. Logičnog su razmišljanja, diplomatski nastrojeni i imaju jak osećaj za pravdu. Vole harmoniju, umetnost i estete su. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose grubosti i teže mirnom rešenju konfliktnih situacija. Koriste svoj šarm da bi ubedili sagovornika. Vole da daju savete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg.
Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost. Zbog toga postaju veoma osetljivi i agresivni. Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što reaguju. Previše insistiraju na svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Takođe ponekad znaju da preteruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredeljuju za krajnosti.
Vage su bonvivani, vole dobro da pojedu i popiju, sprovode intenzivan društveni život na prijemima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu garderobu, parfeme i vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirane osećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije dovoljna. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni drugovi i roditelji. Veoma vole decu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka.
Ekonomično se ponašaju i ne rasipaju novac, mada se trude da sebi ne uskraćuju zadovoljstva. Odgovaraju im poslovi u kojima imaju puno kontakata sa drugim ljudima zbog njihove komunikativnosti, diplomatičnosti i takta. Dobri su advokati, sudije, trgovci, glumci,...
Zdravlje im u velikoj meri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, creva i noge. Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32., i 62.
Rođeni u ovom znaku treba da izbegavaju duža sedenja, jahanja i vožnju biciklom. Treba da vode računa kakvu vodu piju kako bi izbegli infekcije mokraćnih kanala. Važno je da se trude da budu dobro raspoloženi.
Biljka simbol Vage je tuja, a kamen simbol je opal.


ŠKORPION - AKRAV

Škorpion je jaka, hrabra, energična i pametna ličnost. Ima logičan i razborit način razmišljanja. Pored toga on je ozbiljan, kompetentan, lojalan, borben i ima razvijen smisao za praktično. Mističan je i magičan, tajanstven i veoma strastven. Ima naglašen intres i smisao za okultizam. Nikad se ne upušta u ciljeve koje nije prethodno sagledao. Pouzdan je i vrlo osetljiv. Da bi postigao svoj cilj ume da bude agresivan. Agresivnost je uvek pobuđena sa razlogom, a sam po sebi je miran i plemenit. Nije konformista, ljubomoran je i posesivan, a često i egoističan. Priroda mu je ponekad mračna, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkostan i pakostan. Spolja deluje kao flegmatik, ali je unutra koleričan.
Škorpion je vrlo principijelan i vredan. Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je znak. Uvek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi da ispunjava želje.
Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih puteva. Takođe je dobar oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Škorpioni su često revolucionari i anarhisti. U poslu ne zna za kompromis kada je u pitanju određen zadatak. Strog je prema saradnicima, ali najpre prema sebi. Ne traži razumevanje i milost za sebe, ali nije popustljiv ni prema drugima.
Generalno govoreći, Škorpioni u proseku poseduju dobro zdravlje. Slabe tačke i oboljenja im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živeti, preko osamdeset godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mesec, 9., 15., 18. i 34.
Rođeni u ovom znaku treba da paze na dobru cirkulaciju krvi, na vene, da izbegavaju duže stajanje i da nađu načine da troše višak energije koji poseduju.
Simbolične biljke su šipak, pelin i čemer. Simbolični kamen je ahat, koji čuva od preterane agresivnosti.


STRELAC - KEŠET


Strelci su obdareni inteligencijom i razumom. Duhoviti su, širokih pogleda, dostojni poštovanja, plemeniti, uvek optimistički raspoloženi. Veoma poštuju ustaljen red i pradvdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivni, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju i menjaju mesta boravka. Teško podnose autoritet i frustracije, veoma su slobodoumni. Istovremeno su i idealisti i materijalisti. Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentrišu se pre donošenja odluke predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja.
Istini za volju umeju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i izveštačeni su.
Strelci imaju izoštren osećaj za kontakte i društvo. Uživaju da budu na čelu grupe pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri. Veoma su ljubazni sa svojima, ali sa preteranim zahtevima prema svom partneru, nad kojim ipak žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu.
Strelci ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično dobro se snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim uspehom.
Generalno govoreći Strelci imaju dobro zdravlje i spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i obolenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima istih, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48., i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Strelci , generalno govoreći, dožive i preko 80. godina.
Treba da se bave sportom, ali da izbegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata ( skijanje, biciklizam ) i preduge vožnje automobilom.
Biljka simbol Strelca je korijander. Kamen simbol je ametist i daje srčanost i hrabrost svim onima koji se bore.


JARAC - GEDI

Jarčevi su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani. Zatvoreni su i rezervisani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su da prihvate veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju.
Preterani su materijalisti, agresivni, umeju da vređaju, sarkastični i cinični. Preterano su škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Nostalgični su, neumoljivi i krutog karaktera.
Oni mogu da budu veoma stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Najčešće su zadovoljni i sa skromnim.
Jarčevi imaju ustaljene principe i znaju da budu teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu. Okolina mora da uloži napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored drugarskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za ceo život. Jarčevi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su da se žrtvuju za njih. Takođe su u stanju da štite i svoje potčinjene.
Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa i škrtice. Često poseduju znatnu imovimu, ali ipak žive skromno. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.
Slabe tačke kod Jarčeva su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Melanholični su i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade, pluća. Kod muškaraca su kritične 4., i 5., godina, a žive dugo, preko 80. godina. Kod žena je kritično rano detinjstvo, 19., 43. i 51., godina.
Za Jarčeve je korisno da se bave sportom, da izlaze u društvo, da se zabavljaju, smeju, kako bi lečili svoju melanholiju. Treba da vode računa o kolenima i da se što više šetaju.
Simbolične biljke su im čičak, majoran i vres. Simbolični kamen je hrizolit i lapis.


VODOLIJA - DELI

Vodolije su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha, prirodne. Veoma su originalne, nezavisne i iznad svega cene svoju slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge.
Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni.
Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato često potisnu u drugi plan svoje lične interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.
Većina Vodolija su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i cenjene su od njih. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima.
U poslovnom smislu su materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari.
Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkog. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi i seks. Često imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa.
Slabe tačke i obolenja Vodolije su noge, vene, cirkulacija, čir i komplikacije, prelomi i mišići. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i creva. Vodolije su dugovečne. Kod muškaraca su kritične godine 11. i 62., a kod žena 4., 17., 19., 31. i 44.
Za Vodolije su korisne večernje kupke nogu, trčanje i izbegavanje dužeg stajanja.
Biljke simboli Vodolije su paprat, mahovina i lišaj. Kamen simbol Vodolije je oniks.


RIBE - DAGIM

Ribe su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne, instiktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.
Dosta su nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, povučene u sebe i površne.
Ribe imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti. Povlači se u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku i složenu prirodu. Ustvari, Ribe su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu.
Dobro se slažu sa bližnjima, iako su nekada nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Ume da trpe i praštaju, a ako kadkad i prasnu, to nije zlonamerno, brzo ih prolazi pa se posle kaju.. Dobri su roditelji, mada previše meki prema deci.
Ribe nisu materijalisti, ali umeju da barataju sa novcem. Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima. Vole sebi da priušti ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkim, spiritualnim. Kod njih nema mesta za lažni sjaj i kič.
Slabe tačke i česta obolenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, čukljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremaćaj rada nekih žljezda. Kod muškaraca u osetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava. Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Ribe žive dugo, često preko 80 godina.
Ribe moraju da vode računa o nogama, da ih svako veče peru u mlakoj vodi sa dodatkom morske soli i nose ugodnu obuću. Treba da izbegavaju teže sportove i upražnjavaju šetnju na čistom vazduhu i dobro spavanje.
Biljka simbol Riba je bademovo drvo i vrba. Kamen simbol Riba je jaspis koji ima moć da zaustavi krvarenje.Sačuvana

Svilena

 • Gost
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #1 poslato: 10-10-2010, 14:22:50 »

.
« Poslednja izmena: 03-02-2013, 20:04:00 od strane Svilena »
Sačuvana

Sone

 • Zvezda u usponu
 • ****
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Pol: Muškarac
 • Poruke: 4121
 • te noci kad me stignu putevi
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #2 poslato: 10-10-2010, 17:38:36 »

au.lelej mene.
Sačuvana

NameNo

 • Prijatelj
 • *****
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 6631
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #3 poslato: 14-10-2010, 19:14:38 »Ko li će da me trpi do 80-te?  :aq18:

'de znam, da mu nisam u koži
Sačuvana

Svilena

 • Gost
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #4 poslato: 14-10-2010, 19:26:21 »

.
« Poslednja izmena: 03-02-2013, 20:02:02 od strane Svilena »
Sačuvana

autentik

 • Administrator
 • Svedok stvaranja istorije
 • ******
 • Karma: +0/-0
 • Na mreži Na mreži
 • Pol: Muškarac
 • Poruke: 17266
  • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #5 poslato: 15-10-2010, 10:16:55 »

neverovatno ali sve tačno za mene

jagodinka_

 • Svakodnevni prolaznik
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 452
Одг: Jevrejski horoskop
« Odgovor #6 poslato: 21-10-2010, 17:50:51 »

Po ovom horoskopu meni ostalo jos lecke od zivota. Pa, ako me nema za nekih par meseci onda znajte da je horoskop tacan.
Sačuvana

donwlayco

 • Prijatelj
 • *****
 • Karma: +0/-0
 • Van mreže Van mreže
 • Poruke: 5690
Odg: Jevrejski horoskop
« Odgovor #7 poslato: 24-07-2015, 03:51:29 »Jevrejski horoskop: Pronađite svoj znak i saznajte koliko ćete godina živeti

Iako jevrejska astrologija ima zajedničke korene sa istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje.

Pronađite svoj znak i saznajte koliko ćete godina živeti, ali i kakav će vam kvalitet života biti:

TALE (Ovan) 21.3. – 20.4.

Planete: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: Strast

Kvalitet: dominantnost

Mana: netolerantnost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Taleta imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose svoj sud, ali su ipak sistematični.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu brzu hranu, bez jakih začina i žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena, ali i časna, pozira, voli erotiku i ljubomorna je. Taleti najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Kešetima (Strijelcima) i Ariehima (Lavovima), a teško se slažu sa Sartanima (Rakovima) i Gediima (Jarčevima). Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinarstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantni i odgovorni. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i veoma drže do sebe i svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtevaju pretvaranje, toleranciju i diplomatiju. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni.


ŠOR (Bik) 21. 4. – 20. 5.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zemlja

Osobina: stalan

Kvalitet: čast

Mana: gramzivost

Boja: zelena

Dragi kamen: topaz

Životni vek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Poverljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. Međutim, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lenj je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara. Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.

Dobar je domaćin, vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnima i uvek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac takoreći ni od čega. Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ako nije tako, Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj.

Ima umetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat. Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je da izbegava promaje, jer one uzrokuju upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe tačke su im stomak, oči, noge i srce.

TEOMIM (Blizanci) 21. 5. – 21. 6.

Vladajuća planeta: Merkur

Element: Vazduh

Osobina: radoznalost

Kvalitet: kreativnost

Mana: površnost

Boja: zelena

Dragi kamen: smaragd

Životni vek: više od 70 godina

Osobe rođene u znaku Teomima su veoma snalažljive, inteligentne, kreativne, rečite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemisanju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teomim ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju svog sna.

Najbolje se oseća ako deluje paralelno na više frontova. Uvek je u žurbi i trci i uvek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete porodični mir. Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, flertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno da održavaju dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva. Vole da putuju, kupuju i nose lepu odeću i puno polažu na kvalitet života. Zainteresovani su za novac i dobru zaradu.

Zbog toga su uspešni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo od njega odustaju. Mogu samo da rade posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo. Najranjiviji delovi njihovog tela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vežbaju i drže u formi svoje mišiće. Potrebno je da izbegavaju vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa. Muškarci, pored navedenih organa, imaju osetljivo srce, oči i noge.


SARTAN (Rak) 22. 6. – 22. 7.

Vladajuća planeta: Mesec

Element: Voda

Osobina: strpljivost

Kvalitet: privrženost porodici

Mana: nepristupačnost

Boja: srebrna

Dragi kamen: tirkiz

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavi i osvetoljubivi. Neretko su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama znaju da budu svađalice, ali su u stvari tolerantni i popustljive prirode.

Sartani poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju. Ta im osobina najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima.

Moglo bi se reči da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti bliskost sa njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke.

Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Takođe, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine. Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke. Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja.

Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom. Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Obično imaju dug životni vek.

ARIEH (Lav) 23. 7. – 23. 8.

Vladajuća planeta: Sunce

Element: Vatra

Osobina: dominantnost

Kvalitet: stalan

Mana: biti glavni

Boja: zlatna

Dragi kamen: safir

Životni vek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieha krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek na njih mogu osloniti. Arieh ima i loše osobina. Može da bude veoma zavidljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva; može da tiraniše svoju okolinu i bude neosetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohteve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista.

Veoma je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je da prisvoji tuđi trud i zasluge i da se njima hvali. Najsrećniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca. Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na – tuđi račun. Obožavaju nakit, krzno, vredne antikvitete, umetničke predmete i slične skupocene stvari. Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i skloni su neobjektivnim procenama, te unošenju novina i promena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane.

Jedino se dobro osećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud. Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahteva slepu pokornost. Obično je nežan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da dramatizuje u tragičnim razmerama. Prema potrebi zna često da bude odsutan od kuće, pa mu porodičan život i uloga oca ili majke, nije najjača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao. Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti.

BETULA (Devica) 24. 8. – 22. 9.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: humanost

Kvalitet: tačnost i rad

Mana: sitničavost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u deljenju saveta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, neretko čak i na svoju štetu.

Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vreme ne budu primećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta.

Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada ponekad znaju da se izgube, preterano vodeći računa i insistirajući na detaljima. Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.

Betule imaju osetljivi stomak, creva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje.

MOZNAIM (Vaga) 23. 9. – 22. 10.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Vazduh

Osobina: osećaj za pravdu

Kvalitet: plemenitost

Mana: neodlučnost

Boja: sve nijanse plave i ružičasta

Dragi kamen: opal

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plemeniti ljudi. Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rešavanju nesporazuma i konfliktnih situacija. Uvek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi ubedili sagovornika.

Vole da daju savete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju veoma osetljivi i ponekad agresivni. Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što se odluče da reaguju. Previše insistiraju na ličnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Takođe ponekad znaju da preteruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredeljuju za krajnosti.

Moznaimi su bonvivani, vole dobro da pojedu i popiju, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu i modernu garderobu, parfeme i veoma vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirana osećanja i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Veoma vole decu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka.

Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i porodici ne uskraćuju životna zadovoljstva. Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnosti i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata sa drugim ljudima. Mogu biti dobri advokati, sudije, trgovci, glumci…Zdravlje im u velikoj meri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, stomak, creva i noge.

AKRAV (Škorpija) 23. 10. – 22. 11.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Voda

Osobina: strast

Kvalitet: stalan

Mana: agresivnost

Boja: crvena

Dragi kamen: ahat

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja, ali su uvek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i poseduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i veoma strastvene. Imaju naglašen interes i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne.

Agresivnost je deo njihove prirode kao što je deo njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju da budu ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkosan i pakostan. Spolja deluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna da bude vrlo principijelan i vredan. Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, neretko do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova.

Uvek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi da ispunjava sve želje. Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rešenja i mogućnosti. Ako se opredeli za to može biti izvanredan oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadatog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim saradnicima i potčinjenim, ali najpre prema sebi. Ne traže razumevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima. Generalno govoreći, Akravi u prosjeku poseduju dobro zdravlje. Slabe tačke i oboljenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči.

KEŠET (Strelac) 23. 11. – 21. 12.

Vladajuća planeta: Jupiter

Element: Vatra

Osobina: intuitivnost

Kvalitet: sloboda

Mana: izveštačenost

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: ametist

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kašeta su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvek vedre i optimistički raspoložene. Izuzetno poštuju ustaljen red i pravdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju i menjaju mesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istovremeno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti.

Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentracije pre donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju neretko, Kešeti znaju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i neretko su izveštačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osećaj za kontakte i društveni život. Uživaju da budu na čelu grupe i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

Veoma su ljubazni sa svojima, ali imaju preterane zahteve prema svom partneru, nad kojim žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade.

U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspehom. Generalno govoreći, Kešeti imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi.

GEDI (Jarac) 22. 12. – 20. 1.

Vladajuća planeta: Saturn

Element: Zemlja

Osobina: zatvorenost

Kvalitet: neiskvareni

Mana: sebičnost

Boja: tamnosiva, crna, smeđa

Dragi kamen: hrizolit i lapis

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Gedia su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvek skloni sopstvenim interesima. Po prirodi su zatvoreni i rezervirani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su da prihvate veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajenog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi preterani materijalisti, neretko agresivni, znaju biti neugodni i da vređaju, a često su i sarkastični i cinični.

Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su preterano škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu da budu veoma stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Gedi imaju ustaljene principe i znaju da budu teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora da uloži napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored drugarskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za ceo život.

Jarčevi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su da se žrtvuju za njih. Takođe su u stanju da štite i svoje potčinjene. Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa neretko mogu zastraniti i postati škrtice. Često poseduju znatnu imovinu, ali ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.

Slabe tačke kod Jarčeva su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Neretko su melanholični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća.

DELI (Vodolija) 21. 1. – 19. 2.

Vladajuća planeta: Uran, Saturn

Element: Vazduh

Osobina: druželjubivost

Kvalitet: nezavisnost

Mana: buntovnost

Boja: tirkizna, plava

Dragi kamen: oniks

Životni vek: više od 81 godinu

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirodne. Najčešće su veoma originalne, nezavisne i iznad svega cene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda. Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa boemskim i snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege.

Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može da izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato neretko u drugi plan potiskuju svoje lične interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.

Većina Delia su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i većina ih ceni. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima, ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva. Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama.

Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima retko bave. Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali savremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalnih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Deli najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda. Slabe tačke i oboljenja kojima su Deli skloni svode se na noge, vene, cirkulaciju, čir i komplikacije, prelome i mišićne tegobe.

DAGIM (Ribe) 20. 2. – 20. 3.

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter

Element: Voda

Osobina: romantičnost

Kvalitet: sklonost ka umetnosti

Mana: zlopamptilo

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: jaspis

Životni vek: više od 83 godine

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagima su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne i instiktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za ozbiljnu muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu. Po prirodi su dosta nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, neretko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti.

Često se povlači u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu. U stvari, Dagimi su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću. Obično se dobro slažu sa bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju da trpe i da praštaju (ali i da se svete), a ako i prasnu, to nije zlonamerno, brzo ih prolazi pa se posle kaju.

Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema deci. Pogotovo, kada su još mala. Dagimi u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju da barataju sa novcem i nerado se odvajaju od njega. Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima ali vole i da ga troše na modne trendove. Vole sebi da priušte ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mesta za lažni sjaj i kič. Slabe tačke i česta oboljenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremećaj rada nekih žlezda. Kod muškaraca u osetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava.

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.139 sekundi sa 24 upita.